VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Otázka len pre informáciu... ;-)

Goto down 
+2
baciluss
Karol
6 posters
AutorSpráva
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male
Vek : 47
Registrácia : 14.02.2011
Počet príspevkov : 98
Auto : G4 Ocean, ALH, mod. rok 2004

Otázka len pre informáciu... ;-) Empty
OdoslaťPredmet: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime18/4/2012, 14:27

Chcem sa len spýtať tunajších odborníkov pre svoju vlastnú informovanosť a možno nie len pre moju, že ako to je vlastne s dopravou paliva do valca, lebo na nete som v histórii Golf 3 našiel vetu, že: "Prevratnou novinkou bol v roku 1993 motor s priamym vstrekovaním nafty 1,9 TDI (66 kW)." a v histórii Golfu 4, kde bol použitý motor z trojky je toto:"Z priamovstrekovacích dieselov boli vyrábané 3: 1,9 SDI (bez turba) - 50 kW, 1,9 TDI/66 a 1,9 TDI/81 kW." Takže moja otázka znie, keď tieto motory majú to priame vstrekovanie, tak aké vstrekovanie majú ostatné motory pri Golfe 4, čím sa líšia okrem výkonu a čo je lepšie...?...som z toho trochen zmätený, lebo niektorí sa tu pýšia, že majú PD-teda pumpa-dýza a dosť dobre nerozumiem tomu, ako to je myslené. Díky za každú odpoveď... rendeer
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime18/4/2012, 17:09

Tu mas nieco na studovanie Wink

http://www.myarchive.us/richc/VW_TDI_with_PumpeDuse.pdf
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime18/4/2012, 17:39

....díky, ale s angličtinou som na tom ako s mongolčinou...a ja som chcel len vedieť stručne, aký je rozdiel v tých dieselových motoroch používaných pri Golfe 4 v tých parametroch, ako som už písal....lebo mám pocit, že to nevie ani drvivá väčšina prispievateľov podľa toho, čo som tu čítal kadečo... cyclops
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime18/4/2012, 20:00

V skratke:

TDI rotacka (50, 66, 81kW)...palivo z nadrze je nasavane rotacnym vstrekovacim cerpadlom pohananym rozvodovym remenom. To pod vysokym tlakom (cca 200 bar) tlaci palivo do vstrekovackov a tie sa vplivom tlaku posobiacim proti pruzinam otvoria a vstrekne sa palivo. Mnozstvo paliva je riadene vstrekovacim cerpadlom na zaklade informacii z RJ motora.

TDI PD (74, 85, 96, 110kw)...palivo z nadrze je pomocou dodavacieho cerpadla v nadrzi podavane do tlakoveho cerpadla ktore zaroven posobi aj ako regulator tlaku (cca 7.5bar). Toto tlakove cerpadlo je hnane vackovym hriadelom a je umiestnene na strane motora kde je podtlakova pumpa pre brzdovy posilovac a riadenie turba a egr atd. Palivo pod tlakom je dopravovane do vnutra hlavy a cez kanaliky do takzvanych PD vstrekovacov. Kazdy vstrekovac je sam o sebe vysokotlaka pumpa a triska v jednom obale...to je to spominane PD-cko. Toto uz je posledny stupen pred vstreknutim paliva. Na obrazkoch v PDF dokumente vidis, ze ta pumpa vo vstrekovaci je vlastne len jeden piest vracany pruzinou a stlacany vackovym mechanizmom. Mnozstvo je riadene el.mag ventilom na zaklade udajov z RJ.

Dufam, ze trochu pomohlo....moj opis asi ne je uplne detajlny ale v skratke by ti to malo objasnit rozdiel medzi klasickym TDI a PD-ckom.
Kludne ma opravte ak som sa niekde sekol. Tiez neviem vsetko pirat

Naposledy upravil baciluss dňa 19/4/2012, 07:46, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
Flatronik1
Vodič
Vodič
Flatronik1

Registrácia : 16.03.2009
Počet príspevkov : 222
Auto : Vw Golf IV 1.9 Tdi PD 74 kw + chip

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime18/4/2012, 22:33

aj ja mam podavane palivo pomocou dodavacieho cerpadla v nadrzi. pretocenim kluca pocut ako nataha dopredu naftu
Návrat hore Goto down
RUNDA
Autoškolák
Autoškolák

Male
Registrácia : 20.05.2008
Počet príspevkov : 56
Auto : vw

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime19/4/2012, 06:42

...no ved mas PD
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime19/4/2012, 07:43

Flatronik1 napísal:
aj ja mam podavane palivo pomocou dodavacieho cerpadla v nadrzi. pretocenim kluca pocut ako nataha dopredu naftu
JJ tam som si nebol isty ci to maju vsetky PD a nechcelo sa mi kukat do schem preto som tam napisal ze myslim. Takze pravdepodobne to maju vsetky PD motory. Pardon Embarassed shit happens Laughing Vyssie uvedeny text upraveny Wink
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime19/4/2012, 08:33

ďakujem veľmi pekne za odpoveď, také odborné podanie som ani nečakal....takže keď to zhrniem, tak PD majú komplikovanejší vstrekový systém a viac čerpadielok...? clown
Návrat hore Goto down
Flatronik1
Vodič
Vodič
Flatronik1

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime19/4/2012, 10:16

baciluss napísal:
Flatronik1 napísal:
JJ tam som si nebol isty ci to maju vsetky PD a nechcelo sa mi kukat do schem preto som tam napisal ze myslim. Takze pravdepodobne to maju vsetky PD motory. Pardon Embarassed shit happens Laughing Vyssie uvedeny text upraveny Wink
oukeyyy Very Happy
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime20/4/2012, 08:13

Karol napísal:
ďakujem veľmi pekne za odpoveď, také odborné podanie som ani nečakal....takže keď to zhrniem, tak PD majú komplikovanejší vstrekový systém a viac čerpadielok...? clown
No je tam viac komponentov ale myslim ze PD su trochu lepsie ako rotacky. Moj osobny nazor.
Návrat hore Goto down
Karol
Autoškolák
Autoškolák

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime20/4/2012, 08:34

ja som zasa kdesi čítal a neviem, či náhodou nie tuná, že tie klasické diesle sú spolahlivejšie a menej náchylné na poruchu...a jasné, že funkčnosťou sú lepšie tie PD, keď nasledovali po klasických.... king
Návrat hore Goto down
perim
Začiatočník
Začiatočník
perim

Male
Vek : 51
Registrácia : 03.05.2012
Počet príspevkov : 26
Auto : golf4- 1,4 16v

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime24/5/2012, 22:19

zdruzene vstrekovace... PD z koncernu VW je už zastarala technologia .novši je common rail z koncernu PSA teda HDi Uz aj VW prechadza na common-rail, zacal so 6valcami no uz aj 2.0 v Audine alebo v ORS ma common-rail. Common-rail je tichsi, ma lepsi priebeh, nie je tam zatah na par sekund medzi 2-3 tisic otackami čiže "turbo efekt" ale plynuly narast vykonu.
Zaver:common rail je novsia pokrokovejsia technologia.. common-rail je lepsi. Vyžiadala si ho doba v podobe prísnych emisných predpisov.
Návrat hore Goto down
MaRko009
Vodič
Vodič
MaRko009

Male
Vek : 32
Registrácia : 26.06.2010
Počet príspevkov : 193
Auto : Audi A3 1.9TDi 81kW

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime25/5/2012, 18:22

common rail ma viac generacii, a doteraz neviem preco VW presadzoval PD Wink Very Happy
Návrat hore Goto down
Flatronik1
Vodič
Vodič
Flatronik1

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime28/5/2012, 13:17

baciluss napísal:
Karol napísal:
No je tam viac komponentov ale myslim ze PD su trochu lepsie ako rotacky. Moj osobny nazor.
mam chipnuty a je zivsi ako chipnuta rotacka
Návrat hore Goto down
MaRko009
Vodič
Vodič
MaRko009

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime28/5/2012, 13:41

sak lebo rotačka taha furt (teda plynulo zrychluje) a PD , ti da taky kopanec ide ide a potom nic TMA Very Happy
Návrat hore Goto down
Flatronik1
Vodič
Vodič
Flatronik1

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime30/5/2012, 13:25

TMA ak myslis dym z vyfuku az take strasne to nieje ked ho tlacim trocha dymi
Návrat hore Goto down
MaRko009
Vodič
Vodič
MaRko009

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime31/5/2012, 01:12

nie dym nemyslim myslel som to tak ze PD taha asi tak do 3500ot. potom to je chabe
TDi - ten dym ignoruj, čiže dym k TDi patri ... Wink
Návrat hore Goto down
Flatronik1
Vodič
Vodič
Flatronik1

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime4/6/2012, 20:47

MaRko009 napísal:
nie dym nemyslim myslel som to tak ze PD taha asi tak do 3500ot. potom to je chabe
3500 tisic ved to staci naco mu davat viac kapky Very Happy
Návrat hore Goto down
MaRko009
Vodič
Vodič
MaRko009

Male

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime7/6/2012, 01:04

Flatronik1 napísal:
MaRko009 napísal:
3500 tisic ved to staci naco mu davat viac kapky Very Happy
ved sem tam treba nech vypluje to svinstvo co sa v nom nazbiera , no uz sme mimo temy Razz
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Otázka len pre informáciu... ;-)   Otázka len pre informáciu... ;-) Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Otázka len pre informáciu... ;-)
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Tomo-Golf 1.6 sr 74 kW r.v. 1999
» Otazka
» otazka starter
» Technycka otazka
» Otazka ohladom kolies na G4

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Ostatné-
Prejdi na: