VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

denne svietenie

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
jan166
Začiatočník
Začiatočník
jan166

Male
Vek : 40
Registrácia : 10.12.2008
Počet príspevkov : 24
Auto : vw golf 5 2.0 TDi sportline 103kw

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime8/10/2009, 23:03

zdravim vsetkych
vedel by mi niekto poradit kde by som kupil ledky na denne svietenie (pzri link,take ake su na obrazku na tych golfoch ak pojdes na stranke celkom dole) Link
viac by sa mi pacili s velkymi diodkami(nie malicke) proste take dlhsie teda sirsie ak ma chapete, lebo vacsina co su tak len take uplne male diodky a to sa mi nepaci,daval si to uz niekto, ale nemam na mysli iba tie ktore sluzia iba ako doplnkove svietenie ale tie ktore su na denne svietenie urcene a homologizovane ze ak by som mal zapnute ledky cez den tak aby som nemusel mat zapnute aj stretavacie svetla ale iba tie ledky? a tiez aby som nemal problem so zelenymi vdaka
Návrat hore Goto down
jan166
Začiatočník
Začiatočník
jan166

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime14/10/2009, 12:14

jan166 napísal:
zdravim vsetkych
vedel by mi niekto poradit kde by som kupil ledky na denne svietenie (pzri link,take ake su na obrazku na tych golfoch ak pojdes na stranke celkom dole) Link
viac by sa mi pacili s velkymi diodkami(nie malicke) proste take dlhsie teda sirsie ak ma chapete, lebo vacsina co su tak len take uplne male diodky a to sa mi nepaci,daval si to uz niekto, ale nemam na mysli iba tie ktore sluzia iba ako doplnkove svietenie ale tie ktore su na denne svietenie urcene a homologizovane ze ak by som mal zapnute ledky cez den tak aby som nemusel mat zapnute aj stretavacie svetla ale iba tie ledky? a tiez aby som nemal problem so zelenymi vdaka

HMMM TAK NIKTO NIC,TAK NASIEL SOM NEJAKe LEDKY CO SA MI POZDAVAJU LEN TA CENA KUUURNA,NO ALE ZE VRAJ KVALITA a DOKONCA SA DAJU POUZIT AJ AKO DENNE SVIETENIE A AJ AKO POZICNE SVIETENIE KED PRI ZAPNUTI STRETAVACICH SVETIEL SA ICH INTENZITA STLMI A SVIETIA AKO OBRYSOVE,NO SAMOZREJME SA TO DA ZAPOJIT AJ AKO LEN DENNE SVIETENIE KEDY PRI ZAPNUTI STRETAVACIEK LEDKY VYPNU maju vsetky oznacenia aby neboli problemy so zelenymi a dokonca uz aj certifikat mi poslali na email len ci to opstoji u fizlou neviem lebo niekedy maju namietky HMMM
http://www.agauto.sk/detail/led-svetla-pro-denni-sviceni-kosa-tmave-provedeni-homologace-e9-1742-11048.html
http://www.milotec.net/led-denni-svetla-tmava.htm
http://www.milotec.net/LED-denni-sviceni/
Návrat hore Goto down
synak
Pretekár
Pretekár
synak

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.07.2008
Počet príspevkov : 320
Auto : GV

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime14/10/2009, 14:11

...hlavne sa chod najprv informovat do VW alebo niekoho kto sa vyzna ci ti to vobec pojde zapojit.. lebo GV je svina co sa tyka dorabok podobnych veci ohladne svetiel a elektroniky vseobecne..kedze vsetko ide cez RJ a pri neodbornej montazi ti to bude strajkovat.. ako urcite ide vsetko ked sa chce a vie,ale aby si zbytocne neinvestoval viac ako mas v plane..
Návrat hore Goto down
jan166
Začiatočník
Začiatočník
jan166

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime14/10/2009, 20:10

synak napísal:
...hlavne sa chod najprv informovat do VW alebo niekoho kto sa vyzna ci ti to vobec pojde zapojit.. lebo GV je svina co sa tyka dorabok podobnych veci ohladne svetiel a elektroniky vseobecne..kedze vsetko ide cez RJ a pri neodbornej montazi ti to bude strajkovat.. ako urcite ide vsetko ked sa chce a vie,ale aby si zbytocne neinvestoval viac ako mas v plane..

hmm myslis ze by mohol byt problem? to ma ani nenapadlo,a v servise by to myslis ze vedeli! uz si niekde nieco pocul ze s tym bol problem? hmmm
Návrat hore Goto down
synak
Pretekár
Pretekár
synak

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime14/10/2009, 20:23

..tak zrovna o montazi toho co chces ty som este nepocul.. ale ja som mal problem pri montazi xenonov.. nechce sa mo to tu teraz rozpisovat je to tu niekde v tejto sekcii.. proste v skratke skoro vsetky svetelne obvody su napojene na meranie odberu cize hlasenie vypalenej ziarovky.. cize akykolvek zasah musis vecsinou riesit cez VAG a ani vtedy nemas vyhrate lebo nie vsetky RJ podporuju upravu tychto veci.. tie z lacnejsich variant sa nedali nastavovat napr. pri dorobeni xenonov aby nehlasilo vypalenu ziarovku.. a neviem presne ako by sa riesilo to aby ti cez den svietili len tie ledky a pri prepnuti na stretavacky zhasli.. ako urcite sa to da... ale sam na kolene by si to asi nespravil.. teda pokial nemas VAG com kabel soft a el. schemu auta.. Smile
Návrat hore Goto down
ivco85
VW Junior
VW Junior
ivco85

Male
Vek : 39
Registrácia : 27.09.2007
Počet príspevkov : 2314
Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime14/10/2009, 20:49

tie ledky by sa dali napojit na parkovacky eventuelne..tak by to slo..inak je tam problem ako pise kolega synak....auta ktore vyuzivaju CAN gateway diagnostiku si kontroluju obvody..a akonahle nemaju v niektorom predpisany odpor,resp zataz odpajaju ho z dovodu ochrany...
a co sa tyka tych led pasikov..pokial to chces pouzivat ako denne svietenie..tak tym u policajtov neobstojis...toleruje sa to iba u aut kde to namontoval vyrobca a je to typovo schvalene....a to v pripade G5 nie je...
Návrat hore Goto down
jan166
Začiatočník
Začiatočník
jan166

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime15/10/2009, 01:06

ivco85 napísal:
tie ledky by sa dali napojit na parkovacky eventuelne..tak by to slo..inak je tam problem ako pise kolega synak....auta ktore vyuzivaju CAN gateway diagnostiku si kontroluju obvody..a akonahle nemaju v niektorom predpisany odpor,resp zataz odpajaju ho z dovodu ochrany...
a co sa tyka tych led pasikov..pokial to chces pouzivat ako denne svietenie..tak tym u policajtov neobstojis...toleruje sa to iba u aut kde to namontoval vyrobca a je to typovo schvalene....a to v pripade G5 nie je...

a to uz preco ved to nieje ziadny zasah do karoserie vozidla,no a naco su tam potom tie vyrazene E a RL a tie oznacenia ze su schvalene,sice oni schvalenu su,ide len o to ich montovanie,ak su namontovane spravne podla navodu ktory spolocnostou TESTEK (teda takyto navod je prilozeny aj pri kazdych schvalenych ledkach na denne svietenie) tak ti nic nemozu,kde mas v zakone napisane ze to musi montovat servis???

Spoločnosť TESTEK, s.r.o. na základe poverenia udeleného Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR (MDPT SR) zabezpečuje vykonávanie činností technickej služby technickej kontroly vozidiel podľa § 25 ods. 1 písm. b) zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov
http://www.testek.sk/index.php?go=public
POZRI SI V TOM ODKAZE SEKCIU DENNE PREVADZKOVE SVIETENIE ALEBO MAS TO TU http://www.testek.sk/files/denne_prevazdkove_svietidla.pdf[url=http://] [/url]
PISE SA TAM CITUJEm
"Denné prevádzkové svietidlámôžu byť doplnené i na tie vozidlá, ktoré nimi neboli pôvodne vybavené [size=9][size=9]
Z platných predpisov pre ich montáž okrem iného vyplýva:"

dalej si to tam mozes docitat,no len to ze ak to podla toho namontujes zeleny ti nemozu nic aj som tam pisal spolocnosti TESTEK ODPOVED TU

TESTEK, s.r.o. na základe poverenia udeleného Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR (MDPT SR) zabezpečuje vykonávanie činností technickej služby technickej kontroly vozidiel podľa § 25 ods. 1 písm. b) zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov. v Emaili sa pise "nemusíte mať obavy, ak sú vaše denné svietidlá namontované a zapojené podľa podmienok uvedených v informačnom materiáli na našej stránke (čiže spĺňajú podmienky EHK 48 ), tak ako ste písali, v tom prípade je všetko v poriadku. Denné svietidlá sa do osvedčenia o evidencii nezapisujú." Tak podme jazdit. denne svietenie Icon_smile

ESTE NA ZAVER JEDNA SKUSENOST

Mam namontovane svetla odtialto(COBRA TUNIG - typ SJ-287E okruhle DRL Pri montazi som si daval pozor na to aby vsetko bolo tak ako ma byt umiestnene a zapojene. Podmienky som dodrzal a svetla mam 29 cm nad vozovkou, od obrysu vozidla su 39cm a medzi svetlami je vnutorna vzdialenost 62cm. Ale zabkam v KE sa to nepacilo a zastavili ma. Ze vraj ake svetla to mam, ci su od vyroby . akonahle som povedal nie , su montovane dodatocne tak sa odmietol dalej bavit o tom a chcel brat TP. Trval som na tom ze nema dovod mi ho odobrat nakolko su splnene podmienky pre prevadzku vozdiel: schvalene zariadenie, spravne prevedena montaz a zapojenie. nakoniec to uzavrel s tym ze mi vratil papiere a nechal ma ist. Ak mate pravdu tak nic nezmoze. /ina vec je ze ma chcel po svetlach chytat na veste, pneumatikach ci su ok, lekarnicka folie si prezrel certifikaty atd. ale naml sancu nic najst - vsetko OK denne svietenie Icon_smile/ Dolezite je spravne umiestnenie, schvalene svetla, oznacenie na nich E11 RL, vyznat sa v zakonoch a predpisoch a hlavne vediet ich odcitovat. To ho odrovnalo denne svietenie Icon_biggrin Ja som si naviac vytiahol aj pomocku FAQ z ministerstva a EHS-ky. Tie bludy co rozpraval ze iba v hlavnych svetlach a v takej vyske musia byt denne svetla a su to iba tie pasiky a kruzky ako ma audi a bmw. a musia svietit aj zadne koncove svetla a osvetlenie evc?! zjavne nevedel kde je sever. vela zdau, trpezlivosti a hlavne nebat sa .
Návrat hore Goto down
jan166
Začiatočník
Začiatočník
jan166

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime15/10/2009, 11:43

synak napísal:
..tak zrovna o montazi toho co chces ty som este nepocul.. ale ja som mal problem pri montazi xenonov.. nechce sa mo to tu teraz rozpisovat je to tu niekde v tejto sekcii.. proste v skratke skoro vsetky svetelne obvody su napojene na meranie odberu cize hlasenie vypalenej ziarovky.. cize akykolvek zasah musis vecsinou riesit cez VAG a ani vtedy nemas vyhrate lebo nie vsetky RJ podporuju upravu tychto veci.. tie z lacnejsich variant sa nedali nastavovat napr. pri dorobeni xenonov aby nehlasilo vypalenu ziarovku.. a neviem presne ako by sa riesilo to aby ti cez den svietili len tie ledky a pri prepnuti na stretavacky zhasli.. ako urcite sa to da... ale sam na kolene by si to asi nespravil.. teda pokial nemas VAG com kabel soft a el. schemu auta.. denne svietenie Icon_smile

vravis "tie z lacnejsich variant golfov sa nedali nastavovat v RJ pri dorabani xenonov" takze u tych drahsich golfov by sa to mozno aj dalo nastavit v RJ? lebo ja mam sportline verziu myslim ze ta drahsia,a aj som pozeral tak aj poistkovu skrinku mam odlisnu ako v klasickych golfoch,mam taku ako v GTIgolfoch tak neviem, len sa pytam hmmm
Návrat hore Goto down
synak
Pretekár
Pretekár
synak

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime15/10/2009, 13:07

...tak to ti nepoviem, zasa az tak do toho nevidim Smile ..len chalan z VW vravel ze sa davala RJ v dvoch variantach a boli tusim aj od roznych vyrobcov.. tusim ze to bolo tak ze auto s hmlovkami malo tu ´´lepsiu a nastavovatelnu´´ ...ja som hmlovky origo nemal tak mne to ani nevedeli nastavit.. ...ked mas hmlovky vies si nastavit tusim aj denne svietenie cez ne a aj funkciu folow me home..
Návrat hore Goto down
jan166
Začiatočník
Začiatočník
jan166

Male

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime15/10/2009, 22:35

synak napísal:
..tak zrovna o montazi toho co chces ty som este nepocul.. ale ja som mal problem pri montazi xenonov.. nechce sa mo to tu teraz rozpisovat je to tu niekde v tejto sekcii.. proste v skratke skoro vsetky svetelne obvody su napojene na meranie odberu cize hlasenie vypalenej ziarovky.. cize akykolvek zasah musis vecsinou riesit cez VAG a ani vtedy nemas vyhrate lebo nie vsetky RJ podporuju upravu tychto veci.. tie z lacnejsich variant sa nedali nastavovat napr. pri dorobeni xenonov aby nehlasilo vypalenu ziarovku.. a neviem presne ako by sa riesilo to aby ti cez den svietili len tie ledky a pri prepnuti na stretavacky zhasli.. ako urcite sa to da... ale sam na kolene by si to asi nespravil.. teda pokial nemas VAG com kabel soft a el. schemu auta.. denne svietenie Icon_smile

... "tak zrovna o montazi toho co chcres ty som este nepocul"... tu su tie ledky na golfe gti, vyzera to dobre aspon mne sa to celkom paci,a tiez je to uspora klasickych ziaroviek Link

https://2img.net/r/ihimizer/img62/2331/qjoblww0kgrhgohcgejlll1.jpg

LEN CI SA TO BUDE DAT ZAPOJIT TO NEVIEM,UVIDIME KED SA INFORMUJEM HMMM DIK ZA POSTREHY SYNAK
Návrat hore Goto down
erre
Začiatočník
Začiatočník
erre

Male
Registrácia : 15.05.2010
Počet príspevkov : 1
Auto : Golf V 4motion 1.9TDI

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime15/5/2010, 16:33

Zdravim. Nechcem zakladat novu temu tak sa optytam tu. Uz sa niekomu podarilu rozbehat LED denne svietenie samozrejme homologizovane? Popripade co to vsetko obnasalo. DIK
Návrat hore Goto down
Sponsored content

denne svietenie Empty
OdoslaťPredmet: Re: denne svietenie   denne svietenie Icon_minitime

Návrat hore Goto down

denne svietenie
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» denne svietenie
» LED denne svietenie
» LED denne svietenie
» ako pripojit LED denne svietenie????

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF V 2003-2009 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Exteriér-
Prejdi na: