Karol Autoškolák
Vek : 47 Registrácia : 14.02.2011 Počet príspevkov : 98 Auto : G4 Ocean, ALH, mod. rok 2004 Bydlisko : Považská Bystrica
| Predmet: Namontovaný TLMIČ VÝFUKU nezodpovedá predpísanému 3/3/2011, 09:55 | |
| Zdravím, takúto tému som nikde nenašiel, preto sa chcem spýtať, asi po dvoch rokoch od kúpi auta som zistil, že miesto predpísaného tlmiča výfuku do typu môjho auta je tam namontovaný tlmič oválneho tvaru určený asi pre benzínové motory a SDI 50 kW motory, tak čo s tým....? výfuk už má jednu stenu prehrdzavenú na pozdĺžnom spoji a plech sa už odšklabuje, vnútorná stena je ešte v poriadku... nedymí to ani inak to nemá nejaký negatívny účinok pri jazde, katalizátor vyzerá byť v poriadku, nehrdzavie, len minimálne...Bolo by dobré vymeniť ten tlmič za originál, lebo som si už zisťoval aj aký tlmič by tam mal ísť a aj cenu(cca 60eúr), alebo to nechať tak, dokedy tam vydrží ten namontovaný tlmič a až keď prehrdzavie úplne ho vymeniť...? Ďakujem | |
|
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Namontovaný TLMIČ VÝFUKU nezodpovedá predpísanému 3/3/2011, 17:49 | |
| - Karol napísal:
- Zdravím, takúto tému som nikde nenašiel, preto sa chcem spýtať, asi po dvoch rokoch od kúpi auta som zistil, že miesto predpísaného tlmiča výfuku do typu môjho auta je tam namontovaný tlmič oválneho tvaru určený asi pre benzínové motory a SDI 50 kW motory, tak čo s tým....? výfuk už má jednu stenu prehrdzavenú na pozdĺžnom spoji a plech sa už odšklabuje, vnútorná stena je ešte v poriadku... nedymí to ani inak to nemá nejaký negatívny účinok pri jazde, katalizátor vyzerá byť v poriadku, nehrdzavie, len minimálne...Bolo by dobré vymeniť ten tlmič za originál, lebo som si už zisťoval aj aký tlmič by tam mal ísť a aj cenu(cca 60eúr), alebo to nechať tak, dokedy tam vydrží ten namontovaný tlmič a až keď prehrdzavie úplne ho vymeniť...? Ďakujem
...sam sebe si aj odpovedal,takze...neries.ak tento co mas prehrdzavie,tak potom vymenis na ten co tam ma byt a hotovo | |
|