VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...

Goto down 
+50
dr_obesenec
ptan.666
Laclk101
MIREC293
Draky73
mirec G 3
Matko11
kaybi
metatron
kepro
Hugino
speedy1
miso325
carnifex
stewe12
tapo
TORNADO
golf222
MIRECC
Martinko
TABIK
joey750
gabesz0102
Sven
triple
ato69
Tomik29
tommy7373
RUNDA
OverGo
demik32
seven72
a3anko
djpetersnv
alfonso3006
Lucko
Sebring
mato88
vwzefo
MINO
Kuric
tono55
Steniel
SABREX
yurik
Runcajz
Johny
slosi_15
SPIKEBOY
sykye
54 posters
Choď na stránku : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next
AutorSpráva
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male
Vek : 37
Registrácia : 27.05.2008
Počet príspevkov : 362
Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB)

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:04

vyhodis katalyzator a na jeho miesto tam das rezonator sprechodnis vyfuk a nestratis podtlak a vykon klesnut neklesol to je iste auto ide lepsie ale kolko mu pridalo to asi ani srnky netusia

Naposledy upravil OverGo dňa 7/12/2009, 21:07, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male
Vek : 36
Registrácia : 27.04.2009
Počet príspevkov : 1442
Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps)

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:06

no len vela ludi hovori ze rezonator je len marketingovy tah ze je to riadna kravina vraj je to zbytocne vraj miesto neho treba len navarit rurku a bude to OK... 
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:13

no obycajna rura nema v sebe tie vyrezi alebo ako to nazvat a tie ti nepustia tolko vzduchu pri preradovani spät ako cista rura
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:13

ok tak to je prva varianta ze miesto katalyzatora dat rezonator.. to mas otestovane jo? je to dobre a urcite to len pomoze.. stretol som sa taktiez s variantov (no zatial len u motorov do 2.0l) ze vykuchat katalyzator a miesto stredoveho tlmicu dat akysi Dynamizer.. co vy nato?
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:18

hladal som ten dynamizer ale ujo google ho nepozna myslel si toto ?

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 77926993
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:20

aby som ta usmernil rezonator a dynamizer je to co vidis na obrazku

"Rezonátor /dynamizér/ výfuku, průměr vstupu/výstupu 50mm - zvyšuje
rychlost průtoku výfukových plynů a současně zlepšuje výměnu paliva ve
válcích. Výsledkem je zvýšení výkonu o cca 10%. Rezonátory lze použít v
každém motorovém vozidle. V rámci tuningových a sportovních řešení
patří rezonátory k základním elementům zlepšujícím funkčnost výfukového
systému."
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:24

moze to byt.. ja som sa docital ze dynamizer usmernuje prudy plynov a zabranuje neziaducemu vireniu v potruby a tym nerobi prekazky v prudeni plynov von... ale zase teraz gabez a mirec a vlastne aj ty vravis ze to by som si uz asi porusil protitlak s tym.. a este co sa tyka protitlaku tak UDAJNE ale naozaj iba udajne vraj ak dam od zvodov.. teda od lambdy dlhu rovnu ruru (ano viem ze sa to neda uskutocnit realne uz len koli tomu ze musi ist vyfuk ponad zadnu napravu) a na koniec seriovy tlmic tak protitlak vraj nebude robit problemi ale mirecc mi to vyvratil na predchozej strane.. tak ja naozaj uz neviem.. jazdim bez koncoveho tlmicu a chcem to mat hotove cim skor a neviem sa pohnut...
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:28

ok takze zatial je teoria je takato: miesto katalyzatora rezonator... to je vsetko? viac vyfukovemu potrubiu neviem pomoct? 
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:30

ja som vyhodil aj stedny tlmic Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_redface mam len rezonator "1,5" rury a zadny tlmic
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:41

a ked porovnas so seriou pomohlo to? resp ked si vyhodil aj stredny tlmic ako sa to spravalo?
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:54

Skládá se z vnitřní perforované části, která je obalena dvěma vrstvama fiberglass, neboli speciální vatou zabranující pronikání tepla směrem k plášti těla .Tento výrobek se dá použít i jako samotný koncový tlumič, nebo jako hlavně rezonátor . Tady bychom chtěli jasně říci, že rezonátor vám nikdy nic nepřidá na výkonu. Jde spíše o to, že pokud maximálně zprůchodníte výfukovou soustavu pro maximální nárust výkonu, prináší to samozřejmě i větší hlučnost a zvuk se může stát nesnesitelným. Potom je jednou z možností použít tento glasspack místo katalyzátoru nebo středového tlumiče, který usměrní tok spalin a svým tlumícím účinkem má vliv na zvuk samotného zadního tlumiče, který můžeme ještě ovlivnit i samotnou délkou rezonátoru. 
Vysoká kvalita a funkčnost je zaručena výrobcem firmou Dynomax, která patří mezi nejlepší výrobce v tomto oboru, a každoročně v odborných testech dobývají první příčky. .Pokud nevíte, který rozměr si vybrat, nebo se potřebujete na něco zeptat, neváhejte nas kontaktovat.. ................................. takze ako je to s tym rezonatorom?
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 21:54

...
Návrat hore Goto down
tapo
Autoškolák
Autoškolák
tapo

Male
Vek : 35
Registrácia : 13.09.2008
Počet príspevkov : 121
Auto : golf III 1,6 GL ABU, G2, 110 R

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 22:04

Aj ja som nad tym dlho rozmyslal a radil sa so vsetkymi co ako, nakoniec som vybral KAt a dal tam rovnu ruru namiesto neho Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_wink . Nepocitil som ani vecsiu spotrebu, akurat mi to ide lepsie do otacok+celkom fajne mi to huci ked zosliapnem plyn Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_smile

Naposledy upravil tapo dňa 7/12/2009, 22:18, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
http://www.skoda110r.cz
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime7/12/2009, 22:11

vdaka za nazor tapo.. vyzera to tak ze dam miesto katalyzatora rezonator.. este sa snazim dozvediet co by to spravilo keby som dal miesto katalyzatora rezonator a vyhodil stredovy tlmic.. tak ako ma overGo...
Návrat hore Goto down
alfonso3006
Pretekár
Pretekár
alfonso3006

Male
Registrácia : 16.06.2009
Počet príspevkov : 690
Auto : Golf 3 TDI GTI

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime8/12/2009, 06:49

podla mna to nechaj tak ako to mas, nerob si zbytočne problemy.
Návrat hore Goto down
triple
Pretekár
Pretekár
triple

Male
Vek : 38
Registrácia : 16.06.2009
Počet príspevkov : 304
Auto : VW Golf3, 1,6b, 55kw, 75 ps, r.v. 1997

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime8/12/2009, 07:01

konečne normálny príspevok sykye Smile
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime8/12/2009, 07:04

alfonso3006 napísal:
podla mna to nechaj tak ako to mas, nerob si zbytočne problemy.

no ja by som to nechal v origináli tiež, lebo ak dáš rezonátor, tak výkon nepocítiš, len hluk (zbytočný a navyše) a čo sa týka aj kultivovanosti a správanie motora bude iné. Možno nepocítiš ani, ale pri prvej prehliadke STK-EK budeš pixovať rozhodne. Mimo iné ak nerobíš ozaj tuning a to čo sa týka chip a pod. tak nad niečím takým ani nerozmýšlaj. Zrýchliš prietok výfuku, ale čo sánie? Treba to brať komplexne a keď robíš úpravu prdov, treba upraviť aj zápal priedušiek, ale to nikde predajcovia lacných rezonátorov nepíšu... EHM... Mimo iné, sorry za ot, ale nechcel si dávať silnejší motor? Prečo potom chceš upravovať tento??? oops Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_rolleyes
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime8/12/2009, 10:47

runci spravny prispevok Smile motor v lete iste pojde novy.. konkretne ABF a myslim ze sa pojde do ciech pre neho Smile a preto vsetko ostatne pripravujem pre tento motor.. preto neriesim ani zvody (co su zaklad vyfukoveho systemu) pretoze nove zvody pridu s motorom. na sanie som pripraveny.. mam sice otvorene sanie uz teraz ale to len aka taka znacka ale do leta vymenim za green a ak si si vsimol do naraznika som osadil air intakes a momentalne zhanam tie strieborne ohybne hadice aby som vzduch od nich priviedol k siske aby okolo nej vzdy viril chladny a novy vzduchoddelit zatial sisku od motoroveho priestoru nechcem lebo neviem aky velky bude nastavajuci motor aby som to nemusel 10x prerabat.. preto len veci zhromazdujem na kopu aby sa to potom naraz vsetko spravilo Smile cize myslim ze sanie bude spravene dobre.. no a co sa tyka vyfuku vela ludi vravi ze nechaj to seriove ale v podstate 90 percent opytanych mi povedalo ze aspon katalyzator urcite prec... a auto udajne ozije (a co sa este tyka toho zvuku ja nechcem aby to dunilo ze ma hlava z toho bude boliet. teraz ked je prec koncovi tlmic tak to ma paradny zvuk taky ostry ako rally. len nechcem aby to dunilo preto neriesim ani koncovy tlmic)... tak ako tak pozeram na tento rozhovor, zova som na zaciatku..
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime8/12/2009, 16:06

runcajz zvuk len s rezonatora nedostane ak da seriovy zadny a ja mam preto hlucnejsie auto lebo som sa v servise zachytil zadnym stlmicom na zdvyhaku a trochu mi ho ohlo pred tym "tuningom" to bolo ako seria
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime8/12/2009, 17:21

sykye napísal:
runci spravny prispevok Smile motor v lete iste pojde novy.. konkretne ABF a myslim ze sa pojde do ciech pre neho Smile a preto vsetko ostatne pripravujem pre tento motor.. preto neriesim ani zvody (co su zaklad vyfukoveho systemu) pretoze nove zvody pridu s motorom. na sanie som pripraveny.. mam sice otvorene sanie uz teraz ale to len aka taka znacka ale do leta vymenim za green a ak si si vsimol do naraznika som osadil air intakes a momentalne zhanam tie strieborne ohybne hadice aby som vzduch od nich priviedol k siske aby okolo nej vzdy viril chladny a novy vzduchoddelit zatial sisku od motoroveho priestoru nechcem lebo neviem aky velky bude nastavajuci motor aby som to nemusel 10x prerabat.. preto len veci zhromazdujem na kopu aby sa to potom naraz vsetko spravilo Smile cize myslim ze sanie bude spravene dobre.. no a co sa tyka vyfuku vela ludi vravi ze nechaj to seriove ale v podstate 90 percent opytanych mi povedalo ze aspon katalyzator urcite prec... a auto udajne ozije (a co sa este tyka toho zvuku ja nechcem aby to dunilo ze ma hlava z toho bude boliet. teraz ked je prec koncovi tlmic tak to ma paradny zvuk taky ostry ako rally. len nechcem aby to dunilo preto neriesim ani koncovy tlmic)... tak ako tak pozeram na tento rozhovor, zova som na zaciatku..

No držím palce. Nechcem ti to tu zasierať a ani spochybňovať skúsenosti 90tich % opýtaných ludí, len či to všetci aj pociťovali a zisťovali na vlastnej koži. Rozprával som sa dosť o týchto veciach s luďmi čo to naozaj skúšali a prekopávali na brzdách a aj v teréne. A tí, čo to naozaj oskúšali, tak potvrdili to čo som ti písal. Najlepšie, ak nechipuješ a nerobiš zásadné kroky jak v dýchaní motora a chiptuningu, tak je ozaj najideálnejšie riešenie séria. Keď že nemáš turbo a ani ho nejako neplánuješ (teda nie som istý) tak by som tam nehal rozhodne sériu. V každom prípade, ak zozenieš motor ABF a porobíš len základnú údržbu na ten motor, tak ťa to riadne vycucne z peňazí... Je to proste cesta na tlhé kilometre a preto je lepšie byť po tichu a s tým istým výkonom, ako jazdiť s ubolenou hlavou od hluku a s veľkým sklamaním. Toť môj skromný názor. Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_cool
to overGo: stačí keď vymeníš kat za rezonátor, tak sa mení zvuk a to hlavne vo vyšších otáčkach. Rozhodne je lepšie kúpiť druhý kat v tej istej alebo dosť podobnej cene ako rezonátor. Nemáme predsa tolko peňazí, aby sme si kupovali lacné veci... Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_rolleyes
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 17 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...
Návrat hore 
Strana 17 z 50Choď na stránku : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next
 Similar topics
-
» zefov variant
» Moj Variant
» VW GOLF 3 1.8 Variant

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Môj Golf-
Prejdi na: