VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

rady o udrzbe tdi

Goto down 
+7
Veduci
tdi_racer
PIRATTT
golfmanik
Dreik
Pheppo
china
11 posters
AutorSpráva
china
Začiatočník
Začiatočník

Vek : 40
Registrácia : 17.06.2009
Počet príspevkov : 6
Auto : wv golf IV 1.9.TDI 81KW

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime17/6/2009, 19:18

caw wsetci na fore som tu novy mal by som otazocku ohladom tdi motora 1.9tdi 81kw r.v 1999 mohly by ste mi poradit je to moj prvy diesel co treba robit aby mi co njdlhsie vydrzal za rady vopred dakujem :race:
Návrat hore Goto down
Pheppo
Pretekár
Pretekár
Pheppo

Male
Vek : 35
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 368
Auto : Volkswagen Golf IV 2.0 (86kW/116PS)

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime19/6/2009, 12:22

ak das poriadne zabrat turbu, alebo po dlhsej ceste, tak ho aspon 2 minutky nechaj schladit na volnobehu
Návrat hore Goto down
http://omega.tuke.sk/te080380
Dreik
Pilot
Pilot
Dreik

Male
Vek : 37
Registrácia : 30.08.2007
Počet príspevkov : 847
Auto : GIV 1.9 TDi PD 85Kw AJM , Audi A4 1.6

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime19/6/2009, 19:13

jo hovori dobre,ja osobne tiez chladim stale, kym si pozbieram veci tak zatial necham bezat motor a potom az vypinam ked odchadzam....
Návrat hore Goto down
golfmanik
Profík
Profík
golfmanik

Male
Vek : 41
Registrácia : 27.11.2007
Počet príspevkov : 1081
Auto : VW GOLF IV ASZ TDI

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime20/6/2009, 18:32

no jo, je to dolezite robit Wink
Návrat hore Goto down
PIRATTT
Začiatočník
Začiatočník
PIRATTT

Male
Vek : 40
Registrácia : 05.04.2009
Počet príspevkov : 22
Auto : GOLF 4 ABT SPORTLINE CHIP

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime21/6/2009, 17:52

WELMI DWOLEZITE JE MENIT WZDUCHOVY FILTER ASPON KAZDY DRUHY MESIAC NEOODDZUBES TURBO A WAHU WZDUCHU
Návrat hore Goto down
http://POKEC.SK--KS-936BC -NICK NAME
tdi_racer
Autoškolák
Autoškolák
tdi_racer

Male
Registrácia : 15.09.2009
Počet príspevkov : 139
Auto : VW Golf 4 tdi (66kw) AGR 1999 (12)

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime3/1/2010, 22:35

PIRATTT napísal:
WELMI DWOLEZITE JE MENIT WZDUCHOVY FILTER ASPON KAZDY DRUHY MESIAC NEOODDZUBES TURBO A WAHU WZDUCHU
to vazne ? kks ja som minule menil vzduchovy filter , asi po 50 tisic km .. konecne Very Happy ... totalne plne sanie much a bordelu ... cudujem sa ze tade vobec isiel vzduch ...
Návrat hore Goto down
Veduci
Autoškolák
Autoškolák
Veduci

Male
Registrácia : 02.05.2009
Počet príspevkov : 119
Auto : VW Golf IV 1.9 TDi | AHF 81kW

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime5/1/2010, 21:10

kazdy druhy mesiac ?!?!?! Co trtkam bankarovu dceru ? Nieje to moc casto ?
Návrat hore Goto down
tdi_racer
Autoškolák
Autoškolák
tdi_racer

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime5/1/2010, 21:14

Veduci napísal:
kazdy druhy mesiac ?!?!?! Co trtkam bankarovu dceru ? Nieje to moc casto ?
co ja viem ale sak 10 euro ta hadam zas nezabije Very Happy ci to je az tak vela ? a len tak mimochodom ak najdes daku bankarovu dceru a fesnuuu tak poprosim ciselko na nu potom Very Happy ale sak tak si daj šišku a nemusis menit uz nikdy .... sem tam si ju vycistis a mas pokoj ... Very Happy 
Návrat hore Goto down
MuFFin0
Vodič
Vodič
MuFFin0

Male
Registrácia : 25.01.2009
Počet príspevkov : 234
Auto : GIV 1,9 TDI 66kW AGR

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime5/1/2010, 21:50

pokial nemas zohriaty motor tak to moc nevytacaj, po dlhsej jazde alebo ked tomu nakladas tak nechaj vychladit turbo, tankuj "kvalitnu" naftu, ak taku v SR vobec najdes Smile (hlavne nie na cerpacich staniciach ako je napr "Batax" kde miesto nafty dostanes nejaky strik) .a dodrzuj servisne intervaly (vymena oleja,filtrov)...prajem ti vela stastnych kilometrov Wink
Návrat hore Goto down
MuFFin0
Vodič
Vodič
MuFFin0

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime5/1/2010, 21:56

no menit vzduchovy filter kazde 2 mesiace urcite pomoze tomu, aby sa ti bordel nedostal do sania ale je to zbytocne kedze filter sa ma menit bud kazdy rok alebo po 15 000km...mozno miesto tej vymeni by nezaskodilo ho z casu nacas vytiahnut a vycistit ale kupovat novy kazde dva mesiace je podla mna prehnane...tie servisne intervaly maju svoje opodstatnenie...
Návrat hore Goto down
RUNDA
Autoškolák
Autoškolák

Male
Registrácia : 20.05.2008
Počet príspevkov : 56
Auto : vw

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 06:51

...podla mna ani tak nejde o tie dva mesiace,ale o kilometre,nie?ja najazdim za dva mesiace 3000km,ale on mozno 30000km a to je rozdiel...ale filtre radsej menit castejsie...
Návrat hore Goto down
tdi_racer
Autoškolák
Autoškolák
tdi_racer

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 10:05

MuFFin0 napísal:
pokial nemas zohriaty motor tak to moc nevytacaj, po dlhsej jazde alebo ked tomu nakladas tak nechaj vychladit turbo, tankuj "kvalitnu" naftu, ak taku v SR vobec najdes Smile (hlavne nie na cerpacich staniciach ako je napr "Batax" kde miesto nafty dostanes nejaky strik) .a dodrzuj servisne intervaly (vymena oleja,filtrov)...prajem ti vela stastnych kilometrov Wink
este k tej kvalitnej nafte ...ja chodim  tankovat len na shellku .... ten v - power diesel .... je sice drahsi ale tak myslim ze je to kvalitne palivo ... teda myslim no ... Smile zo zaciatku som daval uplne normalnu naftu ...mozno prvy mesiac ... ale potom mi kamos poradil ze sak na shellke maju kvalitne palivo ... tak som skusil a zda sa mi ze na ten v power ide to auto aj trosicku lepsie .... 
Návrat hore Goto down
mirec G 3
Vodič
Vodič
mirec G 3

Male
Registrácia : 04.10.2009
Počet príspevkov : 250
Auto : Golf 3 Variant 1,9 TDI 66 kW

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 10:28

ked ide o filter tak neaký green ten stačí len vyprat a čo sa týka nafty tak fakt na shellke maju kvalitnu
Návrat hore Goto down
tdi_racer
Autoškolák
Autoškolák
tdi_racer

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 10:32

mirec G 3 napísal:
ked ide o filter tak neaký green ten stačí len vyprat a čo sa týka nafty tak fakt na shellke maju kvalitnu
no dalsi clovek co tvrdi ze tam maju kvalitnu naftu ... to sa mi lubi ...  ale tak na nafte netreba setrit , kdo ma svoje auto rad a chce aby mu vydrzalo tak nebude tankovat nejaky sajrajt za polovicnu cenu alebo co ... 
Návrat hore Goto down
Speedy18
Autoškolák
Autoškolák
Speedy18

Male
Vek : 34
Registrácia : 12.09.2009
Počet príspevkov : 91
Auto : VW Touran 2.0TDI BKD-JPK 103kW 16V DSG6 TREND / Golf III 1.9 TDI 66kW

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 13:54

Inakšie aj ja nechávam turbo dotočiť a vychladiť.
A pravidelný servis je tiež potrebný.
Mňa čaká výmena rozvodov a brzd. platničiek.

Naposledy upravil Speedy18 dňa 6/1/2010, 14:08, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
Speedy18
Autoškolák
Autoškolák
Speedy18

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 13:55

Trošku OT ale čo vravíte na OMV ?
Ja tam v zime tankujem Alpine diesel a som spokojný.
Doteraz som tankoval na Slovnafte ale tá nafta sa mi vôbec nepáči...
Je Shell kvalitnejsi ako OMV ?
Návrat hore Goto down
MuFFin0
Vodič
Vodič
MuFFin0

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime6/1/2010, 20:03

OT pokracovanie Smile - ja som kedysi tankoval na esso pumpe,potom agip,potom omv vsetko tie zakladne "nevylepsene nafty" a potom som presiel na omv premium a teraz uz asi 3/4 roka tankujem iba na Shellke shell V-power diesel a pri tejto nafte uz asi ostanem pretoze mam pri nej najmensiu spotrebu a subjektivne sa mi zda ze ma ten motor lepsi chod...
Návrat hore Goto down
Speedy18
Autoškolák
Autoškolák
Speedy18

Male

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime9/1/2010, 22:41

MuFFin0 napísal:
OT pokracovanie Smile - ja som kedysi tankoval na esso pumpe,potom agip,potom omv vsetko tie zakladne "nevylepsene nafty" a potom som presiel na omv premium a teraz uz asi 3/4 roka tankujem iba na Shellke shell V-power diesel a pri tejto nafte uz asi ostanem pretoze mam pri nej najmensiu spotrebu a subjektivne sa mi zda ze ma ten motor lepsi chod...

A čo povieš na Shell Diesel Extra ?
http://www.shell.com/home/content/sk/shell_for_motorists/fuels/Diesel_extra/diesel_extra_14102004.html
skus pozrieť na tej stránke aj nižšie tie odkazy (Jedinečné zloženie)
Alebo je predsa len lepší V-Power ?
Našiel som zopár info o V-Power:
Syntetická nafta

rady o udrzbe tdi 1
GTL
je súhrnný názov pre technológie, ktoré dokážu vytvoriť tekuté
uhľovodíky (ako sú napríklad palivá a oleje) zo zemného plynu.

Palivo
GTL sa vyrába synteticky zo zemného plynu, a preto má prakticky nulový
obsah síry a extrémne vysokú hodnotu cetanového čísla. Tým napomáha
čistejšiemu a výkonnejšiemu spaľovaniu, ako je to pri bežnej motorovej
nafte.
Ďakujem za radu.
Návrat hore Goto down
Sponsored content

rady o udrzbe tdi Empty
OdoslaťPredmet: Re: rady o udrzbe tdi   rady o udrzbe tdi Icon_minitime

Návrat hore Goto down

rady o udrzbe tdi
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» POMOZTE MI NEVEVIEM SI RADY
» neviem si rady...prosim pomoc
» prosim o RYCHLE RADY ZHAVENIE

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: