| zdochynanie motora | |
|
+501lukasss01 kašňo nikibad sindi123 JhonnyS 9 posters |
Autor | Správa |
---|
JhonnyS Začiatočník
Vek : 36 Registrácia : 16.06.2009 Počet príspevkov : 12 Auto : Golf 4 Bydlisko : Kosice
| Predmet: zdochynanie motora 14/9/2010, 15:59 | |
| Zdravim Vas vsetkych snad mi bude niekto z vas vediet poradit. Mam problem so zdochynanim motora, pri parkovani (spojka je vytlacena a znicoho nic mi auto zdochne) a pocas jazdy (80km/h a motor mi zdochne zacina to byt dost nebezpecne) uz sa mi stalo ze som stal na krizovatke auto nezdochlo no ked som sa rozbehol a zacal zatacat tak auto zdochlo a nestihal som uz ani dotocit volant bez posilovaca a isiel som do protismeru nastastie tam ziadne auto nestalo ... nechcem si ale predstavit co bude ked mi zdochne ked s nim idem dakedy 130km/h a pri obehovani. Tento problem som uz mal minulu zimu, dal som auto do servisu kde mi vymenili tepelne cidlo a vycistili nejaku klapku prestalo to robit ale jazdil som iba po meste, no v lete som sa rozhodol ist na dlhsiu vzdialenost do Madarska a cestou tam asi po prejdenych 150km mi auto zdochlo 2 krat no cestou naspat pocas jazdy uz 6x. Mam pocit ze auto zdochne ked sa z vacsej rychlosti dostane do mensej napriklad do kolony alebo na kruhovy objazd kde musim spomalit. Tiez ma napadlo ze to moze mat nieco spolocne s teplotou lebo som isiel v kuse 1h agresivnejsou jazdou a zrazu som prisiel do kolony a auto zacinalo zdochynat - behom 10minut zdochlo 4 krat tak som zastavil na benzinke vypol motor po 10 minutach som vyrazil s autom opat na cestu a dalsich 40minut islo bez jedineho zdochnutia. Dal som auto do opravy ale neprisli na chybu vraj to je skryta zavada a mam prist ked mi auto zacne zdochynat....tak som sa na to vykaslal ze nebudem chodit na dlshie vzdialenosti, no vcera vnoci ked som siel z prace domov mi zdochlo auto raz pocas jazdy asi v 40km/h a neskor pri parkovani 2x a dneska opat pri parkovani zdochlo nastartoval som a hned nato zdochol opat. Auto zdochne a svieti iba baterka nejdu poriadne brzdy ani posilovac pochopitelne, musim teda pretocit klucik naspat a na prvy krat mi motor opat naskoci. Neda sa predvidat kedy mi auto zdochne neviem cim je to ovplyvnene. Skuste mi prosim vas poradit ak ste sa uz niekto s niecim takym stretli nech to dam doporiadku skor ako sa rosekam dakde. Vopred dakujem | |
|
| |
sindi123 Začiatočník
Vek : 48 Registrácia : 01.08.2010 Počet príspevkov : 45 Auto : VW Golf 1.6 III Bydlisko : Br
| Predmet: Re: zdochynanie motora 14/9/2010, 18:45 | |
| mne to na trojkovom robilo tiež,bol som vservise tvrdili že vyčistili vstrekovanie no aj tak to blblo našťastie som natrafil na chlapíka čo sa tomu rozumel vymenil škrtiacu klapku a je to ok,poznám ten pocit keď zdochne a ty to nečakáš ,robilo mi to pri podraďovaní | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: zdochynanie motora 17/9/2010, 20:15 | |
| no tak skus vymenit palivoy a vzduchovi filter.Este to hod na vag a skontroluj znova to cidlo teploty a skus to aj za jazdy. Klapku treba vycistit znova zakladne nastavenie. a nenapisal si aky mas motor atd... | |
|
| |
kašňo Začiatočník
Registrácia : 25.06.2010 Počet príspevkov : 7 Auto : VW golfik 1.9Tdi 81kw
| Predmet: Re: zdochynanie motora 4/10/2010, 20:27 | |
| cau mame asi ten isty problem mne to tiez obcas skape kde sa mu zachce,uz aj v nemecku na krizovatke.bol som na diagnostike a chybu nevyhodilo ziadnu ale mechanik mi povedal 3 moznosti bud to bude palivovym filtrom,imobilizerom alebo cievkou na palivovom cerpadle.rozhodol so sa ist na to postupne tak som akurat predvcerom vymenil palivovy filter a zatial vpohode este neskapalo a dufam ze to aj tak bude a ak nie tak vyskusam tu cievku a ak ani to nepomoze tak dam preprogramovat imobilizer.dufam ze to bol ten filter no neham sa prekvapit.dufam ze som aspon trosku pomohol | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: zdochynanie motora 4/10/2010, 23:09 | |
| - kašňo napísal:
- cau mame asi ten isty problem mne to tiez obcas skape kde sa mu zachce,uz aj v nemecku na krizovatke.bol som na diagnostike a chybu nevyhodilo ziadnu ale mechanik mi povedal 3 moznosti bud to bude palivovym filtrom,imobilizerom alebo cievkou na palivovom cerpadle.rozhodol so sa ist na to postupne tak som akurat predvcerom vymenil palivovy filter a zatial vpohode este neskapalo a dufam ze to aj tak bude a ak nie tak vyskusam tu cievku a ak ani to nepomoze tak dam preprogramovat imobilizer.dufam ze to bol ten filter no neham sa prekvapit.dufam ze som aspon trosku pomohol
no skor rele palivoveho cerpadla blbne.to rele ja nad pedalmi pod palubovkou. | |
|
| |
01lukasss01 Profík
Registrácia : 06.09.2007 Počet príspevkov : 1088 Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF Bydlisko : MALACKY, Tel:0907365770
| Predmet: Re: zdochynanie motora 5/10/2010, 11:32 | |
| - nikibad napísal:
- kašňo napísal:
- cau mame asi ten isty problem mne to tiez obcas skape kde sa mu zachce,uz aj v nemecku na krizovatke.bol som na diagnostike a chybu nevyhodilo ziadnu ale mechanik mi povedal 3 moznosti bud to bude palivovym filtrom,imobilizerom alebo cievkou na palivovom cerpadle.rozhodol so sa ist na to postupne tak som akurat predvcerom vymenil palivovy filter a zatial vpohode este neskapalo a dufam ze to aj tak bude a ak nie tak vyskusam tu cievku a ak ani to nepomoze tak dam preprogramovat imobilizer.dufam ze to bol ten filter no neham sa prekvapit.dufam ze som aspon trosku pomohol
no skor rele palivoveho cerpadla blbne.to rele ja nad pedalmi pod palubovkou. Ja som mal podobny problem na G3 a ako hovoris robilo to rele cerpadla... Ked sa rele prehrialo tak to skapalo ako nahle troska vychladlo hned to naskocilo.... A nakoniec som zistil ze jeden kontakt v relatku ma studeny spoj... Zaletoval som kontakt relatko supol nasat a auto startuje dodnes... | |
|
| |
01lukasss01 Profík
Registrácia : 06.09.2007 Počet príspevkov : 1088 Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF Bydlisko : MALACKY, Tel:0907365770
| Predmet: Re: zdochynanie motora 5/10/2010, 11:35 | |
| JhonnyS: No v tvojom pripade by nebolo na skodu pozriet to relatko a ak to bude v poriadku tak vymena skrtiacej klapky.... Ak chces este skusat tak ako sa tu pisalo vypucovat skrtiacu klapku a podla moznosti urobit zakladne nastavenia.... A ktomu relatku ak budes kontrolovat tie rele tak kazde jedo vytiahni a na kazdom odskusaj kontakty.... Aj by som ti poradil cislo toho rele ale nemam sajnu ake cislo ma na G4 na G3 to bola 32.... | |
|
| |
tre-SKA Autoškolák
Vek : 36 Registrácia : 13.07.2009 Počet príspevkov : 133 Auto : VW GOLF IV 1.6 SR (AKL) (r.v. 1999)
| Predmet: Re: zdochynanie motora 6/10/2010, 11:05 | |
| mam presne ten isty problem 1.6 AKL a skapava to aj ked mam zaradeny neutral... | |
|
| |
nikibad Agent
| Predmet: Re: zdochynanie motora 9/10/2010, 20:15 | |
| - tre-SKA napísal:
- mam presne ten isty problem 1.6 AKL a skapava to aj ked mam zaradeny neutral...
v tvojom pripade by to mohla byt skrtiaca klapka ,vycistit a nove zakladne nastavenie.skontrolovat este cidlo teploty pre RJ(NA VAG) | |
|
| |
wendy Začiatočník
Vek : 34 Registrácia : 03.03.2011 Počet príspevkov : 9 Auto : Golf IV Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: zdochynanie motora 4/3/2011, 10:40 | |
| čafte chalani .. toto robilo aj mne že mi zdochýnal pri podraďovani a hlavne keď som dávala do dvojky... raz som to len a len tesne minula okolo elektrického vedenia servisáci mi vyčistili klapku a som mala nekonečné vysoké otáčky a spotrebu neuveriteľné vysoku 11l/100 km.. naštvala som sa a kúpila som škrtiacu vymenil mi ju už úplne niekto iný ..... : ) tak že to zdochýnanie bude v tom..ale ja mám teraz iný problém ... zaparkujem auto a už ho nenaštartujem ... až niekedy o 3 hodiny ale len tak zdochne a nedá sa naštartovať čo mám robiť ´dakujem za odpovede | |
|
| |
nikibad Agent
| Predmet: Re: zdochynanie motora 4/3/2011, 20:50 | |
| na vag a čidlo teploty skontrolovat | |
|
| |
tre-SKA Autoškolák
Vek : 36 Registrácia : 13.07.2009 Počet príspevkov : 133 Auto : VW GOLF IV 1.6 SR (AKL) (r.v. 1999)
| Predmet: Re: zdochynanie motora 4/3/2011, 21:13 | |
| no u mna si myslel ze to robia sviecky, tak ich vymenil ale nakoniec to bol nejaky snimac otacok nejakej hriadele uz neviem akej ale mne slo nastartovat aj ked bol motor teply ale dlhsie to startovalo... | |
|
| |
wendy Začiatočník
Vek : 34 Registrácia : 03.03.2011 Počet príspevkov : 9 Auto : Golf IV Bydlisko : Košice
| Predmet: Re: zdochynanie motora 5/3/2011, 14:26 | |
| mne menili sviečky, rozvody aj palivový filter.. no všetko.. aj čidlo, aj novú škrtiacu mám a neviem | |
|
| |
wendy Začiatočník
| Predmet: Re: zdochynanie motora 8/3/2011, 22:09 | |
| - nikibad napísal:
- na vag a čidlo teploty skontrolovat
bolo všetko aj tak to robí | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: zdochynanie motora 8/3/2011, 22:17 | |
| | |
|
| |
wendy Začiatočník
| Predmet: Re: zdochynanie motora 9/3/2011, 11:04 | |
| čisto nová je pred dvoma týždňami menená,, a aj na Vag bol v nedeľu a nič neukazlo .. | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: zdochynanie motora 9/3/2011, 16:04 | |
| - wendy napísal:
- čisto nová je pred dvoma týždňami menená,, a aj na Vag bol v nedeľu a nič neukazlo ..
aj ti ju nastavili ???niekde som cital ,ze na prvy krat to nemusia trafit s tym nastavenim tak neviem... | |
|
| |
ob3l1x Začiatočník
Vek : 38 Registrácia : 24.08.2010 Počet príspevkov : 9 Auto : VW Golf 1,4 16V 3dv Bydlisko : Kosice
| Predmet: Re: zdochynanie motora 12/4/2011, 23:39 | |
| kolko ta vysla nova klapka ak sa smiem spytat ? to je cisto nova z vyroby ???? | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: zdochynanie motora | |
| |
|
| |
| zdochynanie motora | |
|