VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...

Goto down 
+50
dr_obesenec
ptan.666
Laclk101
MIREC293
Draky73
mirec G 3
Matko11
kaybi
metatron
kepro
Hugino
speedy1
miso325
carnifex
stewe12
tapo
TORNADO
golf222
MIRECC
Martinko
TABIK
joey750
gabesz0102
Sven
triple
ato69
Tomik29
tommy7373
RUNDA
OverGo
demik32
seven72
a3anko
djpetersnv
alfonso3006
Lucko
Sebring
mato88
vwzefo
MINO
Kuric
tono55
Steniel
SABREX
yurik
Runcajz
Johny
slosi_15
SPIKEBOY
sykye
54 posters
Choď na stránku : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next
AutorSpráva
sykye
Agent
Agent
sykye

Male
Vek : 36
Registrácia : 27.04.2009
Počet príspevkov : 1442
Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps)

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 18:07

no runci to co vravis je pravda.. nic no ale aspon skusim.. ten motor chcem aj ked viem ze to bude stat dost.. turbo nechcem keby som chcel turbo tak rovno zhanam 1,8T.. dnes som sa rozpraval s tym kamaratom s ktorym to chceme robit tak volal do ciech chlapikovi co sa tomu venuje tak povedal ze s kludnym svedomim mozeme dat katalyzator aj ja na 2.0 aj on na 1,6 prec. ze vraj mozno o trosku stratime tah v nizkych otackach do ale vyrazne vraj stupne vykon vo vyzsich otackach a vraj na brzde sa ukazalo ze krivka sa vyrovnala vo vyzsich otackach.. on udajne skusall dve varianty.. kat of a stredovy nechat, a druha vrianta stred off a kat nechat.. vraj na obe mal velmi kladny nazor ale ze  neskusal oba vyhodit tak nechcel ani teoretizovat aj ked ta myslienka sa mu nezdala zla no tiez sa bal toho protitlaku.. spominal ze urcite treba nechat seriovy koncovi tlmic ze s tym netreba hybat..on to robil vyfuky na golfoch.. plus este jeden nazor som ziskal od uplne ineho cloveka. seat cupra 2.0 16V od lambdy sondy len rovnu dlhu ruru s rovnakym priemerom ako malo vyfukove potrubie a na koniec dal seriovy zadny tlmic cele to len uviazal nejakymi drotmi o spodok auta (udajne to robil len koli testu) a vraj auto uzasne ozilo v strednych a vysokych otackach... ale vsetko co pisete ma svoju logiku.. myslim ze to musim skusit sam aby som zistil ako to bude najlepsie.. mozno naozaj ten seriovy vyfuk bude najlepsi a mozno nie. drasticke zmeny urcite nechcem robit ale kedze mam odlozeny aj stavitelny regulator tlaku paliva kde nastavim  vecsi tlak paliva tak som sa dozvedel ze je az potrebne mat spravene sanie a vyfuk k tomu aby to slo tak ako to ma ist.. 
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male
Vek : 37
Registrácia : 27.05.2008
Počet príspevkov : 362
Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB)

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 20:36

runcajz mne nemusis rozpravat o zvuku s rezonatorom lebo ho mam a vravim ze pokial som mal NOVY zadny tlmic s rezonatorom tak zvuk bol ten isty ako ked tam bol kat a stred. tlmic zvuk sa zmenil az ked som prehol zadny tlmic v servise.a ak si myslis ze rezonator nemam a trepen hluposti dam si tu namahu a pojdem to este dnes odfotit.kamos ma GII 2,0L tiez ma rezonator a zadny GTI tlmic a vo zvuku s porovnani s GII 1,8 139hp a 2,0 115hp nie je ziadny rozdiel a dovolim si povedat ze 1,8 16V je hlucnejsi lebo toci do vyssich otacok ako 2,0. zvuk sa zmeni naopak ako pises ty tj. ked pri 5000otackach a vyssie pustim nohu s plynu aj to len na par sec. a tiez to robi pri radeni

a uz sa nevyjadrujem nech sa sykye rozhodne sam a nebudem tu dalej presviedcat o svojej (ne)pravde.
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 20:55

ale overGo sak kludne pis ved nato je rozbehnuta tato tema.. este mi prosimta povedz ze ty kedze mas miesto katu rezonator a stredovy tlmic nemas ako ti to taha? lepsie oproti serii? alebo horsie? a co spotreba? stupla? klesla?
Návrat hore Goto down
MINO
Pretekár
Pretekár
MINO

Male
Registrácia : 02.01.2009
Počet príspevkov : 599
Auto : GOLF 3 AEX

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 21:06

tiez mam rezonator namiesto KAT.u

a tiez ked som to chcel davat....pytal som sa jak na SK VW fore...tak aj na CZ VW fore......

nazory boli rozne...ze mi stupne spotreba..ze mi nestupne....atd..
no zle nazory na rezonator mi davali stale len chalani ktori o tom len poculi....
ty mi hovorili ze nedavaj si to lebo auto ti bude revat jak pixa, ze to bude mat kovovy - trubkovy zvuk, ze motor bude mat problemy s chodom..a podobne

ty ktory rezonator mali..alebo maju....sa len líšili s názormi ci stupne spotreba alebo nie....a ci stupne vykon..alebo ze zmenu na vykone pocitovat nebudem...
najvacsie obavy som mal z lambda sondy...no trocha som sa upokojil tym ze lambdu mam hned za motorom....lebo niektore typy maju aj pred KAT.om

ja osobne som rezonator nedaval ani koli vykonu ani koli zvuku...
ale iba koli tomu ze moj KAT mal totalku - bola nanom prasklina, cize netesnost, tym padom nemal vhodne tlaky na svoj chod..a tak bol K.O.

tiez mi niektori chalani odporucali radsej vykuchať KAT.....

no mne sa tam ten KAT viac zivit necelo..tak isiel von...
nahradil ho rezonator AirDevil o priemere 5O mm

kedze som nevyberal nic ine iba KAT..nezmenil sa VYRAZNE ani zvuk, ani spotreba...a pri mojom AEX motore....hehe..ani vykon....

dokonca sa VYRAZNE nezmenili ani emisie....kedze uz minuly rok ked som tam KAT mal som na emisiach nepresiel......no vseci vieme ako to u nas s tymito vecami chodi...
Návrat hore Goto down
http://www.vwgolf-club.net/forum-f7/topic-t2945.htm
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 21:22

takze ak som to spravne pochopil odstranenim katalyzatora teda vymenou za rezonator vykonu nepomozem spravne? inak ja mam kat v poriadku
Návrat hore Goto down
MINO
Pretekár
Pretekár
MINO

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 21:45

nooo ja mozem hovorit iba o tom ako sa sprava moj motor...
a iba to som chcel podotknut...ze pri motore AEX..vela ocakavat od rezonatora ani nemozem....
ale ty mas uplne nieco ine...
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 21:46

AEX je aky motor?
Návrat hore Goto down
MINO
Pretekár
Pretekár
MINO

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 21:54

1.4 44kW....oto ide...
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 21:58

aha jasne jasne... dik za info
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male
Registrácia : 27.05.2008
Počet príspevkov : 362
Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB)

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime8/12/2009, 23:26

no sykye poviem ti to tak rezonator som tiez nedaval koli vykonu alebo zvuku rosypal sa mi kat aj zadny tlmic po vymene vyfuku auto slo tak ako predtym az kym don nesadol kamos a skonstatoval ze auto netaha tak ako by malo nasledovalo nastavenie spojky rozdelovaca a vycistenie klapky od tej doby auto ide lepsie spoteba o nieco klesla ale s takym motorom ako mas ty ma kamos lepsiu spotrebu 6,5l na 100km ked jazdi ako clovek.ja osobne spotebu neriesim kedze mesacne dam na benzin skoro 200eur a ak chces jazdit na spotrebu kup si diesel
Návrat hore Goto down
triple
Pretekár
Pretekár
triple

Male
Vek : 38
Registrácia : 16.06.2009
Počet príspevkov : 304
Auto : VW Golf3, 1,6b, 55kw, 75 ps, r.v. 1997

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 06:37

Mino a rezonátor emisiám pomohol či ani nie?a blbá otázka - ako zistím že mám KO katalizátor bez toho že by som ho dal dole a pozrel alebo bez toho že by mi to povedali na emisnej?
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 08:18

diesel nechcem a ked jazdim ako clovek tiez mam 6,5 - 7litrov spotrebu. len chcem vediet co to urobi ked vyhodim kat a stred a supnem miesto katu rezonator
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 09:07

OverGo napísal:
no sykye poviem ti to tak rezonator som tiez nedaval koli vykonu alebo zvuku rosypal sa mi kat aj zadny tlmic po vymene vyfuku auto slo tak ako predtym az kym don nesadol kamos a skonstatoval ze auto netaha tak ako by malo nasledovalo nastavenie spojky rozdelovaca a vycistenie klapky od tej doby auto ide lepsie spoteba o nieco klesla ale s takym motorom ako mas ty ma kamos lepsiu spotrebu 6,5l na 100km ked jazdi ako clovek.ja osobne spotebu neriesim kedze mesacne dam na benzin skoro 200eur a ak chces jazdit na spotrebu kup si diesel

počuj chlape, nechcem nikomu nič dokazovať a ani zhadzovať alebo pod... Píšem len môj osobný názor.
Čo sa týka auta ako takého, presne si to tu napísal. Ak máš auto v poriadku čo si nemal (pred výmenou katu a výfuku) tak sa neni čo čudovať, že keď mu vymeníš zlú vec za dobrú + nejaká tá údržba, že to pôjde lepšie. Ale výmena rezonátora v tvojom prípade nemala žiaden význam. Teda možno finančný. Ak by si hodil origo kat a porobil vše okolo toho ako si písal rozhodne by ti auto nemalo horšie jazdné vlastnosti ako teraz. Len preto som písal a o tom ma nikto nepresvedčí že ak máš auto v sérii, je lepšie do neho montovať origo veci a nie žiadne športové hovadiny od xxx značkových výrobcov čo píšu všade okolo aký sú špičkový atd... Proste origo je origo a pokial sa tým nezaoberáš profesionálne ani by som neriešil nejaké šišky, rezonátory, sanie a iné predražené veci od tých spomínaných firiem zarábajúcich na ludskej blbosti... toť vsjo.
ps: nezožerte ma prosím za môj skromný názor.
ps1: sykye, ako koľvek as rozhodneš, pokiaľ to profesionálne neoskúšaš, tak to od nikoho nikdy nezistíš. Každý deň je iný a aj mne sa zdá, že jeden deň ide auto jek hodinky a druhý jak slimák. Je to ale vždy subjektívny názor a aj spotrebu jeden krát mám 8,5 a inokedy 7,5. Niekedy idem 100 a inokedy aj inak... takže tak. Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_wink
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 16:57

ludia uz len posledna otazka.. neviete aku mam sirku vyfukoveho potrubia? nakoniec som sa rozhodol ze namiesto katalyzatora pojde len rurka a namiesto stredoveho tlmica pojde rezonator (dynamizer) potrebujem len vedeit velkost vyfukoveho potrubia od lambdy po koniec stredoveho tlmica pretoze to cele vyrezem von a nahradim modifikovanym dielom s rezonatorom.. lambdu by som mal mat pred katom.. teda musim inak mam problem.
Návrat hore Goto down
yurik
Pretekár
Pretekár
yurik

Male
Registrácia : 06.04.2008
Počet príspevkov : 588
Auto : VeeDub in da house

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 17:26

2.0 8v ma 50mm priemer rury...ale z osobnej skusenosti ti vravim nerob to, auto dost strati tah v otackach do cca 3000...nahradil som teraz seriovy stredovy tlmic malym, plnepriechodnym omp a idem to davat naspat
Návrat hore Goto down
yurik
Pretekár
Pretekár
yurik

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 17:39

teraz som si vsimol, ze chces menit motor za 2.0 16v neskor, ten ma ale potrubie priemeru 55mm, takze by som do tohto 50mm nevrazal vobec peniaze a potom poriesil komplet ten 55mm
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 17:43

yurik rad by som odskusal jak to pojde s tymto bo ak budem mat s tymto skusenosti lepsie sa mi bude riesit potom ten 16V lebo tam budem davat aj veci co uz mam pripravene ako PBV (regulator tlaku paliva nastavitelny) a ostatne halusky casom... vies velmi ma metie to ze polovica ludi pise ako im motor ozil a polovica ako im to chcipa
Návrat hore Goto down
yurik
Pretekár
Pretekár
yurik

Male

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 18:10

ok, sak skusaj, ja sa vraciam naspat k seriovemu stredovemu tlmicu, islo to lepsie a to hlavne v otackach, ktore pouzivam a potrebujem kazdy den...mam tiez 2.0 8v, preto ti to pisem, aby si potom nebol sklamany
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 19:55

na to aby si ziskal 6kw vykonu pri ABF motore musis vymenit komplet vyfuk od zvodov bez katu az po koncovy tlmic,samotny rezonator ti nikdy vykon neprida,napriklad presne 6kw ti prida kompletka od supersprintu,ktora komplet vijde na 1400 eur a nie ze si kupis nejaky rezonator za 5,50.dalsia blbost je nechat seriovy koncovy tlmic,ak zvacsis priechodnost vyfukovych plynov cez kat a stredovy tlmic tak ich naspat pribrzdis seriovym koncovym tlmicom a po tretie,myslim ze pri tvojom rocniku auta uz katalizator ani nemas,podla mna sa uz davno rozpadol a vyletel vyfukom do sveta
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime9/12/2009, 19:56

co sa tyka sisky,napriklad K&N 57i sada ma uz aj tu hlinikovu trubku v baleni Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_wink
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...   Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... - Stránka 18 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to...
Návrat hore 
Strana 18 z 50Choď na stránku : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next
 Similar topics
-
» zefov variant
» Moj Variant
» VW GOLF 3 1.8 Variant

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Môj Golf-
Prejdi na: