VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava

Goto down 
+2
IV Golf
Karol
6 posters
Choď na stránku : 1, 2  Next
AutorSpráva
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male
Vek : 47
Registrácia : 14.02.2011
Počet príspevkov : 98
Auto : G4 Ocean, ALH, mod. rok 2004

Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Empty
OdoslaťPredmet: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime14/2/2011, 09:58

Dobrý deň, čo robiť, keď po výmene ložisiek na predných kolesách v servise, kde som stály zákazník, mám veľmi vychýlený volant asi 30-40 stupňov doprava? Ešte v deň prevzatia auta zo servisu som kontaktoval jeho majiteľa, že aký mám problém po ich oprave a ten začal, že oni dávali dolu len otoče a že s riadením nerobili nič, ale nech sa dnes zastavím, že sa na to pozrú....Ja som teda reagoval dosť naštvano, pretože ako dám vymeniť ložiská a oni vám zasiahnu do riadenia, tak neviem, či si mám nárokovať na nich, aby mi uhradili novú geometriu, pretože len volant nemienim posúvať na ozubení, lebo myslím, že je v neporiadku geometria po ich zásahu do môjho auta. Vopred ďakujem za rady
Návrat hore Goto down
IV Golf
Začiatočník
Začiatočník

Male
Vek : 41
Registrácia : 08.01.2010
Počet príspevkov : 44
Auto : IV. Golf; 1,6SR; AKL; r.v. 98; 5dv; tm. modrá perleť

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime14/2/2011, 18:56

Vitaj na fóre.

Ak Ti menili ložiská a nemajú na to sťahovák, aby to mohli urobiť na aute tak museli dávať dole aj guľové čapy riadenia zo strmeňa tak vtedy to museli potočiť. Treba spraviť geometriu. Keď Ti ju nebudú chcieť spraviť tak do toho servisu už nechoď a sprav im peknú reklamu
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 07:47

Ďakujem za privítanie, som rád, že som takéto fórum našiel, človek sa tu dozvie naozaj kopec zaujímavých vecí, ktoré som doteraz riešil len ako laik po servisoch, alebo kamarátoch a v servisoch mi mohli nakecať čokoľvek, keď sa v týchto veciach moc nevyznám...nevyznám sa ani nejak v autách, ale golf IV som chcel odjakživa, kvôli absolútnej estetickej najmä externej, ale aj internej dokonalosti...Veľmi pekne ďakujem aj za radu, lebo myslím, že keď som tam včera bol, tak mi hovoril čosi o guľových čapoch, ale už presne neviem čo, aspoň budem vedieť, čo sa ho spýtať...:-)) Dnes tam idem znova, majú auto zdvihnúť a pozrieť sa naň zospodu. Neviem, čo tam chcú ako vidieť, ale včera sa majiteľ oháňal len tým, že oni to riadenie posunúť nemohli, tak mi to ako reklamáciu neuznajú, že by mi zaplatili novú geometriu. Vôbec nebral do úvahy moje poznámky, že tam som priviezol auto v poriadku, čo sa týka riadenia a beriem si ho, aby som išiel na ďaľšiu opravu po nich. Aj keby ten sťahovák mali a tak to robili, faktom zostáva, že mám výrazne nakrivo volant a tam už nepôjdem, veď servisov tu je po okolí ako maku, aj keď je problém nájsť ten správny. A ešte na doplnenie, predtým, ako som dával robiť tie ložiská, tak som sa pýtal, že koľko to bude stáť, tak mi hovoril, že ložiská 80 éčiek a robota 20 eúr na jedno koleso. No a keď som tam to auto doviezol, tak pre istotu som sa ešte spýtal, koľko to bude stáť a už mi povedal dohromady, že 150 eúr, tak mu hovorím, na čom sme sa dohodli a on hneď na to, že sa pomýlil v počítaní, že to bude stáť tak 120 eúr, čo som mu aj potom zaplatil a nežiadal som ani bloček vytlačiť. A v minulosti mi tam aj nalomili novú puklicu na zimné kolá. Apropo, s tým vychýlením som to trochen prehnal, je to asi 20-25 stupňov, abysom bol presnejší...:-) Ešte raz vďaka
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 08:21

a ešte pre doplnenie, to auto na výmenu ložiska som tam mal dvakrát, pôvodne som chcel vymeniť len to, čo mi robí galibu, pričom nevedeli že vraj zistiť, že na ktorom kolese to treba vymeniť, tak po treťom raze, keď som tam auto znova nechal, tak mi ich vymenili oboje radšej...uvidím, čo dnes vybavím a potom tu dopíšem aj meno dotyčného autoservisu v PB...
Návrat hore Goto down
Blitzkrieg
Pilot
Pilot
Blitzkrieg

Male
Vek : 45
Registrácia : 07.12.2008
Počet príspevkov : 823
Auto : vW golf IV 1.9 TDI GTI 85kw

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 08:38

no aj ked som z ke potesi ten nazov servisu Very Happy ja osobne by som sa otocil na pate keby mi druhy den zahlasilo 30 eur viacej, predsa 900sk je trosku rozdiel,a ja chodievam k znamemu ktory mi vsetok material dava za svoju nakupnu cenu a uctuje len pracu pomocnika a ku vsetkemu mi davablocek Very Happy aj ked tu nieje vela ludi z PB ale niektory ti urcite poradia nejaky dobry servis
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 09:05

Ďakujem, máš pravdu, ja to tiež radšej prepočítam v korunách a potom to vidím v úplne inom svetle...:-)))..a týmto teda žiadam ľudí z PB a okolia o radu, na ktorý seriózny servis sa obrátiť v prípade potreby...veľmi pekne ďakujem...:-)
Návrat hore Goto down
VILKO G1
Pilot
Pilot
VILKO G1

Male
Registrácia : 13.05.2008
Počet príspevkov : 773
Auto : Golf 1 1.6 D VILKO

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 11:24

ahoj a vitaj toto je dosť časty problem neodbornych servisov lebo pri takom zasaho do prednej napravy ako je vymena ložisk ani netreba rozmyšlať či treba geometeiu po vymene skontrolovať ono predna naprava aj ked to tak nevypadá je dosť zložita a geometria ešte zložitejšia hlavne u novšich aut (hlavne kdo tomu rozumie vie ) takže tomu servisu sa vyhni z daleka
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 11:35

Vďaka za komentár, takže ak tomu správne rozumiem, tak geometriu treba dať spraviť tak či tak...:-)
Návrat hore Goto down
VILKO G1
Pilot
Pilot
VILKO G1

Male
Registrácia : 13.05.2008
Počet príspevkov : 773
Auto : Golf 1 1.6 D VILKO

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 18:21

ano treba
Návrat hore Goto down
TDC
Autoškolák
Autoškolák
TDC

Male
Vek : 40
Registrácia : 28.09.2010
Počet príspevkov : 147
Auto : VW Golf 4 1.9TDi

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime15/2/2011, 20:04

ja servisom vobec neverim, za prve ti tam okopiruju kluce a auto ti do tyzdna zmizne, alebo ta tam nehorazne oj3bu .. nastastie su auta moje hobby a aj mojich kamosov a auta si servisujeme svojpomocne a robime komplet vsetko, kedze mame vlastnu dielnu s kompletnym vybavenim Smile .. a do buducna nie je problem, ak budes potrebovat na aute co to porobit, dohodnut sa da navsetkom a to mame este aj do 40 % zlavy na vsetky diely skoro u vsetkych predajcov dielov tu u nas v meste .. peace ..
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime16/2/2011, 07:40

....takže neuznali mi to ako reklamáciu, aj keď tie guľové čapy boli vonka a vyhovárali sa na kadečo, síce oni nerobia geometriu, ale som čakal, že aspoň prispejú k tomu, aby sa urobila niekde inde, tak som sa rozhodol, že už tam nepôjdem, lebo myslím, že ako k stálemu zákazníkovi sa mohol inak zachovať...tak som si to vybavil u známeho za 30 eúr na 3D aj s odkontrolovaním čapov, že pokiaľ by hádzali, tak by bola najprv treba výmena, ale v tom servise, kde mi menili tie ložiská sa dušovali, že čapy sú v poriadku...
A k pánovi s nickom TDC, vďaka za pomoc, len kde máte tú dielňu chalani? momentálne by som potreboval zohnať nejaký myslím, že sa to volá strmeň na brzdu na zadnom ľavom kolese, kde bude funkčné pripojenie ručnej brzdy, lebo ten môj to má už za sebou, čo sa týka upevnenia lanka ručnej brzdy, lebo čo som sa dopočul, tak kvôli tomu by som neprešiel napr. pri STK a chýba to tam proste pri brzdení na ručnej, lebo sa namáha len jedno koleso na celé auto a čochvíľa môže odísť aj pravé koleso....a ešte vymeniť na zadných brzdách platničky aj brzdiace kotúče...dalo by sa dohodnúť...?:-)
Návrat hore Goto down
TDC
Autoškolák
Autoškolák
TDC

Male
Vek : 40
Registrácia : 28.09.2010
Počet príspevkov : 147
Auto : VW Golf 4 1.9TDi

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime17/2/2011, 20:44

mame to v TN priamo .. strmen ti zistim zajtra a tie platnicky a kotuce tiez nebudu problem, zajtra pisem pmku aj s cenami .. alebo mi pisni do pmky kontakt na teba, to bude rychlejsie dorozumievanie Smile ..
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime18/2/2011, 07:47

Díky, napísal som ti, len ja deravá a chorá hlava s teplotami som si ráno zabudol mobil doma, tak mám tu momentálne len firemný 0914350962...:-)
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime22/2/2011, 08:32

no dal som si spraviť novú geometriu cez 3D a už je to v pohode....predtým mi geometriu robila tá istá firma, ale laserovou metódou po výmene pravej riadiacej tyče a ten chlapík to úplne odflákol...on sa so starou tyčou nesral a len doreguloval pravé koleso s tou novou tyčou k druhému kolesu, aby sa nemusel namáhať a každé koleso šlo inam a ešte bol aj volant vychýlený...ja neviem, ako som ss tým rok mohol jazdiť ....fakt teraz sa veriť nedá už ani servisu, nikomu pomaly....:-(((
Návrat hore Goto down
Milan002500
Autoškolák
Autoškolák
Milan002500

Male
Vek : 42
Registrácia : 01.03.2009
Počet príspevkov : 51
Auto : W-GOLF IV 1,9 TDI 2002 74kw čipnutý

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime24/2/2011, 10:38

Tak čo sa týka toho servisu či kde si to mal to auto!!!!!!Pri výmene nábojou sa ani náhodou nerozmýšla nad výmenou len jednej strany preboha!!!!Šak to čo su tam za kreténou??To je automatika že ked odíde jeden náboj tak druhý ešte niečo potiahne ale stým že už dožíva.To máš to iste ako ked ideš menit trebarz brzdové platničky...,nikdy predsa nemeníš len jednu stranu!!!A ešte som teda nevidel aby niekto menil ložiska v nabojoch bez toho aby nespravil zasach do geometrie kedže ložisko sa musí vylisovat a nalisovat a celý strmen musí íst von!!!Síce gulové čapy sa len vytiahnú ale automaticky by som to dal aspon prekontrolovat.Mne sa rosipal lavy naboj v Italii...,to bola radost.Si 900 km od domova a nahradne diely za take ceny až som plakal...
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime25/2/2011, 21:01

no to sa fakt oplatí, keď ti odíde niečo na aute niekde na dovolenke niekoľko stoviek km od domova a keď človek si má zaplatiť opravu...v lepšom prípade má aj kde si to dať spraviť...:-) a keď porovnáme ceny a životnú úroveň slováka a nejakého taliana, tak fakt poteší potom pohľad na účet za opravu...jasné, už keď meniť, tak meniť do páru, mám ponaučenie do budúcnosti...:-)
Návrat hore Goto down
Milan002500
Autoškolák
Autoškolák
Milan002500

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime27/2/2011, 19:21

Ale to sa my stalo po ceste za prácou.Som bol doma na dovolenke a vracal som sa do IT ked my zrazu začalo triast volantom.Došiel som ako tak na barak ale vzakrutach to bol iný rachot Laughing A čo sa týka tych cien tak som skoro na rit padol ked som sa bol pýtat vservisoch.To by sa ti radšej oplatilo si zohnat niakeho znameho na SVK aby ti auto pretiahol na vozíku pretože nielen ta cena ale aj kvalita je otras čo sa IT týka.Ja som to vyriešil tak že chalani čo šli domou tak my nakupili všetky veci tu u nas a Ja som si to prehodil sám v garaži Smile
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime28/2/2011, 07:32

no to je fajn, že si taký zručný a dokážeš si spraviť takéto veci sám ....ja si síce dokážem urobiť nejaké opravy, ako sfunkčniť stierač, zámok a podobné veci v interiéry a exteriéry, ale do nápravy sa nehrabem...tu na fóre sa mi jeden chlapec ozval, že mi pomôže, tak ak to klapne, tak by som sa v ich spolupráci zasvätil do takýchto ľahších opráv, lebo v servise to sú nenormálne položky a ešte človek čaká na to aj niekoľko dní a potom ešte pekne cvaká a ešte potom musí ísť na opravu opraveného, ako sa to stalo naposledy mne....a to som ešte nechal auto trikrát v servise, lebo nevedeli zistiť, na ktorom kolese mi to ložisko odchádza a potom mi aj tak nakoniec vymenili oboje...to by ma nessralo, len ma serie fakt, že ma chcel obtiahnuť vedome o 30 éčiek a ešte som potom musel ísť na geometriu a majiteľ a jeho ľudia si nepriznali žiadnu chybu....ešte že po tie dni, keď som bol imobilný, chodil domov po mňa šéf a vozil ma do roboty... cheers
Návrat hore Goto down
Milan002500
Autoškolák
Autoškolák
Milan002500

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime2/3/2011, 18:35

hlavu hore Smile nikdo mudry z neba nespadol a už máš ponaučenie dat auto radšej do niakej domacej dielničky o ktorom budeš vediet že sa dá nanho spolahnut.Servisy su strašne draheee...
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime1/4/2011, 08:23

TDC napísal:
ja servisom vobec neverim, za prve ti tam okopiruju kluce a auto ti do tyzdna zmizne, alebo ta tam nehorazne oj3bu .. nastastie su auta moje hobby a aj mojich kamosov a auta si servisujeme svojpomocne a robime komplet vsetko, kedze mame vlastnu dielnu s kompletnym vybavenim Smile .. a do buducna nie je problem, ak budes potrebovat na aute co to porobit, dohodnut sa da navsetkom a to mame este aj do 40 % zlavy na vsetky diely skoro u vsetkych predajcov dielov tu u nas v meste .. peace ..

ÁNO, ÁNO, ÁNO....presvedčil som sa o slovách dotyčného TDC, bolo to a je to naozaj tak, ako tu píše......JE TO PROSTE CHARAKTER, len mám akýsi zvláštny pocit, že mu akosi chýba chrbtová kosť....!!!!!!!!! pig
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava   Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Po výmene ložisiek na predných kolesách na G IV vychýlený volant doprava
Návrat hore 
Strana 1 z 2Choď na stránku : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» po vymene vsetkeho volant aj tak trasie
» tlak v kolesach

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Interiér-
Prejdi na: