| Denné svietenie G3 - Day Light DRL | |
|
+4Sharkygolf Sebring peon3 MINO 8 posters |
|
Autor | Správa |
---|
MINO Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 02.01.2009 Počet príspevkov : 599 Auto : GOLF 3 AEX Bydlisko : Somewhere Near The Ukraine
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 15/3/2009, 16:44 | |
| to znamena ze MOZU byt zasvietene aj zadne svetla.....ty ked ides s obycajnym autom...mas tiez zadne vypnute??? otom je ta vyhoda DRL...ze zadne mozu byt oproti obycajnym vypnute.... a este k tomu cobra tuningu....svetla stoja 8253,- CZK ...co je v dnesnom kurze cca 310 eur....oni ponukaju cenu 280 eur...s potovnym na slovensko...cize uz rovno domov....hm? | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 15/3/2009, 17:17 | |
| takze takto su to vybrate vety s tej vyhlasky: Denným prevádzkovým svietidlom sa rozumie svietidlo smerujúce dopredu slúžiace na zlepšenie viditeľnosti motorového vozidla za jazdy cez deň.
Svietidlá musia byť schválené a označené príslušnou schvaľovacou značkou. V blízkosti schvaľovacej značky musia mať označenie „RL“.
spolu s dennými prevádzkovými svietidlami nesmú svietiť obrysové svietidlá a svietidlá na osvetlenie zadnej tabuľky s evidenčným číslom vozidla. a zadne svetla su predsa obrysove ze...
...no a ak tomu citatu a slovicku ,,mozu" este nieco treba si to precitat cele jop,a vsimnut si ine slovicko: a to je,, namiesto""(ak to ma spravne odpisane)
.......Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené........ ...namiesto znamena ze bud jedno alebo druhe!!! Mate pre toto slovicko ine vysvetlenie v tejto vyhlaske???,...tak napiste.
a ten citat je ,osvetlenia vozidla,dalej k tomu patri aj vyhlaska co a ako maju svetla na denne svietenie splnat...... | |
|
| |
MINO Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 02.01.2009 Počet príspevkov : 599 Auto : GOLF 3 AEX Bydlisko : Somewhere Near The Ukraine
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 15/3/2009, 18:41 | |
| niki niki niki....citaj pozorne...ty sam si mi pri sudnych prikazoch povedal..ze neprekrucaj......a citaj dokonca..... c) spolu s dennými prevádzkovými svietidlami nesmú svietiť obrysové svietidlá a svietidlá na osvetlenie zadnej tabuľky s evidenčným číslom vozidla. ( Požiadavka sa vzťahuje len na vozidlá schválené podľa predpisu EHK č. 48, série zmien 04, účinnej od 7.8.2008, alebo neskoršej. Skôr schválené vozidlá spravidla túto požiadavku takisto spĺňajú, i keď pre ne nie je záväzná.) | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 15/3/2009, 19:38 | |
| cital si teen predpis EHK č.48 serie zmien 04??? ja som nieco nasiel
K predpisu EHK OSN č. 48 bola prijatá séria zmien 04, ktorý zavádza pre vozidlá povinné vybavenie dennými svetlami a ich automatické prepínanie na stretávacie svetlá pri zmene svetelných podmienok. Predpis obsahuje prechodné ustanovenia | |
|
| |
nikibad Agent
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 15/3/2009, 19:49 | |
| k tym svetla s tym led pasikom vo vnutry je to jasne tak ze niesu schvelene pre denne svietenie.ked tam budes ma RL ,tak ano. Mas tam iba E.A ten pasik nahradzuje parkovacky,a na parkovackach nesmies jazdit.Mam pravdu??,Radsej sa spytam aby mi zas niekto nepovedal ze prekrucam.. A DLR svetla su v tej vyhlaske pridavne svetla,a k nim je napisane co musia spnat. MINO mozes mi este sa vyjadrit k bodu a - b 4. Elektrické zapojenie svietidiel musí zabezpečiť: a) automatické zapnutie denných prevádzkových svietidiel, keď je zariadenie na štartovanie alebo vypínanie motora v polohe umožňujúcej chod motora, b) automatické vypnutie denných prevádzkových svietidiel pri zapnutí predných hmlových, stretávacích alebo diaľkových svetlometov okrem prípadu, keď sa svetlomety rozsvietia na krátky interval ako svetelné výstražné zariadenie,c) spolu s dennými prevádzkovými svietidlami nesmú svietiť obrysové svietidlá a svietidlá na osvetlenie zadnej tabuľky s evidenčným číslom vozidla. (Požiadavka sa vzťahuje len na vozidlá schválené podľa predpisu EHK č. 48, série zmien 04, účinnej od 7.8.2008, alebo neskoršej. Skôr schválené vozidlá spravidla túto požiadavku takisto spĺňajú, i keď pre ne nie je záväzná.) ale ja s toho stale chapem ze zadne ti nebudu svietit.(a nemozu)........hmlovky bez stretavacich nezapnes,tak isto aj dialkove svetla,stretavacie bez parkovaciek nezapnes, no a ked zapnes parkovacky tak aj svetla vzadu,,,a na parkovackach nemozes jazdit.....---cize mozu len denne svetla svietit a ostatne nie..... | |
|
| |
MINO Pretekár
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 16/3/2009, 10:15 | |
| to ze tieto svetla nemaju DRL...vieme uz davno.... maju PL, HC a HR na svetlometoch spĺňajúcich požiadavky tohto predpisu, pokiaľ ide len o stretávacie svetlo, písmená „C“ pre svetlomety triedy A alebo „HC“ pre svetlomety triedy B; na svetlometoch spĺňajúcich požiadavky tohto predpisu, pokiaľ ide len o diaľkové svetlo, písmená „R“ pre svetlomety triedy A alebo „HR“ pre svetlomety triedy B; pre svetlomety vybavené šošovkami z plastického materiálu sa pri symboloch predpísaných v odsekoch 4.2.2.3 až 4.2.2.5 umiestni skupina písmen „PL“; a o tej veci o ktorej som pisal v prispevku pred tvojimi dvoma...sa uz nebudem bavit....je to tam napisane...tak by si to mal pochopit... moj golf ktory bol vyroveny koncom 96 roka nebol schvalovany podla tej 48 doplnenej o 4 odstavec ktora plati od 2008 roka ---- UZ? TAKZE PRE MOJE VOZIDLO TATO VYHLASKA NIEJE ZAVAZNA | |
|
| |
nikibad Agent
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 16/3/2009, 17:10 | |
| hmm no dobre...no inac dnes som videl audinu A6vs origo DLR svetlami v narazniku a svietili jej zadne svetla | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 26/3/2009, 20:00 | |
| ja som uz videl milion audin a ani jednej so svetlami na denne svietenie nesvietili zadne svetla | |
|
| |
MINO Pretekár
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL 26/3/2009, 20:41 | |
| prave v tento utorok som tiez jednu videl..a tiez jej nesvietili.... | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Denné svietenie G3 - Day Light DRL | |
| |
|
| |
| Denné svietenie G3 - Day Light DRL | |
|