bafalo22 Začiatočník
Registrácia : 06.11.2009 Počet príspevkov : 6
| Predmet: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw 6/11/2009, 18:45 | |
| zdravim vsetkych. nevedel by mi niekto z vas poradit? prave som osedlal jazdenku golfV 1.9 tdi 77kW a po najazdeni cca 2000 km a po nedavnej vymene oleja sa moje turbo zacalo akosi divne spravat oproti tomu ako ked som ho dostal do ruk. pri radeni nahor pri vysliapnuti spojky ked mi padnu otacky tak turbo akosi divne ale fakt dost divne odfukne...nie je to ten typicky zvuk turba ale skor nejake hrube odfuknutie take skor nasilu. je to riadne pocut a som zufaly co s tym je.zvuk je podobny akoby tam bol blow off ventil len nie pisklavy ale skor hukavy... olejom to myslim nebude natlacis som tam castrol edge turbodiesel tak olejom som si viac nez isty. nemoze sa stat ze mi pri vymene omylom uvolnili hadicu alebo nieco co vedie k turbu? alebo skor nejaky problem v intercooleri? prosim pomozte!!! | |
|
element666 Pretekár
Vek : 36 Registrácia : 15.09.2008 Počet príspevkov : 452 Auto : VW Golf V 1,9 TDI PD 77 kW Bydlisko : KA
| Predmet: Re: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw 7/11/2009, 17:49 | |
| pozornym ockom hned zistis co je vo veci. a podla mna to bude uvolnena hadica od turba , alebo prasknuta, zaznamenal si aj stratu vykonu? | |
|
bafalo22 Začiatočník
Registrácia : 06.11.2009 Počet príspevkov : 6
| Predmet: Re: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw 7/11/2009, 21:36 | |
| noo auto mam asi 4 mesiace a neako sa mi nezda zeby som vykon stratil....ale neviem myslim si ze to bolo po vymene oleja...budem muset asi zabehnut do neakeho servisu... | |
|
Marco V Začiatočník
Registrácia : 31.03.2010 Počet príspevkov : 2 Auto : VW Golf V 1.9 tdi /77 kW/ Bydlisko : BA
| Predmet: Re: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw 31/3/2010, 20:17 | |
| neviem , ci to je este aktualne .. ale myslim , ze je to normalne
mam ten isty motor a pri preradeni (hlavne z 2 do 3)to trosku zahvizda . tazko povedat, ci od turba ,alebo odkial
kazdopadne ked sa auto dostava plynule do otacok na jednom prevodom stupni nieje pocut ziadny piskot ,cize by som sa toho nebal | |
|
Golfista Autoškolák
Vek : 47 Registrácia : 03.04.2009 Počet príspevkov : 59 Auto : VW Golf Plus 1.9TDi 77kW BKC Bydlisko : Pezinok
| Predmet: Re: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw 23/5/2010, 18:22 | |
| Cafte mam ten isty motor .Je to normalne ked ho vytočiš a v podstate maš plyn na plno vtedy tlači turbo a rychlim stalačením spojky pri radeni ako na benzinaku niekde ten tlak musi prebitočny odisť. Treba sa naučiť pred preradenim zlahka skor ubrat plyn a vzapeti stlacit spojku.Mne to aspon pomohlo.Ale nerobil by som si stym hlavu.Ale skus prezriet hadice ,atd.či nechytana niekde falošny zvuk. | |
|
Veduci Autoškolák
Registrácia : 02.05.2009 Počet príspevkov : 119 Auto : VW Golf IV 1.9 TDi | AHF 81kW Bydlisko : Lipt. Mikulas
| Predmet: Re: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw 22/8/2010, 11:35 | |
| Bol som nedavno s ocom pozret jedno G5 na predaj, bol to 103kW a ked sme sa na nom viezli Turbo bolo pocut skoro furt a dost hlucne...Mne sa to vobec nepozdavalo no pravda je taka ze je zatial prvy G5 ktory sme skusali, ked to porovnam s mojou G4 tak u mna turbo skoro vobec nepocut ... | |
|
Sponsored content
| Predmet: Re: piskanie turba pri preradovani 1,9TDI 77kw | |
| |
|