VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Vymena serva -> Zavada na airbagu

Goto down 
3 posters
AutorSpráva
ultimate222
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 07.09.2011
Počet príspevkov : 4

Vymena serva -> Zavada na airbagu Empty
OdoslaťPredmet: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime7/9/2011, 20:04

Mam taky problem, jeden mechanik mi menil servo v aute (Golf IV) a ako som od neho odisiel tak asi po 3 kilometroch mi zacala svietit kontrolka airbagu.

Kamarat mi hovoril, ze on ma VAG-COM na diagnostiku, tak ze mi vymaze tu chybu, lenze neslo to, stale ked ju zmazal, potom pootocil klucom tak ta kontrolka airbagu neshasla. Tak som volal tomu mechanikovi, on ze mam prist ze nejaky zas jeho kamarat to pozre, ze ktovie co ten moj kamos robil. Tak pozrel a tiez to neslo zmazat. No cely cas hovoril, ze on s airbagmi nic nerobil (pritom ked som u mojho kamarata pozrel tu chybu, ze co to je tak tam bolo nieco s riadenim ... a ten mechanik robil s riadenim kedze menil servo, no stale tvrdil, ze s airbagmi nic nerobil).

Na aute trebalo este nastavit geometriu, lebo to nevedel, kedze nema nato nejake veci, tak mi povedal, ze to asi preto nejde zmazat tu chybu lebo nie je nastavena geometria (volant nebol rovno ked boli kolesa rovno ... a o dost bol krivo).

Bol som teda na geometrii a skocil som zas najskor za mojim kamosom a zas to iste, nedala sa chyba vymazat.

Takze predpokladam, ze ani oni ju nebudu vediet vymazat ... takze ked sa neda vymazat asi s tym musel on nieco spravit, nie ? Ked menil to servo ... no stale hovoril ze on s airbagmi nic nerobil, no su tam nejake senzory pri riadeni nie ? ... obavam sa ze zas bude tvrdit ze on s tym nic nerobil tak to nebude chciet opravit zadarmo .... co mu mam povedat ... mohol nieco posrat s airbagom ked robil s riadenim ?
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime7/9/2011, 20:52

geometria a vagom nema nic,je to mechanicka vec nie elektricka.airbag jo dost citliva vec,staci mal klesnutie napatia a uz sa rozsvieti kontrolka.mozno niekde bude preruseny kontakt alebo zle zasunuty konektor,trebars pod sedadlom alebo volant ked s tym manipuloval...ale to byt ti vag mal ukazat kde je chyba,myslim trebars XXXkod napr zasuvka(konektor) lave sedadlo..neviem ako to je presne ja Vag nemam,len uz aj mne sa stalo ked som vysaval auto a posuval sedadlo tak nechcela zhasnut kontrolka po nastartovani ale mne sla chyba vymazat. Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
ultimate222
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime7/9/2011, 21:24

ako to je s tym vymazanim chyby ? Mala by sa dat chyba vymazat aj ked fyzicky ta chyba nie je odstranena ?

Niekde pri riadeni je nejaky konektor ?

Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime8/9/2011, 00:14

podla mna to nemá nič spoločné,pri výmene serva si nemusel ani sadnut do auta,vymazat sa to nedá lebo chyba nieje odstránená a stále nepíšeš že aka chyba je tam presne..
geomet s tým nemá už vobec nič spoločné.Na riadení nieje žiadne čidlo ani nič čo by VAG mohol vyhodnotit ako chybu.
Návrat hore Goto down
ultimate222
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime8/9/2011, 10:33

cislo chyby je 00588 - nasiel som na nete, ze je to Odpalovac airbagu (ridic)
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime8/9/2011, 19:17

čiže riadiačka airbagu,asi
Návrat hore Goto down
ultimate222
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime8/9/2011, 19:37

na inom fore mi radili skontrolovat ci nie je odpojeny kabel pod bagom ... alebo ze je chybny kruzok pod volantom, len neviem ako zistim, ci je chybny
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Vymena serva -> Zavada na airbagu   Vymena serva -> Zavada na airbagu Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Vymena serva -> Zavada na airbagu
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» nefunkcny klimatronik a vypis VAGU
» Kontrolka Airbagu
» Prehodenie airbagu

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Ostatné-
Prejdi na: