| Ake su moznosti pri chybnom servise motora | |
|
+5TABIK Johny element666 zuzko spider-wifi 9 posters |
|
Autor | Správa |
---|
spider-wifi Vodič
Vek : 39 Registrácia : 21.03.2008 Počet príspevkov : 240 Auto : Bora Variant TDI 74kw(ATD)2004..ex Bydlisko : MT
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 20/4/2009, 21:54 | |
| - 01lukasss01 napísal:
- yurik napísal:
- pri meneni rozvodov sa predsa nedava dole klukova remenica, vlastne sa nedava dole ziadna remenica, len napinacia kladka...nemoze to byt len unava materialu a nahoda?
Zurik nemas celkom pravdu predpokladam ze sa mu urvala remenica co mas na klinovy remen ta drazkovana a tu pri vymene rozvodou musis dat dolu kvoly tomu aby si mohol vytiahnut rozvodovy remen... CO myslis nemam pravdu???? Aspon ja ked menim rozvody tak musim dat ten krit dolu.. Presne tak musi ist dole aby to cez kryt prepchali. Ale ked ze sa mi to cele urvalo a pol sroba ostala v klukovke(bude treba odvrtat) mozem sa jedine spoliehat ze sa nestretli ventily a valce pri tomto motore 1,8 ASB inak amen tma | |
|
| |
spider-wifi Vodič
Vek : 39 Registrácia : 21.03.2008 Počet príspevkov : 240 Auto : Bora Variant TDI 74kw(ATD)2004..ex Bydlisko : MT
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 20/4/2009, 21:58 | |
| | |
|
| |
01lukasss01 Profík
Registrácia : 06.09.2007 Počet príspevkov : 1088 Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF Bydlisko : MALACKY, Tel:0907365770
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 00:56 | |
| - spider-wifi napísal:
- 01lukasss01 napísal:
- yurik napísal:
- pri meneni rozvodov sa predsa nedava dole klukova remenica, vlastne sa nedava dole ziadna remenica, len napinacia kladka...nemoze to byt len unava materialu a nahoda?
Zurik nemas celkom pravdu predpokladam ze sa mu urvala remenica co mas na klinovy remen ta drazkovana a tu pri vymene rozvodou musis dat dolu kvoly tomu aby si mohol vytiahnut rozvodovy remen... CO myslis nemam pravdu???? Aspon ja ked menim rozvody tak musim dat ten krit dolu.. Presne tak musi ist dole aby to cez kryt prepchali. Ale ked ze sa mi to cele urvalo a pol sroba ostala v klukovke(bude treba odvrtat) mozem sa jedine spoliehat ze sa nestretli ventily a valce pri tomto motore 1,8 ASB inak amen tma Ak sa ti stalo len to ze ti odletela ta remenica co je na foto tak sa ti nestalo z rozvodami nic... A uz keby si to chcel zistit okom tak daj dolu kryt rozvodou to je jednoduche su tam len take dve klipsne a ak je remen nahodeny esventualne uz vies ze na takych 50% sa nestretly... Ak ti preskocil remen to uz je ina ale nebal by pri hentej zavade... Tak sup do servisu na reklamacku a ak neuspejes zohnat na vrakaci remenicku zobrat vrtycku odvrtat a nahodit... Co tu otom pises uz to mohlo byt hotove... | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 08:13 | |
| Lukáš, je to ako som písal. Na 1,8 s kodom ABS sa nikdy nestretnú piesty s ventilami a čo sa týka remenice čo poháňa rozvodový remeň sa dolu nedáva určite! Jedine tá plechová na 4 imbusoch, ale tá mu drží dobre. Uletela mu tá OZUBENA... Ani 1,6ka by sa nemala stretnúť, ale tuším 1,4 už áno. Ale toto už nemám podložené. 1,8 ABS mám rozhodený doma a pozeral som to, takže to je v pohode. Tam sa to nemá ako stretnúť... | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 08:17 | |
| no a k tej remenici. Ak na tom chceš normálne fungovať, nekupuj z vrakáča, ale novú, kôli opotrebeniu drážok... Nie je to taká drahá záležitosť. A čo sa týka toho šrobu čo to všetko drží, nie je mi vôbec jesné ako je možné že sa utrho. Veď to je kus šrobu! Ak je len vyšrobovaný tak to mi tiež nejde do hlavy, lebo origo to je nalepené a povoliť to, poviem ti, chce poriadny kus kladiva a vytrvalosti... | |
|
| |
MIRECC Pilot
Vek : 45 Registrácia : 13.04.2008 Počet príspevkov : 898 Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i Bydlisko : Ziar nad Hronom
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 08:32 | |
| - Runcajz napísal:
- no a k tej remenici. Ak na tom chceš normálne fungovať, nekupuj z vrakáča, ale novú, kôli opotrebeniu drážok... Nie je to taká drahá záležitosť. A čo sa týka toho šrobu čo to všetko drží, nie je mi vôbec jesné ako je možné že sa utrho. Veď to je kus šrobu! Ak je len vyšrobovaný tak to mi tiež nejde do hlavy, lebo origo to je nalepené a povoliť to, poviem ti, chce poriadny kus kladiva a vytrvalosti...
tiež tomu nerozumiem prečo sa to odtrhlo.dat to dole je fakt drina.jedine ak by sa v motore niečo utrhlo a na zaklade toho ju odstrihlo,ale to su len dohady.Určite by som to rozobral pre vlastnu spokojnost a riadne pozrel,určite tam niečo najdeš.nechce sa my verit že to odthlo len tak | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 13:08 | |
| - Runcajz napísal:
- no a k tej remenici. Ak na tom chceš normálne fungovať, nekupuj z vrakáča, ale novú, kôli opotrebeniu drážok... Nie je to taká drahá záležitosť. A čo sa týka toho šrobu čo to všetko drží, nie je mi vôbec jesné ako je možné že sa utrho. Veď to je kus šrobu! Ak je len vyšrobovaný tak to mi tiež nejde do hlavy, lebo origo to je nalepené a povoliť to, poviem ti, chce poriadny kus kladiva a vytrvalosti...
No to ja neviem srob odlomilo a kus ostal v nutry a na ozubenom koliecku aj drasku co ide do klukovky urvalo..auto som im uz zaniesol..nech sa bavia | |
|
| |
01lukasss01 Profík
Registrácia : 06.09.2007 Počet príspevkov : 1088 Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF Bydlisko : MALACKY, Tel:0907365770
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 14:59 | |
| - Runcajz napísal:
- Lukáš, je to ako som písal. Na 1,8 s kodom ABS sa nikdy nestretnú piesty s ventilami a čo sa týka remenice čo poháňa rozvodový remeň sa dolu nedáva určite! Jedine tá plechová na 4 imbusoch, ale tá mu drží dobre. Uletela mu tá OZUBENA... Ani 1,6ka by sa nemala stretnúť, ale tuším 1,4 už áno. Ale toto už nemám podložené. 1,8 ABS mám rozhodený doma a pozeral som to, takže to je v pohode. Tam sa to nemá ako stretnúť...
Co som mal ja rozobraty AFT alebo AKS tak je tam priestor nato aby sa stretli.. Je to nejakych ja neviem milimeter ale aj to ti staci nato aby si zohol ventili.. A mozno to nieje ani milimeter nemeral som to.. Inak a pokial sa teraz nemylim tak tie remenice drzia obe na tych inbusoch... Ale to si momentalne niesom na 100% isty.... A v podstate to je jedno chalan to ma uz v servise tak naco to dalej rozoberat.. | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 16:16 | |
| - 01lukasss01 napísal:
- Runcajz napísal:
- Lukáš, je to ako som písal. Na 1,8 s kodom ABS sa nikdy nestretnú piesty s ventilami a čo sa týka remenice čo poháňa rozvodový remeň sa dolu nedáva určite! Jedine tá plechová na 4 imbusoch, ale tá mu drží dobre. Uletela mu tá OZUBENA... Ani 1,6ka by sa nemala stretnúť, ale tuším 1,4 už áno. Ale toto už nemám podložené. 1,8 ABS mám rozhodený doma a pozeral som to, takže to je v pohode. Tam sa to nemá ako stretnúť...
Co som mal ja rozobraty AFT alebo AKS tak je tam priestor nato aby sa stretli.. Je to nejakych ja neviem milimeter ale aj to ti staci nato aby si zohol ventili.. A mozno to nieje ani milimeter nemeral som to.. Inak a pokial sa teraz nemylim tak tie remenice drzia obe na tych inbusoch... Ale to si momentalne niesom na 100% isty.... A v podstate to je jedno chalan to ma uz v servise tak naco to dalej rozoberat.. luky, veď si bol u mňa a videl si, že sa tým motorom zaoberám detaylne. Na tom motore je to jak som písal a aj tie remenice. Najprv drážková je na klukovke prikrútená jedným tlustým šrobom na povolenie a dotiahnutie potrebuješ prípravok a hviezdicovú tuším 19ku a až na tom máš tú remenicu čo ti točí zbytok... No a utrhnutie by som určite poriadne pozrel, lebo skôr sa ti utrhne remeň než taký šrobový spoj! No a odvrtanie tiež asi nebude taká sranda... Držím palce a nech ti to čo najrýchlejšie behá... | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 18:32 | |
| Runcajz vidim ze sa vyznas je to presne ako pises len na tom motore je original este kryt a cez ten remen neprepchas iba ako pises odsrobujes tie 4 imbusy vtedy by sa to dalo. Ale on to mal dole dnes som sa dozvedel. A na ten srob je jedine vysvetlenie ze ho museli dotiahnut takou silou ze musel povolit material a potom sa ulamoval lebo kamarat si aj vsimol ze remenicu trochu traislo uz musel byt chyteny srob
Naposledy upravil spider-wifi dňa 21/4/2009, 18:47, celkom upravené 2 krát. | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 18:35 | |
| som to mal nafotit a hodit sem par foto mozno sa mi to este podari nafotit ak hej hodim par foto | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 21/4/2009, 19:03 | |
| no jasan, chcel som len zachitiť, že nejako takto sa to povoluje a nie vymieňajú rozvody. No a že ide dolu remenica na altík a servo, je nad slko jasné (kôli tým krytom) Tak predsa ti to robili amatéry, v tomto by som teraz trval na svojom ak si priznali chybu a nech ti tam láskavo dajú novú remenicu ako som písal. Je to aj kôli drážkam na remeni (videl som, že ak je opotrebená, tak preskakuje rozvodový remeň čas od času) a ak si to mal v kolíznom stave, môže to hádzať, alebo mať vybrácie... Takže trvaj na svojom. Dúfam, že ti nedokurvia závity na klukovke a urobia to poriadne. FUŠERÁCI ! ! ! | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 22/4/2009, 13:31 | |
| - Runcajz napísal:
- no jasan, chcel som len zachitiť, že nejako takto sa to povoluje a nie vymieňajú rozvody. No a že ide dolu remenica na altík a servo, je nad slko jasné (kôli tým krytom)
Tak predsa ti to robili amatéry, v tomto by som teraz trval na svojom ak si priznali chybu a nech ti tam láskavo dajú novú remenicu ako som písal. Je to aj kôli drážkam na remeni (videl som, že ak je opotrebená, tak preskakuje rozvodový remeň čas od času) a ak si to mal v kolíznom stave, môže to hádzať, alebo mať vybrácie... Takže trvaj na svojom. Dúfam, že ti nedokurvia závity na klukovke a urobia to poriadne. FUŠERÁCI ! ! ! a som sa akurad docital ze pri vysrobovani toho srobu treba vzdy vymenit srob za novy, ze straca pevnost a este podlepit loktikom s zatiahnut pri momente 90Nm+1/4 otocky(90°) a ani toto neurobili!!! S veducim sa pozhovaram!!! | |
|
| |
01lukasss01 Profík
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 22/4/2009, 13:41 | |
