viloaj Vodič
Vek : 37 Registrácia : 24.06.2009 Počet príspevkov : 167 Auto : GOLF 4, 1,4 16V AXP r.v.01 Bydlisko : Košice - Stare mesto
| Predmet: tazke startovanie, chyta na 2, potom na 3 valce a striela do vyfuku 28/8/2012, 23:07 | |
| zdravim vas je to trosku zdlhavejsi pribeh ale spomeniem vsetko, je tam viac moznosti a chystam sa uz s tym na VAG ale nestiham a skusim este tuto moznost... pred rokom som si dal do auta LPG, v tom case som mal v aute keramicky katalizator (ten co je druhy v poradi), s plynom som maximalne spokojny. - keramicke katalyzatory sa nemaju ale radi s LPG. a pred asi troma mesiacmi sa mi rozsypal katalizator, prasklo v nom ako keby som hodil sklenenu flasu o beton. zacal sa krusit a auto prestalo mat tah a zacalo mat problemi pri startovani. - situaciu som vyriesil tak ze som katalyzator jednoducho vyrezal a nahradil som ho vyfukovou trubkou. - problemi pominuli (auto malo vacsiu spotrebu a lepsi tah - nic mimoriadne) - nasiel som na nete kovovy katalyzator http://www.primavyfuky.cz/doplnky/univerzalni-katalyzatory/euro-3/kovove-katalyzatory/PR-KOV%252001-E3/ a objednal som ho i zalozisl som ho - a prisli problemi, auto pri prvych startoch, alebo po dlksich prestavkach ma problem naskocit, zacina chytat len na 2-3 valce a striela do vyfuku, medzi tym zdochyna, nabehne 4 valec, a malokedy sa zapne sytic. - zaujimave je ze kontrolka motora sa mi hned po vymene rozsvietila za jazdy ale po par km zhasla a uz nesvieti. vadny katalyzator by som vylucil kedze kontrolka mi nesvieti - predsa diagnosticka lamda by to zaznamenala ze nieje spravny prietok... ci ?
co to moze byt?? indukcna cievka ? svieckove kable? snimac teploty? ERG ? spinava klapka?(nik sa jej nedotykal uz cca 50 000 km a otacky mi nekolisaju po nastartovani) , alebo predzapal? alebo zeby benzinove vstreky prepustali ?
iank vykon motora za jazdy sa nezmenil, len prvy start a start po dlksej prestavke, cca 4 hod. vopred dakujem | |
|