Vek : 34 Registrácia : 02.10.2010 Počet príspevkov : 177 Auto : Volkswagen Golf III 1,9TDI Rabbit Cool 66kW Bydlisko : PD/ZA
Predmet: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 3/1/2011, 17:55
zdravim chlapi chcel by som sa vas spytat co si myslite o tomto
Naposledy upravil Edy2006 dňa 3/1/2011, 22:36, celkom upravené 2 krát.
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 3/1/2011, 18:31
ono je to v podstate uplne jednoduche , ked som chodil este na strednu tak to ucitel elektrotechniky riesil tiez takto v domácom prostredi , ide o klasicky rozpad vody(H2O) na oxid (O2)a vodik (H). len to musis vedet elektoliticky oddelit. tak preco nie???
Edy2006 Vodič
Vek : 34 Registrácia : 02.10.2010 Počet príspevkov : 177 Auto : Volkswagen Golf III 1,9TDI Rabbit Cool 66kW Bydlisko : PD/ZA
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 3/1/2011, 18:48
no veru podla mna by to nebolo zle riesenie ked mu to spotrebu zmesnilo s 10 na 3 litre len ci to nejako nemoze poskodit motor veru ale celkom ma to laka na skusku
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 3/1/2011, 22:14
to uz je davno vymyslene len šejkovia s ropou by skrachovali tak taketo veci sa tutlaju,a vsemozne zatracuju . ale je to dobre vidi sa mi to
Edy2006 Vodič
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 3/1/2011, 22:39
hej hej ja som to na nete videl uz davno len som vtedy nemal auto a tak ma to dnes napadlo pri diskusi s ocom nepoznate nikto niekoho kto to ma ? chcelo by to schemu a nejaky obchod kde zozeniem tu vec na vodik tu som nieco nasiel len neviem ci mi to nezrusia b o to je na ine forum http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=83084&fid=34 http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008111601
remco Profík
Vek : 39 Registrácia : 07.09.2007 Počet príspevkov : 1145 Auto : VW Golf IV TDI Bydlisko : Žilina-Bratislava
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 4/1/2011, 04:09
Uz to bolo preberane milion krat na roznych forach a vela som pozeral aj na us fora a vsede dospeli k tomu, ze energia potrebna k tomu aby sa vyrobil vodik vstrekovany do sania a mal nejaku ucinnost sa rovna strate takze to vpodstate funguje ale koniec koncov sa neusetri nic.
Takze je to nieco ako zacarovany kruh a radi to cely vynalez do oblasti zazracne tablety do nadrze, magnety na privod paliva ci tornado rotor do sania....
Tie firmy co to na SK montuju za nehorazne peniaze by som ale rad checkol lebo myslim ze tazko pripravuju dovercivych ludi o peniaze.
Ale samozrejme niesom taky skuseny chemik a fyzik takze mozno to funguje a vsetci co s tym jazdia to radsej drzia v tichosti....a nerozsiruju to ze im to funguje s energetickym ziskom v spalovacom motore. Ale som skeptik v tejto oblasti.....
Edy2006 Vodič
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 4/1/2011, 09:50
no ano aj ja som sa docita len s negativami ale hore som dal linkkde to uplne zatracuje a vysvetluje to takto
citácia :
Voda není stlačitelná, takže funguje jako inertní těleso vložené ve spalovacím prostoru, které zvyšuje kompresní poměr. Teoreticky poroste síla na píst a poroste výkon a točivý moment a spotřeba klesne a všechno bude prima. Jenže Zdeněk odebírá z motoru energii - nemalou energii - na odpařování vody a nárůst výkonu nebude takový, aby ospravedlnil tuto "investici". U dieselu v podstatě nemá význam zvyšovat kompresní poměr, jakmile je směs dostatečně stlačena, vybuchne. Také není uspokojivě řešeno korozivní působení vody na horké povrchy sání, ventilů, pístu a válce, což může být pro motor fatální.
ale zase moj nazor je ze to len fatalne prekrutil lebo nikto nevravi o vodnej pare do spalovania ale o vodiku co je velmi vybusny plyn a stlacitelny narozdiel od vody ako tam popisuje
no a velky chemik niesom ani fyzik ja len ze te argumenti proti tomu sa mi nezdaju rozumne len kopu viet ktore sice zneju mudro pre laika ale vpodstate su nedavaju zmysel pride mi to jako keby to chcel kazdy len ututlat ale ako som uz povedal niesom vedec a pokial ot neuvidim v praxi co by som velmi rad budem tiez skepticky
synak Pretekár
Vek : 43 Registrácia : 08.07.2008 Počet príspevkov : 320 Auto : GV Bydlisko : BA - stare mesto
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom 4/1/2011, 15:39
https://www.youtube.com/watch?v=ydEkV-E0mP8 ..videjko plus v odkazoch dalsie videa s danou ´´problematikou´´ ..videl som dany diel mythbusters kde to skusali a nedokazali vyprodukovat potrebne mnozstvo ani na par zdvihov piestu nie to este aby motor normalne bezal.. v linku co som dal argumentuju ze nemali v roztoku elektrolyt.. je otazka ci aj s nim by sa podarilo produkovat za kratky cas potrebne mnozstvo vodika na beh motora ...tuto ale skusali motor iba na vodik.. v prvom odkaze na zaciatku temy ho mal iba na primiesanie.. nech si kazdy utvori svoj nazor..
Sponsored content
Predmet: Re: auto na vodik/znizenie spotreby vodikom