| Misko: Ja som len upizornoval nato ze pri vymene rozvodou musi ist ten plastovi krit co je pod remenicami klinoveho remena..A myslel som si ze mi uleteli tie dve remenice... Tak preto som sa ozval.. SORRY. To je cele a ani som len netusil ktora mu odletela akosi ma ani len vo sne nenapadlo ze to mohla byt zrovna henta... Tak tomu naozaj nechapem ako mohla henta mala svina odletiet... To je ozaj zahada... A co sa tyka toho stretnutia tak neviem veru ci by sa na benzine stretli alebo nie.. Mato88 ma benzin 16V a vidis stretlo sa moj majster z ucnovky ma 1,6 16V opel astra a tiez sa to pozohybalo.. Ale veru netusiiim ako je to s tymito nasimi motormi.. Inak Ci tvoj motor ci moj su rovnake len su tam rozdieli v hlave a saniu ved to vies aj sam.... | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 22/4/2009, 17:33 | |
| - 01lukasss01 napísal:
- Misko: Ja som len upizornoval nato ze pri vymene rozvodou musi ist ten plastovi krit co je pod remenicami klinoveho remena..A myslel som si ze mi uleteli tie dve remenice... Tak preto som sa ozval.. SORRY. To je cele a ani som len netusil ktora mu odletela akosi ma ani len vo sne nenapadlo ze to mohla byt zrovna henta... Tak tomu naozaj nechapem ako mohla henta mala svina odletiet... To je ozaj zahada... A co sa tyka toho stretnutia tak neviem veru ci by sa na benzine stretli alebo nie.. Mato88 ma benzin 16V a vidis stretlo sa moj majster z ucnovky ma 1,6 16V opel astra a tiez sa to pozohybalo.. Ale veru netusiiim ako je to s tymito nasimi motormi.. Inak Ci tvoj motor ci moj su rovnake len su tam rozdieli v hlave a saniu ved to vies aj sam....
Luky, ale veď o nič nejde. Hlavne že chalan je v obraze. Ak by sa nejednalo o ABS motor, tak som skoro ticho, ale tento práveže poznám do šrobika. Tak asi aj preto reagujem. Sorry nepíš, veď sa snažíme chalanovi pomôcť a u mňa to je v pohodke. A reagujem hlavne na to čo chalan píše, takže pohodička. to spider: oni aj tak nemali tú remenicu vôbec dávať dolu. A ak ju aj dali, ten šrob je poriadne pevný a určite by sa neoslabil jedným vykrútením a nakrútením. Je tam aj jemné stúpanie. Muselo to mať nejakú inú príčinu ustrihnutia ako písal Mirec. Treba aby ti to poriadne prekontrolovali. Iba ak by to chuji zabudli pritiahnúť, tak mohlo prísť k ustrihnutiu. V každom prípade, s vedúcim by som prehodil reč už pri dovezení autíčka.... | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 22/4/2009, 21:02 | |
| | |
|
| |
01lukasss01 Profík
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 23/4/2009, 02:10 | |
| | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 25/4/2009, 14:17 | |
| no uz mam afto doma v garazi uz to ide ako ma zatial .....len ty blbyci pytali este 50€ ze to neberu ako reklamciu..krista..pondeli idem skocit za pravnikom co sa da s tym robit | |
|
| |
spider-wifi Vodič
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 25/4/2009, 19:10 | |
| som to bol testnut tak to je nejake cele tupe asi zle je nastaveny rozdelovac | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora 25/4/2009, 19:56 | |
| tak tak, rozdelovač je základ. Mimochodom, mohli ti mechanici odborníci posunúť remen o zub a to by mohlo byť príčinou slabšieho výkonu. Treba to zoštelovať! Počuj, keď to mali dolu prvý krát keď menili rozvody, dali nový šrob? Ak nie, jednoznačne reklamácia, ak ano tiež reklamácia. Lebo to bola neodborná manipulácia v prvom prípade a v druhom prípade by to mohla byť vada materiálu! 50€ by som im nedal! Alebo ano, ale ako si písal, rozhodne by som to poriešil právnickou cestou. Tak ak sa na to dáš, držím palce, ale asi nedokážeš, že tú remenicu mali dolu, aj keď ti vlastne povedali že ano... | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Ake su moznosti pri chybnom servise motora | |
| |
|
| |
| Ake su moznosti pri chybnom servise motora | |
|