Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf |
|
| 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h | |
| | |
Autor | Správa |
---|
Skubko Začiatočník
Registrácia : 30.09.2011 Počet príspevkov : 11
| Predmet: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 13/10/2011, 20:48 | |
| Zdravim.
Kupil som si golfa IV 1,9 TDi 85kw PD.
Isiel som po dialnici a zostal som šokovaný ked som zistil, že z auta nevytiahnem viac ako 180.
Bol som na diagnostike, ziadny problem okrem cidla chladiacej kvapaliny mi nevyhodilo.
Pozical som si od kamosa co ma rovnaky motor vahu vzduchu, isiel som zasa na dialnicu.
Z auta som vytiahol 190km/h ale....
Zrazu v 190ke mi vyhodilo na palubovke STOP, Kuhlmittel prufen.....a auto v nudzovom rezime.
Pridem domov, otvorim kapotu a vsetka chladiaca kvapalina vytecena cez stupel po motore.
Vie mi prosim niekto poradit co s tym mam robit? Uz som z toho zufaly.
Dakujem pekne za kazdy nazor. | |
| | | gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 13/10/2011, 20:56 | |
| - Skubko napísal:
- Zdravim.
Kupil som si golfa IV 1,9 TDi 85kw PD.
Isiel som po dialnici a zostal som šokovaný ked som zistil, že z auta nevytiahnem viac ako 180.
Bol som na diagnostike, ziadny problem okrem cidla chladiacej kvapaliny mi nevyhodilo.
Pozical som si od kamosa co ma rovnaky motor vahu vzduchu, isiel som zasa na dialnicu.
Z auta som vytiahol 190km/h ale....
Zrazu v 190ke mi vyhodilo na palubovke STOP, Kuhlmittel prufen.....a auto v nudzovom rezime.
Pridem domov, otvorim kapotu a vsetka chladiaca kvapalina vytecena cez stupel po motore.
Vie mi prosim niekto poradit co s tym mam robit? Uz som z toho zufaly.
Dakujem pekne za kazdy nazor. a preco si menil vahu vzduchu ak ti vyhodilo cidlo chladiacej???podla mna si uvaril motor zober ho do servisu | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 13/10/2011, 21:08 | |
| To bolo troska inak. Ja som to auto kupil. Isiel som nanom do BA a po ceste nazad som chcel skusit ako ide. Islo max 180km/h. Potom som cez vikend menil rozvody a ten co mi ich menil, povedal, ze si mam doliat chladiacu kvapalinu. Dosiel som domov, auto som nechal na dvore stat. Rano cuvam z domu, auto vypisalo STOP, doplnte chladiacu kvapalinu. Dosiel som 5 km na pumpu, dolial plnu nadrzku. Auto v pohode cely den jazdilo. Vecer som bol objednany na diagnostiku a tam mi jedinu chybu vyhodilo ze mam zle cidlo teploty.
Nic take nevyhodilo koli comu by auto malo ist len 180. Tak ma napadla ta vaha vzduchu.
Tak som ju vymenil a potom sa stalo to co som napisal. 190 po dialnici a vytlacilo mi nemrznucu cez stupel. | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 16/10/2011, 20:27 | |
| Tak, mam nove info.
Vymenena nova vaha vzduchu, vymeneny termostat, vymenene cidlo chladiacej, vymenena vodna pumpa.
Prehnali sme ho po dialnici zasa so zapnutou diagnostikou. Ziadnu chybu nevyhodilo, ale auto sa zas prehrialo a vytlacilo vsetku vodu cez nadrzku.
Vsimli sme si, ze hadica co ide do chladica je horuca, ale chladic studeny a spodna hadica co ide z neho tiez studena.
A auto ked ide na volnobeh vobec nekuri, az mu slapnem cez 2000 otacok zacne kurit.
A este, ked som auto celkom studene nastartoval, zacali sa hned tocit obe vrtule a neprestali. Proste stale sa tocili?
Poradte mi prosim co to moze robit?
Ci nikto nevie?
| |
| | | mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 17/10/2011, 12:32 | |
| tak podla mna s tymto nema vaha vzduchu nic spolocne,a z tych 3 veci dalsich co si vymenil moze byt niektory diel vadny,aj ked je novy,stava sa,sa hovori ze napriklad termostat je kazdy 10 vadny,mohlo sa stat ze akurat ten vadny si kupil,alebo aj to cidlo,sak logicky,cidlo pusta ventilator,termostat pusta vodu od motora ku chladicu,ked mas privod ku chladicu horuci a tak termostat je asi ok,ak ti idu furt ventilatory aj pri studenom,tak asi cidlo bude vadne,a vodna pumpa by nemala byt vadna,voda pri beznej jazde ti nemizne z nadobky? | |
| | | klickop Pretekár
Vek : 42 Registrácia : 12.10.2007 Počet príspevkov : 303 Auto : Golf III 1.6 55kW ABU Bydlisko : Partizánske / Ibbenburen / DE
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 17/10/2011, 14:42 | |
| Pokial ti termostat otvorilo tak by mal byt aj chladič horuci . A vrtulu chladiča ti spušťa čidlo čo je v chladiči aspoň u mňa je to tak alebo zapnuta klima . | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 17/10/2011, 15:02 | |
| No, je zaujimave ze vcera pri poslednom pokuse testovania, sme auto hnali do kopca kolko to dalo.
Rucicka na budiku stala na 90, na diagnostike mu ukazovalo 104 stupnov, na vrchu kopca som zastavil, otvorim kapotu, ventilatory oba hucali, akonahle klesla teplota auta na diagnostike na 94 stupnov, ventilatory sa zastavili a skusal som chladic a bol horuci.
Auto aj na mieste normlane kurilo a spravalo sa ako keby mu nic nebolo. Voda v nadrzke zostala ako ked sme ju naliali.
Ja uz som z toho debil!! Moze byt ze to bolo iba zavzdusnene? Aj ked som to hnal 40km po dialnici a auto nekurilo a tlacilo vodu von z nadobky a potom sme doliali vodu a zrazu zacalo ist normalne?
Alebo je len jednoducho upchaty chladic a sem tam prepusta vodu a sem tam nie?
A to cidlo na ventilatoroch co je v chladici som zatial este nemenil, ale zajtra vymenim aj to.
Dnes som bol v Autostangli kde robi brat ktory mi predaval rozvody, a dnes sme dohladali vodnu pumpu aka tam ma presne ist podla VIN cisla a naslo mi uplne inu vodnu pumpu aku sme tam dali.
Vraj tam ma ist taka ako do golfa 96kw motor. To ukazalo podla Vinka. Podla kodu motora ukazuje uplne inu vodnu pumpu.
Tak som z toho debil.
Alebo len zbytocne vsetko menim a nakoniec bude aj tak zle tesnenie pod hlavou alebo nebodaj hlava KO? | |
| | | mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 17/10/2011, 16:00 | |
| tak hadam to posledne nie,i ked vsetko je mozne,hlavu,alebo tesnenie vies zistit uplne jednoducho,strc sondu na meranie emisii do nadobky s chladiacou kapalinou,ked zmeras emisie,tak je to jasne | |
| | | klickop Pretekár
Vek : 42 Registrácia : 12.10.2007 Počet príspevkov : 303 Auto : Golf III 1.6 55kW ABU Bydlisko : Partizánske / Ibbenburen / DE
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 17/10/2011, 16:27 | |
| to tesnenie alebo hlavu by možno zistil olejom vo vode alebo naopak alebo aj tým , že by mu bublinkovala voda v nadobke . Skus to poriadne odvzdušniť a zisti si tu vodnu pumpu . Skus preplachnut chladič či má prietok | |
| | | mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 17/10/2011, 22:44 | |
| ten olej vo vode a naopak nie je vzdy pravidlo pri prasknutej hlave ci zlom tesneni | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 18/10/2011, 15:36 | |
| Tak az dnes pri reklamovani vodnej pumpy, kedze som ju musel troska odmastit som si vsimol, ta plastova vrtulka co pohana vodu je prasknuta presne tam kde je osadena na tom lozisku.
Takze pani bacha na to co kupujete, aj ked je to nove.
Pumpu mi vymenili a ked bude namontovana vam dam vediet ako to ide dalej s autom. Ci sa to opravilo alebo nie. | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 19/10/2011, 21:11 | |
| Zdravim.
Tak pani, konecne som sa dnes dostal do normalneho servisu kde tomu konecne niekto aj rozumel.
Dali mi sondu do nadobky s chladiacou kvapalinou a po namerani CO2 v chladiacej jednoznacny vysledok tesnenie pod hlavou a hlava.
Tak, a teraz mi niekto poradte, ako dosiahnut aby som od toho co mi to predal dostal nazad peniaze za auto alebo aby mi zafinancoval opravu.
Dakujem. | |
| | | mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 19/10/2011, 21:49 | |
| v prvom rade si zozen pravnika a treba mu poslat aspon nejake "vyhrazne" dopisy od neho,a ked nepochodis,treba dat hlavu na expertizu,ze je to dlhodobeho charakteru,ale nemaluj certa na stenu,mozno to bude len tesnenie | |
| | | dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 20/10/2011, 06:16 | |
| HMMM myslim si ze ti nepomoze ani svetena voda, sice podla obcianskeho zakonika mas pravo na reklamaciu, ale neviem si realne predstavit ako by si si ju vymohol, pravnik stoji peniaze a hlvne je to na dlhy cas, nejakim sposobom mu budes muset aj dokazat ze o tom musel vedet a to si tiez neviem predstavit, a zadalsie on moze argumentovat ze si to rozoberal a nieco si poskodil a bla bla bla............ jedine ze by to bol solidny clovek a nejak by si sa s nim dohodol, skus sa s nim stretnut a slusne dat rec a ked to nepojde oznam mu ze to budes riesit cez pravnika a uvidis ako zareaguje, no myslim si ze to velmi neporiesis.
| |
| | | gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 20/10/2011, 15:01 | |
| - dr_obesenec napísal:
- HMMM myslim si ze ti nepomoze ani svetena voda, sice podla obcianskeho zakonika mas pravo na reklamaciu, ale neviem si realne predstavit ako by si si ju vymohol, pravnik stoji peniaze a hlvne je to na dlhy cas, nejakim sposobom mu budes muset aj dokazat ze o tom musel vedet a to si tiez neviem predstavit, a zadalsie on moze argumentovat ze si to rozoberal a nieco si poskodil a bla bla bla............ jedine ze by to bol solidny clovek a nejak by si sa s nim dohodol, skus sa s nim stretnut a slusne dat rec a ked to nepojde oznam mu ze to budes riesit cez pravnika a uvidis ako zareaguje, no myslim si ze to velmi neporiesis.
keby ten clovek bol solidny tak by mu to auto asi nepredal,vymena tesnenia pod hlavou nie je najlacnejsia,a to aj ten dotycny vedel,lebo do auta nechcel investovat,tym ,ze Skubko ty si mu este poriadne prilozil,si mu este viac"ublizil",mozno si ohol aj ojnicu a boh vie este co...takze si priprav ecka ,lebo nemas na vyber ak sa v nom este chces vozit bohuzial na slovensku to je tak,kazdy iba smejdy predava ,ktore vynachvali,netreba pozerat ake ma auto kolesa ahudbu a neviem co ale si sadnut donho a ist vyskusat a sledovat ako sa sprava... | |
| | | dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 20/10/2011, 18:24 | |
| - gabesz0102 napísal:
- dr_obesenec napísal:
- HMMM myslim si ze ti nepomoze ani svetena voda, sice podla obcianskeho zakonika mas pravo na reklamaciu, ale neviem si realne predstavit ako by si si ju vymohol, pravnik stoji peniaze a hlvne je to na dlhy cas, nejakim sposobom mu budes muset aj dokazat ze o tom musel vedet a to si tiez neviem predstavit, a zadalsie on moze argumentovat ze si to rozoberal a nieco si poskodil a bla bla bla............ jedine ze by to bol solidny clovek a nejak by si sa s nim dohodol, skus sa s nim stretnut a slusne dat rec a ked to nepojde oznam mu ze to budes riesit cez pravnika a uvidis ako zareaguje, no myslim si ze to velmi neporiesis.
keby ten clovek bol solidny tak by mu to auto asi nepredal,vymena tesnenia pod hlavou nie je najlacnejsia,a to aj ten dotycny vedel,lebo do auta nechcel investovat,tym ,ze Skubko ty si mu este poriadne prilozil,si mu este viac"ublizil",mozno si ohol aj ojnicu a boh vie este co...takze si priprav ecka ,lebo nemas na vyber ak sa v nom este chces vozit bohuzial na slovensku to je tak,kazdy iba smejdy predava ,ktore vynachvali,netreba pozerat ake ma auto kolesa ahudbu a neviem co ale si sadnut donho a ist vyskusat a sledovat ako sa sprava... tak tak a vozit sa a vozit a hlavne pozert ako reaguje predavajuci na to co robis. ale to je uz fuk. ale ja by som flintu do zita nehadzal , daj to rozhodit a budes mudrejsi lebo v tomto stave to aj tak nepredas jednie ze by si tiez len dakoho ojepackal.......... | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 22/10/2011, 20:35 | |
| Uz som sa s nim stretol. Je to obycajny buran. Este sa mi aj vyhrazal. Dal som na neho trestne oznamenie a cez pravnika som mu poslal list na odstupenie od zmluvy.
Povedal mi, ze mi da 70 euro na opravu ktora ma bude stat 320 euro. Takych k.... milujem. | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 22/10/2011, 21:12 | |
| - Skubko napísal:
- Uz som sa s nim stretol. Je to obycajny buran. Este sa mi aj vyhrazal. Dal som na neho trestne oznamenie a cez pravnika som mu poslal list na odstupenie od zmluvy.
Povedal mi, ze mi da 70 euro na opravu ktora ma bude stat 320 euro. Takych k.... milujem. len aby si nekukol to ako tu pises ze si auto vytacal na dialnici a podone hmmmm, to by ti nepomohlo. ale napis ako pokracujes aspon tu bude daka skusenost ako postupovat. | |
| | | Skubko Začiatočník
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 22/10/2011, 21:14 | |
| Na tom aute som isiel 178, pretoze viac ani neda....a neviem co je u teba vytacanie, ked ides na 6kvalte pri 2900 otackach 178.....mal som pred tymto ine auta, slabsie motoricky a isli rychlejsie a do viac otacok....a jedno z nich dokonca teraz este jazdi otec a nic mu nechyba....ten Golf by mal ist bez problemov 210 - 220.
Ze ides po dialnici 180 a normalne sa rozbehnes na dlhej trati nie je vytacanie motora. | |
| | | dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h 22/10/2011, 21:17 | |
| - Skubko napísal:
- Na tom aute som isiel 178, pretoze viac ani neda....a neviem co je u teba vytacanie, ked ides na 6kvalte pri 2900 otackach 178.....mal som pred tymto ine auta, slabsie motoricky a isli rychlejsie a do viac otacok....a jedno z nich dokonca teraz este jazdi otec a nic mu nechyba....ten Golf by mal ist bez problemov 210 - 220.
Ze ides po dialnici 180 a normalne sa rozbehnes na dlhej trati nie je vytacanie motora. nepochopil si ma, ide o to ze si do toho uz vselijak zasahoval, to bude tvrdit on ze si to nema v autorizovanych servisoch a podobne , no ako vravim snad ti to vijde. bud si cvrkne z pravnika a dohodnete sa alebo budes bojovat s veternymi mlynmi a bude ta to stat riadne love naviac | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h | |
| |
| | | | 1,9 TDi 85KW PD, max rychlosť 180km/h | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |
|