| Aké mazivo do čapov? | |
|
|
Autor | Správa |
---|
golfmannCL Pretekár
Registrácia : 27.12.2008 Počet príspevkov : 338 Auto : VW Golf II 1.6 TD (51kW)
| Predmet: Aké mazivo do čapov? 26/1/2012, 20:46 | |
| Zdravím vas, chcel by som zistit aku vazelinu je vhodne pouzit do čapov dajme tomu gulových (horných). Že medená nie to mi je jasne. Len neviem ci grafitova alebo lithiová. Ta lithiová mozna ale neivem. Ďakujem | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 28/1/2012, 17:15 | |
| No tak teda ste mi moc nepomohli. Pre informáciu vhodná je na to molybdénová vazelina. | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 28/1/2012, 18:03 | |
| kup si nove capy za 5€ a mas ich uz napustene vazelinou :-) | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 28/1/2012, 20:34 | |
| ano a vydrzia 5dni, prave do tych za 5 eur tu vazelinu treba | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 28/1/2012, 20:43 | |
| | |
|
| |
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 28/1/2012, 20:59 | |
| akym sposobom to tam chces natlacit??? osobne by som nepouzil grafitovu ta je na homokinetaky, ked som robil na druzstve tak sme traktory (klby, napravy....) mazali klasickou vazelinou ale s tym ze tam musel byt vystup na to aby sa to tam dalo natlacit a vytlacit tu staru.
Naposledy upravil dr_obesenec dňa 29/1/2012, 18:27, celkom upravené 1 krát. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 29/1/2012, 11:18 | |
| pozri sa mato ked hladam vazelinu tak hladam vazelinu. Cap sa da rozobrat kto vie ako nato tak sa to da.Ta manzetka dole ide ale o tom teraz neni rec. | |
|
| |
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 29/1/2012, 18:31 | |
| - golfmannCL napísal:
- pozri sa mato ked hladam vazelinu tak hladam vazelinu. Cap sa da rozobrat kto vie ako nato tak sa to da.Ta manzetka dole ide ale o tom teraz neni rec.
haj ale ide o to ci sa to aj ma rozoberat. alebo menit za druhy. a myslim ze sa to nerozobera ale ma sa to menit kedze je to v podstate gulicka v puzdre a to ked sa vyderie (puzdro) tak sa to nemaze (lebo to aj tak bude buchat) ale meni sa to , nie???? ako natlacis vazelinu medz tu gulu a puzdro ??? asi nijak das to pod prachovku ale to ti nepomoze............. zbytocna robota a cas a zasrate ruky od maziva. ale ked to uz chces robit daj klasicku vazelinu a nie grafitovu. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 29/1/2012, 20:30 | |
| - dr_obesenec napísal:
- golfmannCL napísal:
- pozri sa mato ked hladam vazelinu tak hladam vazelinu. Cap sa da rozobrat kto vie ako nato tak sa to da.Ta manzetka dole ide ale o tom teraz neni rec.
haj ale ide o to ci sa to aj ma rozoberat. alebo menit za druhy. a myslim ze sa to nerozobera ale ma sa to menit kedze je to v podstate gulicka v puzdre a to ked sa vyderie (puzdro) tak sa to nemaze (lebo to aj tak bude buchat) ale meni sa to , nie???? ako natlacis vazelinu medz tu gulu a puzdro ??? asi nijak das to pod prachovku ale to ti nepomoze............. zbytocna robota a cas a zasrate ruky od maziva. ale ked to uz chces robit daj klasicku vazelinu a nie grafitovu. nema sa to rozoberat lebo to hovori vytobca, rozobrat sa to da treba pospekulovat a bez porusenia to rozobrat vies. Aj homokinetak sa da rozobrat a aj zlozit sa da dokonca :-), ja potrebujem premazat nie stary cap, ale novy. Ako som uz povedal molybdénová je vhodná. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 29/1/2012, 20:33 | |
| Aby som aj vysvetlil preco, je odolnejsia vysokym tlakom. | |
|
| |
dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 29/1/2012, 20:47 | |
| - golfmannCL napísal:
- dr_obesenec napísal:
- golfmannCL napísal:
haj ale ide o to ci sa to aj ma rozoberat. alebo menit za druhy. a myslim ze sa to nerozobera ale ma sa to menit kedze je to v podstate gulicka v puzdre a to ked sa vyderie (puzdro) tak sa to nemaze (lebo to aj tak bude buchat) ale meni sa to , nie???? ako natlacis vazelinu medz tu gulu a puzdro ??? asi nijak das to pod prachovku ale to ti nepomoze............. zbytocna robota a cas a zasrate ruky od maziva. ale ked to uz chces robit daj klasicku vazelinu a nie grafitovu. nema sa to rozoberat lebo to hovori vytobca, rozobrat sa to da treba pospekulovat a bez porusenia to rozobrat vies. Aj homokinetak sa da rozobrat a aj zlozit sa da dokonca :-), ja potrebujem premazat nie stary cap, ale novy. Ako som uz povedal molybdénová je vhodná. vsetko sa da rozobrat to je jasne ved nejak to museli zlozit , ale ide o to ze je to gula ktora je vlozena-nalisovna v puzdre a ked to nejak rozoberes tak by som sa bal ze sa to rozobere aj zajazdy, a ked das vazelinu pod manzentu tak sa aj tak nedostne do samotneho capu tak myslim ze to nema vyznam, ked dans nove vydrzia myslim si ze dost, nemeni sa kazdy den .............nie a ano homok..... sa da rozobrat a tiez som ich cistil a premazal nanovo ked som menil manzety .............. | |
|
| |
golfmannCL Pretekár
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? 30/1/2012, 17:03 | |
| musi sa ta vazelina dostat pod tu gulicku do toho sedla. Tu gulucku nevyberiem iba manzetku dam dole o to ide. A tie lacne capy maju malo tej vazelinky vies ako. :-) koniec koncov znamy potreboval par korun usetrit tak preto som to riesil. Sebe davam kvalitne znackove. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Aké mazivo do čapov? | |
| |
|
| |
| Aké mazivo do čapov? | |
|