| mechanicke zvysenie vykonu u TD | |
|
+12mirci8666 feryko MartinVW baxo evoluzione smeyko golfgti16vv baciluss djpetersnv Jecad kisso147369 marceloo 16 posters |
|
Autor | Správa |
---|
marceloo Pretekár
Vek : 42 Registrácia : 21.08.2007 Počet príspevkov : 480 Auto : VW Golf II 1,6TD s ic , Honda Civic 1,8VTi Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 3/5/2008, 23:59 | |
| - golfgti16vv napísal:
- kam chceš davat ten IC pod kapotu ? nejlepši je naporovy pod kapotou je malo vzduchu
ja mam seriovo IC pod kapotou tak divne sikmo, chcem ho vytiahnut do predu, pred chladic, alebo dokonca asi aj vymenit za vacsi Dnes som konecne meral aky tlak mam a bol som prekvapeny, ze len 0,5bar ako 51kW TD:) a to mi lieta auto ako sialene Zistoval som co to a dopracoval som sa k unavenej pruzinke ktora prepusta "prebytocny" tlak takze musim dotiahnut redukcnu skrutku. takze ked natlacim 1bar bude ina sranda - smeyko napísal:
- Som skusal to nastavenie tej skrutky na cerpadle, nic nepomohlo, akurat dymilo tak, ze pol dediny ciernej, co tak dat namiesto sania Hrusku? Pomoze to?
Ked pridavas palito len s tou skrutou na cerpadle, tak ti to akurat tak viac dymi treba upravit davkovac a hlavne pridat tlak turba, len palivo nestaci | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
Registrácia : 26.01.2008 Počet príspevkov : 66 Auto : VW Golf II 1.6 GTD Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 4/5/2008, 21:10 | |
| - marceloo napísal:
- golfgti16vv napísal:
- kam chceš davat ten IC pod kapotu ? nejlepši je naporovy pod kapotou je malo vzduchu
ja mam seriovo IC pod kapotou tak divne sikmo, chcem ho vytiahnut do predu, pred chladic, alebo dokonca asi aj vymenit za vacsi
Dnes som konecne meral aky tlak mam a bol som prekvapeny, ze len 0,5bar ako 51kW TD:) a to mi lieta auto ako sialene Zistoval som co to a dopracoval som sa k unavenej pruzinke ktora prepusta "prebytocny" tlak takze musim dotiahnut redukcnu skrutku. takze ked natlacim 1bar bude ina sranda
- smeyko napísal:
- Som skusal to nastavenie tej skrutky na cerpadle, nic nepomohlo, akurat dymilo tak, ze pol dediny ciernej, co tak dat namiesto sania Hrusku? Pomoze to?
Ked pridavas palito len s tou skrutou na cerpadle, tak ti to akurat tak viac dymi treba upravit davkovac a hlavne pridat tlak turba, len palivo nestaci a nemas nahodou TD intercooler ? to boli tie najsilnejsie dieslove 2ky..malo to okolo 80 PS.. | |
|
| |
marceloo Pretekár
Vek : 42 Registrácia : 21.08.2007 Počet príspevkov : 480 Auto : VW Golf II 1,6TD s ic , Honda Civic 1,8VTi Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 4/5/2008, 22:11 | |
| jj mam TD s IC v serii 80konikov | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
Registrácia : 26.01.2008 Počet príspevkov : 66 Auto : VW Golf II 1.6 GTD Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 5/5/2008, 15:19 | |
| a ake upravy chystas ?? nepomohlo by keby si dal ten IC niekde dopredu aby mal viac vzduchu ? popripade nejaky vacsi ? | |
|
| |
marceloo Pretekár
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 5/5/2008, 20:09 | |
| noo zatial v pohode staci na seriu tak ako je ale potom sa hodi do predu, alebo iny vacsi , ale asi skor pojde len do predu inak s upravou tvojho 51kW motora maju chalani v CZ vacsie skusenosti | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 5/5/2008, 20:40 | |
| myslis dieselpower ? alebo nieco ine ???? celkom by ma to zaujmalo | |
|
| |
marceloo Pretekár
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 5/5/2008, 21:30 | |
| jj tam si pozri, presnejsie: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=596 mas tam uz 40 stran o tom ked som to prvy krat cital, bolo asi 28 stran dost vela fotek a presnych popisov prave tvojho motora. | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 5/5/2008, 23:23 | |
| jj tu stranku som uz davnejsie pozeral ale ohladom IV golfa... je to zaujmave a najma s tym tlakom turba....uz si to skusal ? a ked ano tak ako sa napoji ten manometer na meranie turbotlaku ? | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 6/5/2008, 19:53 | |
| tu mi to bolo presnejsie vysvetlene... 1: fest utáhnout, nebo nejlépe vyšroubovat, vytáhnout pružinku a místo ní dat tyčku a zašroubovat. 2: odpojit a ucpat 3: pokud splníš bod č. 2, tak zatím s tym nic nedělej, a bez budíku tlaku bych též neriskoval. tím už jen dolaďuješ (už jen bodem č. 2 by měl tlak vyletět k +- 1.5b), 3 to jen doladíš | |
|
| |
marceloo Pretekár
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 7/5/2008, 00:46 | |
| jj tiez tak , akurat ze ja mam ine turbo takze ja mam len jednu skruzku a potom bypas, ktory musim zablendovat a pojde, merak turba das na hadicku ktora ide z turba alebo zo sacieho potrubia uz skoro pri hlave na cerpadlo, proste prerusis, dat T a napojis zatial sm nerobil nic, len som si to porozoberal, lebo som nemal budik a teraz nemam cas | |
|
| |
baxo Vodič
Vek : 36 Registrácia : 07.07.2008 Počet príspevkov : 286 Auto : G3 1,9GTD - crash, teraz riadim Ford Fusion Bydlisko : Budmerice (PK)
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 28/7/2008, 13:52 | |
| siska ti pomoze najviac pri atmosferickych motoroch, +15% vykonu, ale aj pri turbach pomoze, ale nemam na sebe odskusane o kolko, kazdopadne ked si ju das, prived jej studeny vzduch z podnarazniku (pokial nemas otvor na kapote) a co sa toho IC tika, neviem ci ma nejaky vyznam ho mat vnutry, od horuceho motora sa vzduch v nom moc neochladi, akurat spravi turbu odpor, radsej by som ho potiahol dopredu pod chladic, samozrejme s pekne sirokymi hadicami aby to nemalo spomalenu reakciu. ked sa ti podari nejaka uprava daj mi pls vediet co si s tym spravil, mam 1,9GTD, tak by som sa trochu poucil ;-) | |
|
| |
baxo Vodič
Vek : 36 Registrácia : 07.07.2008 Počet príspevkov : 286 Auto : G3 1,9GTD - crash, teraz riadim Ford Fusion Bydlisko : Budmerice (PK)
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 4/8/2008, 10:23 | |
| - evoluzione napísal:
- tu mi to bolo presnejsie vysvetlene...
1: fest utáhnout, nebo nejlépe vyšroubovat, vytáhnout pružinku a místo ní dat tyčku a zašroubovat. 2: odpojit a ucpat 3: pokud splníš bod č. 2, tak zatím s tym nic nedělej, a bez budíku tlaku bych též neriskoval. tím už jen dolaďuješ (už jen bodem č. 2 by měl tlak vyletět k +- 1.5b), 3 to jen doladíš tu cast oznacenu ako 1 tam ja nemam, vyskusam bod 2 a 3 a pohral som sa vcera s palivovym cerpadlom, hehe, smrt v ociach o dost lepsie to slape, stacilo vyhodit jeden srobik | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 4/8/2008, 14:37 | |
| baxo : si zbrusil tu srubku podla navodu na dieselpower ?? aby ti tam slo viacej nafty ? | |
|
| |
baxo Vodič
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 4/8/2008, 15:25 | |
| e-e nic som nebrusil, necital som si diesel power proste som tam nasiel taky schovany srobik, ktory ovladal jednu klapku a vysroboval som ho, aby bola ta klapka na maximum (minimum?) neviem, odfotim to? daj nejake tipy z dieselpower nechce sa mi to cele citat, | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 4/8/2008, 19:00 | |
| odfot to a uvidime... je tam srubka na cerpadle ktorou sa da nastavovat zmes nafty | |
|
| |
baxo Vodič
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 6/8/2008, 09:28 | |
| jj, len teraz nejsom doma a nemam kabel z mobilu do PC, tak cez weekend. len mam otazku, aky tlak vam robi turbo? lebo mne nerobi konstantny ale cim vyzsie otacky tym vyzsi tlak a ked iba tak udrzujem rychlost tak je ovela mensi ako ked mam pedal na podlahe, je to normalne? kupil som si budit na meranie tlaku, a nezda sa mi to, bol som v tom, ze ked sa zapne turbo tak tlaci a tlaci stale rovnako... | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 6/8/2008, 15:10 | |
| turbo ti talci podla otacok a u 1.6 TD zabera od 2100ot./min. a vyssie ked sa nemylim | |
|
| |
baxo Vodič
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 6/8/2008, 15:35 | |
| to mi je jasne, ale ked zacne zaberat, tlaci stale rovnako, alebo ako? a co pisu na DP 0,8baru, 1,5 az 2bary, tak pri akych otackach myslia? | |
|
| |
evoluzione Autoškolák
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 6/8/2008, 22:51 | |
| 0.8 tlaci v serii...a netlaci hned 0.8 ale je to max. tlak ktory dosahujes pri cca 4000ot./min...ten tlak sa od 2100ot. postupne zvacsuje podla toho kolko pridas plynu 1.5 a 2 atd su to tiez max tlaky ktore sa daju fukat potom co si turbo nastelujes ( kokretne KKK k24 ) a odpojis wastagate | |
|
| |
baxo Vodič
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD 7/8/2008, 08:29 | |
| aha, tak sa tym turbom asi niekto uz hral. pri 4000 ot mi tlaci asi 1,25b a maximalne som sa dostal na 1,6, tak odpojim este wasragate a uvidime co to spravi | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: mechanicke zvysenie vykonu u TD | |
| |
|
| |
| mechanicke zvysenie vykonu u TD | |
|