| Zníženie spotreby pomocou acetónu | |
|
+9djpetersnv gabesz0102 SABREX Baty zuzko Lucko MIRECC baciluss golfmannCL 13 posters |
|
Autor | Správa |
---|
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 16:47 | |
| Nehovorim ze je to hlupost ale ked chce zistit ci ma motor ok tak sa mal pytat na spotrebu pri urcitiych rezimoch a styloch jazdy na urcitych trasach a nie sa pytat ako znizit spotrebu acetonom. Tu nie sme vyskumny ustav... Dalej sa uz do tejto temy nebudem pliest a plne respektujem jej zakladatela. Len si osobne myslim ze poniektori by tu najradsej jazdili na vzduch. Tot vse | |
|
| |
djpetersnv Pilot
Vek : 35 Registrácia : 11.12.2007 Počet príspevkov : 806 Auto : GOLF IV 1,9TDI, Passat B5 1,8T Bydlisko : Spišská Nová Ves
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 19:06 | |
| No newiem ja som skor ked uz tak zvysovania vykonu a nie znizovania spotreby mam diesla a ten uz skoro jazdi na vzduch ale tak veci o acetone som este nepocul ale ja pouzivam aditiv VIF super diesel a ten mi znizil spotrebu o take 4dcl urcite a potom este mam zaslepeny EGR ventil spotreba o 2-3 dcl dole k dalsim upravam sa nevyjadrujem tie uz ju zvysili takze tak | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
Registrácia : 27.12.2008 Počet príspevkov : 338 Auto : VW Golf II 1.6 TD (51kW)
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 22:46 | |
| - Lucko napísal:
- golfmannCL napísal:
- no sabrex dik za radu.. ty si jeden z mála co pochopil.. co tu ja vlastne chcem zistit..chcel som radu iba.. a nieje to celkom ono co si napsial ale nepocul som o tom skusim nieco prestudovať.. baciluš ja sa tu bavim o znížení spotreby a o nicom inom nie.. ze som napisal 8 litrov je to len odhad a zdá sa mi to dosť.. bolo tu povedané že to papá niečo okolo 5.. 6L. preto sa pytam či nemám s tým daku zradu..ˇCo tu riesim spotrebu ked som si tu uz sam odpovedal??? no nie som stým spokojný toť vše
ked ti to vela zere tak si zisti ci nemas neco s motorom alebo zmen styl jazdy.Urcite by som do auta nelieval aceton. asi to sak bude kvôli tej zime no.. pockam kym sa viac oteplí | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 22:51 | |
| - gabesz0102 napísal:
- to co golfmanncl pise resp.na co sa vas pytal nie je hlupost ako si to niektory myslite.....je to pravda,ze sa da miesat palivo s acetonom,len treba vediet presne pomery miesania,a na to sa vas on pytal.......a dokonca to trocha aj vykon zvysi......a kludne sa mozte poopytovat,stary opravari vam to urcite potvrdia....
presne tak.. nieje to kvôli tomu že chcem jazdiť na vzduch.. proste niesom márnotrtný tak preco neusetriť trochu paliva a môzem sa vozit viac.. ked budem ja dobré love zarábať tak potom mi to bude jedno.. ale doteraz ma podporujú rodičia a vážim si kaž´dý liter ktorý vďaka nim môzěm natankovať | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 22:54 | |
| - baciluss napísal:
- Nehovorim ze je to hlupost ale ked chce zistit ci ma motor ok tak sa mal pytat na spotrebu pri urcitiych rezimoch a styloch jazdy na urcitych trasach a nie sa pytat ako znizit spotrebu acetonom. Tu nie sme vyskumny ustav... Dalej sa uz do tejto temy nebudem pliest a plne respektujem jej zakladatela. Len si osobne myslim ze poniektori by tu najradsej jazdili na vzduch. Tot vse
No myslím si že okrem tejto zimi aj starý motorový olej ma za následok zvýšenú spotrebu. Možná by bolo načase ho vymeniť za nový. Skôr Sak zis´tim koľko sa najadilo a podľa toho sa zariadim.. A styli jazdy mam ja celkom slušne preštudované takže o tom sa tu nemusime baviť.. | |
|
| |
Sebring Pretekár
Vek : 28 Registrácia : 30.06.2008 Počet príspevkov : 443 Auto : Golf IV 1,6 SR*Superb TDI*Passat TDI Bydlisko : miestna čast Palermo
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 22:56 | |
| ja mam golf 1,9 TD a dostat sa cez 6,5 l je skoro nemozne...
miesto toho co sedis pri PC a vymyslas s acetom sa radsej venuj motoru, chyba bude tam,nie v tom ze ho nekrmis patokmi
inak ked som bol maly daval som aceton do babety miesto benzinu... aj to tak dopadlo | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 5/3/2009, 23:01 | |
| - Sebring napísal:
- ja mam golf 1,9 TD a dostat sa cez 6,5 l je skoro nemozne...
miesto toho co sedis pri PC a vymyslas s acetom sa radsej venuj motoru, chyba bude tam,nie v tom ze ho nekrmis patokmi
inak ked som bol maly daval som aceton do babety miesto benzinu... aj to tak dopadlo ja nehcem davat miesto nafty.. ale trosku pridať.. ak to bude mat v lete psotrebu 5L.. prečo nemať spotrebu o kusok menej.. ved aj emisie su nižšie.. no sám asi neurobím s motorom nič.. a môžem sa aj rozdrapiť.. skusim ten olej.. možna ja načase ho vymeniť.. motor preto môže buť v poriadku. Auto je kupene od kamosa a on je automechanik.. motor mal cely rozobrany..urobil generalku . motor by mal byt okay este skocim z anim | |
|
| |
Lucko Agent
Vek : 40 Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 1822 Auto : VW Passat B5 1.9 TDI AFN Bydlisko : Trnava
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/3/2009, 06:43 | |
| - golfmannCL napísal:
- Sebring napísal:
- ja mam golf 1,9 TD a dostat sa cez 6,5 l je skoro nemozne...
inak ked som bol maly daval som aceton do babety miesto benzinu... aj to tak dopadlo ja nehcem davat miesto nafty.. ale trosku pridať.. ak to bude mat v lete psotrebu 5L.. prečo nemať spotrebu o kusok menej.. ved aj emisie su nižšie.. no sám asi neurobím s motorom nič.. a môžem sa aj rozdrapiť.. skusim ten olej.. možna ja načase ho vymeniť.. motor preto môže buť v poriadku. Auto je kupene od kamosa a on je automechanik.. motor mal cely rozobrany..urobil generalku . motor by mal byt okay este skocim z anim olej,filtre, to su zakladne veci.Vymen to a uvidis.Nepisal si tu nahodou ze s tim chodis kratke trasy za studena a v meste? Tam bude asi problem tvojej spotreby,lebo ty ten motor nezohrejes ani na prevadzkovu teplotu. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/3/2009, 07:54 | |
| no ano tie veci treba menit.. krátke ako krátke.. no.. ale dosť možnee. že mu je to málo pretože sa nestihne ohriať.. aj keď v tých najväčších zimách ho nechám povrkať dákych 10 minut.. je to pre ten motor oveľa lepšie ako by sa s ním malo hňeď fičať preč.. dnes si to skusim otestovať odemram si aj vzdialenosť aj spotrebu a tak. to prepočitam a uvidim | |
|
| |
Lucko Agent
Vek : 40 Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 1822 Auto : VW Passat B5 1.9 TDI AFN Bydlisko : Trnava
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/3/2009, 08:07 | |
| - golfmannCL napísal:
- no ano tie veci treba menit.. krátke ako krátke.. no.. ale dosť možnee. že mu je to málo pretože sa nestihne ohriať.. aj keď v tých najväčších zimách ho nechám povrkať dákych 10 minut.. je to pre ten motor oveľa lepšie ako by sa s ním malo hňeď fičať preč.. dnes si to skusim otestovať odemram si aj vzdialenosť aj spotrebu a tak. to prepočitam a uvidim
no tich 10 minut mu nijak nepomoze,ked bude na volnobehu nastartovany.diesel tak nezohrejes. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/3/2009, 08:10 | |
| - Lucko napísal:
- golfmannCL napísal:
- no ano tie veci treba menit.. krátke ako krátke.. no.. ale dosť možnee. že mu je to málo pretože sa nestihne ohriať.. aj keď v tých najväčších zimách ho nechám povrkať dákych 10 minut.. je to pre ten motor oveľa lepšie ako by sa s ním malo hňeď fičať preč.. dnes si to skusim otestovať odemram si aj vzdialenosť aj spotrebu a tak. to prepočitam a uvidim
no tich 10 minut mu nijak nepomoze,ked bude na volnobehu nastartovany.diesel tak nezohrejes. a tak myslím že stále mu je prijemnejšie ako ked za studena.. veď som takto nahal ohriať vyšiel som len z ulice von a ručička sa mi pohla už bola v 1/4 | |
|
| |
Lucko Agent
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/3/2009, 08:27 | |
| dobre teda,odpustam ti. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/3/2009, 11:57 | |
| - Lucko napísal:
- dobre teda,odpustam ti.
no okayy. lucko to som rád .. golfmani sa predsa nemôžu hnevať.. heh | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 11/4/2009, 17:46 | |
| no .. uz sa oteplilo trochu.. a skusal som odsledovať tu spotrebu.. teraz je to dobre.. pohybuje sa to okolo 5L.. takze pohoda.. no | |
|
| |
Petkoj Začiatočník
Vek : 36 Registrácia : 24.05.2009 Počet príspevkov : 47
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 4/7/2009, 22:28 | |
| - golfmannCL napísal:
- no .. uz sa oteplilo trochu.. a skusal som odsledovať tu spotrebu.. teraz je to dobre.. pohybuje sa to okolo 5L.. takze pohoda.. no
ale sa tu hadate ja mam spotrebu cez 10-15l mimo mesta a v meste tusim okolo 20l-25l nemam to este odsledovane ale ked sa blaznim tak som na benzinke kazdy den a to beham len po meste | |
|
| |
nieto Začiatočník
Registrácia : 06.03.2009 Počet príspevkov : 47 Auto : VW GOLF II 1,6 TD Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 6/7/2009, 23:32 | |
| Nemylsim si,ze by bolo vhodne riedit naftu acetonom.To ze sa na aceton da jazdit sa vie uz davno,ale zatial som pocul len o tom,ze sa to davalo do benzinovych motorov a nie dieselov. Zda sa mi to take cudne. Za dalsie,jazdit na aceton nieje moc zdrave pre motor.No ak je to v malom mnozstve-co ja viem? :-) | |
|
| |
stevocz Pretekár
Vek : 39 Registrácia : 06.07.2009 Počet príspevkov : 318 Auto : GII 1,6 TD s IC (SB) Bydlisko : KE
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 7/7/2009, 07:55 | |
| o acetone som tiez nepocul. ale tak hlavne v zime niektory davali kusok benzinu do nafty(asi 1-2dcl na nadrz). nezmrzne a je trochu vybusnejsi. ale ci spotreba sa znizi netusim. nejak mi to nechyba ked 5L som asi este neprekrocil a to motor vytacam a aj 160 obcas taham a ked ho setrim tak je to asi tiez tak :-D | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 8/7/2009, 13:01 | |
| - nieto napísal:
- Nemylsim si,ze by bolo vhodne riedit naftu acetonom.To ze sa na aceton
da jazdit sa vie uz davno,ale zatial som pocul len o tom,ze sa to davalo do benzinovych motorov a nie dieselov. Zda sa mi to take cudne. Za dalsie,jazdit na aceton nieje moc zdrave pre motor.No ak je to v malom mnozstve-co ja viem? :-) Mo jasne ze ale ja som to mysleel iba cizsto hypoteticky.. len som sa zamyslal. nic ine. Nic som do neho nenalial.:-) | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 8/7/2009, 13:02 | |
| - stevocz napísal:
- o acetone som tiez nepocul. ale tak hlavne v zime niektory davali kusok benzinu do nafty(asi 1-2dcl na nadrz). nezmrzne a je trochu vybusnejsi. ale ci spotreba sa znizi netusim. nejak mi to nechyba ked 5L som asi este neprekrocil a to motor vytacam a aj 160 obcas taham a ked ho setrim tak je to asi tiez tak :-D
No tam ide daleko viacej benzinu .. tam je iny pomer. môzem ti sem hodit tabulku aleob aspon to popisat ak by ta to zaujimalo. | |
|
| |
stevocz Pretekár
Vek : 39 Registrácia : 06.07.2009 Počet príspevkov : 318 Auto : GII 1,6 TD s IC (SB) Bydlisko : KE
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu 8/7/2009, 13:50 | |
| 0 az -5°C = nafta 85% + 15% benzin alebo 100% zimna nafta -5 az -15°C = nafta 70% + 30% benzin alebo 100% zimna nafta -15 az -25°C= zimna nafta 70% + 30% benzin | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Zníženie spotreby pomocou acetónu | |
| |
|
| |
| Zníženie spotreby pomocou acetónu | |
|