VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

nestabilita podvozku

Goto down 
2 posters
AutorSpráva
luckyno
Začiatočník
Začiatočník

Male
Registrácia : 27.08.2010
Počet príspevkov : 16
Auto : VW Golf V, 1.6 75 KW

nestabilita podvozku Empty
OdoslaťPredmet: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime27/8/2010, 19:15

Vitajte, potreboval by som poradiť. Mám VW golf 5 obuté 225/45 R17 ktoré som menil za nové pneu, z dôvodu nepravidelného opotrebovania starých som dal spraviť geometriu, hneď po tomto úkone sa mi pozdávalo auto nestále proste také divné. nechal som to tak. bol som v Chorvátsku plne naložený, ľavé zadné koleso bolo viditeľne šikmo, pravé tiež ale menej, v ľavom miestami aj niečo búchalo avšak keď je auto prázdne kolesá sú v pohode. Neviete čo to môže byť? Pri jazde na mokrej vozovke sa mi predná náprava zdá ako keby si robila čo chcela ako keby som šiel po ľade, auto je dosť nestále ako keby sa vlnilo, teda aspoň podľa mňa, pritom do strany neťahá ani normálne ani pri brzdení. Neviete mi niekto poradiť? mohla tomu tá geometria ublížiť? pretože predtým to bolo úplne v poriadku auto držalo stopu. Ďakujem za odpoveď
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime27/8/2010, 20:30

ake tam mas pneu myslim znacku.skor to bude pneumatikami,ak ta netaha ani nic take .nemas podlozky v zadu ?
Návrat hore Goto down
luckyno
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime28/8/2010, 00:40

su tam obute dunlop sport 01, a vzadu nie su ziadne podlozky, nic take. Neviem alebo nemoze to byt tym ze su tie pneumatiky nafukane plynom? No ja mam taky dojem ze je to take nestabilne ako keby to plavalo odvtedy co robili tu geometriu, ked som tam sadol bol to uplne iny pocit ako predtym ale bol som pritom ako mi robili tu geometriu a predtym to bolo strasne rozhasene, malo by to byt teraz ok, ale nevyzera to tak.
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime28/8/2010, 11:41

nie plynom to nebude ja mam tiez nafukane.Plyn pomaha tomu ze sa tak pneu nehreju nezraza sa v nich voda maju malinko lepsie vlastnosti.Skontroluj tlak aky mas(ja fukam na 2,4 viac nie) a skus tlmice ci uz niesu ko,je mozne ze to mas teraz dobre ale pred tym si bol uz zvyknuty na horsie a nevnimal si to.este mozes skusit ist k inemu na geometriu.Ale ak si daval nove pneu tak tie sa musia tiež troška zabehat aby sedeli,potom sa zlepsia ich vlastnosti.
Návrat hore Goto down
luckyno
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime28/8/2010, 17:38

no ja som bol vazne zvyknuty na to auto v povodnom stave pred geometriou a so starymi pneu, sedelo fakt dobre a aj sa s nim dobre jazdilo teda podla mna, no v servise mi povedali ze ta geometria bola strasne rozhasena. je mozne ze budu aj tie tlmice KO, bo sa mi zda ako keby to bolo take makke teraz, len ma zaraza ze sa mi to zda az odvtedy ako spravili tu geometriu. pneu su nafukane na 2,4 takze by malo byt ok. a mam este jeden problem zda sa mi ze pneu sa stale via opotrebovavaju z vnutornej strany, cim to moze byt? no v utorok to idem dat pozriet do servisu tak som zvedavy co mi povedia. som pripraveny, ze sa bude musiet nieco menit pretoze mam najazdenych 90tis. km na 17palcovych kolesach a nic sa na podvozku nerobili zatial ani nemenilo. a myslim ze podvozok trpi viac pri velkych kolach nie?
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime29/8/2010, 13:07

no ak sa ti opotrebuvaju nerovnomerne tak tam bude zas ta geometria zla. No na 17 tak trpi troska viac ako na 15 ale je to jedno.Kazdy diel sa opotrebuje casom a musis ho vymenit.
Návrat hore Goto down
luckyno
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime29/8/2010, 13:35

no ved v utorok to idem dat komplet pozriet, som zvedavy co mi povedia, co sa tam stalo zasa, no co uz uvidim, dufam ze to daju vsetko do poriadku
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: nestabilita podvozku   nestabilita podvozku Icon_minitime

Návrat hore Goto down

nestabilita podvozku
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» konzervacia podvozku
» Ako na Spevnenie podvozku ???
» buchanie podvozku
» Zvysenie podvozku

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF V 2003-2009 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Podvozok-
Prejdi na: