| problem s radiom stale len huci a nic nejde | |
|
+5pablo1 delong iqlogic Janny83 Dusan535 9 posters |
|
Autor | Správa |
---|
Dusan535 Vodič
Registrácia : 05.01.2011 Počet príspevkov : 211
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 18/2/2012, 23:39 | |
| no tak toto by nemal byt problem popozerat to ja som este myslel ze ci nahodou nebude neaka chyba niekde v ISO konektore ale kedze som dal uz aj druhu antenu tak tam asi nie... no tak hned zajtra sa do toho pustim potom napisem co a ako zatial diky za tvoje rady | |
|
| |
Janny83 Pretekár
Vek : 41 Registrácia : 07.11.2010 Počet príspevkov : 659 Auto : Golf IV 1.8T AUM 2002 Bydlisko : Trebisov
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 18/2/2012, 23:43 | |
| tak tam nemas mat kde chybu ak ti kazetak ide a vsetko hra okrem radia problem bude iba v radiu a kedze antenu si uz vyliucil ako chybu tak na 99% bude nieco dodrbane priamo v radiu a nemas zaco ved nato sme tu hlavne aby tie rady aj k niecomu boli osozne | |
|
| |
delong Začiatočník
Registrácia : 21.02.2010 Počet príspevkov : 24 Auto : VW GOLF IV 1,6 16V JUBILEUM Bydlisko : LUČENEC
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 00:49 | |
| - Dusan535 napísal:
- Janny vcera som kupil za 7 € novu antenu aj z kablom komplet celu a len tak som ju drzal v ruke a napojil do radia a nic sa nezlepsilo to iste ako predtym este zajtra tam dam len ten kablik neaky a uvidim ze co... ale uz som aj rozmyslal ze kupim neake lepsie radio lebo toto je uz stare este kym islo som chcel druhe ale teraz uz som nuteny kupit to nove ale s tymto sa mi bude lucit tazko lebo malo celkom dobry prijem aj dobre sa dalo vypeckovat... na nete som este vydel na toto radio neaky servisny manual v anglictine tak neviem ci este cez to by sa to neako nedalo spojazdnit
Akú anténu si kúpil? Je to elektronická z predzosilovačom? Alebo len obyčajný prút? Na tej fotke ide modrý káblik z ISO konektora do toho napájača a máš ho tam zaizolovaný.Odizoluj a zmeraj napetie ale pri zapnutom rádiu.Musíš tam mať 12V.Ak máš potom vytiahni anténu z toho fantómovho napájača (nie ten koniec čo je strčený v rádiu) a strč do tej dierky do stredu izolovaný skúšací hrot (pozor na skrat!) mal by si tam mať 12V proti kostre (tých +12V ide do antény!) ak tam nameráš +12V tak je to OK. Ak nie je potom fantomov napájač zlý! (Už som ich pár menil) . Vyskúšaj druhý.Na to to meranie ti stačí aj žiarovková skúšačka (žiarovka12V 1,2W kontrolka alebo led skúšačka) Potom zober konektor z antény a prepni rozsah meracieho prístroja na meranie odporu. Na krajný krúžok anténneho konektora (nie na stred!) pripoj merací hrot a druhý koniec meracieho hrotu daj na kostru (kostru môžeš pritiahnúť aj z motorovej časti) a zmeraj odpor.Ak je nekonečný máš to niekde zaoxidované alebo pretrhnuté proste nemáš kostru. .Ak je 0 Ohm je to OK. Môžeš na to použiť aj funkciu meráka PÍP. Ďalšia možnosť je zmerať elektrický prúd do antény v ktorej je zabudovaný zosilovač. Býva večšinou pár mA ak odmeráš prúd do 100mA je to OK. Ďalšia závada býva vezbový kondenzátor v fantómovom napájači ( vymeniť celý fantómov napájač to sa neopravuje) . Závada mohla nastať aj v samotnom rádiu strata vstupnej citlivosti.Ak naladíš nejakú stanicu a strčíš čo i len drôt do anténnej zdierky rádio začne "šumieť alebo hrať" tak je to OK ale ak nezačne hrať (zosilovať signál) môže byť chyba aj v ňom. (studený spoj alebo strata kapacity vstupného kondenzátora).Dá sa to zmerať ale na to už sú potrebné prístroje. Ja bežne opravujem autorádia( a nie len tie) takže s tým nemám problém. A ešte jedna rada ak sa na to necítiš daj si to zmerať nejakému autoelektrikárovy. Vermy je to rýchlejšie a hlavne bezpečnejšie . Montoval som už do kadejakých áut rádia OEM aj nie OEM ale každé hralo.Najlepšie rádia (čo sa týka rádia) tak najlepšiu citlivosť mali Pioneer majú totiž jedinečne riešený tuner! Zvukové podanie zase mali najlepšie Alpine. A na to rádio čo máš mám tiež servisný manuál. Spojazdniť sa určite dá. Sony hrájú v pohode .
Naposledy upravil delong dňa 19/2/2012, 00:55, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
delong Začiatočník
Registrácia : 21.02.2010 Počet príspevkov : 24 Auto : VW GOLF IV 1,6 16V JUBILEUM Bydlisko : LUČENEC
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 00:52 | |
| - Janny83 napísal:
- tak k tomu zhorseniu dojde koli tomu lebo ta antena co ma vecsina z nas nema v sebe zabudovany zosilnovac to mali iba anteny spojene z antenou aj na GPS a tie aj vyzerali troska inak tieto nase klasicke anteny boli napajane z original autoradii ( beta,gamma) prave tieto autoradia obsahuju v sebe ten onen chybajusi zosilnovac na signal z anteny
Si si istý čo píšeš? | |
|
| |
Dusan535 Vodič
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 01:01 | |
| no tak asi to bude tym radio lebo ked zastrcim ten konektor do radia to je jedno ci z jednej alebo druhej anteny pocujem ten isty sum aj ked tocim s nim hocico kym je napojeny tam v radiu tak ten isty sum vkuse ale neni to taky sum ze nevie najst radiostanicu zda s a mi ze je to taky "hrubsi" sum ne taky klasicky | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 01:06 | |
| - gabesz0102 napísal:
- niekde sa o tom pisalo,ze pri vymene origo radia za iny napr.sony vo vasom pripade dojde k zhorsenie radio signalu..ja mam pioneer a tiez o nicom signal,ale ja radio nepocuvam
Dvôjde z horšeniu signálu ale len tomu kto si to dá zapojiť blbcovi čo tomu prd rozumie . Vypájal som OEM rádiá a dával kadejaké značky po nich dnu a ešte sa my nestalo že by to nehralo tak jak má a bez straty signálu . Robil som po jednom blbcovy OEM rádio s Ford Focusa. Celé uchytenie a tlačidlá zničil kým ho len vybral z auta! Chcel si tam dať Sony a tak to všetko dok****l že ešte aj gateway a riadiacu jednotku prístrojovej dosky odpálil . | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 01:17 | |
| - Dusan535 napísal:
- no tak asi to bude tym radio lebo ked zastrcim ten konektor do radia to je jedno ci z jednej alebo druhej anteny pocujem ten isty sum aj ked tocim s nim hocico kym je napojeny tam v radiu tak ten isty sum vkuse ale neni to taky sum ze nevie najst radiostanicu zda s a mi ze je to taky "hrubsi" sum ne taky klasicky
Stanica je naladená a hrá? Alebo len keď ideš autom tak sa stanica akoby "strácala" ? A keď sa dotkneš antény rukou zmení sa niečo? No je možné že ti odišlo rádio stáva sa to .Skús (požičaj si) druhé rádio ako pôjde to. Ale vkaždom prípade potrebuješ dobrú anténu lebo ani nové rádio ti nezahrá bez dobrej antény. A zlášť keď ti to pozapája dajaký trotl čo tomu akože rozumie .Po takých mám skúsenosť už pekných pár rokov . A propo nemáš tam nakrútenú nejakú krátku tunningovú anténku? | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 01:21 | |
| - Dusan535 napísal:
- mam jeden problem s radiom ked dam hociaku stanicu tak stale len hucia repraky neviem co s tym je treba nove radio alebo moze byt neaky problem s kablami ku reprakom
Sorry nečítal som to poriadne od začiatku ale keď ti to "hučí" chyba bude určite rádiu . | |
|
| |
Janny83 Pretekár
Vek : 41 Registrácia : 07.11.2010 Počet príspevkov : 659 Auto : Golf IV 1.8T AUM 2002 Bydlisko : Trebisov
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 10:17 | |
| - delong napísal:
- Janny83 napísal:
- tak k tomu zhorseniu dojde koli tomu lebo ta antena co ma vecsina z nas nema v sebe zabudovany zosilnovac to mali iba anteny spojene z antenou aj na GPS a tie aj vyzerali troska inak tieto nase klasicke anteny boli napajane z original autoradii ( beta,gamma) prave tieto autoradia obsahuju v sebe ten onen chybajusi zosilnovac na signal z anteny
Si si istý čo píšeš? tak viac menej ano niekde som sa s tym stretol myslim ak dobre pametam ( myslim cital som to) a taktiez mal som dole svoj strop cize videl som antenu a nikde som tam nezahliadol privod napetia k zosilnovacu takze s toho usudzujem aj z vlastnych skusenosti ze tato antena zosik nema (aspon ta moja a mam original antenu) a zadalsie na radiu Gamma ktore som tam mal som problem zo signalom radia nemal (okrem tunetov) nikde kdezto ked som tam supol SONY mal som problem skoro vsade az pokial som tam nedal dodatocny zosilnovac -spominany fantomov napajac odvtedy mam pokoj takze aj z toho mi vychadza ze ten chybajuci zosik niekde musel byt a jedine co som odtial vybral bola ta spominana Gamma neviem mozno usudzujem zle a aj je moznost ze sa mylim a ja to aj pripustam sak niesom neomylny a budem velmi rad ak sa dozviem nieco co som nevedel a naucim sa zase nieco nove takze ak to vies rad si to precitam (a len aby nevzniklo nedorozumenie myslim to vazne neber to ako podpichovanie ak nieco vies ine skutocne si to rad vypocujem ) | |
|
| |
Dusan535 Vodič
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 10:36 | |
| no takze antena ani fantomov napajac to urcite nebude kedze odpojil som ich od radia a stale ten isty zvuk bolo pocut a dnes som ho rozobral a nic podozrive som tam nenasiel tak asi uz bude cas na nove radio
takze radio som chcel povodne kupit toto http://www.spldynamics.sk/product/jvc-kw-xr611-1033/
ale kedze nemam teraz na to dost financii tak asi kupim len tento pioneer za 50 € a je to u nas v RV ten obchod takze pohoda http://www.spldynamics.sk/product/pioneer-mvh-1400ub-1575/ sice aj tamto je u nas v RV v obchode ale mozno pozdejsie ho kupim ked budu peniaze zatial len toto tak povedzte je to dobra volba ten pioneer | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 20:55 | |
| - Janny83 napísal:
- delong napísal:
- Janny83 napísal:
Si si istý čo píšeš? tak viac menej ano niekde som sa s tym stretol myslim ak dobre pametam ( myslim cital som to) a taktiez mal som dole svoj strop cize videl som antenu a nikde som tam nezahliadol privod napetia k zosilnovacu takze s toho usudzujem aj z vlastnych skusenosti ze tato antena zosik nema (aspon ta moja a mam original antenu) a zadalsie na radiu Gamma ktore som tam mal som problem zo signalom radia nemal (okrem tunetov) nikde kdezto ked som tam supol SONY mal som problem skoro vsade az pokial som tam nedal dodatocny zosilnovac -spominany fantomov napajac odvtedy mam pokoj takze aj z toho mi vychadza ze ten chybajuci zosik niekde musel byt a jedine co som odtial vybral bola ta spominana Gamma neviem mozno usudzujem zle a aj je moznost ze sa mylim a ja to aj pripustam sak niesom neomylny a budem velmi rad ak sa dozviem nieco co som nevedel a naucim sa zase nieco nove takze ak to vies rad si to precitam (a len aby nevzniklo nedorozumenie myslim to vazne neber to ako podpichovanie ak nieco vies ine skutocne si to rad vypocujem ) No takže vw ma ateny(original s vyroby) zo zosilovačom všetky,su v zabudovane v samotnej antene(by som tu dal fotku ale neviem kde som ju dal, antenu). rozdiel je len v tom ze origo radia napajaju zosilovač anteny cez stredovi kolik anteny,-napajanie zosilovača ide už s radia. Kdež to ked daš ine radio neoriginal tak potrebuješ ten fantomovi napajač ktory pusti prud 12V do zosilovača v antene. | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 23:03 | |
| - Janny83 napísal:
- delong napísal:
- Janny83 napísal:
Si si istý čo píšeš? tak viac menej ano niekde som sa s tym stretol myslim ak dobre pametam ( myslim cital som to) a taktiez mal som dole svoj strop cize videl som antenu a nikde som tam nezahliadol privod napetia k zosilnovacu takze s toho usudzujem aj z vlastnych skusenosti ze tato antena zosik nema (aspon ta moja a mam original antenu) a zadalsie na radiu Gamma ktore som tam mal som problem zo signalom radia nemal (okrem tunetov) nikde kdezto ked som tam supol SONY mal som problem skoro vsade az pokial som tam nedal dodatocny zosilnovac -spominany fantomov napajac odvtedy mam pokoj takze aj z toho mi vychadza ze ten chybajuci zosik niekde musel byt a jedine co som odtial vybral bola ta spominana Gamma neviem mozno usudzujem zle a aj je moznost ze sa mylim a ja to aj pripustam sak niesom neomylny a budem velmi rad ak sa dozviem nieco co som nevedel a naucim sa zase nieco nove takze ak to vies rad si to precitam (a len aby nevzniklo nedorozumenie myslim to vazne neber to ako podpichovanie ak nieco vies ine skutocne si to rad vypocujem ) V pohode ja sa určite neurazím.Len vidím že máš v tom troška nejasno. Napríklad pokial som tam nedal dodatocny zosilnovac -spominany fantomov napajac fantómov napájač není zosilovač . Za ďalšie nikde som tam nezahliadol privod napetia k zosilnovacu takze s toho usudzujem aj z vlastnych skusenosti ze tato antena zosik nema (aspon ta moja a mam original antenu) anténa má zosilovač zabudovaný v sebe a z nej ide iba kúsok koxiálneho káblika zo spojkou a práve po tom koaxiály sa to napája a o to napájanie sa postará fantómov napájač takže tam ďalší káblik neuvidíš . Všetky autoantény koncernu VW majú zabudovaný predzosilňovač už priamo v anténe . Ak kúsok pred anténou odšróbuješ tú spojku tak v tom koaxiáli nameráš 12V pred vstupom do antény .Vtedy je to OK. Preto potom priamo po koaxiáli "lezú" dve napätia jedno je napájacie +12V (a prilezie tam vtedy ak zapneš rádio) a druhé je vysokofrekvenčné. Največší problém býva pri výmene rádia originál za neoriginál a to pre rozdielne zapojenia pinov ISO konektora .Potom neorigo rádio zapojené do takéhoto ISO konektora narobí problémy .Preto sa vyrábajú rôzne redukcie ISO. A pri zapojení neorigo rádia potrebuješ potom ešte ten fantómov napájač . Pozri tu je zapojenie rádia a antény. HF High Frekvenc) znamená vysokofrekvenčný vstup čiže koaxiálne vedenie. http://www.uploading.sk/?v=radiogolf.png | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 19/2/2012, 23:11 | |
| - Dusan535 napísal:
- no takze antena ani fantomov napajac to urcite nebude kedze odpojil som ich od radia a stale ten isty zvuk bolo pocut a dnes som ho rozobral a nic podozrive som tam nenasiel tak asi uz bude cas na nove radio
takze radio som chcel povodne kupit toto http://www.spldynamics.sk/product/jvc-kw-xr611-1033/
ale kedze nemam teraz na to dost financii tak asi kupim len tento pioneer za 50 € a je to u nas v RV ten obchod takze pohoda http://www.spldynamics.sk/product/pioneer-mvh-1400ub-1575/ sice aj tamto je u nas v RV v obchode ale mozno pozdejsie ho kupim ked budu peniaze zatial len toto tak povedzte je to dobra volba ten pioneer Ano radio je kaput ale dá sa opraviť .Dobre si vyberal ten Pioneer je dobre rádio budeš s ním spokojný . | |
|
| |
Dusan535 Vodič
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 10/3/2012, 13:34 | |
| no takze radio uz je namontovane v aute nekoniec som kupil pioneer deh 1400 ub vpodstate to iste len s cd mechanikou za 69 € dal som zanho vela alebo nie dalo sa kupit aj lacnejsie ? este mam jeden problem radio vsetko pekne uz funguje len ked vyberem klucik tak sa ako keby resetne neulozi mi stanice ako to mam urobit treba este neaky kabel pripojit alebo co btw ako sa da opravit to stare radio ostane mi aspon o rezervy ked sa nahodou niektore pokazi a asi este kupim aj toto bez cd mechaniky za 50 € lebo do druheho golfa by som ho dal lebo tam je tiez nieco podobne ako to stare sony tiez znacka je sony len ma cd ale nejdu mp3 tak aby som mal opat takmer rovnake radia v oboch autach | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 10/3/2012, 16:29 | |
| ked ti nedrži pamat po vytiahnuti kluča tak maš prehodene kabliky. žlty s červenym zrejme. jednom mas staly prud(žlty by to maly byt) a v druhom len po otočeni kluča (až do jeho vytiahnutia) | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 10/3/2012, 21:36 | |
| - Dusan535 napísal:
- no takze radio uz je namontovane v aute nekoniec som kupil pioneer deh 1400 ub vpodstate to iste len s cd mechanikou za 69 € dal som zanho vela alebo nie dalo sa kupit aj lacnejsie ? este mam jeden problem radio vsetko pekne uz funguje len ked vyberem klucik tak sa ako keby resetne neulozi mi stanice ako to mam urobit treba este neaky kabel pripojit alebo co
btw ako sa da opravit to stare radio ostane mi aspon o rezervy ked sa nahodou niektore pokazi a asi este kupim aj toto bez cd mechaniky za 50 € lebo do druheho golfa by som ho dal lebo tam je tiez nieco podobne ako to stare sony tiez znacka je sony len ma cd ale nejdu mp3 tak aby som mal opat takmer rovnake radia v oboch autach Prehoď žltý vodič s červeným (pin 4 a pin7 ISO konektor napájania medzi sebou. Ako vidím nikibad ma už predbehol . A ako sa da opravit to stare radio? . Ja to robím asi tak to. Na základe svojích skúseností lokalizujem závadu. Podľa schémy premerám meracími prístrojmi dieľčie obvody. Ak zistím vadnú súčiastku v obvode tak si zistím aj jej cenu a následne ju objednám. Potom príde výmena a preskúšanie obvodu a celkovej funkčnosti prístroja . Všetko samozrejme s patričním meraním podľa schém a datasheetov . A ako to robia druhý to ja zase neviem . To je zas ich know-how . | |
|
| |
Dusan535 Vodič
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 12/3/2012, 21:13 | |
| no takze radio uz fici jak ma vsetko v pohode za tie prve dni som s nim nadmieru spokojny krasny signal ma vsetko ok este k tomu steremu kamos mi hovoril ze moze byt aj zablokovane ale to bude asi hlupost ked kazety idu nie | |
|
| |
delong Začiatočník
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 15/3/2012, 20:30 | |
| Zablokované to nebude na stereo príjem potrebuješ mať rádio prepnuté na STEREO nie MONO a dobrú anténu . Ak ti aj napriek tomu nejde STEREO tak problém bude v medzifrekvencii alebo dekodéru . Potom ak chceš aby ti hralo jak za mlada tak šup s ním do servisu alebo si s neho sprav "garážové" rádio . | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 43 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| |
| |
Dusan535 Vodič
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde 6/6/2012, 22:04 | |
| nechcem kvoli tomu zakladat novu temu... mam jeden problem s novym radiom ani nie tak z radiom ale s tym ze ked pribrzdim tak zasusti ale len vtedy ked stlacim brzdovy pedal moze to byt ze spinac brzdovych svetiel ze rusi ten signal alebo co to moze byt vdaka za radu | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: problem s radiom stale len huci a nic nejde | |
| |
|
| |
| problem s radiom stale len huci a nic nejde | |
|