VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
SpongeRob
Začiatočník
Začiatočník

Male
Registrácia : 17.01.2010
Počet príspevkov : 3
Auto : Golf 1.6 16V

Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Empty
OdoslaťPredmet: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime18/1/2010, 00:01

Caute, mam nasledovny problem s Golfom (r.v. 2001)

Trosku vonku prituhlo a rucicka teploty motora sa neodlepila ani kusok, takze som skocil do Volskwagena a objednal novy termostat. Po vymene ide teplota hore, ale nie je to ono - ostava asi na 40-50 stupnov, vyssie nevylezie ani ked je auto zohriate a terigam sa na jednotke v zapche. Predtym sa auto pekne zohrialo po chvilke na 90 a tam sa rucicka drzala. Ventilator sa zapinal ako ma, vsetko bolo ok, bolo vsak aj o hodne teplejsie pocasie. Mozno je dolezite spomenut, ze aj ked sa to dobabralo auto normalne kurilo, iba teplotu ukazovalo 0 stupnov.

Jazdim na tom v Anglicku, tazko skocim za kamaratom mechanikom. Ze to je termostat mi poradil automechanik cez telefon aj som pogooglil rozne fora. Pri vymene termostatu to hodili aj na VAG-COM, ale ani s tou poruchou to nehadzalo ziadnu chybu. Motor nebol uplne studeny, aj ked tak ukazoval budik. Hadica do chladica aj z chladica bola tepla aj motor siel normalne. Spotreba sa zvysila, ale to moze byt aj pocasim a navyse to mam v milach na galon Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Suspect Toto majstrov mechanikov zmiatlo, mysleli ze je to len budik ale na VAG to ukazovalo +- rovnaku teplotu ako na budiku ked to podusili. Mam podozrenie, ze to boli babraci. Vraveli napr., ze to moze byt pretoze nemam zospodu ten plastovy dekel na motor, co sa mi zda byt volovina. Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_question

Skocil som do garaze, odkial som auto kupil (je este v zaruke) a chlapik vravel, ze to je pocasim, ze ak ukazuje teplotu tak je to cidlo (kontroloval som, bolo menene za to novsie, zelene) ok a nemam sa stresovat a mozem jazdit. Tiez ma napadlo, ci to nie je vodna pumpa, dala sa asi skontrolovat ci sa nepretaca oska ked to mali vypustene, ale chlapik ze to by sa auto skor prehrievalo...

Teraz rozmyslam, ci mam preventivne zmenit cidlo. Je mozne, ze ukazuje zle? A RJ si mysli, ze ma inu teplotu ako je realna? A tiez VAG. Ved teplotu nema vediet ani VAG ani RJ inak ako z CT sensora, alebo sa mylim?

Moze to byt ta vodna pumpa? Ukazali by sa tieto problemy (Termostat, CTS, pumpa) na diagnostike?

Oplati sa kupit VAG-COM z eBaya za cca 10 euro usb kabel + Software?
Da sa zmenit ukazovatel spotreby z MPG na L/100km?

Dakujem za akekolvek rady, je zrejme ze sa tu mnohi vyznate.
Návrat hore Goto down
SPIKEBOY
Profík
Profík
SPIKEBOY

Male
Registrácia : 01.10.2008
Počet príspevkov : 1064
Auto : PASSAT 3C

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime18/1/2010, 12:57

SpongeRob napísal:
Oplati sa kupit VAG-COM z eBaya za cca 10 euro usb kabel + Software?
Kábel sa vždy zíde. Len dávaj pozor, aby to nebol klon. Wink
Návrat hore Goto down
Pit-Bull
Pretekár
Pretekár

Male
Registrácia : 25.03.2009
Počet príspevkov : 397
Auto : VW GOLF VI / Yamaha R6

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime18/1/2010, 15:41

SpongeRob napísal: Oplati sa kupit VAG-COM z eBaya za cca 10 euro usb kabel + Software?
Da sa zmenit ukazovatel spotreby z MPG na L/100km?

kamos mi povedal, ze je to maximalna kokocina! sussed mi vravel, ze jeho znami si to kupili a elektroniku ti to dojebava, skusali tam cez to riesit res. vymazavat tie servisne intervali a take sracky... a ze im viac uskodilo ako pomohlo
Návrat hore Goto down
SpongeRob
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime18/1/2010, 17:55

Takze kabel z eBay nie, aj som si myslel...

Nejake riesenie toho problemu s teplotou motora? To ma trapi viacej. Dnes uz teplota vonku cosi nad 10 stupnov a motor zohriaty podla budika na tretinu optimalnej teploty.
Návrat hore Goto down
Pit-Bull
Pretekár
Pretekár

Male
Registrácia : 25.03.2009
Počet príspevkov : 397
Auto : VW GOLF VI / Yamaha R6

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime18/1/2010, 23:36

ta ci nejake cidlo nemas dojebabrane... ja som ti napriklad dnes bol v servise bo ti mi nejaka zlta hmota okolo lievika na olej sa tvori prisiel servisak povedal, ze to tak ma siel som prec ta sak skus sa opytat a on ci povy mozno sa prevezie... za to sa neplati :-)
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male
Vek : 42
Registrácia : 12.10.2007
Počet príspevkov : 303
Auto : Golf III 1.6 55kW ABU

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime19/1/2010, 00:28

Tá žltá hmota bude z oleja odparená teraz v zime je to normálne . Ja by som išiel skôr po čidle teploty
Návrat hore Goto down
SpongeRob
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime21/1/2010, 20:48

Problem vyrieseny, bolo to cidlo teploty. (CTS)
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)   Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V) Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Motor sa nezohrieva ako ma (1.6 16V)
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: