VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Pípanie kontrolky oleja

Goto down 
+9
jyny
igi8
MINO
klickop
zuzko
Runcajz
mato88
djpetersnv
gugho
13 posters
Choď na stránku : 1, 2  Next
AutorSpráva
gugho
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 13.12.2008
Počet príspevkov : 32

Pípanie kontrolky oleja Empty
OdoslaťPredmet: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime10/1/2009, 21:13

Zdravím Vás... Mám problém s kontrolkou oleja teda vlastne neviem čo sa deje ale cca asi po 50km jazdy mi začne oznamovať olej... pípanie kontrolky na plubnej doske... Oleja mám dosť, vymenil som snímače oleja, aj tlaku aj teploty.
Návrat hore Goto down
djpetersnv
Pilot
Pilot
djpetersnv

Male
Vek : 35
Registrácia : 11.12.2007
Počet príspevkov : 806
Auto : GOLF IV 1,9TDI, Passat B5 1,8T

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime10/1/2009, 21:16

Skoda že si nedal aj vediet o ake auto sa jedna.
Návrat hore Goto down
http://www.mpauto.phishing-site.www
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime10/1/2009, 21:25

Sorry Very Happy bral som to ako že som v sekcí Golf III Very Happy

Je to VW Golf III r.v. 93 1.8 66kW
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime11/1/2009, 00:04

to ze mas ale dostatok oleja neznamena,ze aj tlak oleja mas v poriadku,tam toho moze byt viacej,olejove cerpadlo moze byt zle a pod.
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime11/1/2009, 00:04

presne tento isty problem ma aj Rumcajz
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime11/1/2009, 10:40

Maťko, ja mám iný problém. Mne nepípa, ale bliká. No a po meraní tlakov to vyzerá tak, že od olejového čerpadla je to OK, za filtrom je to ok, ale na hlave sme už bez tlaku, takže niekde medzi sa mi stráca tlak. Z toho vyplýva že čerpadlo mám OK a niečo medzi je na pitel. Ja osobne si myslím, že to budú krúžky na hriadeli čo poháňa čerpadlo a rozdelovač. Mimo iné rozdelovač mi na volnobeh tancuje zo strany na stranu, takže je tam niečo ohlé. Auto bolo búrané z predu, tak nie je vylúčené, že niečo dostalo šupu a počas jazdenia niečo niekde povolilo... Momentálne čakám, kým to dohrkoce. Možno, ak sa mi podarí nájsť nejakého odborníka, čo by mi s tým pomohol, tak to budúcim rokom urobím. (ale to asi radčej vymením celý motor) Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime11/1/2009, 12:40

tak som myslel podobne,asi to blikanie a pipanie je aj od stupna vybavy a od roku vyroby,nie?
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime11/1/2009, 20:45

No, môj problém je s mazaním, tak ano, mám aj ja taký podobný problém... Wink
inak mám presne ten istý ročník a aj KW aj objem, takže možno bolo pár nepodarkov... cyclops
Návrat hore Goto down
zuzko
Agent
Agent
zuzko

Male
Vek : 40
Registrácia : 04.09.2007
Počet príspevkov : 1724
Auto : opel vectra 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime12/1/2009, 00:29

skus zhodit dolu olejovu vanu a vycistit olejove sitko mne tiez preblikoval ked som ho kupil dokonca ani sem tam nedaval olej a vycistil som sitko a uz mam pokoj bolo cele od carbonu vymenil som olej a mam pokoj
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime12/1/2009, 17:47

zuzko: Dnes som to preberal s mechanikmi a boli rôzne rady ale hlave mi poradili to čo ty...
tak zhodím vanu a pozrem to ale musím na to nájsť čas ... Chlapi mi spomínali hlavne niečo o ložískách ale neni som si istý aké mysleli, ale spomínali niečo že by klepal motor a ten ide zatial ako hodinky. Olej tam dávaš aký???
Návrat hore Goto down
zuzko
Agent
Agent
zuzko

Male
Vek : 40
Registrácia : 04.09.2007
Počet príspevkov : 1724
Auto : opel vectra 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime12/1/2009, 19:56

olej daj 10w40 je hustejsi a motor ide tichsie bo 5w40 uvolnuje carbon
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime13/1/2009, 18:33

5w40 sa do naších ročníkov ani nedávali... 10w40 je naj volba, ale mohol by si aj 15w40 (minerálny, nejaký kvalitný, čo rozpúšťa karbon!), je hustejší a ak máš nejaké vôle, vytesní lepšie. Teda ak nie si závodník a nedávaš mu knedlíky. V tvojom prípade by som aj skontroloval čidlá a určite premerial tlaky, aby si si bol na istom, že mechanicky je to OK. Nie je to nič zložité a zvládneš to aj ty, len treba zohnať manometer do 10barov na tlak oleja s 1/8" závitom. Meranie by bolo treba urobiť hlavne na hlave valcov. Ono je viac možností a jeden kamarát mi aj vravel, že sa mu rosypal olejový filter a ten mu to blokoval. Ložiská to rozhodne nebudú (na klukovke) to by si počul buchot. No a ak ti to ani trochu neklepe, mal by si mať aj dostatočný tlak v hlave. Tam máš hydrozdvíhatka, ktoré keď nemajú dostatočný tlak, tak klepocú a preto by som sa skôr zameral po tých čidielkach. (2ks na olejovom filtry)
teda tak nejak by som to riešil ja. Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime13/1/2009, 18:35

zuzko napísal:
olej daj 10w40 je hustejsi a motor ide tichsie bo 5w40 uvolnuje carbon

...hm, každý kvalitnejší olej uvolňuje karbon... aj minerálny 15W40 ... Záleží od prísad v motorovom oleji. Exclamation
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime31/1/2009, 13:10

Runcajz napísal:
5w40 sa do naších ročníkov ani nedávali... 10w40 je naj volba, ale mohol by si aj 15w40 (minerálny, nejaký kvalitný, čo rozpúšťa karbon!), je hustejší a ak máš nejaké vôle, vytesní lepšie. Teda ak nie si závodník a nedávaš mu knedlíky. V tvojom prípade by som aj skontroloval čidlá a určite premerial tlaky, aby si si bol na istom, že mechanicky je to OK. Nie je to nič zložité a zvládneš to aj ty, len treba zohnať manometer do 10barov na tlak oleja s 1/8" závitom. Meranie by bolo treba urobiť hlavne na hlave valcov. Ono je viac možností a jeden kamarát mi aj vravel, že sa mu rosypal olejový filter a ten mu to blokoval. Ložiská to rozhodne nebudú (na klukovke) to by si počul buchot. No a ak ti to ani trochu neklepe, mal by si mať aj dostatočný tlak v hlave. Tam máš hydrozdvíhatka, ktoré keď nemajú dostatočný tlak, tak klepocú a preto by som sa skôr zameral po tých čidielkach. (2ks na olejovom filtry)
teda tak nejak by som to riešil ja. Rolling Eyes

gugho: čidielka som vymenil obidva... A kontrolka stále pípa ale až po niakej hodine jazdy alebo cca 50 km
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime31/1/2009, 21:59

skús premerať tie tlaky oleja v hlave...
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime12/3/2009, 18:35

Idem meniť ten olej zistil som doteraz tam bol dolievaný 15W40. Nebude to problém ked tam šupnem teraz 10W40. Vzhladom k tomu že mi pípa tá kontrolka. Lebo som čítal na forume že 15W40 je síce hustejší ale zas tak nepremaže ako 10W40. a mám možnosť zohnať 10W40 za lepšiu cenu, či to bude mať niaky vplyv ked ho tam šupnem.
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male
Vek : 42
Registrácia : 12.10.2007
Počet príspevkov : 303
Auto : Golf III 1.6 55kW ABU

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime14/3/2009, 13:50

Ja som mal tento istý problém keď sa auto zahrialo začala preblikovať kontrolka mazania a potom začal a zvukový signál . U mňa bol výsledok nasledovný : problém bol v tom , že som mal vydraté ložiská na kľukovom hriadeli a následne sa mi strácal tlak a do hlavy sa už nedostávalo toľko oleja koľko malo . Ja som riešil problém prebrúsením kľukovice a a novými ložiskami ale dnes si myslím , že som mal radšej zohnať druhý motor lebo už toho má veľmi veľa za sebou . Ale ako vraveli chalani najednoduchšie to bude keby si zmeral tlak oleja na hlave .
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime16/3/2009, 10:19

klickop napísal:
Ja som mal tento istý problém keď sa auto zahrialo začala preblikovať kontrolka mazania a potom začal a zvukový signál . U mňa bol výsledok nasledovný : problém bol v tom , že som mal vydraté ložiská na kľukovom hriadeli a následne sa mi strácal tlak a do hlavy sa už nedostávalo toľko oleja koľko malo . Ja som riešil problém prebrúsením kľukovice a a novými ložiskami ale dnes si myslím , že som mal radšej zohnať druhý motor lebo už toho má veľmi veľa za sebou . Ale ako vraveli chalani najednoduchšie to bude keby si zmeral tlak oleja na hlave .

Myslíš že ten motor by sa dnes v akej cenovej relácií pohyboval??? Vyrovnalo by sa to cene za opravu??? Ešte jedna vec spomínaš ložiská na kľukovom hriadeli neklepal ti motor??? Lebo mne ide pomerne ticho.
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime16/3/2009, 10:24

Klepali by ti hydroštely ak by si mal slabý tlak v hlave.
Návrat hore Goto down
gugho
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime29/3/2009, 18:03

No olej je vymenený ale ešte som s tým nikde dalej nebol takže až po prejdení tak 50km uvidíme či sa to zlepšilo... Very Happy a inak sito nebolo špinavé ale olej bol zvláštny, inak spálený riadne a na vani bol taký bordel divný som ju vypucoval. Ale zvláštne je v ,,jak na to,, píšu že oleja tam ide 3,8 litra aj s filtrom a ja som tam nalial 4 a stále mám na minime nechápem to.
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Pípanie kontrolky oleja   Pípanie kontrolky oleja Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Pípanie kontrolky oleja
Návrat hore 
Strana 1 z 2Choď na stránku : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Zapojenie: Voltmeter, tlak oleja, teplota oleja
» ako vypnem pipanie na centrali ?
» KONTROLKY
» kontrolky
» nesvietia kontrolky

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: