| Clona na prednom skle - je povolená? | |
|
+21libra MINO gabesz0102 tono55 cabrioSK jimmy tombo37 spd001 dodis6 Sharkygolf baciluss trek1555 seven72 marceloo zuzko Jecad richie-one misobelko mato88 Lechy Baty 25 posters |
|
Autor | Správa |
---|
marceloo Pretekár
Vek : 42 Registrácia : 21.08.2007 Počet príspevkov : 480 Auto : VW Golf II 1,6TD s ic , Honda Civic 1,8VTi Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 20/2/2008, 22:33 | |
| no jo , ja uz pas nemam, ostalo noe celne sklo, ktore ma original zeleny pas hore | |
|
| |
spd001 Pretekár
Vek : 41 Registrácia : 25.10.2007 Počet príspevkov : 402 Auto : ex GOLF III 1.6 GT 74kW (AEK) Bydlisko : SA
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 24/2/2008, 08:48 | |
| myslim ze si na omyle ty kamos lebo ked mi od vyrobi daju celne sklo s clonov tak mi mozu skocit na k...t a ked si na predne okna nalepim nalepky typu:alarm,zeder,multlock a pod. tiez mi mozu skocit na k...t lebo sa lepia na predne okna kvoli odradeniu potencialneho zlodeja.clonu mozes mat ale je to obmedzene velkostou a priehladnostou.ak sa mylime tak hod link kde si precitame nieco o tomto zakone - dodis6 napísal:
- STE TU VSETCI NA VELKOM OMYLE! NA CELNOM A BOCNYCH PREDNYCH SKLACH NESMIE BYT ZIADNA NALEPKA, ALEBO FOLIA LEBO VAM MOZU ZOBRAT TECHNICAK!!! VIEM O COM HOVORIM A JE TO BOHUZIAL TAK.CIZE VAZNE V PREDU MAT NIC NEMOZES!
| |
|
| |
trek1555 Autoškolák
Vek : 41 Registrácia : 26.06.2007 Počet príspevkov : 138 Auto : golf2 1.3benzin Bydlisko : okr.Tv
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 24/2/2008, 09:34 | |
| Každá fólia alebo iná úprava skla alebo inej zasklenej plochy musí byť ako doplnkové príslušenstvo schválené a vybavené schvaľovacou značkou. Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle.V prípade, ak je vozidlo vybavené tmavými sklami na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, vozidlo je nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Prevádzkovateľovi takéhoto vozidla hrozí pokuta a v najkrajnejšom prípade aj vyradenie vozidla z premávky natrvalo.
http://www.automagazin.sk/am0807/pa_04.php | |
|
| |
dodis6 Autoškolák
Vek : 44 Registrácia : 30.01.2008 Počet príspevkov : 61 Auto : WV Golf V tdi 66kw Bydlisko : Prešov-okolie
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 24/2/2008, 10:53 | |
| - spd001 napísal:
- myslim ze si na omyle ty kamos lebo ked mi od vyrobi daju celne sklo s clonov tak mi mozu skocit na k...t a ked si na predne okna nalepim nalepky typu:alarm,zeder,multlock a pod. tiez mi mozu skocit na k...t lebo sa lepia na predne okna kvoli odradeniu potencialneho zlodeja.clonu mozes mat ale je to obmedzene velkostou a priehladnostou.ak sa mylime tak hod link kde si precitame nieco o tomto zakone
- dodis6 napísal:
- STE TU VSETCI NA VELKOM OMYLE! NA CELNOM A BOCNYCH PREDNYCH SKLACH NESMIE BYT ZIADNA NALEPKA, ALEBO FOLIA LEBO VAM MOZU ZOBRAT TECHNICAK!!! VIEM O COM HOVORIM A JE TO BOHUZIAL TAK.CIZE VAZNE V PREDU MAT NIC NEMOZES!
terek Ti to pekne nepisal. aj mam vlastnu skusenost s tymto takže napr.na GIV za tento "doplnok" zobrali techničak..stači? | |
|
| |
spd001 Pretekár
Vek : 41 Registrácia : 25.10.2007 Počet príspevkov : 402 Auto : ex GOLF III 1.6 GT 74kW (AEK) Bydlisko : SA
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 24/2/2008, 19:29 | |
| tvoja chyba ze si im ho dal.ak mas origin okno s tymto doplnkom tak je ten pasik taky velky a taky priehladny aby splnal sposobilost a aby ta nemohli buzerovat policajti.je vela pripadov ked sa beru technicaky bezdovodne nakolko vela ludi nema sajnu o zakonoch a pri kontrole kyvu hlavickov a tvaria sa ze o tom nevedeli.(kamosovy chceli dat pokutu za udajne kryvo namontovane tazne na fungel fabii, zasmial sa a pokracoval v jazde)pred fizlami nemam strach a ked viem ze mam pravdu tak si za nou stojim.u nas v meste mam asi najhlucnejsie auto a ani raz odomna nepytali papiere od vyfuku,ani raz sa ma nepytali kto mi podpisal 17 v technicaku.na vianoce mi zobrali technicak a naratali mi 5-6 priestupkov naraz.driftoval som po celom meste a pred tescom bola najvacsia sou a vtedy prisli chlpaty.svetla vypnute stropaky zapnute,bez pasu,ohrozovanie ludi(divakov) a vozidiel,agresivna jazda,necitatelne SPZ atd.ale stropaky som nevipol ani po vyzve nakolko som vedel ze technicak ide do uschovne a "pokutka" ma neminie.bolo to smiesnych 2000 co som ochotne zaplatil a technicak som mal na druhy den legalnou cestou!!na poslednu otazku policajta ci mi to stalo za to som odpovedal s usmevom na tvari ANO POZRITE SI VYDEOZAZNAM A SPRAVTE MI KOPIU.staci? | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 24/2/2008, 19:41 | |
| - trek1555 napísal:
- Každá fólia alebo iná úprava skla alebo inej zasklenej plochy musí byť ako doplnkové príslušenstvo schválené a vybavené schvaľovacou značkou. Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle.V prípade, ak je vozidlo vybavené tmavými sklami na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, vozidlo je nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Prevádzkovateľovi takéhoto vozidla hrozí pokuta a v najkrajnejšom prípade aj vyradenie vozidla z premávky natrvalo.
http://www.automagazin.sk/am0807/pa_04.php Kde zozeniem tu schvalovacu znacku??? | |
|
| |
dodis6 Autoškolák
Vek : 44 Registrácia : 30.01.2008 Počet príspevkov : 61 Auto : WV Golf V tdi 66kw Bydlisko : Prešov-okolie
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 24/2/2008, 20:54 | |
| - spd001 napísal:
- tvoja chyba ze si im ho dal.ak mas origin okno s tymto doplnkom tak je ten pasik taky velky a taky priehladny aby splnal sposobilost a aby ta nemohli buzerovat policajti.je vela pripadov ked sa beru technicaky bezdovodne nakolko vela ludi nema sajnu o zakonoch a pri kontrole kyvu hlavickov a tvaria sa ze o tom nevedeli.(kamosovy chceli dat pokutu za udajne kryvo namontovane tazne na fungel fabii, zasmial sa a pokracoval v jazde)pred fizlami nemam strach a ked viem ze mam pravdu tak si za nou stojim.u nas v meste mam asi najhlucnejsie auto a ani raz odomna nepytali papiere od vyfuku,ani raz sa ma nepytali kto mi podpisal 17 v technicaku.na vianoce mi zobrali technicak a naratali mi 5-6 priestupkov naraz.driftoval som po celom meste a pred tescom bola najvacsia sou a vtedy prisli chlpaty.svetla vypnute stropaky zapnute,bez pasu,ohrozovanie ludi(divakov) a vozidiel,agresivna jazda,necitatelne SPZ atd.ale stropaky som nevipol ani po vyzve nakolko som vedel ze technicak ide do uschovne a "pokutka" ma neminie.bolo to smiesnych 2000 co som ochotne zaplatil a technicak som mal na druhy den legalnou cestou!!na poslednu otazku policajta ci mi to stalo za to som odpovedal s usmevom na tvari ANO POZRITE SI VYDEOZAZNAM A SPRAVTE MI KOPIU.staci?
tak nie mne konkretne zobrali techničak,ale kolegovy čo som mu predal štvotkoveho golfa.aj ked si techničak na druhy den vybavil,ale len po znamosti.a k tomu pasiku-ak maš tam origo clonu v skle,tak je dost blbe tam davat priehladnu foliu,že,a ak dašfoliu už hocijaku,aj ked "do vyšky clony"aj tak je protizakonne.takže skus ist s takymto vylepenim autom niekam inak ako je tvoje mesto a uvidiš.a k tym 2000sk pokute-to je trochu drahy pasik,nemysliš?a platiti to permanentne,pokial ho nedam dole.... | |
|
| |
spd001 Pretekár
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 26/2/2008, 19:52 | |
| - dodis6 napísal:
- tak nie mne konkretne zobrali techničak,ale kolegovy čo som mu predal štvotkoveho golfa.aj ked si techničak na druhy den vybavil,ale len po znamosti.a k tomu pasiku-ak maš tam origo clonu v skle,tak je dost blbe tam davat priehladnu foliu,že,a ak dašfoliu už hocijaku,aj ked "do vyšky clony"aj tak je protizakonne.takže skus ist s takymto vylepenim autom niekam inak ako je tvoje mesto a uvidiš.a k tym 2000sk pokute-to je trochu drahy pasik,nemysliš?a platiti to permanentne,pokial ho nedam dole....
to urcite peniaze pre policajtov nikdy nemam len po dohode.. lea teraz neviem alebo som to prehliadol, ale bavilo sa tu o tom ze ma niekto prelepenu origo clonu prliehladnou foliou???je nelogicke to prelepit takze neviem o com pises..ja tu clonu zatial nemam ale chystam sa ju nalepit..ked odstranim ITA mito..no uz teraz viem ze za nu pokutu nedostanem.. | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 26/2/2008, 21:37 | |
| - trek1555 napísal:
- Každá fólia alebo iná úprava skla alebo inej zasklenej plochy musí byť ako doplnkové príslušenstvo schválené a vybavené schvaľovacou značkou. Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle.V prípade, ak je vozidlo vybavené tmavými sklami na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, vozidlo je nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Prevádzkovateľovi takéhoto vozidla hrozí pokuta a v najkrajnejšom prípade aj vyradenie vozidla z premávky natrvalo.
http://www.automagazin.sk/am0807/pa_04.php Presne ako pises Treba citat pozorne a zistite ze zakony su derave. Ak toto co si sem skopiroval je citat zo zakona a k zatemnovacim pasom nie je nejaky dodatok, ktory by ho specifikoval, tak si tam moze nalapit kazdy co chce a aky hruby chce. "Umiestnenie fólií alebo inej úpravy skla alebo inej zasklenej plochy, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca, okrem zatemňovacieho pásu na čelnom skle." Mozno ze je to niekde specifikovane v zakone ale podla tohto nie je jasne aky siroky ma byt ten zatemnovaci pas a aku ma mat priepustnost. Pokial je to niekde specifikovane tak som ticho | |
|
| |
dodis6 Autoškolák
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 27/2/2008, 05:56 | |
| ja som si ho radšej nedaval a mam svaty pokoj.. už ked mam platit za nejake blbe pokuty,tak to radšej za rychlost.. | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 27/2/2008, 06:07 | |
| | |
|
| |
dodis6 Autoškolák
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 27/2/2008, 17:03 | |
| | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 27/2/2008, 19:13 | |
| Takze asi mame smolu chlapci (12) Doplnkové príslušenstvo a výbava na zasklené plochy vozidiel, napríklad fólie, nálepky, kódové značenie alebo tónovanie skiel, musia spĺňať tieto technické požiadavky: a) zatemňovací pás určený pre čelné sklo vozidla musí byť umiestnený mimo vzťažnej plochy čelného skla tak, aby sa zabezpečila ochrana proti oslneniu s plynulým prechodom zo 75 % na najmenej 40 % priepustnosti svetla vrátane skla, alebo bez plynulého prechodu minimálne 50 % priepustnosti svetla vrátane skla; zatemňovací pás môže zasahovať najviac 100 mm od vrchného okraja čelného skla po celej jeho šírke,b) fólie a tónovanie na zadné sklo musia umožniť najmenej 25 % priepustnosti svetla, c) hodnota odrazivosti svetla (reflexia) fólií a tónovania skiel nesmie byť väčšia ako 35 %, d) kódové značenie môže mať veľkosť písma najviac 6 mm, najväčšia šírka kódu je 110 mm; hĺbka kódového značenia nenarúša štruktúru skla a značenie musí byť dobre čitateľné, e) kódové značenie môže tvoriť najviac 10 alfanumerických znakov, f) kódové značenie na čelnom skle a na zadnom skle musí byť na opačnej strane, ako je umiestnená homologizačná značka zasklenej plochy vozidla a najviac 30 mm od spodného okraja skla, g) fólie proti slnečnému žiareniu a tónovanie skiel na vozidlách kategórie M1 a N1 môžu byť použité na zadné bočné sklá a na zadné sklo s podmienkou, že vozidlo je vybavené pravým vonkajším spätným zrkadlom, h) fólie proti slnečnému žiareniu a tónovanie skiel na vozidlách kategórie M2 a M3 môžu byť použité na bočné sklá, ktoré slúžia k výhľadu z miest pre cestujúcich, a na zadné sklo, i) bezpečnostné fólie (ochrana proti prerazeniu skla) môžu byť použité len na vozidlách kategórie N1 v ložnom priestore vozidla. (13) Umiestnenie fólií, tónovanie skiel a vykonávanie úprav zasklených plôch nie je povolené na čelné sklo a predné bočné sklá (vodič, spolujazdec) okrem zatemňovacieho pásu podľa odseku 12 písm. a). Ak by ste chceli vediet viac tu: http://www.telecom.gov.sk/pk/061882/vlastnymat.htm | |
|
| |
dodis6 Autoškolák
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 27/2/2008, 19:40 | |
| TAKZE SOM MAL PRAVDU!!!! ha-ha-ha!! | |
|
| |
baciluss VW Junior
| |
| |
dodis6 Autoškolák
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 27/2/2008, 23:40 | |
| | |
|
| |
spd001 Pretekár
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 2/3/2008, 21:37 | |
| - dodis6 napísal:
- TAKZE SOM MAL PRAVDU!!!! ha-ha-ha!!
a v com si mal prevdu?nevravel si ze tvoj pasik bol nepriehladny alebo vacsi ako 10cm.Ja som tvrdil ze je povoleny ale nie hociaky.musi byt priehladny a urcitej velkosti a ty si tvrdil ze za pasik ti zobrali vodicak.a ja tvrdim ze ak bol original od vyrobi tak splnal tieto podmienky a nemali pravo ti odobrat technicak teda nemal si im ho dat....Ak si ho mal nepriehladny tvoja smola...nemal si pravdu | |
|
| |
dodis6 Autoškolák
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 3/3/2008, 17:56 | |
| nechcesa mi hadat,lebo som už z toho vyrastol.. ,ale všetci vieme že v predu mat žiadne blbe nalepky nesmieš... | |
|
| |
marceloo Pretekár
Vek : 42 Registrácia : 21.08.2007 Počet príspevkov : 480 Auto : VW Golf II 1,6TD s ic , Honda Civic 1,8VTi Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 4/3/2008, 00:01 | |
| Jednoznacne, ked policajt povie, ze nemoze, tak nemoze, nikde nevysvetlize, te tak a tak to je ked je normalny, tak sa ani nepozastavi, ze tam nieco mate a hotovo, zbytocne dsa nahdat, co a ako ja uz nemam a ani neplanujem, aj ked ja mam uz original sklo s pasom. | |
|
| |
tombo37 Začiatočník
Registrácia : 05.01.2008 Počet príspevkov : 1
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? 7/12/2008, 17:50 | |
| mozes...ale ci uz legalne tak to pochybujem da sa vystavit nejake povolenie na tie folie od policie ale zevraj len tak ti ho nevydaju | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Clona na prednom skle - je povolená? | |
| |
|
| |
| Clona na prednom skle - je povolená? | |
|