VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

kazdy ma dava dole kvoli prestavbe

Goto down 
+9
Baty
MIRECC
mato88
gabesz0102
Hugino
SABREX
VILKO G1
peto-vw
sykye
13 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2, 3  Next
AutorSpráva
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Empty
OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime22/3/2010, 22:37

Môžem povedat že tá udržba je porovnatelná s 2.0 16V ak nie lacnejšia.A tá spotreba,berem tých 5,8 ale sykye vravel o 11l a to nieje problém íst pod.Mne sa tažko hovorí o udržbe,lebo ako si poznamenal ja spravým nový motor a mam pokoj.
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male
Vek : 36
Registrácia : 27.04.2009
Počet príspevkov : 1442
Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps)

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime22/3/2010, 22:45

moment moment moment.. mirec, mato.. co som sa dozvedel tak AGG a ABF tak s prestavbou vraj nieje problem. ze uchyty sedia, prevodovka poloosi atd vraj sedi. teda ak to velmi velmi zjednodusim tak vyberiem stari motor a zalozim novy.. ziadne prevaranie rezanie trhanie ohybanie. alebo mam mylne informacie? jedine co viem ze elektrika sa bude cela musiet nanovo tahat ale to vraj nieje zlozite len casovo narocnejsie.. teda ja som to tak pochopil ze prehodit 8v za 16v ide bez problemov ze vsetko sedi... inak motorov ABF je vcelku malo a ten kto ho ma si ho nepusti.. najblizi je v cechach ale asi budem musiet spravit nocnu jazdu do nemecka pre jeden.. nic zajtra mi ma doist vyjadrenie z HP (Hawlet-packard) za notebook a maju mi vratit 1030eur.. cize financne som chcel prestavbu dotovat prave z toho..
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime22/3/2010, 23:32

a na vr6 je to to iste,tam tiez nemusis nic rezat,zvarat :-) len tie kable :-)
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
Baty
Pretekár
Pretekár
Baty

Male
Vek : 39
Registrácia : 26.08.2007
Počet príspevkov : 481
Auto : vw golf 2 1,8i

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime23/3/2010, 21:52

na iných sa nepozeraj, každé rozhodnutie má nejaké ZA a nejaké PROTI. Ked to chces mat takto postavené, veríš si na transplantáciu a máš dostatok nervov, určite to

možem tu hodiť aj moj problem, je podobný ako Tvoj ale nechcem zbytočne novu temu otvarať....................... ???
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime23/3/2010, 22:00

ja vobec neviem co to obnasa. ako vzdy si to predstavujem velmi jednoducho ale nevzdam sa.. chcem mat GTI motor Smile chcem aby to tlacilo do sedacky ked zatlacim na plyn Smile samozrejme kludne povedz nemusis zacinat novu temu zbytocne..
Návrat hore Goto down
Baty
Pretekár
Pretekár
Baty

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime25/3/2010, 11:52

noo ja zas nie som taky technický typ moc, čo so som už na golfku spravil, sam alebo s kamosom či otcom, ale stale mám problem s motorom, chybičky krásy mi nevadia. chcem hlavne jazdit. Ide o to, že sem tam motor ako keby kopne, a na voľnobehu niekedy zdochína, 100 - 200 otačok, ako keby sa dusil alebo čo. Malo ho viacero mechanikov, pomenilo sa dost veci. skusim este niečo ale hlavne som sa chcel spytat, čo by ma stalo, keby že si chcem dat motor do super stavu. Predstavoval by som si to tak, že sa tam pomenia hadice, tesnenia, proste aby som naštartoval a užival si tých 90 koníkov na 100 % Smile

bez toho aby som trrrrpol kedy zas začne kopat
dikes
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime25/3/2010, 20:30

Baty napísal:
noo ja zas nie som taky technický typ moc, čo so som už na golfku spravil, sam alebo s kamosom či otcom, ale stale mám problem s motorom, chybičky krásy mi nevadia. chcem hlavne jazdit. Ide o to, že sem tam motor ako keby kopne, a na voľnobehu niekedy zdochína, 100 - 200 otačok, ako keby sa dusil alebo čo. Malo ho viacero mechanikov, pomenilo sa dost veci. skusim este niečo ale hlavne som sa chcel spytat, čo by ma stalo, keby že si chcem dat motor do super stavu. Predstavoval by som si to tak, že sa tam pomenia hadice, tesnenia, proste aby som naštartoval a užival si tých 90 koníkov na 100 % Smile

dikes

je toho dost ale ta to finančne položí.To ti garantujem
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male
Vek : 37
Registrácia : 27.05.2008
Počet príspevkov : 362
Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB)

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime25/3/2010, 21:33

sykye stou prevodvkou nie som si isty ale prajem ti nech to sedi a co sa vymeny tyka poviem ti to tak ze kamos daval do GII 2,0 predtym tam mal 1,8 boli sme traja zacalo sa v sobotu rano o 9:00 a motor bol nastartovany nieco pred 18:00 menila sa kabelaz poistkova skrina RJ poloosy a prevodovka a prevaral vyfuk den roboty v nedelu uz jazdil. ak ma este foto tak ich sem dam ale mozno budu nove 2,0 klakol a planuje tiez 2,0 16v ale syncro Twisted Evil
Návrat hore Goto down
Sven
Pretekár
Pretekár
Sven

Male
Vek : 31
Registrácia : 04.04.2008
Počet príspevkov : 461

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime25/3/2010, 22:01

Nie je vsetko vykon, treba pozerat aj na stav, moj motor presiahol 180 000km ked som ho vyberal z auta, bezal bez problemov no ale novy mal 50 000km a uplne nove turbo. Ja ti rozumiem a podporujem ta, bol som v rovnakej situacii, mal som 20 a chcel som turbinu, tak som si ju zlozil. Treba ratat s dalsimi nakladmi, niektore viac niektore menej potrebne, napr si nedas motor do auta bez toho aby si na nom vymenil rozvody. Cena motora samotneho je len zlomok toho co stoji cela prestavba ak ma byt spravena poctivo. Vozil som sa na asi vsetkych moznych motorizaciach ale turbinu by som za atmosferu nevymenil, proste turbo je turbo, je to uplne ine, inak to reaguje a je to navykove. Najviac to budu zatracovat ludia ktori volant takeho auta vzivote nedrzali. A to ze 1.8T uz ma kazdy je velmi zaujimave tvrdenie, kombik mk3 som naturbeny este na SR nevidel. To su len take slepe reci, ten motor ma velky potencial  za realtivne nizku cenu ak chces v buducnosti riesit vacsi vykon. Co by ta este asi potesilo je ze sa stym da realne jazdit na 6-6,5 litra co je prakticka skusenost.
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime25/3/2010, 22:52

vdaka pani za nazori. sven pre ten dvojliter som sa rozhodol koli tomu ze je o polovicu lacnejsi ako 1,8T a ze nemusim sa tolko babrat s elektrikou do ktorej sa fakt ale fakt nerozumiem. ked som listoval tvoju temu sven tak som mal otvorene usta a zaroven som sa citil ako debil lebo neviem ci ja by som nieco take dokazal a ako ty vravis ze ti nik nepomahal.pre mna najhorsie je ze som na to sam.ak neprehovorim suseda tak nema mi kto pomoct. zijem v prdely slovenska. obdivujem tvoju pracu a je jasne ze ked tlaci turbo tak sa to neda porovnat s atmosferov ci vykonom ci tlakom ci zvukom no ten dvojliter je perfektny zaklad pre cokolvek co sa s nim bude robit dalej. (uz som dokonca zistoval aj za oturbenie 2,0 16V a zo skusenosti ludi co to naozaj spravili viem ze nieje to celkom tak ako vy hovorite. sven ty mas skusenosti s tymto a myslim ze vies o com hovorim ze nie vzdy je potrebna mapa do riadiacej jednotky.. ze staci tlak max0,3 - 0,4 baru vstrekovace dat povedzme 330cc a je to vyriesene. samozrejme to nepojde tak ako ked je namapovane turbo do RJ ale aj keby bol tlak 0,1 baru tak je rozdiel ked motor musi nasavat ako ked do neho je vzduch tlaceny... a takato dorabka nieje ani az tak draha a motoru vyrazne neuskodi. samozrejme ma to milion zaporov(asi najvecsi je teplota oleja)motor na to nieje stavany ale NIEJE TO NEMOZNE ako to vecsina tvrdi ze turbo bez mapy nemoze fungovat). ten motor chcem a uz tlacim HP lebo maju mojich 30 000sk ktore maju ist na motor a neviem ich dostat od nich spet ale dostanem ich len to uz sakra trva. potom uz len staci ist do nemecka vybrat spravny motor a pomalicky ho ladit. pani urcite sa vam ozvem a budem potrebovat rady takze ako sa poznam s tou prestavbou my budete musiet prostrednictvom tohoto fora pomoct kedze som na to sam. no verim ze to zvladneme Smile a teraz spet k Batyho teme Smile
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime25/3/2010, 22:54

overGO akoze za vikend ste to zvladli? ja budem rad ak po 2 mesiacoch nastartujem nasucho... Very Happy nevadi ciel mam.. idem za nim
Návrat hore Goto down
Baty
Pretekár
Pretekár
Baty

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime26/3/2010, 12:04

MIRECC napísal:
Baty napísal:

dikes

nejake alternatívy ??? mam vymenit 21 ročný motor za dalši 21 ročny ???? kukal som, najdem aj za 100 ečok, ale predsa to bude len 21 ročny motor ktory može odist, ten moj ked nekope, ide super, sice som laik, ale myslim že okej
som zvedavy na dalsie napady
Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime26/3/2010, 17:51

sykye napísal:
overGO akoze za vikend ste to zvladli? ja budem rad ak po 2 mesiacoch nastartujem nasucho... Very Happy nevadi ciel mam.. idem za nim
..SYKYE,,,zhruba za 26 eur Very Happy mozes mat za okamih V8,V10 alebo dokonca V12-kuhttps://www.youtube.com/watch?v=b9XAC-BvUyo a nemusis nic prerabat.. Wink dance
Návrat hore Goto down
golfik82
Začiatočník
Začiatočník
golfik82

Male
Registrácia : 15.06.2008
Počet príspevkov : 44
Auto : vw golf MK2 1,3 i NZ

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime8/4/2010, 20:17

kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_biggrin tak to je uz na tebe ci chces z 8ventilu zrobit 16ventili to vsetko je vec penazi ked mas nato tak kludne to prerob a takisto ked sa ti ten motor paci kvoli vykonu apodobnim veciam preco nie ale ja osobne si kupim roomstra alebo fabiu 1,2 a hotovo aj tak vsade len stja ti nasi vyberaci dani kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_cheers kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Affraid mislim policajtov teras ked mas v obci en 50 a mimo 90 a na dialnici 130 na co je silny motor ked za ryhlost sa platii kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 105294 kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_bounce
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime8/4/2010, 21:08

jednoducha odpoved... ten 16 ventil nepojde rychlejsie ako 8 ventil ak je rovnaka prevodovka.. ale ide o to ako rychlo sa na tych 50,90,130 dostanem Smile ale motor musi pockat Sad( rozpadla sa mi predna naprava.. vsetko musi ist nove a rovno uz zoberiem stelovak... pretoze ak by som vzal teraz motor na tkory sice som uz nasetril.. co z toho ked by som jazdil na aute ktore skacka a nieje iste na vozovke Sad(( mam ja stastie..
Návrat hore Goto down
Baty
Pretekár
Pretekár
Baty

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime22/4/2010, 13:42

MIRECC napísal:
Baty napísal:

dikes

súsiš mi to hodit do EEEEEEčok ?? vdaka
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male
Vek : 37
Registrácia : 27.05.2008
Počet príspevkov : 362
Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB)

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime22/4/2010, 16:16

sykye napísal:

piatok - cesta do madarska cca 1050 km tam - spät

sobota - motor v aute

nedela - donkonceny vyfuk a sanie

a co sa elekriky tyka myslim ze koncovky na RJ su rovnake takze kus za kus poistkova skrina ta ista, maximalne vymenis kablovy zväzok (podobna alebo taka ista spojka ako mas okruh svetiel v predu pri chladici) - robota na pol hodinu aj s vyvedenim kablov na spravne miesta (ak vies co kam ide) tolko cela elektrika
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime22/4/2010, 18:54

Baty napísal:
MIRECC napísal:
Baty napísal:

dikes

Úplne nový cca 900-1100 alebo čiastočne cca niečo cez 500.

súsiš mi to hodit do EEEEEEčok ?? vdaka
Návrat hore Goto down
Qewer
Začiatočník
Začiatočník
Qewer

Male
Vek : 33
Registrácia : 21.08.2010
Počet príspevkov : 10
Auto : G3 2.0 16V GTI

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime1/9/2010, 23:37

drzim palce s prestavbou, nech ti to vyjde, 16V GTI je urcite slusny zaklad na upravy, aj ked to mas teraz trosku casovo posunute kvoli naprave

tiez som student Smile a tiez planujem prestavbu, ale na syncro, kedze uz 16V GTI som kupil ako cele auto Wink , no az potom co ziskam trosku vykonu navyse a nasetrim nejake tie peniazky Smile co este chvilku potrva, kedze vsetci dobre vieme, ze studenti nezarabaju zrovna najlepsie
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime2/9/2010, 23:35

jj ja nezarabam vobec. len co dostanem za narodky vianoce atd a par ilegalnych obchodov.. a este co mi priatelka kupi Smile ale motor musi byt ved uz mam vsetko ready. o chvilku je tam uz som dohodnuty motor je rezervovany len musim este dosetrit. predsalen novy motor nova spojka nove iridiove sviecky nove rozvody nove kvapaliny atd nieco stoji.. ale vento variant GTI na slovensku som este nevidel takze mozno budem jeden z mala Smile
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: kazdy ma dava dole kvoli prestavbe   kazdy ma dava dole kvoli prestavbe - Stránka 2 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

kazdy ma dava dole kvoli prestavbe
Návrat hore 
Strana 2 z 3Choď na stránku : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» problem s elektrikou kvoli mrazom 1,4 16V
» ma tu niekto alebo mal golf2 1.3 benzin potrebujem sune pomoc kvoli motoru volajte 0908430907
» ako to dat dole ?
» ako dat dole foliu
» Sklo nejde dole

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: CLUB :: Pokec-
Prejdi na: