Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf |
|
| starsie zimne gumy | |
| | Autor | Správa |
---|
pablo1 Pretekár
Registrácia : 02.06.2009 Počet príspevkov : 432 Auto : Golf IV 1,9 tdi 66kw,AGR,hybrid 1749-35,FB PP764+soft Bhmotor 108kw,334nm Bydlisko : Kokava nad Rimavicou
| Predmet: starsie zimne gumy 30/9/2011, 09:22 | |
| potreboval by som poradit ci sa mi oplati kupit zimne gumy Nokian WR G2 nejazdene za 52 eur kus.Maju DOT 1310 cize trinasty tyzden minuleho roku,tak neviem ci by to bola dobra kupa ked stali niekde v garazi 1 a pol roka | |
| | | Flatronik1 Vodič
Registrácia : 16.03.2009 Počet príspevkov : 222 Auto : Vw Golf IV 1.9 Tdi PD 74 kw + chip Bydlisko : Kosice - Okolie
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 30/9/2011, 20:45 | |
| je to dobra kuupa rok a pol nieje az tak velmi vela . . . skus stalcit dezen ci nie je tvrdy alekedze je to nokian budu v pohode . . . zimna guma zacina stracat asi po 4 rokoch svoje vlastnosti ale zavisi na kvalite. ja mam michelin a matadorky uz 2 sezony a su este stale ok . . . | |
| | | gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 30/9/2011, 21:39 | |
| - pablo1 napísal:
- potreboval by som poradit ci sa mi oplati kupit zimne gumy Nokian WR G2 nejazdene za 52 eur kus.Maju DOT 1310 cize trinasty tyzden minuleho roku,tak neviem ci by to bola dobra kupa ked stali niekde v garazi 1 a pol roka
tak ja si myslim ,ze 52 eciek za pouzivane je moc, hoci su to Nokian-i..ja idem kupovat na zimu Barum polaris 3 za 45eciek cca za kus,pri pouzivanych je riziko ,nove su nove,na ktore sa vztahuje zaruka...takze sam sa rozhodni,ja by som za pouzivane tolko nikdy nedal. | |
| | | pablo1 Pretekár
Registrácia : 02.06.2009 Počet príspevkov : 432 Auto : Golf IV 1,9 tdi 66kw,AGR,hybrid 1749-35,FB PP764+soft Bhmotor 108kw,334nm Bydlisko : Kokava nad Rimavicou
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 1/10/2011, 07:12 | |
| ved som pisal ze niesu pouzivane ,nebolo na nich prejdene ani km.Boli pri novom aute a chlap ich chce predat. ale mozno sa nakoniec rozhodnem pre tieto:http://www.pneutop.sk/pneumatiky/nokian-wr-d3_195_65_15_91_t_zimne/
Naposledy upravil pablo1 dňa 1/10/2011, 07:30, celkom upravené 1 krát. | |
| | | dusan hanuliak Autoškolák
Registrácia : 21.01.2011 Počet príspevkov : 128 Auto : TDI
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 1/10/2011, 07:14 | |
| ja bi som ich nekupoval ako napisal kolega nova guma ma zaruku no a napriklad momentolne napriklad DUNLOP SP SPORT 3D R15 195/65 STOJI cca 60 euro kus minuli rok boli po 50 euro | |
| | | Flatronik1 Vodič
Registrácia : 16.03.2009 Počet príspevkov : 222 Auto : Vw Golf IV 1.9 Tdi PD 74 kw + chip Bydlisko : Kosice - Okolie
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 14/10/2011, 20:47 | |
| pisete tu o zaruke ta sa nevztahuje na poskodenia pri jazde . . . trafis dieru a je po gume myslite ze vam ju zreklamuju ? asi . . . vasa vina a hotovo a este kupena cez net ? rovno dovi a do nepocutia . . . | |
| | | dusan hanuliak Autoškolák
Registrácia : 21.01.2011 Počet príspevkov : 128 Auto : TDI
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 16/10/2011, 16:57 | |
| no možno nevyreklamuješ a možno hej no iste je že zimna guma ak chceš abi mala take vlastnosti ake ma mať tak či jazdiš alebo nie vydrži 4 roky takže guma uložena 1,5 roka v garaži predpokladajme že bola uskladnená tak ako ma biť, : ma poluvicu životnosti fuč ale no niekomu to nevadi ja to vydim tak ako čo komu pasuje. | |
| | | mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 17/10/2011, 12:22 | |
| 4 roky? na to si ako prisiel? zimna guma max 3 roky,a aj to musi byt riadne skladovana a nie len tak hodena v garazi,idealne menit po 2 sezonach,zimna guma zacne tvrdnut co na zimu nie je najvhodnejsie,urcite by som si radsej kupil uplne nove a podla DOT skontroloval kedy boli vyrobene,aby si nekupil "nove" rocne! a tiez by som chcel vediet co na gume chces reklamovat? bud kupis nejaky shit a je to tvoj problem ze si zgrlavy,alebo si kupis nieco kvalitnejsie kde sa pri dobrom skladovani nemoze stat ze by bola guma vadna,kedze pri lepsich znackach kazda jedna guma je prisne kontrolovana na vyrobnom pase,tam uz je jedine taky problem ze nevies jazdit,alebo mas zle urobenu geometriu,popripade zle skladovana,ale na to ti predajca neda nikdy zaruku. | |
| | | dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 17/10/2011, 15:02 | |
| - mato88 napísal:
- 4 roky? na to si ako prisiel? zimna guma max 3 roky,a aj to musi byt riadne skladovana a nie len tak hodena v garazi,idealne menit po 2 sezonach,zimna guma zacne tvrdnut co na zimu nie je najvhodnejsie,urcite by som si radsej kupil uplne nove a podla DOT skontroloval kedy boli vyrobene,aby si nekupil "nove" rocne! a tiez by som chcel vediet co na gume chces reklamovat? bud kupis nejaky shit a je to tvoj problem ze si zgrlavy,alebo si kupis nieco kvalitnejsie kde sa pri dobrom skladovani nemoze stat ze by bola guma vadna,kedze pri lepsich znackach kazda jedna guma je prisne kontrolovana na vyrobnom pase,tam uz je jedine taky problem ze nevies jazdit,alebo mas zle urobenu geometriu,popripade zle skladovana,ale na to ti predajca neda nikdy zaruku.
nic proti ale kedysi sa jazdilo na protektoroch a nikto neplakal ci ma novu a ci staru a teraz by si to chcel menit po 3 rokoch??? hmmm nic proti ale ked nejazdim ako vôl tak menim ked zoderem ( u mna max 5 rokov zimna) . na G mam asi 7 rocne kleberi a poveim to asi tak ze su stale lepsie ako alpine pro od michelinu, maju ovela lepsie jazdne vlastnosti , nemam to od seba ale od brata co mal to auto 5 rokov a teraz ma 3 rocne nove a ma tam alpinie pro a nieje vobec nadseny. nie vzdy ide o znacku si myslim. ide skor o styl jazdy aky vodic preferuje, ak jazdis pianko tak celu zimu obehas aj na letnych , ale ked ako hnup tak ti ani retaze nepomozu | |
| | | mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 17/10/2011, 15:56 | |
| si na omyle,zimne pneu je hlavne o zmesy,cim je pneu tvrdsie,tym je na zimu menej vhodne a zimne pneu ma tu vlastnost ze postupne tvrdne,takze zo zimnej pneu sa postupom casu stane tvrda guma,a ked sa niekde vykyblis,je to cisto tvoj problem,a potom je to o lamelach,vzore a pod,preto sa doporucuje menit max po 3 rokoch,a akurat minule sme sa o tomto bavili so sefom,o tom napriklad viete ze na aute mozu byt maximalne 6 rocne pneu? za 7 rocne ta uz mozu dodrbat policajti ako hada,nie je to vo vyhlaske,ale v technickej sposobilosti vozidla,furt dokolecka,gumy,podvozok,brzdy-to je zaklad! ja som michelin nespominal mimochodom,ani nikdy nebudem,zbytocne vyhodene love,ja si radsej budem kazdy druhy rok kupovat cerstve pneu ako by som mal vystavit svoju rodinu nebezpecenstvu | |
| | | dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: starsie zimne gumy 17/10/2011, 18:50 | |
| - mato88 napísal:
- si na omyle,zimne pneu je hlavne o zmesy,cim je pneu tvrdsie,tym je na zimu menej vhodne a zimne pneu ma tu vlastnost ze postupne tvrdne,takze zo zimnej pneu sa postupom casu stane tvrda guma,a ked sa niekde vykyblis,je to cisto tvoj problem,a potom je to o lamelach,vzore a pod,preto sa doporucuje menit max po 3 rokoch,a akurat minule sme sa o tomto bavili so sefom,o tom napriklad viete ze na aute mozu byt maximalne 6 rocne pneu? za 7 rocne ta uz mozu dodrbat policajti ako hada,nie je to vo vyhlaske,ale v technickej sposobilosti vozidla,furt dokolecka,gumy,podvozok,brzdy-to je zaklad! ja som michelin nespominal mimochodom,ani nikdy nebudem,zbytocne vyhodene love,ja si radsej budem kazdy druhy rok kupovat cerstve pneu ako by som mal vystavit svoju rodinu nebezpecenstvu
toto vsetko berem ok mas pravdu ALE ja osobne nejsom za to menit gumu po rokoch ked ma za sebou par tisic km, akos som pisal kedysi som sam jazdil celu zimu na letnych a dalo sa, treba davat pozor, nejazdit ako blazen a je to . no dnes su ludia zvyknuty davat to 150 po dialnici ci je leto ci zima ci dast a neriesia. ja som za pomer opotrebenie/roky a najst tam nejaky kompromis. tymto som chcel povedat ze keby som sa dostal ku gumam co boli jazdene napr. rok a maj vzorok ok a cena je nizka tak neriesim kaslem na to a berem ich, ale zase by slo aj o to ci si auto planujem nechat, kolko najzdim v zime a X veci . | |
| | | Sponsored content
| Predmet: Re: starsie zimne gumy | |
| |
| | | | starsie zimne gumy | |
|
Similar topics | |
|
| Povolenie tohoto fóra: | Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
| |
| |
| |
|