| Nejde zaradit nic okrem 5 | |
|
|
|
Autor | Správa |
---|
golfmannCL Pretekár
Registrácia : 27.12.2008 Počet príspevkov : 338 Auto : VW Golf II 1.6 TD (51kW)
| Predmet: Nejde zaradit nic okrem 5 16/12/2012, 15:18 | |
| Zdravim Vás vcera si idem po dialnici snezi, prsi, 150km, 120km/h vyskoci mi 5ka sama od seba. Myslim si a co zle som ju zaradil alebo co tak som ju zaradil znovu idem si idem a potreboval som spomalit a potom podradit a nic ani stvorka , ani 3, ani 2 a 1 uz vôbec nie. Dako sa mi casom podarilo za jazdy zaradit 3ku a dosiel som domov nejak 70kmcesty.. chvala bohu ze uz naspät iduc. Pridem domov nechtiac som vyradil 3 a myslim si no uz som v prdeli, a skusam aj 1,2,3,4,5 aj R ide v pohode. Nechapem cim to bolo. Ci sa nieco deje v prevodove a bolo by to cim skorej rozobrat alebo ??.. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 21/12/2012, 19:56 | |
| asi sa neda definovat zavada.. nikto nic.. ale mam este jeden dotaz neviem ci otvorit novu temu alebo ako, mizne mi chladiaca s vyorvnavacej nadrzky, a vymenil som veko dal som nove a pretlaca aj cez to veko vonku. Cim to môze byt? | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 22/12/2012, 13:26 | |
| tesnenie pod hlavou je K.O | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 22/12/2012, 17:10 | |
| fajn.. si mi dal teraz. no a takto v takom to pripade sa mi preco nedostava olej do chladiacej?.. ak aj pri teplejsom motore otovrim vyrovnavaciu nadrzku tak nomrlane sa zhora dopusta vsetko ide ako ma ale nekypí.. cize pocitam ze kompresia sa nestráca prave tu.. tým padom vylucujem tesnenie.. alebo sa mylim? .. je len otazkou casu kedy sa to dostane do takeho stadia ze aj olej bude v chladiacej alebo ako.. celkova generalka bola robena pred nejakym 45 000 - 60 000 km .. takze preto sa mi to zda byt cudne a s autom zaobchadzam opatrne zohrejem, necham vychladnut a tak.. ziadne blbosti | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 22/12/2012, 19:17 | |
| mal si hlavu brusenu aj tlakovanu pri GO???nie je pravidlo aby ti tlacilo vodu do oleja...som mal tak isto,neskor tazke starty...vysledok KO tesnenie,ohnuta ojnica...vyrovnavacia nadrzka by sa pocas chodu nemala otvarat,je to uzavrety system. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 22/12/2012, 20:33 | |
| - gabesz0102 napísal:
- mal si hlavu brusenu aj tlakovanu pri GO???nie je pravidlo aby ti tlacilo vodu do oleja...som mal tak isto,neskor tazke starty...vysledok KO tesnenie,ohnuta ojnica...vyrovnavacia nadrzka by sa pocas chodu nemala otvarat,je to uzavrety system.
myslim ze brusena nebola, machanik sa vyjaril tak ze to nebolo potrebne, akurat co viem tak boli davane nove loziska ojnic. a vtakoviny okolo toho no.. ale tie kilometre to mohlo s kludom vydrzat si myslim.. tesnenie pod hlavou sa nemeni kazdych 50 000km.. aspon si myslim.. do bymeny rozvodu to mohlo vydrzat s kludom co je uz cez 100 000km.. | |
|
| |
MIRECC Pilot
Vek : 45 Registrácia : 13.04.2008 Počet príspevkov : 898 Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i Bydlisko : Ziar nad Hronom
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 23/12/2012, 18:10 | |
| termostat funguje? bolo by dobré ujasnit si či bola robena komletna alebo čiastočná GO. U motora 1.6 TD ak sa bavíme o nom tak určite bolo treba zrovnat... | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 23/12/2012, 19:11 | |
| Termostat?. mal by fungovat pretoze mi to aj kury dobre, a ak mas na mysli cidlo na chladici tak aj toby malo ist pretoze sa ventilator zapne vypne. Tak takto, zacalo to tym pred 2 rokmi ze som zadrel motor. Turbo mi vyhadzalo olej, motor mi nemazalo, a zadrel som ho. Ziadna kontrolka o poklese oleja sa nazasvietila ani nic. Stalo sa to na dialnici. Mechenik tvrdil ze je potreba dat dalsie turbo, takze nejake jazdene udajne ale ze dobre, olejove cerpadlo, rosypali sa vahadla, valce pochytane neboli, piesty nove asi, ojnice stare, loziska ojnic nove, rozvod tak isto menili asi, dufam ze aj tesnenie pod hlavou. Samozrejme novy olej.
Ked som to zadrel motor samozrejme zastal, po chvili som ho nastartoval a dosiel som domov ale buchal ako zetor. Zase nie daco nenormalne ale bolo to pocut ze nieje vsetko OK.
Este doplnim ze za opravu som dal vyse 1000€ asi 1200 neviem presne.
Naposledy upravil golfmannCL dňa 23/12/2012, 19:17, celkom upravené 3 krát. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 23/12/2012, 19:13 | |
| A nedavno som siel do piestan, aked som sa vratil tak olej nikde musel som doliat liter aby som mal medzi ryskami. Rychlost 120 - 130km/h, bezne jazdim tak 70 - 80 cize velmi kludna jazda. Pri tychto nizkych rychlostiach neregistrujem take ubytky olejaa môzem povedat ze netecie na zem ani kvapka. Teraz som si menil vanu a tesnenie. Isiel som ale bez posledneho tlmica lebo sa mi otrhol. Ale vyfuk s tym nema nic co sa tyka spotreby oleja. A mám pochybnosti o tom ze tam islo obstojne turbo. Ak ano neivem cim sa mohlo posrat kedze necham motor zohriat a tak ho sem tam povyhanam a po sviznej jazde necham auto povrcat zo 3 minutky kym si poberiem veci a tak ho vypnem. Takze nezaobchadzam s tym ako pako daky | |
|
| |
MIRECC Pilot
Vek : 45 Registrácia : 13.04.2008 Počet príspevkov : 898 Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i Bydlisko : Ziar nad Hronom
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 23/12/2012, 22:16 | |
| takže takto mal som ten istý motor spravil som si ozajstnú go jazdil som s ním ešte 2 roky s pedalom na podlahe a to doslova celý den motor lahol po 60000 km ale turbo a všetky komponenty boli v perfeknom stave.Tým že lahol myslím že na začiatku po go som mal kompresiu 27-27,5(nový má cca 31) po tých km mal niečo okolo 20 čo je hranica kedy to auto ešte rano naštartuje bez problemov. Takže turbina a ostatné veci by si mal mat v poriadku.Tieto motory toho vydržia fakt dost.Ta cena za opravu vyzerá byt na celkom slušnú GO pokial nechcel za robotu 700 eur.Ked to naštartuješ tak otvor výko kde lievaš olej,ak tam bude fučat vela vzduchu a vyhadzovat olej tak ti uniká kompresia z valcov do sania.V tom pripade odmeraj kompresiu a budeš vediet na čom si. nechcem nikoho urazit ale môj názor je že to pravdepodobne nebolo spravené uplne ok lebo po takejto oprave a takom štýle jazdy ako vravýš by si do toho motora nemal položit ruku (okrem filtrov,oleja,rozvodu... atd) najmenej 130000- 150000 km | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 23/12/2012, 22:24 | |
| - MIRECC napísal:
- takže takto mal som ten istý motor spravil som si ozajstnú go jazdil som s ním ešte 2 roky s pedalom na podlahe a to doslova celý den motor lahol po 60000 km ale turbo a všetky komponenty boli v perfeknom stave.Tým že lahol myslím že na začiatku po go som mal kompresiu 27-27,5(nový má cca 31) po tých km mal niečo okolo 20 čo je hranica kedy to auto ešte rano naštartuje bez problemov.
Takže turbina a ostatné veci by si mal mat v poriadku.Tieto motory toho vydržia fakt dost.Ta cena za opravu vyzerá byt na celkom slušnú GO pokial nechcel za robotu 700 eur.Ked to naštartuješ tak otvor výko kde lievaš olej,ak tam bude fučat vela vzduchu a vyhadzovat olej tak ti uniká kompresia z valcov do sania.V tom pripade odmeraj kompresiu a budeš vediet na čom si. nechcem nikoho urazit ale môj názor je že to pravdepodobne nebolo spravené uplne ok lebo po takejto oprave a takom štýle jazdy ako vravýš by si do toho motora nemal položit ruku (okrem filtrov,oleja,rozvodu... atd) najmenej 130000- 150000 km Skusim a napisem.. ale kde s ami do pekla stratil olej?.. bohaca ved to je kvantum oleja.. a to som este motor na odporucanie mechanika zabiehal.. povedal zabehni ho prvych 15 000.. tak som zabiehal.. iba sem tam som tomu pridal aj to nie do 4000 - 4500 uz vôbec nie... tak 3700 strop.. | |
|
| |
MIRECC Pilot
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 24/12/2012, 00:28 | |
| tažko povedat jedine rozumne riešenie je že výfukom to nevidíš a ani to netečie.Ale to sú len dohady | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 24/12/2012, 09:25 | |
| - MIRECC napísal:
- tažko povedat jedine rozumne riešenie je že výfukom to nevidíš a ani to netečie.Ale to sú len dohady
no to ano.. myslel som to tak ze tym ze je odpadnuty posledny diel tak sa spotreba nezvusuje.. logicky asi.. uz som to dal zavarit... 27 pojdem do servisu nech sa nato pozru..ak by malo dôjst k vymene tesnenia pod hlavou, mohol by som to zvladnut aj sam alebo je to velmi malo pravdepodobne.? a skusal som dat prec to veko olejove a na volnobehu fucal s tadial vzduch neivem ci vel aalebo malo ale kedze som mal skrehnute ruky tak som sa do toho z blizsia pozrel a na tvari som citil ze si to tom pufka celkoms slusne.. ked som pridal plyn tak to prestalo.. ked som ho pustil nabehlo to.. prijemne sviatky vsetkym | |
|
| |
sudden30 Začiatočník
Vek : 46 Registrácia : 16.05.2010 Počet príspevkov : 17 Auto : VW GOLF 2
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 24/12/2012, 20:59 | |
| Zalezi ako si zrucny, ak budes menit tesnenie sam a vies sa pohrat a nastavit rozvody, tak to zmaknes sam, ale ak to s rozvodmi nevies, daj si to radsej urobit. Vzhladom nato ked budes chciet menit tesnenie, je dobre dat brrusit hlavu, bymenit voditka ventilov, natlakovat a hlavne kupit spravne tesnenie pod hlavu, spravnu hrubku. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 25/12/2012, 23:43 | |
| no este som rozvody nerobil ani nic podobne, ale ak maju so mnou vymrdivat v servise dalej tak nemam zaujem radsej sa budem potit a budem sa tuna pytat a s manualom to robit vseliak ovsem ak mi poradite.. a zacnem od zakladu potrebujem golu a kupim asi aj momentovy kluc. No co sa tyka tej hrubky toho tesnenia tak ako podla coho vyberat? | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 25/12/2012, 23:48 | |
| a este by som chcel ak by ste mi vedeli niekde pozriet ako je normohodina na vymenu tesnenia pod hlavou. Pozeral som cosi a bolo tam 2,9 hodiny.. a neznamena to dufam este ze plus k zomu demontaz rozvodu a pod pretoze bez demontaze sa to neda. dobre hovorim?.. Cize uz v tomto case by to malo byt naratane, samozrejme aj s odpojenim zvodou a vsetkych prkotin. Proste od zaciatku az do nastartovania. | |
|
| |
MIRECC Pilot
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 26/12/2012, 13:42 | |
| - golfmannCL napísal:
- a este by som chcel ak by ste mi vedeli niekde pozriet ako je normohodina na vymenu tesnenia pod hlavou. Pozeral som cosi a bolo tam 2,9 hodiny.. a neznamena to dufam este ze plus k zomu demontaz rozvodu a pod pretoze bez demontaze sa to neda. dobre hovorim?.. Cize uz v tomto case by to malo byt naratane, samozrejme aj s odpojenim zvodou a vsetkych prkotin. Proste od zaciatku az do nastartovania.
Ano v tom by malo byt všetko.Tesnenie ma drážky mimo hlavy od 1 do 4. 1-najtenšie 4-najhrubšie. Daj take aké maš teraz. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 26/12/2012, 19:04 | |
| dufam ze to pred tym ked robili GO nedodrbali, a teraz budem vychadzat z ich omylu. | |
|
| |
MIRECC Pilot
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 27/12/2012, 04:32 | |
| v tom prípade odmeráš presah piestu nad blok a podla toho doladíme tesnenie | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 27/12/2012, 08:53 | |
| - MIRECC napísal:
- v tom prípade odmeráš presah piestu nad blok a podla toho doladíme tesnenie
aha, a to uz pri demontazi hlavy ked sa dole dava rozvod, bude vlastne nastavena vyska toho piestu alebo to az po treba robit? | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Nejde zaradit nic okrem 5 | |
| |
|
| |
| Nejde zaradit nic okrem 5 | |
|