VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
jurajch
Začiatočník
Začiatočník

Male
Registrácia : 07.09.2011
Počet príspevkov : 9
Auto : VW Golf IV 1,9 TDI

Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Empty
OdoslaťPredmet: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime7/9/2011, 22:32

Zdravím všetkých.
Mám Golf IV 1,9 TDI 66kw r.v. 2001. Chcem sa Vás spýtať, či ste sa už stretli s tým, že palubný počítač ukazuje nezmyselnú aktuálnu spotrebu niekedy aj viac ako 50 l, inokedy je to cez 30 či 40 l. Podotýkam, že sa tak deje pri normálnej jazde, väčšinou pri normálnom rozjazde a to aj po polhodine jazdy, klíma je vypnutá, rádio tiež, zima von nie je, motor nemrzol ..... teda nechápem to. Rovnako, keď zastavím a vyhodím rýchlosť, nechám bežať motor, aktuálna spotreba neklesne na nulu, ale ostane svietiť tá, ktorá tam bola kým som mal zaradenú rýchlosť resp. kým som bol v pohybe teda aj napr. 8,7 l. Vypnem motor, druhý deň štartujem, na počítači znova 8,7 a to som sa ešte ani nepohol. Potom mi priemerka za celú jazdu vychádza aj cez 20 l/100 km, čo je absolútny nezmysel. Jazdím normálne, žiadny pedál na podlahe a pod. Viete mi niekto poradiť, v čom môže byť problém? Kámoš má TDI r.v.98 a počítač sa mu správa normálne. Vďaka za všetky podnety.
Návrat hore Goto down
Zloba
Začiatočník
Začiatočník
Zloba

Male
Vek : 32
Registrácia : 17.05.2011
Počet príspevkov : 36
Auto : VW Golf 1.9 TDI

OdoslaťPredmet: Re: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime13/9/2011, 13:08

Neviem kamo aj mne to ukazuje....ides 50tkou a ukayuje ti 12 litrov...poznam to Very Happy ale neriesim to lebo viem ze v skutocnosti mi zerie maximalne 7 litrov.... Smile
Návrat hore Goto down
Lajovw+
Agent
Agent
Lajovw+

Male
Vek : 52
Registrácia : 13.04.2011
Počet príspevkov : 1541
Auto : AUDI A3 2.0TDI PD 125kW QUATTRO S-line ,ex VW GOLF 4 ,1,9 TDI PD 74kW ATD 2003

OdoslaťPredmet: Re: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime13/9/2011, 16:57

a reálnu spotrebu máš normálnu, či ti to aj žerie viac ako má? A okamžitá spotreba ti ukáže nulu iba ak pri zaradenej rýchlosti v pohybe dáš dolu nohu z plynu, ak vyradíš rýchlosť počítač sa po zastavení prepne do režimu že ti ukazuje spotrebu v litroch za hodinu....
Návrat hore Goto down
jurajch
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime14/9/2011, 07:55

Áno, presne tak, na nulu sa dostanem, ak dám nohu z plynu dole pri zaradenej rýchlosti. Reálna spotreba vyzerá byť normálna. Ono pri vyššej konštatnej rýchlosti sa dostanem aj na 3,2 a pod. Natankoval som a začal som si písať prejdené km aby som zistil,koľko prejdem s tým, čo mám v nádrži, tak uvidím .... Ešte k tej spotrebe pri zastavení - je to teda ok, že "nespadne" na nulu? Zrejme som žil v omyle, že by to takto malo byť.
Návrat hore Goto down
dr_obesenec
Profík
Profík
dr_obesenec

Male
Vek : 39
Registrácia : 18.01.2009
Počet príspevkov : 1042
Auto : VW GOLF II 1.6

OdoslaťPredmet: Re: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime14/9/2011, 10:21

jurajch napísal:
Áno, presne tak, na nulu sa dostanem, ak dám nohu z plynu dole pri zaradenej rýchlosti. Reálna spotreba vyzerá byť normálna. Ono pri vyššej konštatnej rýchlosti sa dostanem aj na 3,2 a pod. Natankoval som a začal som si písať prejdené km aby som zistil,koľko prejdem s tým, čo mám v nádrži, tak uvidím .... Ešte k tej spotrebe pri zastavení - je to teda ok, že "nespadne" na nulu? Zrejme som žil v omyle, že by to takto malo byť.

nemoze ti spadnut na nulu , to by ti musel skapat motor ked chces aby pri stati ukazalo nulu. nulu ukaze len ked ides napr. z kopca a das dole nohu z plynu. ked stojis neukazuje ti litre/km ale litre/hod cize spotrebu ma ved ked je nastartovane musi mat nie??? Very Happy
Návrat hore Goto down
jurajch
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime14/9/2011, 11:42

ok, jasné a ďakujem
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu   Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Palub. počítač ukazuje abnormálnu spotrebu
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» preco zle ukazuje spotrebu?
» spomaleny/divny palub. pocitac
» Tachometer ukazuje viac

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Interiér-
Prejdi na: