Slubil som ze urobim temu s fotkami, ako som prerabal svetla, tak sa teda pokusim
Povodne to boli tieto svetla
Plan bol implementovat miesto povodnej optiky bixenonovu, zmenit farbu svetiel na ciernu a dat lepsie diody do AE (angel eyes).
Tuto optiku som implementoval
Rozoberanie svetla
Sklo som dal dole tak, ze som ho nahrial (stacilo lepsim fenom, ale na ine svetla odporucam teplovzdusnu pistol), na jednom mieste podpacil velkym skrutkovacom a potom postupne nahrieval a odliepal.
Plast okolo sosovky zavadzal a nezmestila sa do svetla, tak som ho musel obrusit na potrebne rozmery.
Takto som brusil kvoli drziaku diody v AE, ktory zavadzal.
Navrtany novy otvor na uchytenie a zbrusene dalsie casti optiky, ktore zavadzali.
Jeden drziak povodnej optiky musel ist prec, aby sa zmestila nova. A toto lepidlo som pouzival na lepenie.
Predlzene kabliky na ovladanie naklapania clony pre dialkove. Napojil som to na kable ziarovky povodneho dialkoveho a nechal svietit aj tu.
Takto som chcel vyriesit zadny kryt, ale urobil som to inac, lebo na napadlo ze ta vybojka, co trci von sa bude pohybovat pri nastaveni sklonu svetiel.
Aby sa jednoduchsie vyrabal novy plast zadneho krytu, zvacsil som ten otvor. Z prace mam jeden novy podblatnik na ceeda, tak z neho dorobim plastovy kryt, prilepim a zatesnim.
Brusenie farby z casti svetiel, ktore sa mali striekat.
Po nastreku. Cista cierna a 4 vrstvy laku.
Montaz optiky. Dal som radsej aj lep, kedze optika bola vo svetle dost natesno a bola sanca ze sa to dobre prilepi. Zaroven som ju na 2 miestach aj prichytil skrutkami.
Tu vidno jednu skrutku ktora drzi optiku a miesto ktore bolo treba brusit, pre drziak diody a ten drziak.
Druha skrutka, ktora drzi optiku. Rovnako bola pripevnena aj povodna optika.
Vyroba novych diod do AE. Pouzil som 1W diody a vyrobil take, ktore svietia do 2 stran.
Na vyrobu zadnych plastovych krytov som uz nemal cas, tak som to zatial utesnil takto amatersky. Prvy krat sa svetla zarosili, ale sa aj pekne odrosili za chvilu
Hotove svetlo.
Takto to svieti:
Ked je auto dalej od steny, tak sa luce pekne spoja a tvoria jeden. Dialkove mam riesene tak, ze ked prepnem svieti aj povodna H1 ziarovka, aj bixenon sa prepne na dialkove a svieti vyssie.