VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

vysoká spotreba?

Goto down 
+3
LONGI530
mato88
Runcajz
7 posters
AutorSpráva
Anonymný
Anonymný

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime23/4/2008, 10:48

prosím potrebujem poradiť ohladom spotreby... mam golf III 1.8 automat a na to že to nie je veľký objem auto má veľkú spotrebu je pravda že mám rád živšiu jazdu:D ale spotreba sa pohybuje okolo 9 až 12 l/100km pričom prevodovku mám nastavenú na normálnu jazdu a nie športovú čiže motor nevytáča do vysokých otáčok...
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime23/4/2008, 12:31

no ja mám ABS 1,8 a teraz som meral spotrebu po 850 km a vyšla mi 9,1. No a to som ho vôbec nešetril. Nevravím, že by sa nedalo viac, ale rozhodne menej určite. Prevodku mám obyčajnú manuál. Teraz idem skúšať jazdiť max do 3tis ot. tak som zvedaví... Ale aj tak, jazdím iba po meste a krátke trasy. Tak asi tak...
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime1/5/2008, 11:14

no to je teda zaujimave... ja jazdim viac nez 3tis ot. ale aj tak je to vela...
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime1/5/2008, 11:54

myslim ze na automat je to asi taka normalnejsia spotreba,aky mas vykon?
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
LONGI530
Pretekár
Pretekár
LONGI530

Male
Vek : 41
Registrácia : 08.04.2008
Počet príspevkov : 485
Auto : G4 Cabrio 1.6 74kw(AFT),BMW 530D TOURING 142kw

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime3/5/2008, 17:43

mam pocit ze automaty v 1,8 davali vykon 55kw 75k neviem ci ich davali aj do 66kw 90k ale aj tak to neni privytacani mo ja na strykovom pasate b4 1,9tdi 66kw 90k ked ho doniesol tak skusobne kolecko sa priemerna zvacsila s6,4l na 12,6 a to je TDi kolecko malo asi tak 60km a ani pri spomaleni neklesla pod 9,8 Twisted Evil
Návrat hore Goto down
http://www.vwgolf-club.net
Anonymný
Anonymný

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 17:27

no moj automat ma objem 1.8 s vykonom 66kw... niekto mi poradil aby som vymenil neaku "lambda sondu" alebo nieco take uz si to presne nepamatam:( no nic trosku ma spotreba sklamala. Skor som myslel ze pri tom ake je to male auto cakal som nizsiu spotrebu... ale uz som sa rozhodol ze si kupim golf II "kvoli spotrebe" cize nieco skromnejsie na spotrebu:D len este neviem s akym motorom takze potrebujem poradit...
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male
Vek : 42
Registrácia : 12.10.2007
Počet príspevkov : 303
Auto : Golf III 1.6 55kW ABU

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 17:41

No nie si sám koho sklamala výška spotreby . Aj mne sa zdá že mám nejakú veľkú spotrebu okolo 9 litrov ale podľa tejto tabuľky je to asi norma udávaná výrobcom . Ja som mal pred tým dvojkového Golfíka1.6D a spotreba sa hýbala okolo 5-6 litrov a to som behal viac menej iba v meste . Pozri si tu tabuľku tie hodnoty sú zaujímavé .

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=40

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=126
Návrat hore Goto down
yurik
Pretekár
Pretekár
yurik

Male
Registrácia : 06.04.2008
Počet príspevkov : 588
Auto : VeeDub in da house

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 18:26

hod auto na pocitac, ci nahodou nehadze chybu lambda sondy, ked je chybna hadze auto do nudzoveho rezimu, kedy je spotreba o dost vacsia... u mna bol problem prave tato sonda
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 19:46

No jazdil som do 3tis. ot. a spotreba na 550km mi vyšla na 8,1... Kurňa, aj tak dosť... Ale ešte tie rozbehy keď ustriehnem a nebudem ho tolko krmiť, tak to hádam bude aj 7... Ale to už by sa teda nepodobalo jazdeniu. Sakra. Tých 8 je v pohode a aj jazda sa mi celkom páči... Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
mattaxis
Pretekár
Pretekár
mattaxis

Male
Vek : 37
Registrácia : 23.03.2008
Počet príspevkov : 354
Auto : VW Golf III 1,6 55kW // VW Caddy 2,0 TDI 103kW

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 19:56

ked si napisal ze skusis jazdit do 3t otacok tak ze to skusim aj ja a vyslo mi po 500km prevazne po meste a kratke vzdialenosti tak do 30km viackrat za den s mojim motorom mi vysla 6.6 a ked to nesetrim tak mavam okolo 10 takze kvalitny rozdiel..len ta cesta je nudna:(
Návrat hore Goto down
spd001
Pretekár
Pretekár
spd001

Male
Vek : 41
Registrácia : 25.10.2007
Počet príspevkov : 402
Auto : ex GOLF III 1.6 GT 74kW (AEK)

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 20:54

klickop napísal:
No nie si sám koho sklamala výška spotreby . Aj mne sa zdá že mám nejakú veľkú spotrebu okolo 9 litrov ale podľa tejto tabuľky je to asi norma udávaná výrobcom . Ja som mal pred tým dvojkového Golfíka1.6D a spotreba sa hýbala okolo 5-6 litrov a to som behal viac menej iba v meste . Pozri si tu tabuľku tie hodnoty sú zaujímavé .

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=40

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=126

tabulky su zaujimave ale zaujimave je ze v ani jednej som nenasiel moje auto...
k tej spotrebe asi tolko ze podla mna bud rad ze nezerie este viac ak jazdis svizne.neviem co sa ti na nej nezda je to automat a ten papa viac to je normalne
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 21:53

mattaxis napísal:
ked si napisal ze skusis jazdit do 3t otacok tak ze to skusim aj ja a vyslo mi po 500km prevazne po meste a kratke vzdialenosti tak do 30km viackrat za den s mojim motorom mi vysla 6.6 a ked to nesetrim tak mavam okolo 10 takze kvalitny rozdiel..len ta cesta je nudna:(

No nudná, ani by som nevravel. U mňa to bolo veselé. Po rozbehu som dával väčšinou na podlahu, pokial nemal motor 3tis. Potom som radil. No a na 5ke som nešiel viac ako 100 - 110... Takže tie rozbehy boli velmi zaujímavé. Jo a jazdil som prevažne mesto + plné auto. Ale uvidíme, vyskúšam krotiť aj tie rozbehy. Asi to veľmi záleží na tom. Podotýkam, že potrebujem ešte nastaviť poriadne predstih. Do teraz som nemal čas... Embarassed
Návrat hore Goto down
mattaxis
Pretekár
Pretekár
mattaxis

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 21:56

no este vyskusaj jazdit na 5 tak 80-90 max ako ja som skusal a estet i ta spotreba pojde dole a aj tie rozbehy vyskusaj uplne jemne a este o nejaky pol liter pojde dole..
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 22:07

jo ale to asi by som nesmel jazdiť asi ja. 80-90bleee veď to nie je 3tis ot. To rovno môžem skúšať jazdiť iba na 2500 jo a aj tie rozbehy. Inak dnes som tak išiel s rodinkou domov z PE a mal som tam zaradenú 5ku a v pohodke sa to dalo jazdiť na tom od 2 do 3 tis. Keď kleslo pod 2 tak som preraďoval, ale to bolo len málo kedy. Bol som príjemne prekvapený. Smile
Návrat hore Goto down
mattaxis
Pretekár
Pretekár
mattaxis

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 22:13

to hej da sa jazdit na 5 aj 60km/h len aby to netrpelo ked je to podotacky..ja neviem ja sa tomu nerozumiem...
ale casto by som asi nedokazal jazdit tak kludne...sem-tam mam naladu ist rychlo hlavne ked ma cosi provokuje zozadu...
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 22:56

no chlape takéto provokácie málokedy končia dobre. Ja sa radšej nechám predbehnúť a provokujem ja... Ale aj to iba do určitej doby. Ja nejako nejazdím rýchlo v poslednej dobe. Veď ani sa moc nedá. Aj keď som dal podložky do zadu a sedí to na ceste o dosť lepšie, ale stále to mám hore a naposledy čo som mu skúšal dávať kakao, tak to ťahalo moc z cesty v zátačkách. Takže keď bude lepší podvozok, tak potom sa to bude lepšie chovať a aj tá rýchlosť bude lepšia... Ale aj tak, s tými 90ps nič moč.. scratch
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 22:58

jo a k tej 5 na 60, tak sa to dá v pohodke, nesnieš ale dupať prudko na plyn, len jemne na vrchu sa s ním pohrávať... Samo, že nie kopec... teda mierny to môj zvláda, ale moc ho netýram...
Návrat hore Goto down
mattaxis
Pretekár
Pretekár
mattaxis

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 23:10

ja tiez nejazdim nejako rychlo..a ako ty hovoris nemam tam dobry podvozok..uz v blizkej dobe to idem dat dole tak az potom si naplno vychutnam tie new gumy..lebo teraz je to offroad(aj ked sa nestazujem lebo staviam rod.dom a furt jazdim aj s privesom a po hrbolatej priajazdovke...)
Návrat hore Goto down
mattaxis
Pretekár
Pretekár
mattaxis

Male

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime4/5/2008, 23:12

Runcajz napísal:
jo a k tej 5 na 60, tak sa to dá v pohodke, nesnieš ale dupať prudko na plyn, len jemne na vrchu sa s ním pohrávať... Samo, že nie kopec... teda mierny to môj zvláda, ale moc ho netýram...

mne tiez ide na 5 60 a na 4 40 ale podla mna tym trpi motor..aj ked to nevydava nejake divne zvuky..ani ja ho netyram lebo neni najmaldsi..Smile
Návrat hore Goto down
Sponsored content

vysoká spotreba? Empty
OdoslaťPredmet: Re: vysoká spotreba?   vysoká spotreba? Icon_minitime

Návrat hore Goto down

vysoká spotreba?
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» VYSOKA SPOTREBA
» narazovo vysoka spotreba
» golf 3, 1.4 44kw - vysoka spotreba
» vysoka spotreba anizky vykon,

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: