VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Chcem si kúpiť Golfa

Goto down 
+2
selc
Physx
6 posters
AutorSpráva
Physx
Začiatočník
Začiatočník
Physx

Male
Registrácia : 11.04.2013
Počet príspevkov : 18
Auto : VW Golf IV 1.6 16V

Chcem si kúpiť Golfa Empty
OdoslaťPredmet: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime14/4/2013, 20:18

Zdravím,
potreboval by som od vás radu, aký Golf IV si mám kúpiť. Viem, že táto téma tu bola už pár krát omieľaná, ale aj tak som si stále neni istý aký golf by bol pre mňa najlepší. Rozhodujem sa medzi 1.6 16V (77KW) a 1.4 16V . ,ročník od 2000 a cena do 3000 eur cca. Zvážil som aj iné motory napr. SDI a TDI, ale som z mesta kde by som jazdil asi 3 - 4 krát týždenne maximálne 30 km/ deň. Skôr cez prázdniny, by som to využíval na hory, lyžovačku a pod. Čo sa týka 1.4 16V, viacerí spomínali, že je to lenivé a nie je to najideálnejšie na bezpečné predbiehanie, žere to olej a spotreba nie je o moc nižšia ako na 1.6 16V. Na druhej strane som začiatočník a na výkone si až tak nepotrpím, hlavne do chcem využiť ako približovadlo a keď som na horách či v lete alebo zime aby ma to zaviezlo kam potrebujem. čo sa týka tej 1.6 16V 77kw tak spotreba v meste a priemerná by mala byť slušná pokiaľ človek nemá ťažkú nohu, to záleží na štýle jazdy. Ale problém je ten, že s týmito autami nemám žiadne skúsenosti, tak preto vás žiadam o pomoc, prípadne napíšte tí čo ich máte, ako ste s nimi spokojní.
Ďakujem za odpoveď Smile

S pozdravom Physx
Návrat hore Goto down
selc
Pretekár
Pretekár
selc

Male
Vek : 31
Registrácia : 03.02.2012
Počet príspevkov : 305
Auto : ex Golf IV 1.6SR AKL, Passat B6 1.9TDi, Clio R III 1.4 16V

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime14/4/2013, 20:30

Ani jeden, 1.8T by som volil. 1.6ky sú veľmi spoľahlivé, avšak v meste spotreba 10l+ a výkon nič moc. Takže 1.8T alebo diesel...
Návrat hore Goto down
http://firmicky.sk/
Physx
Začiatočník
Začiatočník
Physx

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime14/4/2013, 20:36

selc napísal:
Ani jeden, 1.8T by som volil. 1.6ky sú veľmi spoľahlivé, avšak v meste spotreba 10l+ a výkon nič moc. Takže 1.8T alebo diesel...

Ale keď 1.6 má do 10 L v meste tak 1.8T musí mať aspoň 12L. čo sa týka toho dieslu bojím sa, že by som musel do toho veľa vrážať, keby mi odišlo napr. turbo,tak to je skoro polovica z hodnoty auta. Pri 13 roč. aute je to veľká investícía okrem iného
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime14/4/2013, 21:04

tak osobne 1.4 16v by som nekupoval,ten motor nejak nevysiel,ano zerie olej,aj investicie su vyssie napr. pri rozvode.ja mam 1.6 8v,v zime spotreba mesto plus nejake dlhsie trasy mi vychadzala max do 9,5l /100km,a nie je to lenive auto ako to niektorí hovoria,ja nim jazdim takze viem o com hovorim,samozrejme vela zalezi ako o dane auto bolo starane,je velke riziko pri kupe jazdenky,preto si radsej zober niekoho zo sebou kto sa v autach vyzna...diesel-e by si vyuzil keby si denne jazdil dlhe trasy...aj cena udrzby je inde ako u benzinakov...
Návrat hore Goto down
selc
Pretekár
Pretekár
selc

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime14/4/2013, 21:06

1.6 žere v meste nad 10l, v TP je 10,8l (1.6 8V AKL mám). Myslím, že to už máš nejaké 2litre jedno pri tom rozdiele výkonu. Dá sa jazdiť aj pod 10l v meste, ale vyslovene nebezpečným kolobežkovaním (alebo teda v nedelu poobede, aspoň u mňa BA/Viedeň). Čo sa diesla týka neviem povedať keďže my sme čisto benzínová rodina, avšak mám známeho čo má 8 rokov Focus 1.6tdci, jazdí takmer len mesto a krátke trasy a bez problémov... A tvrdí, že sú to bullshity tie dieselové rozprávky...

+ edit, mám 1.6SR AKL 8V, najazdených 410 000km a motor šlape ako hodinky, nežerie olej, drží otáčky, žiadne prepady... takže to je to, čo dostaneš na oplátku od motora, ak ho budeš kŕmiť litrami benzínu Very Happy...
Návrat hore Goto down
Physx
Začiatočník
Začiatočník
Physx

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime14/4/2013, 21:21

selc napísal:
1.6 žere v meste nad 10l, v TP je 10,8l (1.6 8V AKL mám). Myslím, že to už máš nejaké 2litre jedno pri tom rozdiele výkonu. Dá sa jazdiť aj pod 10l v meste, ale vyslovene nebezpečným kolobežkovaním (alebo teda v nedelu poobede, aspoň u mňa BA/Viedeň). Čo sa diesla týka neviem povedať keďže my sme čisto benzínová rodina, avšak mám známeho čo má 8 rokov Focus 1.6tdci, jazdí takmer len mesto a krátke trasy a bez problémov... A tvrdí, že sú to bullshity tie dieselové rozprávky...

+ edit, mám 1.6SR AKL 8V, najazdených 410 000km a motor šlape ako hodinky, nežerie olej, drží otáčky, žiadne prepady... takže to je to, čo dostaneš na oplátku od motora, ak ho budeš kŕmiť litrami benzínu Very Happy...

Ja som hlavne uvažoval o 1.6 16V 77kw čo by malo mať ešte nižšiu spotrebu ako 74 kw 8V. A výkon by mal postačiť či v kopci alebo na bezpečné predbiehanie
Návrat hore Goto down
selc
Pretekár
Pretekár
selc

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime15/4/2013, 07:09

Tak to zas ano, predbiehanie je s nim bezproblemove, ved to ma viac ako 100 konikov. Len su dost smadne Razz... Ale tak to vsetky benziny podobnych objemov z tych rokov. Co som ale pozeral teraz viacero recenzii, tak to 1.8T v meste papa okolo 12l, podla mna sa to uz oplati doliat za ten vykon... Ale zas ked naozaj jazdis vela a nevyuzijes 110kw, tak kup 1.6ku, to je jasne.
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime15/4/2013, 18:55

selc napísal:
Tak to zas ano, predbiehanie je s nim bezproblemove, ved to ma viac ako 100 konikov. Len su dost smadne Razz... Ale tak to vsetky benziny podobnych objemov z tych rokov. Co som ale pozeral teraz viacero recenzii, tak to 1.8T v meste papa okolo 12l, podla mna sa to uz oplati doliat za ten vykon... Ale zas ked naozaj jazdis vela a nevyuzijes 110kw, tak kup 1.6ku, to je jasne.

tie 4 kone urcite "pociti" Laughing nehovoriac o tom ,ze 16v taha vo vyssich otackach ako 8v,tak potom???... Razz
Návrat hore Goto down
selc
Pretekár
Pretekár
selc

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime15/4/2013, 19:31

To bol omyl, ten prispevok som pisal o mojej AKL 8V... 4 kone su samozrejme kvapka v mori, homeopaticka davka Very Happy...
Návrat hore Goto down
sef
Vodič
Vodič
sef

Male
Registrácia : 29.08.2009
Počet príspevkov : 218
Auto : Golf MkIV, BCB, r.v. 2002

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime17/4/2013, 06:08

1.4 iste nie, 1.6 sa da, ale v meste zerie viac ak chces dynamiku. 1.8T by som rad skusil Smile
Návrat hore Goto down
Blitzkrieg
Pilot
Pilot
Blitzkrieg

Male
Vek : 45
Registrácia : 07.12.2008
Počet príspevkov : 823
Auto : vW golf IV 1.9 TDI GTI 85kw

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime17/4/2013, 16:43

ja za seba by som si urcite priplatil a siel do 1,8T ,aj ked ako pises si mlady,ale po case urcite budes chciet auto so silnejsim vykonom,no a niekedy budes chciet aj tomu poriadne prikurit
Návrat hore Goto down
Physx
Začiatočník
Začiatočník
Physx

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime17/4/2013, 16:45

Ja som uvažoval o 1.6 16V a, že by som tam dal LPG, len neviem či sa to vyplatí dávať do 13 ročného auta LPG ktoré stojí cca 1000 eur.
Návrat hore Goto down
Janny83
Pretekár
Pretekár
Janny83

Male
Vek : 41
Registrácia : 07.11.2010
Počet príspevkov : 659
Auto : Golf IV 1.8T AUM 2002

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime17/4/2013, 21:14

ja mam 1,8t a som z nim spokojny za iny benzin by som nemenil
dlhodoba spotreba 8,9 je teraz o nieco vyssia ako predtym koli tomu ze za niako neviem prist na pricinu preco nemozem dostavit skrtiacu klapku na 0% scratch
inac predtym bola nieco okolo 8
jednoznacne ber 1,8 t ak trafis nevykradnuty kus nebudes lutovat
Návrat hore Goto down
sef
Vodič
Vodič
sef

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime18/4/2013, 03:59

pri LPG si musis vypocitat navratnost, tzn by si musel mat velky najazd km , cize si myslim ze sa ti to moc neoplati. tiez som uvazoval, mam 1.6 16V a spotreba po zime tak 7.4, ale do mesta moc nejazdim. na dlhej trase sa da aj menej dosiahnut, do prace mam cca 7km, takze sytic ide vzdy cca 4 km a samozrejme v zime o nieco dlhsie.
Návrat hore Goto down
Physx
Začiatočník
Začiatočník
Physx

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime21/5/2013, 23:37

Predsa som si nakoniec kúpil 1.6 16V. Neplánujem do toho dávať LPG
Návrat hore Goto down
sef
Vodič
Vodič
sef

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime22/5/2013, 05:19

uvidis ze budes spokojny ak majitel pred tebou nebol "krutas". a gratulujem
Návrat hore Goto down
Physx
Začiatočník
Začiatočník
Physx

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime22/5/2013, 21:22

Díky, časom dám aj fotky, má aj tuningové úpravy (karbónové fólie, silentbloky a tak)
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Chcem si kúpiť Golfa   Chcem si kúpiť Golfa Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Chcem si kúpiť Golfa
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Chcem si kupit Golfa IV, odporucate?Oplati sa to auticko?
» tak toto chcem

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Ostatné-
Prejdi na: