Do EVC som dal jen obyčajné LED, tie s CAN boli drahsie. chcel som ušetrť pár Wattov 2x EVC + 2x predné obrysove t.j. cca. 40 W. Tie LED s podporou CAN majú taktiež 5W ?.
Olej si chcem meniť v servise, len neverím tým olejom v 200l sudoch, ale už som zistil, že by malo stačiť 4L. Práve teraz čítam na fore, že benzin 1,4i 16V majú dosť vľekú spotrebu oleja. Ja mam ojel na minime, pričom kontrolka mazania nevieti, ani nebliká. Mimochodom som zistil, že pri zapnutí klúča pred štartovaním sa nerozsvieti kontrolka mazania, môže byť vypálená žiarovka ?. Motor pri nízkych otáčkach (2000 - 2600) motor mierne klepe. (skôr pri zahriatom motori), len taký tichý klepot, proste zvuk, ktorý tam nepatrí. Predtým som mal Citroen 1,4i, 8V, ktorý pri ekonimickej jazde neklepal a hlavne vôbec nežral olej. Na fórach píšu, aby som menil olej za polosyntetický 10W-40 a spotreba nebude. Aký máš názor? Taktiež neviem, že pri predaji koľko oleja tam bolo.
Vďaka že si to celé prečítal.
Nerád otravujem mojimi blbími otázkami, ale kúpil som voz, ktorý väčšina vychvalovala do neba a vidím, že ten motor je akosi nedoriešený, pričom som myslel, že VW už má vychitané všetky "muchy" a "detské choroby" na tomto agregáte. Došiel som k záveru, že pri ekonimockej jazde (2000- 2500 otáčok) môžem ten motor tak akurát zničiť. Kupoval som voz, aby mal aj po cca. 8 rokoch ešte dobrú zostatkovú hodnotu.
Ak si najdeš čas môže napísať tvoje poznatky, resp. odporúčania.