| Bliká kontrolka ABS | |
|
|
|
Autor | Správa |
---|
real71 Začiatočník
Vek : 38 Registrácia : 17.04.2008 Počet príspevkov : 8 Auto : VW golf 1.9 SDI Bydlisko : Zvolen
| Predmet: Bliká kontrolka ABS 28/4/2008, 20:10 | |
| obcas mi blikne ABS a vypne mi aj radio,co bi to mohlo byt? | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/4/2008, 00:10 | |
| - real71 napísal:
- obcas mi blikne ABS a vypne mi aj radio,co bi to mohlo byt?
Pri akej prilezitosti ti vypne radio??? A s tym ABS by to chcelo napichnut. | |
|
| |
real71 Začiatočník
Vek : 38 Registrácia : 17.04.2008 Počet príspevkov : 8 Auto : VW golf 1.9 SDI Bydlisko : Zvolen
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/4/2008, 20:34 | |
| Ked blikne kontrolka ABS.Bol som ale vsetko bolo vporiadku.Vedsinov to roby ked je studeni motor.Co bi to mohlo byt? | |
|
| |
boraTDI Profík
Vek : 44 Registrácia : 09.04.2008 Počet príspevkov : 1091 Auto : GIV TDI GTI Bydlisko : SC
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/4/2008, 20:56 | |
| tak to môže byť niekde konektor nedotlačený či neprichytení na diag neukáže nič ale stáva sa to , treb skontrolovať či nemáš voľné napr poistky či svorku na baterke alebo nerozoberal si niečo v poslednom čase ?? | |
|
| |
real71 Začiatočník
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/4/2008, 21:11 | |
| Vyberal som subwofer a zosilovac aj kapacitator.Moze to byt vtom? | |
|
| |
kámo Začiatočník
Registrácia : 13.06.2008 Počet príspevkov : 21 Auto : Golf IV 1,4 16 V r.2000 Bydlisko : Levice
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 13/6/2008, 21:41 | |
| Chlapi kto poradí.Vždy sa mi rozsvieti kontrolka ABS pri prekročení rýchlosti 23km.Aj sme to napychli ,a výsledok bol-obćas sa opakujúca chyba.Tak sme to resetli.Ale pri ďalšom rozjazde môjho Golfíka sa zas rozsvietila kontrolka.Čo je to. | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 14/6/2008, 11:34 | |
| a co to bolo za chybu??bola iba sporadicka?? ja by som to videl na kompletne vycistenie snimaca ABS aj toho kruhu ktory to snima....myslim cela ta sustava ktora je pod kotucom na prednej naprave.. | |
|
| |
kámo Začiatočník
Registrácia : 13.06.2008 Počet príspevkov : 21 Auto : Golf IV 1,4 16 V r.2000 Bydlisko : Levice
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 15/6/2008, 18:47 | |
| ivco85 ukázalo to iba ako sporadickú chybu.Aj som prestrekol konektor čo ide dojednotky ABS WDčkom.Stále sa to rozsvieti pri tých 23 km apotom stále svieti.Už ma to unavuje. | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 15/6/2008, 21:34 | |
| - kámo napísal:
- ivco85 ukázalo to iba ako sporadickú chybu.Aj som prestrekol konektor čo ide dojednotky ABS WDčkom.Stále sa to rozsvieti pri tých 23 km apotom stále svieti.Už ma to unavuje.
COOOOOO WD-cokm kontakty???...ved WD je na cistenie od olejovej spiny a na povolovanie srobov a na retiazky na bicykli...Kontakty nikdy nestriekaj s WD. Na kontakty je kontox alebo podobne spreje na cistenie elek. kontaktov. Co to bolo presne za chybu??? | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 16/6/2008, 00:36 | |
| jeeej..ako WDcko fakt nie na kontakty..to viac ublizi ako pomoze...je XY sprejov urcenych original nato.... tiez ma zaujima aka to je konkretne chyba...ale mozno by stalo za pokus ako som pisal vyssie vycistit snimac ABS na kolese..jeho konektor...a aj to..po lopate povedane derave kolecko pod kotucom ktore ten snimac snima..... | |
|
| |
kámo Začiatočník
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 16/6/2008, 22:14 | |
| Dík za radu.WDčko vyhadzujem.Takže sa pozriem na tie snímače na kolesách a prestreknem ich kontaktspreyom.Potom sa ozvem?či to pomohlo. | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 16/6/2008, 22:51 | |
| - kámo napísal:
- Dík za radu.WDčko vyhadzujem.Takže sa pozriem na tie snímače na kolesách a prestreknem ich kontaktspreyom.Potom sa ozvem?či to pomohlo.
Zasa vyhadzovat ho nemusis ... Pri cisteni kontaktov opatrne...niekde som cital ze z niktorych sprejov vedia napuchnut tie tesniace silikonove gumicky v konektoroch a potom sa obtiazne spajaju konektory dokopy. Ale ktore spreje to su to neviem...ale netreba sa toho bat...striekaj len na piny a popripade vyfukaj stlacenym vzduchom. Alebo silnym fuknutim ale sliny si nechaj v ustach | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 17/6/2008, 20:58 | |
| precisti kontatty poistiek na baterii je to casty problem a podla toho popisu by problem mohol byt v nich |
|
| |
kámo Začiatočník
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 21/6/2008, 14:23 | |
| chlapi dík za radu.Už to nesvieti.Šťastný som ako blcha.Jeden deň, som každé jedno čidlo prešiel a prečistil kontaktsprejom ,ale tam nebola závada.A navyše som našiel na lavej strane v predu otrhnutý káblik ktorý sa zbieha spolu s čidlovým.Predpokladám že to je od snímača brzdového obloženia,tak som tú predratú smičku zaletoval a hotovo.Ale nemalo to žiadny vplyv na to svietenie ABS.Tak sme to potom hodili na VAG a resetli.Ale nepomohlo.Takže na druhý deň som sa naštval,a cakumprásk všetky poistky čo sa na baterke som vybral (3x30A,ináč boli troška chytené ,opálené na kontaktoch,jemne prešmirgoval a nastriekal.Potom som podoťahoval všetky skrutky na poistkách batérie.Ďalej som odpojil konektor na napájanie motorčeka ABS,a prestrekol sprejom.Ide ťažko von ale ide.Treba len trocha trpezlivosti.Ďalší krok bolo odojenie konektoru RJ ABS na pumpe.Celé som skontroloval a opäť prestrekol sprejom.A výsledok-šlapetóóóóó. Chlapi som vďačný že sa tu môžu riešiť takéto veci.Rád budem prispievať aj ja ,keď to môže pomôcť druhým.Čaf. | |
|
| |
ivco85 VW Junior
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 21/6/2008, 14:31 | |
| - kámo napísal:
- chlapi dík za radu.Už to nesvieti.Šťastný som ako blcha.Jeden deň, som každé jedno čidlo prešiel a prečistil kontaktsprejom ,ale tam nebola závada.A navyše som našiel na lavej strane v predu otrhnutý káblik ktorý sa zbieha spolu s čidlovým.Predpokladám že to je od snímača brzdového obloženia,tak som tú predratú smičku zaletoval a hotovo.Ale nemalo to žiadny vplyv na to svietenie ABS.Tak sme to potom hodili na VAG a resetli.Ale nepomohlo.Takže na druhý deň som sa naštval,a cakumprásk všetky poistky čo sa na baterke som vybral (3x30A,ináč boli troška chytené ,opálené na kontaktoch,jemne prešmirgoval a nastriekal.Potom som podoťahoval všetky skrutky na poistkách batérie.Ďalej som odpojil konektor na napájanie motorčeka ABS,a prestrekol sprejom.Ide ťažko von ale ide.Treba len trocha trpezlivosti.Ďalší krok bolo odojenie konektoru RJ ABS na pumpe.Celé som skontroloval a opäť prestrekol sprejom.A výsledok-šlapetóóóóó. Chlapi som vďačný že sa tu môžu riešiť takéto veci.Rád budem prispievať aj ja ,keď to môže pomôcť druhým.Čaf.
tak takto si predstavujem koniec kazdej debaty..VYRIESENE.. nech sluzi.... | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 21/6/2008, 23:40 | |
| - kámo napísal:
- chlapi dík za radu.Už to nesvieti.Šťastný som ako blcha.Jeden deň, som každé jedno čidlo prešiel a prečistil kontaktsprejom ,ale tam nebola závada.A navyše som našiel na lavej strane v predu otrhnutý káblik ktorý sa zbieha spolu s čidlovým.Predpokladám že to je od snímača brzdového obloženia,tak som tú predratú smičku zaletoval a hotovo.Ale nemalo to žiadny vplyv na to svietenie ABS.Tak sme to potom hodili na VAG a resetli.Ale nepomohlo.Takže na druhý deň som sa naštval,a cakumprásk všetky poistky čo sa na baterke som vybral (3x30A,ináč boli troška chytené ,opálené na kontaktoch,jemne prešmirgoval a nastriekal.Potom som podoťahoval všetky skrutky na poistkách batérie.Ďalej som odpojil konektor na napájanie motorčeka ABS,a prestrekol sprejom.Ide ťažko von ale ide.Treba len trocha trpezlivosti.Ďalší krok bolo odojenie konektoru RJ ABS na pumpe.Celé som skontroloval a opäť prestrekol sprejom.A výsledok-šlapetóóóóó. Chlapi som vďačný že sa tu môžu riešiť takéto veci.Rád budem prispievať aj ja ,keď to môže pomôcť druhým.Čaf.
Prave si prispel aj ty tvojou skusenostou s popisom postupu pri odstranovani...GRATULUJEM... | |
|
| |
ivco85 VW Junior
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 22/6/2008, 00:09 | |
| | |
|
| |
mirolondon Začiatočník
Vek : 41 Registrácia : 04.01.2008 Počet príspevkov : 26 Auto : VW Golf IV, 1,9TDI Bydlisko : BA
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/8/2008, 12:38 | |
| caute hosi, chcem sa spytat ohladne abs. stale mi svieti ta kontrolka. uz to dali aj na pocitac, a povedali ze je nieco s lavym prednym kolesom. neviete poradit? visi tam kablik s hnedou koncovkou, uz som ho aj naspat prichytil no svieti stale. dik za pomoc | |
|
| |
ivco85 VW Junior
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/8/2008, 13:06 | |
| ten kablik moze byt aj signalizacia opotrebenia bzdoveho oblozenia.. co konkretne povedal VAG?..mozno je zly snimac na kolese... | |
|
| |
mirolondon Začiatočník
Vek : 41 Registrácia : 04.01.2008 Počet príspevkov : 26 Auto : VW Golf IV, 1,9TDI Bydlisko : BA
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS 29/8/2008, 18:12 | |
| aha neviem co presne povedal, lebo to som bol v anglicku v servise povedal ze nieco je s lavym prednym kolesom. v servise bolo volne az 2.9. a dovtedy si to spravim aj sam. myslel som si. ked som kukol pod auto, tak tam bol odpojeny nejaky kablik, som ho zapojil naspat, ale svieti to stale, tak neviem... | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Bliká kontrolka ABS | |
| |
|
| |
| Bliká kontrolka ABS | |
|