| Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... | |
|
+50dr_obesenec ptan.666 Laclk101 MIREC293 Draky73 mirec G 3 Matko11 kaybi metatron kepro Hugino speedy1 miso325 carnifex stewe12 tapo TORNADO golf222 MIRECC Martinko TABIK joey750 gabesz0102 Sven triple ato69 Tomik29 tommy7373 RUNDA OverGo demik32 seven72 a3anko djpetersnv alfonso3006 Lucko Sebring mato88 vwzefo MINO Kuric tono55 Steniel SABREX yurik Runcajz Johny slosi_15 SPIKEBOY sykye 54 posters |
|
Autor | Správa |
---|
sykye Agent
Vek : 36 Registrácia : 27.04.2009 Počet príspevkov : 1442 Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps) Bydlisko : Poltár
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 18:07 | |
| no runci to co vravis je pravda.. nic no ale aspon skusim.. ten motor chcem aj ked viem ze to bude stat dost.. turbo nechcem keby som chcel turbo tak rovno zhanam 1,8T.. dnes som sa rozpraval s tym kamaratom s ktorym to chceme robit tak volal do ciech chlapikovi co sa tomu venuje tak povedal ze s kludnym svedomim mozeme dat katalyzator aj ja na 2.0 aj on na 1,6 prec. ze vraj mozno o trosku stratime tah v nizkych otackach do ale vyrazne vraj stupne vykon vo vyzsich otackach a vraj na brzde sa ukazalo ze krivka sa vyrovnala vo vyzsich otackach.. on udajne skusall dve varianty.. kat of a stredovy nechat, a druha vrianta stred off a kat nechat.. vraj na obe mal velmi kladny nazor ale ze neskusal oba vyhodit tak nechcel ani teoretizovat aj ked ta myslienka sa mu nezdala zla no tiez sa bal toho protitlaku.. spominal ze urcite treba nechat seriovy koncovi tlmic ze s tym netreba hybat..on to robil vyfuky na golfoch.. plus este jeden nazor som ziskal od uplne ineho cloveka. seat cupra 2.0 16V od lambdy sondy len rovnu dlhu ruru s rovnakym priemerom ako malo vyfukove potrubie a na koniec dal seriovy zadny tlmic cele to len uviazal nejakymi drotmi o spodok auta (udajne to robil len koli testu) a vraj auto uzasne ozilo v strednych a vysokych otackach... ale vsetko co pisete ma svoju logiku.. myslim ze to musim skusit sam aby som zistil ako to bude najlepsie.. mozno naozaj ten seriovy vyfuk bude najlepsi a mozno nie. drasticke zmeny urcite nechcem robit ale kedze mam odlozeny aj stavitelny regulator tlaku paliva kde nastavim vecsi tlak paliva tak som sa dozvedel ze je az potrebne mat spravene sanie a vyfuk k tomu aby to slo tak ako to ma ist.. | |
|
| |
OverGo Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 27.05.2008 Počet príspevkov : 362 Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB) Bydlisko : okres TV
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 20:36 | |
| runcajz mne nemusis rozpravat o zvuku s rezonatorom lebo ho mam a vravim ze pokial som mal NOVY zadny tlmic s rezonatorom tak zvuk bol ten isty ako ked tam bol kat a stred. tlmic zvuk sa zmenil az ked som prehol zadny tlmic v servise.a ak si myslis ze rezonator nemam a trepen hluposti dam si tu namahu a pojdem to este dnes odfotit.kamos ma GII 2,0L tiez ma rezonator a zadny GTI tlmic a vo zvuku s porovnani s GII 1,8 139hp a 2,0 115hp nie je ziadny rozdiel a dovolim si povedat ze 1,8 16V je hlucnejsi lebo toci do vyssich otacok ako 2,0. zvuk sa zmeni naopak ako pises ty tj. ked pri 5000otackach a vyssie pustim nohu s plynu aj to len na par sec. a tiez to robi pri radeni
a uz sa nevyjadrujem nech sa sykye rozhodne sam a nebudem tu dalej presviedcat o svojej (ne)pravde. | |
|
| |
sykye Agent
Vek : 36 Registrácia : 27.04.2009 Počet príspevkov : 1442 Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps) Bydlisko : Poltár
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 20:55 | |
| ale overGo sak kludne pis ved nato je rozbehnuta tato tema.. este mi prosimta povedz ze ty kedze mas miesto katu rezonator a stredovy tlmic nemas ako ti to taha? lepsie oproti serii? alebo horsie? a co spotreba? stupla? klesla? | |
|
| |
MINO Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 02.01.2009 Počet príspevkov : 599 Auto : GOLF 3 AEX Bydlisko : Somewhere Near The Ukraine
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 21:06 | |
| tiez mam rezonator namiesto KAT.u
a tiez ked som to chcel davat....pytal som sa jak na SK VW fore...tak aj na CZ VW fore......
nazory boli rozne...ze mi stupne spotreba..ze mi nestupne....atd.. no zle nazory na rezonator mi davali stale len chalani ktori o tom len poculi.... ty mi hovorili ze nedavaj si to lebo auto ti bude revat jak pixa, ze to bude mat kovovy - trubkovy zvuk, ze motor bude mat problemy s chodom..a podobne
ty ktory rezonator mali..alebo maju....sa len líšili s názormi ci stupne spotreba alebo nie....a ci stupne vykon..alebo ze zmenu na vykone pocitovat nebudem... najvacsie obavy som mal z lambda sondy...no trocha som sa upokojil tym ze lambdu mam hned za motorom....lebo niektore typy maju aj pred KAT.om
ja osobne som rezonator nedaval ani koli vykonu ani koli zvuku... ale iba koli tomu ze moj KAT mal totalku - bola nanom prasklina, cize netesnost, tym padom nemal vhodne tlaky na svoj chod..a tak bol K.O.
tiez mi niektori chalani odporucali radsej vykuchať KAT.....
no mne sa tam ten KAT viac zivit necelo..tak isiel von... nahradil ho rezonator AirDevil o priemere 5O mm
kedze som nevyberal nic ine iba KAT..nezmenil sa VYRAZNE ani zvuk, ani spotreba...a pri mojom AEX motore....hehe..ani vykon....
dokonca sa VYRAZNE nezmenili ani emisie....kedze uz minuly rok ked som tam KAT mal som na emisiach nepresiel......no vseci vieme ako to u nas s tymito vecami chodi... | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 21:22 | |
| takze ak som to spravne pochopil odstranenim katalyzatora teda vymenou za rezonator vykonu nepomozem spravne? inak ja mam kat v poriadku | |
|
| |
MINO Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 02.01.2009 Počet príspevkov : 599 Auto : GOLF 3 AEX Bydlisko : Somewhere Near The Ukraine
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 21:45 | |
| nooo ja mozem hovorit iba o tom ako sa sprava moj motor... a iba to som chcel podotknut...ze pri motore AEX..vela ocakavat od rezonatora ani nemozem.... ale ty mas uplne nieco ine... | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 21:46 | |
| | |
|
| |
MINO Pretekár
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 21:54 | |
| | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 21:58 | |
| aha jasne jasne... dik za info | |
|
| |
OverGo Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 27.05.2008 Počet príspevkov : 362 Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB) Bydlisko : okres TV
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 8/12/2009, 23:26 | |
| no sykye poviem ti to tak rezonator som tiez nedaval koli vykonu alebo zvuku rosypal sa mi kat aj zadny tlmic po vymene vyfuku auto slo tak ako predtym az kym don nesadol kamos a skonstatoval ze auto netaha tak ako by malo nasledovalo nastavenie spojky rozdelovaca a vycistenie klapky od tej doby auto ide lepsie spoteba o nieco klesla ale s takym motorom ako mas ty ma kamos lepsiu spotrebu 6,5l na 100km ked jazdi ako clovek.ja osobne spotebu neriesim kedze mesacne dam na benzin skoro 200eur a ak chces jazdit na spotrebu kup si diesel | |
|
| |
triple Pretekár
Vek : 38 Registrácia : 16.06.2009 Počet príspevkov : 304 Auto : VW Golf3, 1,6b, 55kw, 75 ps, r.v. 1997 Bydlisko : Lučenec
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 06:37 | |
| Mino a rezonátor emisiám pomohol či ani nie?a blbá otázka - ako zistím že mám KO katalizátor bez toho že by som ho dal dole a pozrel alebo bez toho že by mi to povedali na emisnej? | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 08:18 | |
| diesel nechcem a ked jazdim ako clovek tiez mam 6,5 - 7litrov spotrebu. len chcem vediet co to urobi ked vyhodim kat a stred a supnem miesto katu rezonator | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 09:07 | |
| - OverGo napísal:
- no sykye poviem ti to tak rezonator som tiez nedaval koli vykonu alebo zvuku rosypal sa mi kat aj zadny tlmic po vymene vyfuku auto slo tak ako predtym az kym don nesadol kamos a skonstatoval ze auto netaha tak ako by malo nasledovalo nastavenie spojky rozdelovaca a vycistenie klapky od tej doby auto ide lepsie spoteba o nieco klesla ale s takym motorom ako mas ty ma kamos lepsiu spotrebu 6,5l na 100km ked jazdi ako clovek.ja osobne spotebu neriesim kedze mesacne dam na benzin skoro 200eur a ak chces jazdit na spotrebu kup si diesel
počuj chlape, nechcem nikomu nič dokazovať a ani zhadzovať alebo pod... Píšem len môj osobný názor. Čo sa týka auta ako takého, presne si to tu napísal. Ak máš auto v poriadku čo si nemal (pred výmenou katu a výfuku) tak sa neni čo čudovať, že keď mu vymeníš zlú vec za dobrú + nejaká tá údržba, že to pôjde lepšie. Ale výmena rezonátora v tvojom prípade nemala žiaden význam. Teda možno finančný. Ak by si hodil origo kat a porobil vše okolo toho ako si písal rozhodne by ti auto nemalo horšie jazdné vlastnosti ako teraz. Len preto som písal a o tom ma nikto nepresvedčí že ak máš auto v sérii, je lepšie do neho montovať origo veci a nie žiadne športové hovadiny od xxx značkových výrobcov čo píšu všade okolo aký sú špičkový atd... Proste origo je origo a pokial sa tým nezaoberáš profesionálne ani by som neriešil nejaké šišky, rezonátory, sanie a iné predražené veci od tých spomínaných firiem zarábajúcich na ludskej blbosti... toť vsjo. ps: nezožerte ma prosím za môj skromný názor. ps1: sykye, ako koľvek as rozhodneš, pokiaľ to profesionálne neoskúšaš, tak to od nikoho nikdy nezistíš. Každý deň je iný a aj mne sa zdá, že jeden deň ide auto jek hodinky a druhý jak slimák. Je to ale vždy subjektívny názor a aj spotrebu jeden krát mám 8,5 a inokedy 7,5. Niekedy idem 100 a inokedy aj inak... takže tak. | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 16:57 | |
| ludia uz len posledna otazka.. neviete aku mam sirku vyfukoveho potrubia? nakoniec som sa rozhodol ze namiesto katalyzatora pojde len rurka a namiesto stredoveho tlmica pojde rezonator (dynamizer) potrebujem len vedeit velkost vyfukoveho potrubia od lambdy po koniec stredoveho tlmica pretoze to cele vyrezem von a nahradim modifikovanym dielom s rezonatorom.. lambdu by som mal mat pred katom.. teda musim inak mam problem. | |
|
| |
yurik Pretekár
Registrácia : 06.04.2008 Počet príspevkov : 588 Auto : VeeDub in da house
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 17:26 | |
| 2.0 8v ma 50mm priemer rury...ale z osobnej skusenosti ti vravim nerob to, auto dost strati tah v otackach do cca 3000...nahradil som teraz seriovy stredovy tlmic malym, plnepriechodnym omp a idem to davat naspat | |
|
| |
yurik Pretekár
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 17:39 | |
| teraz som si vsimol, ze chces menit motor za 2.0 16v neskor, ten ma ale potrubie priemeru 55mm, takze by som do tohto 50mm nevrazal vobec peniaze a potom poriesil komplet ten 55mm | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 17:43 | |
| yurik rad by som odskusal jak to pojde s tymto bo ak budem mat s tymto skusenosti lepsie sa mi bude riesit potom ten 16V lebo tam budem davat aj veci co uz mam pripravene ako PBV (regulator tlaku paliva nastavitelny) a ostatne halusky casom... vies velmi ma metie to ze polovica ludi pise ako im motor ozil a polovica ako im to chcipa | |
|
| |
yurik Pretekár
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 18:10 | |
| ok, sak skusaj, ja sa vraciam naspat k seriovemu stredovemu tlmicu, islo to lepsie a to hlavne v otackach, ktore pouzivam a potrebujem kazdy den...mam tiez 2.0 8v, preto ti to pisem, aby si potom nebol sklamany | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 19:55 | |
| na to aby si ziskal 6kw vykonu pri ABF motore musis vymenit komplet vyfuk od zvodov bez katu az po koncovy tlmic,samotny rezonator ti nikdy vykon neprida,napriklad presne 6kw ti prida kompletka od supersprintu,ktora komplet vijde na 1400 eur a nie ze si kupis nejaky rezonator za 5,50.dalsia blbost je nechat seriovy koncovy tlmic,ak zvacsis priechodnost vyfukovych plynov cez kat a stredovy tlmic tak ich naspat pribrzdis seriovym koncovym tlmicom a po tretie,myslim ze pri tvojom rocniku auta uz katalizator ani nemas,podla mna sa uz davno rozpadol a vyletel vyfukom do sveta | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... 9/12/2009, 19:56 | |
| co sa tyka sisky,napriklad K&N 57i sada ma uz aj tu hlinikovu trubku v baleni | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... | |
| |
|
| |
| Moj variant. postavme ho na nohy. zasluzi si to... | |
|