VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Clona na prednom skle - je povolená?

Goto down 
+21
libra
MINO
gabesz0102
tono55
cabrioSK
jimmy
tombo37
spd001
dodis6
Sharkygolf
baciluss
trek1555
seven72
marceloo
zuzko
Jecad
richie-one
misobelko
mato88
Lechy
Baty
25 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2, 3  Next
AutorSpráva
marceloo
Pretekár
Pretekár
marceloo

Male
Vek : 42
Registrácia : 21.08.2007
Počet príspevkov : 480
Auto : VW Golf II 1,6TD s ic , Honda Civic 1,8VTi

Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime20/2/2008, 22:33

no jo , ja uz pas nemam, ostalo noe celne sklo, ktore ma original zeleny pas hore
Návrat hore Goto down
http://www.soundcar.sk
spd001
Pretekár
Pretekár
spd001

Male
Vek : 41
Registrácia : 25.10.2007
Počet príspevkov : 402
Auto : ex GOLF III 1.6 GT 74kW (AEK)

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime24/2/2008, 08:48

myslim ze si na omyle ty kamos lebo ked mi od vyrobi daju celne sklo s clonov tak mi mozu skocit na k...t a ked si na predne okna nalepim nalepky typu:alarm,zeder,multlock a pod. tiez mi mozu skocit na k...t lebo sa lepia na predne okna kvoli odradeniu potencialneho zlodeja.clonu mozes mat ale je to obmedzene velkostou a priehladnostou.ak sa mylime tak hod link kde si precitame nieco o tomto zakone

dodis6 napísal:
STE TU VSETCI NA VELKOM OMYLE! NA CELNOM A BOCNYCH PREDNYCH SKLACH NESMIE BYT ZIADNA NALEPKA, ALEBO FOLIA LEBO VAM MOZU ZOBRAT TECHNICAK!!! VIEM O COM HOVORIM A JE TO BOHUZIAL TAK.CIZE VAZNE V PREDU MAT NIC NEMOZES!
Návrat hore Goto down
trek1555
Autoškolák
Autoškolák
trek1555

Registrácia : 26.06.2007
Počet príspevkov : 138
Auto : golf2 1.3benzin

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime24/2/2008, 09:34

Každá fólia alebo iná úprava skla alebo inej zasklenej plochy musí byť ako doplnkové príslušenstvo schválené a vybavené schvaľovacou značkou. Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle.V prípade, ak je vozidlo vybavené tmavými sklami na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, vozidlo je nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Prevádzkovateľovi takéhoto vozidla hrozí pokuta a v najkrajnejšom prípade aj vyradenie vozidla z premávky natrvalo.

http://www.automagazin.sk/am0807/pa_04.php
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male
Vek : 44
Registrácia : 30.01.2008
Počet príspevkov : 61
Auto : WV Golf V tdi 66kw

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime24/2/2008, 10:53

spd001 napísal:
myslim ze si na omyle ty kamos lebo ked mi od vyrobi daju celne sklo s clonov tak mi mozu skocit na k...t a ked si na predne okna nalepim nalepky typu:alarm,zeder,multlock a pod. tiez mi mozu skocit na k...t lebo sa lepia na predne okna kvoli odradeniu potencialneho zlodeja.clonu mozes mat ale je to obmedzene velkostou a priehladnostou.ak sa mylime tak hod link kde si precitame nieco o tomto zakone

dodis6 napísal:
STE TU VSETCI NA VELKOM OMYLE! NA CELNOM A BOCNYCH PREDNYCH SKLACH NESMIE BYT ZIADNA NALEPKA, ALEBO FOLIA LEBO VAM MOZU ZOBRAT TECHNICAK!!! VIEM O COM HOVORIM A JE TO BOHUZIAL TAK.CIZE VAZNE V PREDU MAT NIC NEMOZES!
terek Ti to pekne nepisal. aj mam vlastnu skusenost s tymto takže napr.na GIV za tento "doplnok" zobrali techničak..stači?
Návrat hore Goto down
spd001
Pretekár
Pretekár
spd001

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime24/2/2008, 19:29

tvoja chyba ze si im ho dal.ak mas origin okno s tymto doplnkom tak je ten pasik taky velky a taky priehladny aby splnal sposobilost a aby ta nemohli buzerovat policajti.je vela pripadov ked sa beru technicaky bezdovodne nakolko vela ludi nema sajnu o zakonoch a pri kontrole kyvu hlavickov a tvaria sa ze o tom nevedeli.(kamosovy chceli dat pokutu za udajne kryvo namontovane tazne na fungel fabii, zasmial sa a pokracoval v jazde)pred fizlami nemam strach a ked viem ze mam pravdu tak si za nou stojim.u nas v meste mam asi najhlucnejsie auto a ani raz odomna nepytali papiere od vyfuku,ani raz sa ma nepytali kto mi podpisal 17 v technicaku.na vianoce mi zobrali technicak a naratali mi 5-6 priestupkov naraz.driftoval som po celom meste a pred tescom bola najvacsia sou a vtedy prisli chlpaty.svetla vypnute stropaky zapnute,bez pasu,ohrozovanie ludi(divakov) a vozidiel,agresivna jazda,necitatelne SPZ atd.ale stropaky som nevipol ani po vyzve nakolko som vedel ze technicak ide do uschovne a "pokutka" ma neminie.bolo to smiesnych 2000 co som ochotne zaplatil a technicak som mal na druhy den legalnou cestou!!na poslednu otazku policajta ci mi to stalo za to som odpovedal s usmevom na tvari ANO POZRITE SI VYDEOZAZNAM A SPRAVTE MI KOPIU.staci?
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime24/2/2008, 19:41

trek1555 napísal:
Každá fólia alebo iná úprava skla alebo inej zasklenej plochy musí byť ako doplnkové príslušenstvo schválené a vybavené schvaľovacou značkou. Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle.V prípade, ak je vozidlo vybavené tmavými sklami na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, vozidlo je nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Prevádzkovateľovi takéhoto vozidla hrozí pokuta a v najkrajnejšom prípade aj vyradenie vozidla z premávky natrvalo.

Kde zozeniem tu schvalovacu znacku??? Cool
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime24/2/2008, 20:54

spd001 napísal:
tvoja chyba ze si im ho dal.ak mas origin okno s tymto doplnkom tak je ten pasik taky velky a taky priehladny aby splnal sposobilost a aby ta nemohli buzerovat policajti.je vela pripadov ked sa beru technicaky bezdovodne nakolko vela ludi nema sajnu o zakonoch a pri kontrole kyvu hlavickov a tvaria sa ze o tom nevedeli.(kamosovy chceli dat pokutu za udajne kryvo namontovane tazne na fungel fabii, zasmial sa a pokracoval v jazde)pred fizlami nemam strach a ked viem ze mam pravdu tak si za nou stojim.u nas v meste mam asi najhlucnejsie auto a ani raz odomna nepytali papiere od vyfuku,ani raz sa ma nepytali kto mi podpisal 17 v technicaku.na vianoce mi zobrali technicak a naratali mi 5-6 priestupkov naraz.driftoval som po celom meste a pred tescom bola najvacsia sou a vtedy prisli chlpaty.svetla vypnute stropaky zapnute,bez pasu,ohrozovanie ludi(divakov) a vozidiel,agresivna jazda,necitatelne SPZ atd.ale stropaky som nevipol ani po vyzve nakolko som vedel ze technicak ide do uschovne a "pokutka" ma neminie.bolo to smiesnych 2000 co som ochotne zaplatil a technicak som mal na druhy den legalnou cestou!!na poslednu otazku policajta ci mi to stalo za to som odpovedal s usmevom na tvari ANO POZRITE SI VYDEOZAZNAM A SPRAVTE MI KOPIU.staci?
tak nie mne konkretne zobrali techničak,ale kolegovy čo som mu predal štvotkoveho golfa.aj ked si techničak na druhy den vybavil,ale len po znamosti.a k tomu pasiku-ak maš tam origo clonu v skle,tak je dost blbe tam davat priehladnu foliu,že,a ak dašfoliu už hocijaku,aj ked "do vyšky clony"aj tak je protizakonne.takže skus ist s takymto vylepenim autom niekam inak ako je tvoje mesto a uvidiš.a k tym 2000sk pokute-to je trochu drahy pasik,nemysliš?a platiti to permanentne,pokial ho nedam dole.... scratch
Návrat hore Goto down
spd001
Pretekár
Pretekár
spd001

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime26/2/2008, 19:52

dodis6 napísal:
tak nie mne konkretne zobrali techničak,ale kolegovy čo som mu predal štvotkoveho golfa.aj ked si techničak na druhy den vybavil,ale len po znamosti.a k tomu pasiku-ak maš tam origo clonu v skle,tak je dost blbe tam davat priehladnu foliu,že,a ak dašfoliu už hocijaku,aj ked "do vyšky clony"aj tak je protizakonne.takže skus ist s takymto vylepenim autom niekam inak ako je tvoje mesto a uvidiš.a k tym 2000sk pokute-to je trochu drahy pasik,nemysliš?a platiti to permanentne,pokial ho nedam dole.... scratch

to urcite peniaze pre policajtov nikdy nemam len po dohode.. lea teraz neviem alebo som to prehliadol, ale bavilo sa tu o tom ze ma niekto prelepenu origo clonu prliehladnou foliou???je nelogicke to prelepit takze neviem o com pises..ja tu clonu zatial nemam ale chystam sa ju nalepit..ked odstranim ITA mito..no uz teraz viem ze za nu pokutu nedostanem..
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime26/2/2008, 21:37

trek1555 napísal:

Presne ako pises Wink Treba citat pozorne a zistite ze zakony su derave. Ak toto co si sem skopiroval je citat zo zakona a k zatemnovacim pasom nie je nejaky dodatok, ktory by ho specifikoval, tak si tam moze nalapit kazdy co chce a aky hruby chce.
"Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle." Mozno ze je to niekde specifikovane v zakone ale podla tohto nie je jasne aky siroky ma byt ten zatemnovaci pas a aku ma mat priepustnost. Pokial je to niekde specifikovane tak som ticho silent
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 05:56

ja som si ho radšej nedaval a mam svaty pokoj.. Laughing už ked mam platit za nejake blbe pokuty,tak to radšej za rychlost.. Very Happy
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 06:07

dodis6 napísal:
ja som si ho radšej nedaval a mam svaty pokoj.. Laughing už ked mam platit za nejake blbe pokuty,tak to radšej za rychlost.. Very Happy
Co ty tak skoro hore??? Ja som v praci Neutral Skusim niekde pohladat ci je to specifikovane. Ak nie spravim si kopiu ktoru budem nosit v aute a ked niekto nieco bude namietat tak mu to zarecitujem tongue
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 17:03

baciluss napísal:
dodis6 napísal:
Co ty tak skoro hore??? Ja som v praci Neutral Skusim niekde pohladat ci je to specifikovane. Ak nie spravim si kopiu ktoru budem nosit v aute a ked niekto nieco bude namietat tak mu to zarecitujem tongue
tak ja tak vstavam do prace a ešte doma popijam kavu.tak skus niečo najst a hod to sem,alebo pošli. Laughing
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 19:13

Takze asi mame smolu chlapci Sad

(12) Doplnkové príslušenstvo a výbava na zasklené plochy vozidiel, napríklad fólie, nálepky, kódové značenie alebo tónovanie skiel, musia spĺňať tieto technické požiadavky:

a) zatemňovací pás určený pre čelné sklo vozidla musí byť umiestnený mimo vzťažnej plochy čelného skla tak, aby sa zabezpečila ochrana proti oslneniu s plynulým prechodom zo 75 % na najmenej 40 % priepustnosti svetla vrátane skla, alebo bez plynulého prechodu minimálne 50 % priepustnosti svetla vrátane skla; zatemňovací pás môže zasahovať najviac 100 mm od vrchného okraja čelného skla po celej jeho šírke,

b) fólie a tónovanie na zadné sklo musia umožniť najmenej 25 % priepustnosti svetla,

c) hodnota odrazivosti svetla (reflexia) fólií a tónovania skiel nesmie byť väčšia ako 35 %,

d) kódové značenie môže mať veľkosť písma najviac 6 mm, najväčšia šírka kódu je 110 mm; hĺbka kódového značenia nenarúša štruktúru skla a značenie musí byť dobre čitateľné,

e) kódové značenie môže tvoriť najviac 10 alfanumerických znakov,

f) kódové značenie na čelnom skle a na zadnom skle musí byť na opačnej strane, ako je umiestnená homologizačná značka zasklenej plochy vozidla a najviac 30 mm od spodného okraja skla,

g) fólie proti slnečnému žiareniu a tónovanie skiel na vozidlách kategórie M1 a N1 môžu byť použité na zadné bočné sklá a na zadné sklo s podmienkou, že vozidlo je vybavené pravým vonkajším spätným zrkadlom,

h) fólie proti slnečnému žiareniu a tónovanie skiel na vozidlách kategórie M2 a M3 môžu byť použité na bočné sklá, ktoré slúžia k výhľadu z miest pre cestujúcich, a na zadné sklo,

i) bezpečnostné fólie (ochrana proti prerazeniu skla) môžu byť použité len na vozidlách kategórie N1 v ložnom priestore vozidla.

(13) Umiestnenie fólií, tónovanie skiel a vykonávanie úprav zasklených plôch nie je povolené na čelné sklo a predné bočné sklá (vodič, spolujazdec) okrem zatemňovacieho pásu podľa odseku 12 písm. a).

Ak by ste chceli vediet viac tu: http://www.telecom.gov.sk/pk/061882/vlastnymat.htm
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 19:40

TAKZE SOM MAL PRAVDU!!!! ha-ha-ha!! Laughing
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 20:52

dodis6 napísal:
no jo na zraze mas pivo Laughing
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime27/2/2008, 23:40

baciluss napísal:
dodis6 napísal:
no jo na zraze mas pivo Laughing
a to mi ho kupi kto? ty,alebo každy člen? Laughing ja moc nemusim alko,ale občas pivko si dam,aj ked sa z neho pribera.. Very Happy
Návrat hore Goto down
spd001
Pretekár
Pretekár
spd001

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime2/3/2008, 21:37

dodis6 napísal:

a v com si mal prevdu?nevravel si ze tvoj pasik bol nepriehladny alebo vacsi ako 10cm.Ja som tvrdil ze je povoleny ale nie hociaky.musi byt priehladny a urcitej velkosti a ty si tvrdil ze za pasik ti zobrali vodicak.a ja tvrdim ze ak bol original od vyrobi tak splnal tieto podmienky a nemali pravo ti odobrat technicak teda nemal si im ho dat....Ak si ho mal nepriehladny tvoja smola...nemal si pravdu
Návrat hore Goto down
dodis6
Autoškolák
Autoškolák
dodis6

Male

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime3/3/2008, 17:56

nechcesa mi hadat,lebo som už z toho vyrastol.. Laughing ,ale všetci vieme že v predu mat žiadne blbe nalepky nesmieš...
Návrat hore Goto down
marceloo
Pretekár
Pretekár
marceloo

Male
Vek : 42
Registrácia : 21.08.2007
Počet príspevkov : 480
Auto : VW Golf II 1,6TD s ic , Honda Civic 1,8VTi

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime4/3/2008, 00:01

Jednoznacne, ked policajt povie, ze nemoze, tak nemoze, nikde nevysvetlize, te tak a tak to je Smile ked je normalny, tak sa ani nepozastavi, ze tam nieco mate a hotovo, zbytocne dsa nahdat, co a ako
ja uz nemam a ani neplanujem, aj ked ja mam uz original sklo s pasom.
Návrat hore Goto down
http://www.soundcar.sk
tombo37
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 05.01.2008
Počet príspevkov : 1

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime7/12/2008, 17:50

mozes...ale ci uz legalne tak to pochybujem da sa vystavit nejake povolenie na tie folie od policie ale zevraj len tak ti ho nevydaju
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená?   Clona na prednom skle - je povolená? - Stránka 2 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Clona na prednom skle - je povolená?
Návrat hore 
Strana 2 z 3Choď na stránku : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» kryt/clona na chladic - v zime
» vajce na skle POZOR
» Mriezka v prednom narazniku pre hmlovku.
» Seknutie v lavom prednom kolese..

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF II 1984-1991 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Exteriér-
Prejdi na: