Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf |
|
| Môj požierač penazí G2 | |
|
+22mr.palino inertt kaybi ato69 alfonso3006 Branik88 Matko11 Kukino2611 MIREC293 01lukasss01 Runcajz sykye jammie mato88 VILKO G1 eMeR stevocz gabesz0102 stewen SABREX lupo dr_obesenec 26 posters | |
Autor | Správa |
---|
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 5/10/2010, 00:58 | |
| na slovensku jedno je,modre | |
| | | dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 5/10/2010, 10:40 | |
| - mato88 napísal:
- na slovensku jedno je,modre
hmm, to by som si rad naživo pozrel | |
| | | dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 21:09 | |
| Táák a podvozok je nahodený , no keby som vedel asi by som to uz nerobil | |
| | | mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 21:51 | |
| daj foto,preco by si to nerobil? | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 22:32 | |
| - mato88 napísal:
- daj foto,preco by si to nerobil?
to preco teraz nechcem rozpisovať, musim si to dat dokopy a potom to napísem. | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 22:42 | |
| | |
| | | mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 23:04 | |
| ze mnam,ja by som to tak nechal :-) | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 23:12 | |
| no tak pretoto: to ze si mi napísal ze to musim mat prehodené za 1 hodku som bral ako ze by to namal byt problém vymenit v nejakom reálne normálnom case Tak som sa do toho pustil, a hned som zistil ze potrebujem určité klúče čo nemám , tak som behol za kamosom nech helfne, a helfol 7 imbusom ktorí bol zo sakra drahej profi sady ( nie take co sa predávaju po 9 kusov, proste komplet sada torx a imbus, a to v krátkej a dlhej verzii- preco to tu rozpisujem to sa dozviete nakoniec) tak imbus som už mal ale bolo mi teba aj trubkový kluc to som doma nasiel ,ALE čím ten trubkový kluč otočím tak som zobral 27 vidlicový kluč a daj sa ho do roboty, kedze predné tlmice boly este origo tak to islo pekne tazko, a to ze tam je este nejaka mala trubková matica som nemal ani páru a to jako ju dat dole to tiez bola sranda bo bola fasa utiahnuta, no nakonic sa podarilo. tak som nahodil nový tlmic a pohoda aj ked tam je uz zase iný imbus (5). isiel som na druhú stranu postup ten istý no neviem ako sa to mohlo stat ale pri výmene my vyletela týč od motora co ide do homokinetáku , asi preto ze niekto v servise mi na tu tyč nedal ten zaistovací kružok, no a kde ho zohnat v sobotu naobed???? tak som obvolal X na druhú- mechanikov a jedan to nastastie mal. tak uz len zhodit spodný cap vsetko zlozita a je to. no a siel som na zadok a tam to slo v pohode az na to ze som dané tlmice nemal cim zasrobovat v kufri, asi preto ze som nemal matky, vravim si asi sa to k tomu nebalí sak pohoda pouzijem tie co som mal na origo tlmicoch aaaale tie malý iné stupanie, M ko to iste, tak a to som sa uz teda riadne nastral, tak som siel zisti ci to v balení ma byt ci nie ( tie matice) v JOMOCH to je a v DTS nie?????? ( to ze tam tie matice neboly neriesim) neva isiel som sa na to vyspat , kedze dien uz riadne pokrocil, a v nedelu som nastasti nasiel týpka com ma doma osobný vrakáč (asi 50 km od mojho bydliska) a matice mal, (z felície). to že tam sedia som zistil uz doma bo jednu feldu mam aj ja len z nej som to brat z pochopitelných dovodov nemohol. tak a nakoniec som to teda poskladal. zhruba po 8 hodinách práce, a sám. Ak teraz niekoho napadne ze som asi lavý, tak na svoju obranu poviem len tolko ze aut som uz robil vela no s tlmicami som este skusenosti nemal. A nakonic preco som sa roztahoval o tých imbusoch?? len tolko ze ked som skoncil a upratoval som miesto kde som to robil ( betonová plocha 4x4 m) som ten imbus nenansiel, cize kamos je fajne naasraný, bo tu sadu si kupoval v nemecku za éri ked este cinania kopírovaly len tricka. tak preto. | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 23:17 | |
| | |
| | | mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 23:42 | |
| ty kokso,sranda,tak pred vymenou si si mal kuknut co potrebujes,trvalo by ti to do hodiny,aj koleso mozes davat dole tri dni pokial nemas ten spravny kluc a ked nemas to spravne naradie,nechapem ako si to chcel cele urobit? :-) inak k tym zadnym matkam,original matky pasuju,ale zadne tlmice si uz nemal original,takze to nie je problem stelovaka a vsetky sroby nema ani JOM,takze zase nepis bludy!! co sa tyka rozdielu JOM a DTS,mal si si kupit JOM a po par mesiacoch by si uvidel,to ako keby si porovnaval Fiat Punto a VW Golf,to sa proste neda! dneska kupis samotne golu napriklad FORTUM,stoji to par halierov a je to dost dobra kvalita,porovnatelna s Tonou,chrom vanadium,ale kvalitny,ziadna cinska sracka,tak mu to za 2-3 € kup uz ked si mu to stratil :-) | |
| | | mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 10/10/2010, 23:43 | |
| | |
| | | SABREX Profík
Vek : 112 Registrácia : 09.06.2008 Počet príspevkov : 1247 Auto : VW GOLF MKIV kombajn Bydlisko : D.K.
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 05:42 | |
| ja som musel mať JOM Deluxe ,keď tam sú tie matky či jak? | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 08:21 | |
| - mato88 napísal:
- ty kokso,sranda,tak pred vymenou si si mal kuknut co potrebujes,trvalo by ti to do hodiny,aj koleso mozes davat dole tri dni pokial nemas ten spravny kluc a ked nemas to spravne naradie,nechapem ako si to chcel cele urobit? :-) inak k tym zadnym matkam,original matky pasuju,ale zadne tlmice si uz nemal original,takze to nie je problem stelovaka a vsetky sroby nema ani JOM,takze zase nepis bludy!! co sa tyka rozdielu JOM a DTS,mal si si kupit JOM a po par mesiacoch by si uvidel,to ako keby si porovnaval Fiat Punto a VW Golf,to sa proste neda! dneska kupis samotne golu napriklad FORTUM,stoji to par halierov a je to dost dobra kvalita,porovnatelna s Tonou,chrom vanadium,ale kvalitny,ziadna cinska sracka,tak mu to za 2-3 € kup uz ked si mu to stratil :-)
ono ide o to ze ja mam golu a vsetko okolo toho no 7 imbus som tam nemal, a v sade ktoru som kupil tiez nieje je tam ...5, 6, 8... , .....7 nie, kluce som mal, a tie matice??? myslim ze by tam mali byt, sak mas DTS a mal si ich???? a co sa týka toho imbusu to nekupis je to imbus ktorí je z nejakej nemeckej sady a je predlžený asi tak na 8 cm, a ide do speci orecha, asi tak, kupis ale urcite nebude pasovat, a co sa týka tej tvrdosti chrom vanadium a podobne blbosti su na kezdej cine ale skus povolit M12 s imbusom pekne zahrdzavenú, dam 100 Ecok na to ze ten imbus ohnes a finito no týmito nadstvacmi som bezne srob ODTRHOL ( dokonca raz aj racnu do..bal), a imbus?? OK ani naznak ohnutia pretocenia........ A neporovnavam JOM s DTS a ani sa nestrazujem len vravim ako "jednoducho" som to nahadzoval. ked pozres knihu tak tam písu pouzijeme taký a onaký pripravok, cize nekombinuju X klucov na povolenie jednej matice......... A este ku knihe (JAK na TO G2) aj ta stoji za P... lebo zadne ulozenie konkretne ta cast co je v kufri je tam otocená opacne, asi sa pani co to pisali trocha otentovali...... ale celkový pocit je to pohoda , dufam ze bude v sobotu pekne a pojde sa testovat | |
| | | dr_obesenec Profík
| | | | gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 16:21 | |
| ..ja som k mojim tiez mal komplet vsetko ...a k tym imbusom...nie imbus sa ma tocit ale matica imbusom len pridrzis aby sa ti netocil,a povoluje sa vtedy ked je este auto na kolach na zemi...len aby si vedel!robota max na 1h a pol.treba na to ist trocha aj s rozumom... ...a aj hrdzava matica sa da povolit,trocha brzdovej kvapaliny na nu a par minut... | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 16:34 | |
| | |
| | | gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 16:56 | |
| | |
| | | mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 18:30 | |
| asi sa nebavime o tej istej matke,totizto ak ma pamat neklame,na zadnom tlmici su tusim tri matky,tak ktoru myslis? jedna na stelovaku bola,alebo dve,tu uplne hornu som mal v sade k novemu hornemu ulozeniu,je aj blbost tam davat nejaku staru hnilu,ale ako som vravel,aj ako gabesz povedal,ak nieco idem opravovat,najprv si vsetko nachystam a potom sa do niecoho pustam a nie naopak,a za posledne,ak niekto vyraba podvozok za 5 € tak mu nie je problem pribalit matku navyse,ak niekto vyraba za 100€,tak uz je to vydavok navyse,ber to aj z obchodneho hladiska trosku,ty by si daval nieco zadarmo k svojmu produktu? to je ako keby si k oleju a filtru dostal gratis vypustaci srob :-) | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 20:28 | |
| - mato88 napísal:
- asi sa nebavime o tej istej matke,totizto ak ma pamat neklame,na zadnom tlmici su tusim tri matky,tak ktoru myslis? jedna na stelovaku bola,alebo dve,tu uplne hornu som mal v sade k novemu hornemu ulozeniu,je aj blbost tam davat nejaku staru hnilu,ale ako som vravel,aj ako gabesz povedal,ak nieco idem opravovat,najprv si vsetko nachystam a potom sa do niecoho pustam a nie naopak,a za posledne,ak niekto vyraba podvozok za 5 € tak mu nie je problem pribalit matku navyse,ak niekto vyraba za 100€,tak uz je to vydavok navyse,ber to aj z obchodneho hladiska trosku,ty by si daval nieco zadarmo k svojmu produktu? to je ako keby si k oleju a filtru dostal gratis vypustaci srob :-)
bavime sa o matici ktora sa zatiahne hore v kufri na tlmici (vzadu), je to posledná vec co sa tam zatahuje a hotovo, viete páni nemozem za to ze som za zivot nemal rozobratý aspon X krát podovzok. ALE Mato este si mi stale neodpovedal ze ci si mal hore na zadných tlmicoch tu matku ktorá sa zatahuje posledná. Za posledné nejde tu o to ze ci tam mala byt alebo nie. Ide o to ze za ten kes by tam mala byť, ja to polozka za 3 haliere nie za ecko DPC.. A v kazdom prípade je to výdavok navyse, ci ide o lacny ci o drahy.... | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 11/10/2010, 20:30 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: Môj požierač penazí G2 | |
| |
| | | | Môj požierač penazí G2 | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |
|