VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Tecie olej...

Goto down 
+8
gabesz0102
MIRECC
mato88
Lucko
davo
01lukasss01
baciluss
slosi_15
12 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2
AutorSpráva
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male
Registrácia : 06.09.2007
Počet príspevkov : 1088
Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF

Tecie olej... - Stránka 2 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 08:13

Slosine rozmislal som a mi mozeme zobrat tu nadobku s toho tvojho stareho motora.... Co ty nato??? Sa to len prehodi a je to hotovo.. :-D
Návrat hore Goto down
slosi_15
Vodič
Vodič
slosi_15

Male
Vek : 34
Registrácia : 30.10.2008
Počet príspevkov : 300
Auto : EX: Golf III 1,6 55kw AEE :) -------------> Golf IV 1,9 TDI 66kw :)

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 10:24

vidis to Very Happy to by ma nenapadlo, len ci ta nebude natom podobne jak je aj tato Very Happy ale za pokus to stoji Wink
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 15:15

01lukasss01 napísal:
Prasknute tesnenie to nieje je to plna ekspanzna nadopka na olej je tam vela kondenzu a nema to kam unikat tak si to naslo cestu von cez mierku oleja... Staci vicisti, vymenit vycistit aspon veko ventilov a chalan jazdi dalej.... !!!!

...kondenz by aj bol v poriadku...ale nie taketo mnozstvo.je to vela.co podla teba tlaci von ten olej???...kompresiu mu tlaci ,zatial len do oleja...no casom to bude horsie to mi ver!bud tesnenie pod hlavou,alebo piestne kruzky su k.o....alebo prasknuta hlava,blok...atd,tak jak to Mirecc spominal....
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 18:48

Najjednoduchšie zmerat kompresiu a vieš na čom si.Zabere to cca 30 min a aspom sa budeš mat od čoho odrazit bez rozoberania.
Návrat hore Goto down
Janco
Začiatočník
Začiatočník
Janco

Male
Vek : 48
Registrácia : 09.10.2009
Počet príspevkov : 12
Auto : VW Golf III Variant 1,9 TDI 81 kw

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 20:04

Sledujem debatu ale je to na 1000% tesnenie, skôr či neskôr budeš musieť vymeniť. Nečakaj do leta lebo ti odíde neco iné. Videl som už také. Ja mám tiež kondenzát ale to vyzerá inak, a netlačí von spod dekla. Teraz za to zaplatíš možno stovku ale ak sa to zhorší bude to drahšie. A daj vymeniť aj olej.
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 20:30

gabesz0102 napísal:
01lukasss01 napísal:
Prasknute tesnenie to nieje je to plna ekspanzna nadopka na olej je tam vela kondenzu a nema to kam unikat tak si to naslo cestu von cez mierku oleja... Staci vicisti, vymenit vycistit aspon veko ventilov a chalan jazdi dalej.... !!!!

...kondenz by aj bol v poriadku...ale nie taketo mnozstvo.je to vela.co podla teba tlaci von ten olej???...kompresiu mu tlaci ,zatial len do oleja...no casom to bude horsie to mi ver!bud tesnenie pod hlavou,alebo piestne kruzky su k.o....alebo prasknuta hlava,blok...atd,tak jak to Mirecc spominal....

Tak nie ze podla mna ale je to tak ako som uz pisal je to ta nadobka na kondenz... Roby to preto lebo je v nej vela kondenzu cize voda nespaleny" bordel" a podobne je vela pod nulou cize mraz v nadobke mu to zamrzne respektyve v hadici pred nadobkou a nez sa to zohreje a roztopy tak mu vytlaci cez mierku oleja von olej... A mimochodom ano mirec zmerat tlaky nieje problem aj mu ich zmeriam ale uz som sa z takmto pripadom stretol aj u 1,9TDI a aj u 1,4 16V GIV.... Ono chlapci je to student tak netreba hadzat korunky do vetra poznate to prislovie dva krat meraj raz rez chalan zaplati cca10-15eur a funguje dalej ak to nebude ono tak k desiatim euram sa v najhorsom pripade pribudne 100vka ale to nechcem malovat certa na stenu... A tych 1000%?? UVIDIME KED SA VYMENI NADOBKA MOZNO TI DAM ZA PRAVDU A MOZNO DAS TY MNE....

Jo a tie foto na 1 stranke niesu z tohoto motora v tomto aute je druhy tak tie foto predtym neberte do uvahy... je to nezavysle od toho...
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 21:26

01lukasss01 napísal:
gabesz0102 napísal:
01lukasss01 napísal:

Tak nie ze podla mna ale je to tak ako som uz pisal je to ta nadobka na kondenz... Roby to preto lebo je v nej vela kondenzu cize voda nespaleny" bordel" a podobne je vela pod nulou cize mraz v nadobke mu to zamrzne respektyve v hadici pred nadobkou a nez sa to zohreje a roztopy tak mu vytlaci cez mierku oleja von olej... A mimochodom ano mirec zmerat tlaky nieje problem aj mu ich zmeriam ale uz som sa z takmto pripadom stretol aj u 1,9TDI a aj u 1,4 16V GIV.... Ono chlapci je to student tak netreba hadzat korunky do vetra poznate to prislovie dva krat meraj raz rez chalan zaplati cca10-15eur a funguje dalej ak to nebude ono tak k desiatim euram sa v najhorsom pripade pribudne 100vka ale to nechcem malovat certa na stenu... A tych 1000%?? UVIDIME KED SA VYMENI NADOBKA MOZNO TI DAM ZA PRAVDU A MOZNO DAS TY MNE....

Jo a tie foto na 1 stranke niesu z tohoto motora v tomto aute je druhy tak tie foto predtym neberte do uvahy... je to nezavysle od toho...
...co ma spolocne voda s olejom???pises ,ze tlaci..ale co tlaci???a s tou vodou to nechapem,ze zamrza...nic tam nema zamrzat ked tam ma nemrznucu zmes...
Návrat hore Goto down
Janco
Začiatočník
Začiatočník
Janco

Male
Vek : 48
Registrácia : 09.10.2009
Počet príspevkov : 12
Auto : VW Golf III Variant 1,9 TDI 81 kw

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 21:39

No práve v oleji nemá co hladat voda. Ale uvydíme.
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 22:09

Chlapci nehajte tak ked to urobime tak vam to nafotime a budete to chapat..... Tlaci mu von olej cize mu tecie olej... Vsedko sa vyriesi a vy sa otom dozviete.....
Návrat hore Goto down
slosi_15
Vodič
Vodič
slosi_15

Male
Vek : 34
Registrácia : 30.10.2008
Počet príspevkov : 300
Auto : EX: Golf III 1,6 55kw AEE :) -------------> Golf IV 1,9 TDI 66kw :)

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 22:24

no inak dneska som mal pod autom karton, a kvapkalo naneho ani nie ze olej, bolo to nieco medzi vodou a olejom, take priesvitne mazlave a v nadobke na chladiacu kvap. klesla o kusok zmes nizsie
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime25/1/2010, 23:14

No nic mam taky pocit ze si mi to nedefinoval presne v tedy... Takze auto ti teraz stalo a urobilo to za studena a nebolo nastartovane??? Neva nebudeme to riesit takto dohodneme sa nejaky mozny volny cas a omrkneme to. Donesiem tlakomer a viskusame rovno aj tie tlaky. Ale tie vylucujem lebo spotrebu mas ako vysitu......
Návrat hore Goto down
wl4do
Pretekár
Pretekár
wl4do

Male
Vek : 38
Registrácia : 09.07.2009
Počet príspevkov : 539
Auto : MK IV 1999, 1.9 TDI, 66 kW, ALH

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime2/11/2011, 18:09

Caute chalani, poradte prosim.
Nedavno mi zacal ubudat motorovy olej. Kedze som si nebol isty odkial, tak som vycistil motorovy priestor pomocou cistica a par tyzdnov som jazdil a pozoroval nejaky unik oleja. teraz som si vsimol, ze to tecie odtialto, cez toto tesnenie. (vid foto, pozn. foto je z NETU! Pretoze ak by som to odfotil, tak to asi nebude aj tak vidiet) Pod autom som este nebol vlezeny, takze este musim pozriet tam. Ale priebezne jasne vidiet odtialto unik.
Tecie olej... - Stránka 2 Egrn

Nevyzera to na velke mnozstvo, ale v septembri som dolieval asi 0,7 l a dnes asi takisto tak, a to nejazdim extra vela.. Cierny dym som vobec nezaznamenal.. To vazne dokaze taketo mnozstvo spalit, ci kade to mizne? :/
Otazka je, ci to mozem bez obav rozobrat, a dat nove tesnenie?? Vopred diky za radu.
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime2/11/2011, 19:42

sekol si sa v sekcii Exclamation podla man ti tecie pod vikom ventilom...mne tiez tieklo stamad,som hodil dole dekel motoru a cuduj sa svetu zadne matice na viku boli povolene Shocked odvtedy som sice nepozeral.a tiez tieklo spod nalievaci otvor oleja,je tam gumene tesnenie,vybral som ho ,ocistil,odmastil a natrel top gasketom(RETECH) Wink
Návrat hore Goto down
wl4do
Pretekár
Pretekár
wl4do

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime2/11/2011, 19:56

Aha, toto je len pre trojkove Embarassed D No videl som u prveho 1.9 tdi 66kw, tak som to dal sem Smile
OK teda, popozeram dokladnejsie.
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime3/11/2011, 01:05

wl4do napísal:
Aha, toto je len pre trojkove Embarassed D No videl som u prveho 1.9 tdi 66kw, tak som to dal sem Smile
OK teda, popozeram dokladnejsie.
Spolahneme sa na moderatora ze to prehodi. Cau som tiez z MA. Poriedne pozri odkial ti to tecie. Tam to miesto ako popisujes moze byt len spinave od toho kde tu skutocne vyhadzuje. Ale ak nie tak ta asi nepotesim...Jedine dve veci ktore mozu do tam tych miest dostat olej su odvetranie klukovej skrine alebo turbo. Bud ti vyhaduje moc olejovych vyparov alebo ti netesni turbo.
Návrat hore Goto down
wl4do
Pretekár
Pretekár
wl4do

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime3/11/2011, 09:56

Nazdar. Obávam sa, že máš pravdu, a bude asi niečo s turbom.. zhruba od tej chvíle čo som si všimol, že mi mizne olej, tak sa mi zdá turbo hlasnejšie, pri pridaní začalo pískať, resp. sičať o niečo hlasnejšie, čo som dovtedy nepočul.. Evil or Very Mad
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime3/11/2011, 11:45

wl4do napísal:
Nazdar. Obávam sa, že máš pravdu, a bude asi niečo s turbom.. zhruba od tej chvíle čo som si všimol, že mi mizne olej, tak sa mi zdá turbo hlasnejšie, pri pridaní začalo pískať, resp. sičať o niečo hlasnejšie, čo som dovtedy nepočul.. Evil or Very Mad
Ou vaja...asi pomali konci...aky to mas rv.?
Návrat hore Goto down
wl4do
Pretekár
Pretekár
wl4do

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime3/11/2011, 12:01

r.v. 1999. Hned si to idem dat to popisu Embarassed
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime4/11/2011, 00:42

wl4do napísal:
r.v. 1999. Hned si to idem dat to popisu Embarassed
Takze turbo s obtokom...to nie je drahe ako zanovne alebo repas...odporucal by som ti setrit a co najskor to vymenit...nech zbytocne moc nezasieras motor ked to tak moc prepusta.
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Tecie olej...   Tecie olej... - Stránka 2 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Tecie olej...
Návrat hore 
Strana 2 z 2Choď na stránku : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Z cidla tecie olej 1.4 16v
» Zmena oleja .
» SERVO TECIE
» Tecie nafta
» tecie mi voda do vnutra!!!!

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: