Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf |
|
| denne svietenie ZADARMO | |
|
+9Tyouko viloaj golfmannCL zuzko Marshall_G_IV nikibad baciluss mato88 Matko11 13 posters | |
Autor | Správa |
---|
baciluss VW Junior
Vek : 43 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 29/6/2009, 12:41 | |
| - golfmannCL napísal:
- Že nebolo by jednoduchšie tam buchnúť relátko napojiť to na dobíjanie alebo tlak oleja a po naštartovaní zopne stretávacie svetlá?.. HM?.. obrysové neháme tak a koncové tiež. to je 4x5W čiže 20W k dobru a nižšia spotreba o trosičku no. nikto to nepostrehne a úspora žiaroviem je tiež. Ved povinné je denné svietenie a to sú stretávacie svetlomety.
ja to veru ako jednoduchsie nepovazujem niekde davat relatko a tahat kable a napajat to na dobijanie a vymyslat ked mozes len prepojit dva piny a je hotovo | |
| | | viloaj Vodič
Vek : 37 Registrácia : 24.06.2009 Počet príspevkov : 167 Auto : GOLF 4, 1,4 16V AXP r.v.01 Bydlisko : Košice - Stare mesto
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 29/6/2009, 15:25 | |
| - baciluss napísal:
- golfmannCL napísal:
- Že nebolo by jednoduchšie tam buchnúť relátko napojiť to na dobíjanie alebo tlak oleja a po naštartovaní zopne stretávacie svetlá?.. HM?.. obrysové neháme tak a koncové tiež. to je 4x5W čiže 20W k dobru a nižšia spotreba o trosičku no. nikto to nepostrehne a úspora žiaroviem je tiež. Ved povinné je denné svietenie a to sú stretávacie svetlomety.
ja to veru ako jednoduchsie nepovazujem niekde davat relatko a tahat kable a napajat to na dobijanie a vymyslat ked mozes len prepojit dva piny a je hotovo bacilus ja si myslim ze aj tamto je lepsie ako nic ,,, ale toto riesenie je lepsie,,, lebo ked budes mat nahodou kluc v zapalovani v polohe 1 tak ti svetla budu svieti aj ked nebude motor natoceny a baterka trpy... nahodou sa zakecas z niekym a ... mozes auto tlacit a cez toto riesenie je to pre baterku lepsie, dokonca si myslim ze neni treba tahat kable,,lebo pod paluboukou su tiez kable v ktorich je štava az po nastartovani,,, cize ho treba len najst urobit z neho vyhibku a dat relatko,, a je po probleme,,, inak chcem sa opytat,, uz strasne dlho elektro. schemu na golfa 4 a neviem kde hladat,,porad daco,,pls.... uz som to chcel totiz skor robit dakujem... | |
| | | golfmannCL Pretekár
Registrácia : 27.12.2008 Počet príspevkov : 338 Auto : VW Golf II 1.6 TD (51kW)
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 29/6/2009, 17:40 | |
|
Naposledy upravil golfmannCL dňa 29/6/2009, 17:41, celkom upravené 1 krát. | |
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 29/6/2009, 17:41 | |
| Prvé riešnie je len aby bolo. Myslím že dosť vysokú prúdpotiahne štartér a nie to ešte aby ho aj svetlá ťahali. V tomto druhom zapojení je to ďaľeko rozumnejšie. No právdaŽe tie káble najdeš pod palubovkou zo spínacej skrinky do pistkovej čo idú. Zoberieš si skúšačku jedne pól buhcneš na kostru a druhým budeš skúšať. Ale pozor nato niektoré golfy majú silnejšie relátko dobíjania že sa pri voľnobežných otáčkach nezopne, ak sa neozpne vidíš na pristrojovke že indikácia nezhasla. Zvýšiš mu otáčky možno len o 200ot/min hore a kontrolk azhasne čím sa relatko zoplo. No a teraz najdeš ten vodič. Zapojíš na ovládacie svorky tu kotrolku dobíjania a na tie Ďaľsie na výstup stretávacia svetlá. A vymaľované. No ja som shcémy na takého golfa nehľadal zatial ale každopádne ti niečo kuknem ak budem mať pošlem ich sem . Zatial sa maj a veľa štastia. | |
| | | baciluss VW Junior
Vek : 43 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 1/7/2009, 07:47 | |
| - viloaj napísal:
- baciluss napísal:
- golfmannCL napísal:
ja to veru ako jednoduchsie nepovazujem niekde davat relatko a tahat kable a napajat to na dobijanie a vymyslat ked mozes len prepojit dva piny a je hotovo bacilus ja si myslim ze aj tamto je lepsie ako nic ,,, ale toto riesenie je lepsie,,, lebo ked budes mat nahodou kluc v zapalovani v polohe 1 tak ti svetla budu svieti aj ked nebude motor natoceny a baterka trpy... nahodou sa zakecas z niekym a ... mozes auto tlacit a cez toto riesenie je to pre baterku lepsie, dokonca si myslim ze neni treba tahat kable,,lebo pod paluboukou su tiez kable v ktorich je štava az po nastartovani,,, cize ho treba len najst urobit z neho vyhibku a dat relatko,, a je po probleme,,, inak chcem sa opytat,, uz strasne dlho elektro. schemu na golfa 4 a neviem kde hladat,,porad daco,,pls.... uz som to chcel totiz skor robit dakujem... Nechcem sa s tebou hadat...ako riesenie je to idealne...ale ked si zoberies ze startovaci proces trva cca 2-3 sekundy tak ten odber prudu svetiel kym este nezacne dobijat baterku nepolozi.Skor ti ju nici dobra zima a zla udrzba. Za dalsie ked sa zakecam tak rozhodne nenechavam kluc v polohe "1"...to musi byt ten clovek fakt magor. A ked ho aj necha v "1" tak svetla ho upozornia ze ma zapnuty kluc A tretia vec je, ze by si tu teraz nezhanal nejake schemy na zapojenie toho patentu No nic kazdy si spravime ako uzname za vhodne Ja pre istotu nebudem davat nic ...nahodou presadnes do ineho auta ktore nema denne svietenie a mozes sa cudovat preco na teba z dialky mava ORGAN | |
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 1/7/2009, 12:01 | |
| Ale kolega viloaj chcel shcémy lektrické od 4 golfa nie od tohoto zapojenia iba.. Ak nehoovrim spravne oprav ma. | |
| | | Matko11 Pilot
Vek : 37 Registrácia : 28.01.2009 Počet príspevkov : 791 Auto : VW Golf IV TDI 81 KW Bydlisko : okres DETVA
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 1/7/2009, 19:50 | |
| nooo tak mne sa tiez zdalo jednoduchsie riesenie od bacilusa.. to by som si trufol urobit aj sam..... ale hladat nejaky kabel niekde... a davat tam nejake relatko a neviem ake a kde.... to je podla mna dost zlozite.... ale vsak kazdemu vyhovuje nieco ine... tak nech si kazdy urobi ako bude jemu lepsie.... | |
| | | | baciluss VW Junior
| | | | golfmannCL Pretekár
| | | | viloaj Vodič
Vek : 37 Registrácia : 24.06.2009 Počet príspevkov : 167 Auto : GOLF 4, 1,4 16V AXP r.v.01 Bydlisko : Košice - Stare mesto
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 7/7/2009, 15:59 | |
| ske relatko, a kde??? no treba ti ti aspon take relatko zohnat co vydrzi minimalne- optimalne 30Amperov,,,, meral som odber prednych aj zadnych aj palubovky a dokopy to ma odber cez 25A,,, az 27A netreba sa bat,,, len trochu porozmislat,,, inak zapajal som aj zadne svetla k tomu a palubovku,,, ale daval som to uz radsej cez diody,, pretoze ked som zapal bez motora parkovacky tak mi svietili k tomu aj stretavacky,,, a ked som nechal blinker tak tiez sa mi rozsvietili vsetky aj prava strana aj lava a k tomu aj stretavacky, a diody som dal hned za vypinac na palubke,,, jak su piny na ktore som napajal kable od relatka pozicie uz neviem ale mozem to tu potom upravit | |
| | | viloaj Vodič
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 7/7/2009, 16:01 | |
| a ked sme uz pritom,,, policajt mi povedal ze nestaci mat zapnute len predne stretavacky... ze musia svietit aj zadne....... JE TO PRAVDA???????????????? lebo ze sa clovek bude spoliehat na tu automatiku a ked vojde do tmaveho priestoru alebo tunela tak ze by to potom mohol byt pruser,,, JR TO POVINNE CI NIE??? | |
| | | Tyouko Vodič
Vek : 38 Registrácia : 12.01.2009 Počet príspevkov : 295 Auto : Golf IV TDI, ALH, Highline Bydlisko : Humenne
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 7/7/2009, 16:30 | |
| To by zaujimalo aj mna bo minule som vecer siel za jednym a zadok nic.... 0 bodov.... tak som ho obehol a snazil sa mu naznacit ze mu nejdu zadne svetla nech si to pusti a on dobre ze nezacal strielat po mne.... namontuju si tie moduly na samospust. a zadok nesvieti a dela machra | |
| | | viloaj Vodič
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 7/7/2009, 16:36 | |
| su tu dva postupy a v prvom je iba zapojenie ako zapojit svetla tak aby svietili iba predne,, dokonca tu dakto spekuloval daco z prednymi hmlovkami,,, co je zakazane a policajti tiez nesu hlupi a tiez mozu mat take auta,,,,,, ale nechajme to tak,,, ja som zapojil vsetko,,, ale aj tak ma zaujima ci su povinne tie zadne,,,,,, no to urcite mal kus pravdu policajt,,lebo vojdem do tunela a nenapadne ma zapinat si svetla ked mi predne idu,, a uz je pruser na svete | |
| | | nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 7/7/2009, 23:15 | |
| denne svietenie je len do predu a cez den a za neznizenej viditelnosti.O tom ze ked vojdes do tunela sa nikde nepise ze musis svietit aj v zadu(iba ked je dazd,hmla a znizena viditelnost a samozrejme noc), ked auta ktore maju denne svietenie od vyroby ,vyhlaska prikazuje ze nesmu svietit zadne svetla ani osvetlenie znacky...a ked si urobis dodatocne svieteni denne tak tuto poziadavku ze nesmu svietit svetla v zadu moze ale aj nemusi splnat treba si vybrat. Ked si domotujes(dopinujes,relatka..atd) denne svietenie,trebarsa ako sa tu uvadza ze svietia len svetla do predu splnas vyhlasku......vo vyhlaske je ze este ked prepnes na hmlovky,klasicke svetla(stretavacky,parkovovacky,dialkove) musia sa svetla na denne svietenie vypnut-to je v pripade pridavnych svetiel na denne svietenie..... | |
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 8/7/2009, 12:52 | |
| - viloaj napísal:
- ske relatko, a kde??? no treba ti ti aspon take relatko zohnat co vydrzi minimalne- optimalne 30Amperov,,,, meral som odber prednych aj zadnych aj palubovky a dokopy to ma odber cez 25A,,, az 27A netreba sa bat,,, len trochu porozmislat,,, inak zapajal som aj zadne svetla k tomu a palubovku,,, ale daval som to uz radsej cez diody,, pretoze ked som zapal bez motora parkovacky tak mi svietili k tomu aj stretavacky,,, a ked som nechal blinker tak tiez sa mi rozsvietili vsetky aj prava strana aj lava a k tomu aj stretavacky, a diody som dal hned za vypinac na palubke,,, jak su piny na ktore som napajal kable od relatka pozicie uz neviem ale mozem to tu potom upravit
Presne tak bolo tam treba aj diody prertoze sa to mylilo potom, to som nepisal stacilo zapojenie prednych strtavacích svetlometov pretoze rec bola o dennom svietení. Takze tak ale nic si tým nepokazil takze all right.:-) | |
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 8/7/2009, 12:54 | |
| - Tyouko napísal:
- To by zaujimalo aj mna bo minule som vecer siel za jednym a zadok nic.... 0 bodov.... tak som ho obehol a snazil sa mu naznacit ze mu nejdu zadne svetla nech si to pusti a on dobre ze nezacal strielat po mne.... namontuju si tie moduly na samospust. a zadok nesvieti a dela machra
Nedelá machra len vie ze to tak môze byt v zakione nieje nikde psiane o zadnych svetlach iba o prednych stretavackach.. a ak si bol 101 v poradi co sa mu snazil v ten den poradit tak to by som uz aj ja vybuchol.. heeh. ale nie. to mozno bol iba labilnejsi to si netrebe vsimat. .hah | |
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 8/7/2009, 12:55 | |
| - viloaj napísal:
- su tu dva postupy a v prvom je iba zapojenie ako zapojit svetla tak aby svietili iba predne,, dokonca tu dakto spekuloval daco z prednymi hmlovkami,,, co je zakazane a policajti tiez nesu hlupi a tiez mozu mat take auta,,,,,, ale nechajme to tak,,, ja som zapojil vsetko,,, ale aj tak ma zaujima ci su povinne tie zadne,,,,,, no to urcite mal kus pravdu policajt,,lebo vojdem do tunela a nenapadne ma zapinat si svetla ked mi predne idu,, a uz je pruser na svete
Tak prvých 20 metrov ako vojdes dnut ta to nenapdane potom uz nao lebo pozries an budiky a tma.. takze hop treba svetla a uz je to okay. .takze ziadne strachy | |
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 8/7/2009, 12:58 | |
| - nikibad napísal:
- denne svietenie je len do predu a cez den a za neznizenej viditelnosti.O tom ze ked vojdes do tunela sa nikde nepise ze musis svietit aj v zadu(iba ked je dazd,hmla a znizena viditelnost a samozrejme noc), ked auta ktore maju denne svietenie od vyroby ,vyhlaska prikazuje ze nesmu svietit zadne svetla ani osvetlenie znacky...a ked si urobis dodatocne svieteni denne tak tuto poziadavku ze nesmu svietit svetla v zadu moze ale aj nemusi splnat treba si vybrat.
Ked si domotujes(dopinujes,relatka..atd) denne svietenie,trebarsa ako sa tu uvadza ze svietia len svetla do predu splnas vyhlasku......vo vyhlaske je ze este ked prepnes na hmlovky,klasicke svetla(stretavacky,parkovovacky,dialkove) musia sa svetla na denne svietenie vypnut-to je v pripade pridavnych svetiel na denne svietenie..... No to je sice rpevda z enieje psiane ze musis sveitit vzadu ale pred casom si nemal automaty. a bolo ze rozsviet svetla, a to bolo závisle zadne na predných. Cize v konecnom dôsledku aj vzadu by stoho mohlo plynut ze ba malis vietit no takze radsej zapnut ako za tunelom pystit s penazenky 30€, a mas este znizenu bezpecnost .lebo za taeou kolega mozno je slepy a neuvidi ta. Radsej by som zapol no môj nazor iba. | |
| | | nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO 8/7/2009, 20:28 | |
| - golfmannCL napísal:
- nikibad napísal:
- denne svietenie je len do predu a cez den a za neznizenej viditelnosti.O tom ze ked vojdes do tunela sa nikde nepise ze musis svietit aj v zadu(iba ked je dazd,hmla a znizena viditelnost a samozrejme noc), ked auta ktore maju denne svietenie od vyroby ,vyhlaska prikazuje ze nesmu svietit zadne svetla ani osvetlenie znacky...a ked si urobis dodatocne svieteni denne tak tuto poziadavku ze nesmu svietit svetla v zadu moze ale aj nemusi splnat treba si vybrat.
Ked si domotujes(dopinujes,relatka..atd) denne svietenie,trebarsa ako sa tu uvadza ze svietia len svetla do predu splnas vyhlasku......vo vyhlaske je ze este ked prepnes na hmlovky,klasicke svetla(stretavacky,parkovovacky,dialkove) musia sa svetla na denne svietenie vypnut-to je v pripade pridavnych svetiel na denne svietenie..... No to je sice rpevda z enieje psiane ze musis sveitit vzadu ale pred casom si nemal automaty. a bolo ze rozsviet svetla, a to bolo závisle zadne na predných. Cize v konecnom dôsledku aj vzadu by stoho mohlo plynut ze ba malis vietit no takze radsej zapnut ako za tunelom pystit s penazenky 30€, a mas este znizenu bezpecnost .lebo za taeou kolega mozno je slepy a neuvidi ta. Radsej by som zapol no môj nazor iba. ano mas pravdu len tie znacky aby si svietil v tuneloch uz podavali dole,alebo daju este len,....tak ak mas zapojeny jeden system s tu uvadzanich ako pise kolega po 20 metroch ta nenapadne ale kde nesieti pristrojovka tak si ich zapnes | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: denne svietenie ZADARMO | |
| |
| | | | denne svietenie ZADARMO | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |
|