stevocz Pretekár
Vek : 39 Registrácia : 06.07.2009 Počet príspevkov : 318 Auto : GII 1,6 TD s IC (SB) Bydlisko : KE
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 8/7/2009, 16:00 | |
| tak predstavte si vraj ten aceton vazne funguje :-) toto je jedneho skusenost - citácia :
- skúšal som na 50l nafty 50ml čistého acetonu PA, motor 2,2 D4D TOYTA 100kW. Bežne som mal bez acetonu priemernú spotrebu 6,8l/100km, s acetonom je priemerná spotreba cca 6,2 l/100km, motor sa zdá živší a môže ísť plynule aj na nižších otáčkach. Používam bežnú naftu Slovnaft .
Meranie je len palubným počítačom. štýl jazdy som nezmenil, ale nie je treba toľko šlapať na plyn. urobil som cca 5 nádrží. netuším však, aký to má vplyv na motor a komponenty palivového systému. Minul sa mi aceton PA a spotreba je postupne zase na 6,8l/100km. Motor má 70 000km, zatiaľ bez náznaku poruchy. Kontrola po 60 000 km bez vád, všetko hlboko v tolerančnom poli, aj dymivosť. Toľko moja skromná skúsenosť. dalsi na tom boli podobne hlavne pri nizkych otackach sa im to zlepsilo, lepsia akceleracia, skoro jak cip a davaju to jak do nafty tak aj do benzinu | |
|