| Brzdy - co odporucate? | |
|
+8Martin2739 djpetersnv Draky73 Flatronik1 nikibad gabesz0102 dr_obesenec kindo 12 posters |
|
Autor | Správa |
---|
kindo Autoškolák
Vek : 37 Registrácia : 23.04.2009 Počet príspevkov : 94 Auto : VW GOLF V TDI Bydlisko : Vranov nad Toplou
| Predmet: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 13:24 | |
| Zdrawim. chcel by som sa opytat na vase nazory akej znacky davate dosticky a kotuce dozadu aj dopredu. CO urcite nebrat atd...
Inac vpredu mam pred rokom menene dosticky aj kotuce a stale to pisti... myslite ze toto pomoze?
http://www.autotechnik.sk/diel/4339/ate-brzdove-mazivo-plastilube
Dalej tieto predne mozem mat gratis tak ci sa oplati davat...ma niekto skusenost?
http://www.autoplus-shop.sk/259-brzdove-dosticky-fomar.html
Vzadu chcem dat aj kotuce aj dosticky mate daku dobru kombinaciu? nepotrebujem ziadne tuningove len nech to brzdi a nieco vydrzi. | |
|
| |
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 13:32 | |
| ta sracka je urcena na casti co nebrzdia, a myslim ze tebe to piska pri dotyku platniciek o kotuc a na to to nieje urcene !!!!! to keby si namazal na platnicky a kotuc tak si uz nikdy nezabrzdis | |
|
| |
kindo Autoškolák
Vek : 37 Registrácia : 23.04.2009 Počet príspevkov : 94 Auto : VW GOLF V TDI Bydlisko : Vranov nad Toplou
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 13:38 | |
| - natretím na zadnú stranu platničiek zamedzíte pískaniu bŕzd Tak neviem... Tam moze piskat aj nieco ine ako dotyk kotuca s dostickou? | |
|
| |
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 14:27 | |
| - kindo napísal:
- - natretím na zadnú stranu platničiek zamedzíte pískaniu bŕzd
Tak neviem... Tam moze piskat aj nieco ine ako dotyk kotuca s dostickou? a co???? ved platnicka je v niecom opreta a nieco ju vysuva ( piskanie vznika trenim v tomto pripade ,myslim a co sa tam trie???? nic)nema tam co piskat je to volovina na tahanie penazi od ludi | |
|
| |
kindo Autoškolák
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 14:33 | |
| Okej pockam este na daky nazor... ja to nekupujem stale prve sa pytam | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 17:45 | |
| kup Ate kotuce a platnicky a neries lacne smejdy...ja ich tiez mam,spokojnost,brzdi jak dabel | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| |
| |
dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 22:19 | |
| | |
|
| |
Flatronik1 Vodič
Registrácia : 16.03.2009 Počet príspevkov : 222 Auto : Vw Golf IV 1.9 Tdi PD 74 kw + chip Bydlisko : Kosice - Okolie
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 14/11/2011, 22:44 | |
| piskanie sposobuje zmes v brzdnych dostickach polske a kedejake lacne piskaju vzdy aj na kotucoch zalezi . . . ta tak | |
|
| |
Draky73 Začiatočník
Vek : 51 Registrácia : 09.03.2010 Počet príspevkov : 22 Auto : Golf 3 1,9TDI 66kw+chip r.v.1997 AHU Bydlisko : Lipt.Porubka
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 12:21 | |
| Skus si pozriet toto a potom si utvor nazor.Na dobrych platnickach neusetris. http://tv.sme.sk/v/22576/autosmelive-cinske-brzdy-vo-fabii-skoncili-v-plamenoch.html | |
|
| |
djpetersnv Pilot
Vek : 35 Registrácia : 11.12.2007 Počet príspevkov : 806 Auto : GOLF IV 1,9TDI, Passat B5 1,8T Bydlisko : Spišská Nová Ves
