| Sledovanie tlaku v pneumatikách | |
|
|
Autor | Správa |
---|
stifo Autoškolák
Vek : 45 Registrácia : 21.02.2009 Počet príspevkov : 57 Auto : VW Golf VI 2.0 TDI 81kW/110PS Bydlisko : Žiar nad Hronom
| Predmet: Sledovanie tlaku v pneumatikách 1/6/2009, 17:42 | |
| Vedel by mi niekto vysvetliť ako funguje sledovanie tlaku v pneumatikách na princípe ABS senzorov, a čo je potrebné ku tomu aby to fungovalo aj keď som si to nedal pri kúpe vozidla. Keď som sa na to pýtal v servise, tak nemali ani páru o tom, a že do bŕzd zasahovať oni nemôžu a také bla bla bla ... Predpokladám, že to stačí len aktivovať v riadiacej jednotke a doplniť tlačítko na resetovanie. Ale istý som si nie som. Predpokladám, že sú tu lepší borci ako ja P.S.: cena príplatkovej výbavy to bolo cca 1600 SK. | |
|
| |
caravelle Autoškolák
Vek : 44 Registrácia : 28.05.2008 Počet príspevkov : 102 Auto : VW Golf VI Blue Graphit Bydlisko : BA
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 1/6/2009, 21:46 | |
| - stifo napísal:
- Vedel by mi niekto vysvetliť ako funguje sledovanie tlaku v pneumatikách na princípe ABS senzorov, a čo je potrebné ku tomu aby to fungovalo aj keď som si to nedal pri kúpe vozidla. Keď som sa na to pýtal v servise, tak nemali ani páru o tom, a že do bŕzd zasahovať oni nemôžu a také bla bla bla ...
Predpokladám, že to stačí len aktivovať v riadiacej jednotke a doplniť tlačítko na resetovanie. Ale istý som si nie som.
Predpokladám, že sú tu lepší borci ako ja
P.S.: cena príplatkovej výbavy to bolo cca 1600 SK. na toto som zvedavy aj ja... zaroven sa skusim opytat kamosa, co robi v servise.. sice seat.. ale mozno bude vediet... ja som to na svoje auto tiez nedal... | |
|
| |
stifo Autoškolák
Vek : 45 Registrácia : 21.02.2009 Počet príspevkov : 57 Auto : VW Golf VI 2.0 TDI 81kW/110PS Bydlisko : Žiar nad Hronom
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 2/6/2009, 17:21 | |
| - caravelle napísal:
- stifo napísal:
- Vedel by mi niekto vysvetliť ako funguje sledovanie tlaku v pneumatikách na princípe ABS senzorov, a čo je potrebné ku tomu aby to fungovalo aj keď som si to nedal pri kúpe vozidla. Keď som sa na to pýtal v servise, tak nemali ani páru o tom, a že do bŕzd zasahovať oni nemôžu a také bla bla bla ...
Predpokladám, že to stačí len aktivovať v riadiacej jednotke a doplniť tlačítko na resetovanie. Ale istý som si nie som.
Predpokladám, že sú tu lepší borci ako ja
P.S.: cena príplatkovej výbavy to bolo cca 1600 SK. na toto som zvedavy aj ja... zaroven sa skusim opytat kamosa, co robi v servise.. sice seat.. ale mozno bude vediet... ja som to na svoje auto tiez nedal... ja by som si to dal, keby som si skladal auto na objednavku (bral som predvadzacku) ... ved pri tej cene by sa tych cca 1600 stratilo ... | |
|
| |
Skolacik Začiatočník
Registrácia : 10.05.2009 Počet príspevkov : 4
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 2/6/2009, 22:31 | |
| Myslim ze na ceskom VW fore som nasiel navod na dodatocne dorobenie kontroly tlaku v pneu na passat cc, ale teraz ho ani za otca neviem najst...ale princip by mohol byt viac menej rovnaky... | |
|
| |
caravelle Autoškolák
Vek : 44 Registrácia : 28.05.2008 Počet príspevkov : 102 Auto : VW Golf VI Blue Graphit Bydlisko : BA
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 3/6/2009, 13:57 | |
| - Skolacik napísal:
- Myslim ze na ceskom VW fore som nasiel navod na dodatocne dorobenie kontroly tlaku v pneu na passat cc, ale teraz ho ani za otca neviem najst...ale princip by mohol byt viac menej rovnaky...
tak hladaj otec, hladaj... | |
|
| |
stifo Autoškolák
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 3/6/2009, 17:28 | |
| co som nasiel zatial na nete: http://forum.skodahome.cz/index.php?s=363710a7eea4f8a2bf1af44628436bf2&showtopic=32237&pid=1129360&st=0&#entry1129360 | |
|
| |
voodoo Začiatočník
Registrácia : 15.07.2009 Počet príspevkov : 6
| Predmet: kontrola tlaku v pneumatikach 15/7/2009, 08:20 | |
| kontrola tlaku funguje na principe zmeny rychlosti otacania podhusteneho kolesa. Podhustene koleso ma mensi priemer a preto sa musi otacat rychlejsie ako ostatne. Elektronika to vyhodnoti a rozsvieti kontrolku. Pdf navod na dobudovanie v nemcine mozem zaslat na email. | |
|
| |
stifo Autoškolák
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 15/7/2009, 17:23 | |
| - voodoo napísal:
- kontrola tlaku funguje na principe zmeny rychlosti otacania podhusteneho kolesa. Podhustene koleso ma mensi priemer a preto sa musi otacat rychlejsie ako ostatne. Elektronika to vyhodnoti a rozsvieti kontrolku. Pdf navod na dobudovanie v nemcine mozem zaslat na email.
To mas navod na doplnenie na Golfa 6 ? | |
|
| |
voodoo Začiatočník
Registrácia : 15.07.2009 Počet príspevkov : 6
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 15/7/2009, 20:55 | |
| je to na golfa V, ale to bude asi o tom istom. | |
|
| |
Prekladateľ Začiatočník
Registrácia : 01.06.2010 Počet príspevkov : 3
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách 1/6/2010, 10:29 | |
| VW používa dva druhy sledovania tlaku v pneumatikách. 1. pomocou ABS senzorov - rozdiel v rýchlosti otáčania kolies pri rozdielnom tlaku v pneumatikách - je nutné po každom dohustení pneumatík kalibrovať zhruba 2-sekundovým stlačením tlačidla kontroly tlaku. Nevidím väčší technický problém v uvoľnení tejto funkcie v riadiacej elektronike po dpolnení odpovedajúceho tlačidla (to či to servis bude ochotný urobiť je ale iná pesnička). Tento systím patrí do základnej výbavy v Passate CC. 2. Priamym meraním tlaku pomocou tlakových senzorov v päte ventilov. Je drahší a signál prenáša bezdrôtovo, preto je potrebné meniť senzory (batéria v senzoroch je zaliata do tela senzorov) raz za zhruba 3 - 5 rokov. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Sledovanie tlaku v pneumatikách | |
| |
|
| |
| Sledovanie tlaku v pneumatikách | |
|