VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Pípanie kontrolky oleja

Goto down 
+9
jyny
igi8
MINO
klickop
zuzko
Runcajz
mato88
djpetersnv
gugho
13 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2
AutorSpráva
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime29/3/2009, 19:49

treba kúpiť ešte liter na dolievanie.
Inak ako si dopadol s tými tlakmi?
Na mojom motore som zistil, že som mal pridretý spätný ventil na kanáli čo zásobuje hlavu. Dal som hlavu do GO, poskladal, vymenil ventil, premeral tlaky a kontrolka bliká. Inak tlaky OK. Takže hladám ďalej. Inak kamarát z CZ fora to už riešil pár krát a povedal, že na GIII má s tým dočinenie alternátor. Po výmene altíka že to vždy prestalo blikať... (samo že po výmene čidiel a správnych tlakov). Inak povedal, že to ešte môže byť studený spoj v prístrojovej doske... Takže asi toto ešte preverím a uvidím... Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
MINO
Pretekár
Pretekár
MINO

Male
Vek : 37
Registrácia : 02.01.2009
Počet príspevkov : 599
Auto : GOLF 3 AEX

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime29/3/2009, 20:23

jaaaj..tha fasa....to je ako hladat ihlu v kope sena....tiez mi blika....ale ked na nom idem..tak v poriadku....len tak miestami preblikne ked ide auto na volnobeh.....zacne sa tak akoby trapit - myslim zvukovo to tak pocut...a vtedy preblikne kanvicka...Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Bot
Návrat hore Goto down
http://www.vwgolf-club.net/forum-f7/topic-t2945.htm
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime29/3/2009, 20:51

MINO napísal:
jaaaj..tha fasa....to je ako hladat ihlu v kope sena....tiez mi blika....ale ked na nom idem..tak v poriadku....len tak miestami preblikne ked ide auto na volnobeh.....zacne sa tak akoby trapit - myslim zvukovo to tak pocut...a vtedy preblikne kanvicka...Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Bot

v takomto prípade by som to typoval na nízky tlak...
Návrat hore Goto down
igi8
Autoškolák
Autoškolák
igi8

Registrácia : 18.07.2007
Počet príspevkov : 117
Auto : golf III 1,6 55kw

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime30/3/2009, 20:15

No mne pomohla vymena oleja,ked som mal ten isty problem.Aspon od vtedy uz nezablikal ani nezapipal.
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime30/3/2009, 20:49

aky si dal olej? typ - výrobca Question
Návrat hore Goto down
igi8
Autoškolák
Autoškolák
igi8

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime31/3/2009, 20:53

Mal som ho od kamarata mechanika on ho ma v sudoch.Zistim typ a znacku a zajtra to sem nahodim.ok?
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 13.12.2008
Počet príspevkov : 32

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime10/4/2009, 09:19

Zdravím Vás. Takže mám novinky ohladom môjho pípania kontrolky. Ako som spomínal olej je vymenený a po prejdený cca 50 km po ceste smerom od Puchova do Trenčína po starej ceste kde som nešiel rýchlejšie ako sto tak ani raz sa neozvala kontrolka. Ale naspäť, ked sme sa vracali tak sme išli po dialnici a tam som mu trošku prikúril 140-160 a kontrolka v tom začala pípať po cca pol hodke. Takže som sklamaný a moje rozhodnutie bude asi tú signalizáciu odpojiť.
Návrat hore Goto down
jyny
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 18.05.2009
Počet príspevkov : 1

OdoslaťPredmet: pipanie   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime18/5/2009, 18:23

no mne robi presne to iste , mam Golf III , 1.8 55kw , a asi pri cca 20km mi zacne pipat a blikat (naraz) kontrolka tlaku oleja.
Dal som vymenit obidva sondy a takisto aj tesienie pod hlavou, nic s toho nepomohlo ... uz fakt neviem co to moze byt ..

inak ked kratkodobo zvysim otacky (spojka+plyn na plno tak na 2 sekundy) tak to robit prestane .. robi to skor pri normalnych alebo mensich otackach
Návrat hore Goto down
Steniel
Autoškolák
Autoškolák

Male
Vek : 35
Registrácia : 08.05.2009
Počet príspevkov : 70
Auto : VW Golf II 1,6 GTD 70hp

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime18/5/2009, 19:09

No ako vidím, tak tento problém je teraz celkom v móde Very Happy . Ja som na tom podobne, len mám dvojočku GTD. Tento problém je popísaný aj v manuály Jak na to, a sú tam vypísané možné chyby motora: Ložiská, olejové čerpadlo, elektronika... Ja mam tuto poruchu asi tri roky, a skôr rozmýšlam na druhým motorom, pretože môj "deduško" so 460-timi tisícami kilometríkov si už zaslúži asi večný odpočinok Very Happy
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime21/5/2009, 18:20

pre jyny:

Zdravím ta. Skús vymeniť olej hore máš napísané aký som tam šupol ja. Ja som pri výmene oleja dal dole aj vaňu a riadne som ju prečistil na spodu bol dosť hustý bordel a je možné že aj to robilo galibu. A inak po výmene mi prestalo pípať každých 20KM a už mi to pípa asi po 50 km Very Happy Very Happy
Ale to som vtedy tomu trochu prikúril... ale inak zatial mám s tým pokoj.
Ako píše steniel môže byť toho viac na opravu. Ale ja som to tak rátal a neoplatí sa do toho investovať. Olej mi neuchodí motor ide jak hodinky.
V prípade ak by si niečo vyriešil informuj... s pozdravom...
Návrat hore Goto down
tufi
Vodič
Vodič

Male
Registrácia : 07.08.2007
Počet príspevkov : 151
Auto : VW Golf 3

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime25/5/2009, 12:56

Ja by som este skusil doliat olej na max a tak s tym skusil pojazdit.
Návrat hore Goto down
Golf-4
Začiatočník
Začiatočník

Male
Vek : 38
Registrácia : 06.11.2008
Počet príspevkov : 21
Auto : VW Golf III 1.8/55KW rv.95

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime9/6/2009, 13:33

No mne tiekol olej pri filtri asi ked mi mechanik menil olej aj filter tak nenamastil gumičku na filtri alebo nenalial do neho trochu oleja predtym ako ho tam namontoval,mi kolo gumičky tekol olej a tak isto nemal tlak a začalo aj pipat aj blikat ale som to vymenil za druhy flter a už to nepipa..
Návrat hore Goto down
igi8
Autoškolák
Autoškolák
igi8

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime12/6/2009, 17:37

Treba skusit ten olej vymenit.Hlavne ak si ho uz dlhsie nemenil
Návrat hore Goto down
zuzko
Agent
Agent
zuzko

Male
Vek : 40
Registrácia : 04.09.2007
Počet príspevkov : 1724
Auto : opel vectra 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime13/6/2009, 10:09

a ja som sa uz ponaucil a kedze mam uz par tis viac najazdenych tak uprednostnujem hustejsi olej a je to poznat a teraz sice mam uz iny motor ale komplet je precisteny a davam don VALVOLINE MAX LIFE a som spokojny aj s cenou Wink
Návrat hore Goto down
igi8
Autoškolák
Autoškolák
igi8

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime13/6/2009, 17:06

Len nemoze bit moc husty, lebo potom par sekund klepu ventily,kym sa nedostane vsade kde ma.
Návrat hore Goto down
zuzko
Agent
Agent
zuzko

Male
Vek : 40
Registrácia : 04.09.2007
Počet príspevkov : 1724
Auto : opel vectra 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime13/6/2009, 22:23

mne neklepe nic ani na starom motore neklepalo len ked asi dva tyzdne stalo bez pohybu vtedy ale len par sekund
Návrat hore Goto down
igi8
Autoškolák
Autoškolák
igi8

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime15/6/2009, 20:15

Moze bit.Casto som nejazdil.Ale uz mam vymeneny,tak uz lietam.
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime16/6/2009, 18:52

Dnes som dostal radu ohladom pípania kontrolky... Vraj mám naliať do motora niaky teflón, že sa to dolieva aby vyplnilo vôlu medzi ložiskámi.

Vie niekto niečo k tomu bližšie povedať???
Návrat hore Goto down
vw noro
Začiatočník
Začiatočník
vw noro

Male
Vek : 39
Registrácia : 18.06.2009
Počet príspevkov : 24
Auto : vw golf 3 1,8i ADZ

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime23/6/2009, 16:35

tiez som mal ten istý problem blykanie a pipanie vacsinou na dialnici praha brno ked som nato slapol 160-180km vycistil som to sitko vo vani dal som ten preplachovaci olej ci co to je nalial som OMV 10w40 a 4 mesiace tomu a nic cheers
Návrat hore Goto down
Steniel
Autoškolák
Autoškolák

Male
Vek : 35
Registrácia : 08.05.2009
Počet príspevkov : 70
Auto : VW Golf II 1,6 GTD 70hp

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime4/8/2009, 21:48

gugho napísal:
Dnes som dostal radu ohladom pípania kontrolky... Vraj mám naliať do motora niaky teflón, že sa to dolieva aby vyplnilo vôlu medzi ložiskámi.

Vie niekto niečo k tomu bližšie povedať???

Na to sa vykašli, ako skusiť môžeš, ale mne to nepomohlo. Mi to tam nalial na odporúčanie jeden mechanik za 500sk, ale vôbec to nepomohlo... Podla mna je to kravina...
Ináč, ako sa dá odpojiť najjednoduchšie ten bzučiak?? Lebo už mi to ide na nervy... Very Happy
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja - Stránka 2 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Pípanie kontrolky oleja
Návrat hore 
Strana 2 z 2Choď na stránku : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Zapojenie: Voltmeter, tlak oleja, teplota oleja
» ako vypnem pipanie na centrali ?
» KONTROLKY
» kontrolky
» nesvietia kontrolky

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: