| ako vitiahnut poloos z prevodovky? | |
|
|
Autor | Správa |
---|
calo06 Autoškolák
Registrácia : 10.09.2011 Počet príspevkov : 140 Auto : golf 4 1.9TDi PD 4motion Bydlisko : TL HIENOVo
| Predmet: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 5/5/2012, 17:10 | |
| ako mam vitiahnut poloos z prevodovky chcem si vimenit manzetu len neviem akym stylom sa to robi?
| |
|
| |
TDC Autoškolák
Vek : 40 Registrácia : 28.09.2010 Počet príspevkov : 147 Auto : VW Golf 4 1.9TDi Bydlisko : medzi NM a TN + BA
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 5/5/2012, 18:11 | |
| povol maticu na poloosy (vonkajsiu) este ked mas auto dole, nasad si na trhak daku tyc, pojde ti to lahsie,auto na zdvihak, odsrobujes maticu z poloosy, zhodis koleso, odsrobuj otoc zo spodneho capu,co je na ramene (nie ten "trojuholnik" co su tri matice, lebo by si pak mal-musel ist na geometriu), odsrobuj maticu co je hned pri plechu krycom kotuca pod homoklbom, uvolnis rameno a vytiahnes otoc z poolosi, pak musis povolit este sroby na poolosy pri diferaku, neviem kolko ich je presne,pekne jeden po druhom,je tam trocha stiesneny priestor, ale pohodicka .. inak staci pogooglit .. na poprve ti to bude chvilu trvat,ale neda sa na tom nic pokazit, jedine ,ze by si ztrhol vonkajsiu maticu na poloosy .. pak uz len zhodit homoklb a mozes vymenit manzetu .. neviem ci ti ten navod pomoze, ale snazil som sa | |
|
| |
calo06 Autoškolák
Registrácia : 10.09.2011 Počet príspevkov : 140 Auto : golf 4 1.9TDi PD 4motion Bydlisko : TL HIENOVo
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 5/5/2012, 19:46 | |
| to co si mi nappisal som vsetko vedel az nato ze musim vysrobovat tie sroby z diferaku a ako rozoberiem ten homogen?teda aspom si myslim ze musi ist dole aby som tam dal tu manzetu?ak sa mylim tak ma opravte.dik | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 5/5/2012, 20:32 | |
| - calo06 napísal:
- to co si mi nappisal som vsetko vedel az nato ze musim vysrobovat tie sroby z diferaku a ako rozoberiem ten homogen?teda aspom si myslim ze musi ist dole aby som tam dal tu manzetu?ak sa mylim tak ma opravte.dik
Ten homo klb ma na konci taku plechovu krytku, Tu opatne sklepni dole kladivom a nejakym hlinikovym trnom tak, ze to budes postupne dokola klepat dolu. Ked to das dolu bude tam segerka. Tu das dolu a uz len povolis objimky na manzete a cele to stiahnes z drazkovaneho hriadela. | |
|
| |
calo06 Autoškolák
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 5/5/2012, 20:44 | |
| dik toto som potrboval vediet dufam ze sa mi to podari a bude to ok potom napisem ako som dopadol | |
|
| |
TDC Autoškolák
Vek : 40 Registrácia : 28.09.2010 Počet príspevkov : 147 Auto : VW Golf 4 1.9TDi Bydlisko : medzi NM a TN + BA
| |
| |
calo06 Autoškolák
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 6/5/2012, 20:06 | |
| pri diferaku. dnes som sa do toho pustil vazelina az na cele ale zmakol som to a konecne mozem znova jazdit | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| |
| |
calo06 Autoškolák
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 7/5/2012, 13:10 | |
| no ja som sa ako prvim umyval technickim benzinom a potom asi pol kila solviny je to fakt humus ta vazelina ale to patri ktomu | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
Registrácia : 27.12.2008 Počet príspevkov : 338 Auto : VW Golf II 1.6 TD (51kW)
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 9/5/2012, 08:28 | |
| - TDC napísal:
- povol maticu na poloosy (vonkajsiu) este ked mas auto dole, nasad si na trhak daku tyc, pojde ti to lahsie,auto na zdvihak, odsrobujes maticu z poloosy, zhodis koleso, odsrobuj otoc zo spodneho capu,co je na ramene (nie ten "trojuholnik" co su tri matice, lebo by si pak mal-musel ist na geometriu), odsrobuj maticu co je hned pri plechu krycom kotuca pod homoklbom, uvolnis rameno a vytiahnes otoc z poolosi, pak musis povolit este sroby na poolosy pri diferaku, neviem kolko ich je presne,pekne jeden po druhom,je tam trocha stiesneny priestor, ale pohodicka .. inak staci pogooglit .. na poprve ti to bude chvilu trvat,ale neda sa na tom nic pokazit, jedine ,ze by si ztrhol vonkajsiu maticu na poloosy .. pak uz len zhodit homoklb a mozes vymenit manzetu .. neviem ci ti ten navod pomoze, ale snazil som sa
Ja sa chcem opytat preco by bolo treba ist na geometriu ked by siel dole spodna cap priamo s ramena?. Geometrie sa robi pokial viem iba pri brchnom gulovom cape nie?. Tam sa meni odklon a tie veci. Takze preco geometria? | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 9/5/2012, 11:11 | |
| - golfmannCL napísal:
- TDC napísal:
- povol maticu na poloosy (vonkajsiu) este ked mas auto dole, nasad si na trhak daku tyc, pojde ti to lahsie,auto na zdvihak, odsrobujes maticu z poloosy, zhodis koleso, odsrobuj otoc zo spodneho capu,co je na ramene (nie ten "trojuholnik" co su tri matice, lebo by si pak mal-musel ist na geometriu), odsrobuj maticu co je hned pri plechu krycom kotuca pod homoklbom, uvolnis rameno a vytiahnes otoc z poolosi, pak musis povolit este sroby na poolosy pri diferaku, neviem kolko ich je presne,pekne jeden po druhom,je tam trocha stiesneny priestor, ale pohodicka .. inak staci pogooglit .. na poprve ti to bude chvilu trvat,ale neda sa na tom nic pokazit, jedine ,ze by si ztrhol vonkajsiu maticu na poloosy .. pak uz len zhodit homoklb a mozes vymenit manzetu .. neviem ci ti ten navod pomoze, ale snazil som sa
Ja sa chcem opytat preco by bolo treba ist na geometriu ked by siel dole spodna cap priamo s ramena?. Geometrie sa robi pokial viem iba pri brchnom gulovom cape nie?. Tam sa meni odklon a tie veci. Takze preco geometria? Lebo ked ten cap das dolu z ramena a nie len z otoce tak si rozladis geometriu. V ramene su ovalne diery a asi len velice tazko trafis na to iste miesto pri montazi. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
Registrácia : 27.12.2008 Počet príspevkov : 338 Auto : VW Golf II 1.6 TD (51kW)
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? 10/5/2012, 08:25 | |
| aha takze ovalne diery.. no o tom som nevedel.. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: ako vitiahnut poloos z prevodovky? | |
| |
|
| |
| ako vitiahnut poloos z prevodovky? | |
|