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 12:56 | |
| - Flatronik1 napísal:
- piskanie sposobuje zmes v brzdnych dostickach polske a kedejake lacne piskaju vzdy aj na kotucoch zalezi . . . ta tak
s tymto nesuhlasim na 100%.....nie je pravda ze lacne alebo nekvalitne platnicky piskaju.......piskaju brzdy, ktore maju tvrdu zmes vacsinou....alebo piskaju aj vtedy ak je nespravne zvoleny kotuc a platnicku k nemu.........mne sa stalo ze na ATE som dal ferodo premier a brzdilo paradne ale piskalo.......teda feroda boli prilis tvrde.........mozno sa budete smiat ale ja osobne mam velmi dobre skusenosti s brzdami VIKA.......je to nemecky vyrobca aspon to tvrdia ale kvalita v pomere k cene je perfektna...........na golfe ich mam momentalne vzadu uz cca 20 000km a to s golfom casto vystrajam na rucnej a si uplne v pohode | |
|
| |
Draky73 Začiatočník
Vek : 51 Registrácia : 09.03.2010 Počet príspevkov : 22 Auto : Golf 3 1,9TDI 66kw+chip r.v.1997 AHU Bydlisko : Lipt.Porubka
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 13:17 | |
| Nehovorim,ze vsetky lacne su shity,zalezi kde a ako jazdis.Ja mam zimmerman a ferodo DS a brzdi to super-vobec nepiskaju.Nabehane cca 14000 km.Ale poznas ten pocit,ked ti stisne riť,lebo myslis ze neubrzdis a predsa zastanes.Vtedy nelutujem,ze som do brzd investoval viac penazi.Ukazalo sa to hlavne v lete,ked som behal po Chorvatsku-velke teploty a kopce to da brzdam riadne zabrat. | |
|
| |
dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 13:57 | |
| - Draky73 napísal:
- Nehovorim,ze vsetky lacne su shity,zalezi kde a ako jazdis.Ja mam zimmerman a ferodo DS a brzdi to super-vobec nepiskaju.Nabehane cca 14000 km.Ale poznas ten pocit,ked ti stisne riť,lebo myslis ze neubrzdis a predsa zastanes.Vtedy nelutujem,ze som do brzd investoval viac penazi.Ukazalo sa to hlavne v lete,ked som behal po Chorvatsku-velke teploty a kopce to da brzdam riadne zabrat.
jazdim tak aby mi nestislo | |
|
| |
djpetersnv Pilot
Vek : 35 Registrácia : 11.12.2007 Počet príspevkov : 806 Auto : GOLF IV 1,9TDI, Passat B5 1,8T Bydlisko : Spišská Nová Ves
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 14:09 | |
| mozno ty hej ale niektory ludia okolo nie | |
|
| |
Flatronik1 Vodič
Registrácia : 16.03.2009 Počet príspevkov : 222 Auto : Vw Golf IV 1.9 Tdi PD 74 kw + chip Bydlisko : Kosice - Okolie
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 20:21 | |
| - djpetersnv napísal:
- Flatronik1 napísal:
- piskanie sposobuje zmes v brzdnych dostickach polske a kedejake lacne piskaju vzdy aj na kotucoch zalezi . . . ta tak
s tymto nesuhlasim na 100%.....nie je pravda ze lacne alebo nekvalitne platnicky piskaju.......piskaju brzdy, ktore maju tvrdu zmes vacsinou....alebo piskaju aj vtedy ak je nespravne zvoleny kotuc a platnicku k nemu.........mne sa stalo ze na ATE som dal ferodo premier a brzdilo paradne ale piskalo.......teda feroda boli prilis tvrde.........mozno sa budete smiat ale ja osobne mam velmi dobre skusenosti s brzdami VIKA.......je to nemecky vyrobca aspon to tvrdia ale kvalita v pomere k cene je perfektna...........na golfe ich mam momentalne vzadu uz cca 20 000km a to s golfom casto vystrajam na rucnej a si uplne v pohode svokor ma pneuservis popritom aj servis na auta a niektorym piskaju potom sa vypituju preco je to tak . . . kuknes brzdy a casto sa stava ze vyrobok je s poza siermych hor dolin mozno asi aj morii niekde v kolnicke urobena oproti originalu rodielne vyhotovenie . . . na tvoj pocit mas brzdy dobre skus rovnake auto ineho ine brzdy a pocitis rozdiel mozno horsie alebo lepsie brzdenie . . v tomto smere je tazko polemizovat ucinnost samotneho brzdneho systemu moze vytvarat rozdiel . . .svokor ma oktavku tdi creva brzd su rovnake obaja mame oridzo dosticky a mne o cosi lepsie brzdi ako jemu na pedaly citit rozdiel no co dodat | |
|
| |
djpetersnv Pilot
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 20:44 | |
| ale on ma octaviu a ty golfa tak co chces porovnavat v skutku rovnake auta a predsa ine BTW nema vzadu este k tomu ta octavia bubon ako octavky zvyknu mat | |
|
| |
Flatronik1 Vodič
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 15/11/2011, 21:45 | |
| - djpetersnv napísal:
- ale on ma octaviu a ty golfa tak co chces porovnavat v skutku rovnake auta a predsa ine BTW nema vzadu este k tomu ta octavia bubon ako octavky zvyknu mat
nie nema bubny to som bral do uvahy ma tu 81 kw. jednoducho typek chcel nazory na brzdy tak nech sa uz zariady podla vlastne uvazenia | |
|
| |
kindo Autoškolák
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 17/11/2011, 13:02 | |
| tak kupil som Bremba kotuca aj dosticky dozadu. Brzdi to ako jebnute ale este ich dam aj na predok lebo ten pisti ako jebly.... Dosticky aj kotuc maju rok uplne ako nove vyzeraju a psiti to... SKusim asi prve len dosticky kupit a uvidime. | |
|
| |
Martin2739 Začiatočník
Registrácia : 31.08.2011 Počet príspevkov : 29 Bydlisko : SNV
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 2/1/2012, 22:22 | |
| Aj ja som mal taký problém s pískaním a to po výmene pneumatík v pneuservise. Keďže môj golf nebol 5rokov prezutý tak šruby boli tak ľudovo povedané pripečené, samozrejme ich nešlo povoliť tak tam nastriekali nejakú tekutinu nechali pôsobiť pár minút. Niektoré povolili a niektoré nie tak sa chlapci rozhodli že po nich trocha pobúchajú s kladivom a takým nadstavcom no a odvtedy to začalo pískať Šlo mi to riadne na nervy tak sme dali z kamošom auto na dvihák dole kolesá a pretáčali bolo vidno že predný pravý kotúč je trocha 8 tak sme ho z vrchu trošku zbrúsili flexou pískanie prestalo a žiadne nedostatky ani zmeny pri brzdení a riadení vozidla ale aj tak sa chystám na vymenenie platničiek aj kotúčov keďže predne sú troška deformované a zadné platničky sú v háji a tiež chystám ATE | |
|
| |
mlsko Začiatočník
Vek : 39 Registrácia : 20.10.2011 Počet príspevkov : 15 Auto : VW Golf IV TDI 81/110 Bydlisko : Partizánske
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? 7/1/2012, 14:57 | |
| Zdravim pani aj ja rozmyslam nad vymenou kotucou a platniciek kotuce uz mam viac menej vybrate ale neviem ci mam dat taku istu znacku aj dosticiek? poradi niekto myslim ze brembo by mohla byt celkom dobra volba dakujem za kazdy nazor....
http://www.autodiely-eshop.sk/autodiel/4798/?menu=28578 | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Brzdy - co odporucate? | |
| |
|
| |
| Brzdy - co odporucate? | |
|