| Golf 1.6 TDI spotreba | |
|
+3Nagasaki element666 rasto444 7 posters |
|
Autor | Správa |
---|
rasto444 Začiatočník
Registrácia : 20.12.2010 Počet príspevkov : 19 Auto : VW Golf VI 1.6 TDI 77kW
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 6/1/2011, 17:34 | |
| Sak ale tak je to v zaruke tak by to mali vymenit v ramci reklamacie, ale tak neviem preto sa pytam. A ziarovky ani nemam, tak ich budem musiet kupit. Auto mam asi 2 mesiace a este som nic nevymienal tak neviem ci by som sa do toho sam pustil .. asi to znie divne ale o nove auto sa bojim, Brat ma oktavku a tam je vymena ziarovky celkom v pohode ale ako vravim radsej ked to je este v zaruke by som to dal tam, ale zas ak si vypytaju za robotu ze to nebudu robit v ramci reklamacie tak to skusim asi sam, preto som sa chcel opytat ci niekto nevie ako to je s novym autom ked odide takato vec.. | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 6/1/2011, 17:43 | |
| no este tu robotu za vymenu ukecas,ale tu ziarovku si budes musiet zaplatit tak ci tak | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 6/1/2011, 17:51 | |
| tak ziarovka nestoji asi moc, ale za robotu by nemali pytat. Potom ved naco je ta zaruka.. aj ked zase ked si to tak zoberes tak aj tu ziarovku by mohli vymenit, nakolko to clovek nema jak pokazit pokial sa v tom nestura a pocas tych 2 rokov by to mohli spravit bez toho aby pytali za vsetko peniaze | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
Vek : 43 Registrácia : 08.08.2007 Počet príspevkov : 5940 Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v Bydlisko : Tlmače
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 6/1/2011, 18:04 | |
| nemas pravdu,podla toho na akeho ochotneho prijmacieho technika narazis a ako ho ukecas,niekto ti to zapocita,niekto nie do reklamacie,podla mna ziarovka nepatri na reklamaciu,tak isto ako ked si kupis nove auto a do pol roka zoderies gumy,alebo opotrebujes olej,je to proste spotrebny tovar | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 6/1/2011, 18:12 | |
| tak zas to je tiez pravda, ze oni si vykryju bar co, tak sak uvidim. Raz som zapol zadnu hmlovu ked bola hmla ze nebolo nic vidno a na pristrojovke mi vyhodilo kontrolku chybu osvetlenia.. pozeral som vsetky svetla a len vzadu neni vidno rozdiel ked su zapnute svetla a zadne svetlo do hmly. Cize raz som zapol a hned asi aj zhasla.. | |
|
| |
mato88 VW Šialenec
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 6/1/2011, 21:26 | |
| no nist,drzim palce,hadam ho ukecas :-) | |
|
| |
Liberateyou Začiatočník
Vek : 41 Registrácia : 18.04.2009 Počet príspevkov : 6 Auto : Golf VI , 1.6 Tdi Highline Bydlisko : Martin
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 7/2/2011, 23:57 | |
| Ahojte. Uff teda mládež .... Rasťo mám presne to isté auto ako ty. Chcel by som ti teda dať pár rád. Ako majiteľ GOLF V 1.9 TDi 77 kW a momentálne Golfa VI 1.6 TDi 77 kW . 1. žiarovka - skús sa len s niekym kuknut k žiarovkam pod kapotu, nie je to také komplikované zistíš, že nie je dotiahnutý kontakt ...utiahnes a svetlo svieti..ten isty problém som riešil na GOLF V 2. olej - nie je dôvod aby ti to auto papalo olej.... treba si naštudovať manuál na kontrolke oleja máš hranice... treba ho kontrolovať po pár hodinách od posledného pustenia motora. ...ten olej musí sadnúť. Handričkou si utreš kontrolku a potom ponoriš znova. Ak ti chýba len pol centimetra a už si pod hranicou rysky tak dolej len deci chvíľku počkaj a potom skus znova.... ak tam naleješ celý liter oleja tak dovi dopo preleješ....a môžeš čakať zničený katalyzátor. To auto má predsa na to kontrolku oleja....nos olej so sebou, aby si to mohol doliať ked bude treba. 3. Zábeh - určite prvých 3000 km nevytáčaj auto cez 3000 otáčok. Ked chodíš dialnicu neboj tomu pridať. Drž sa maximálne do 150 km/hod. Nedrž ruku na riadiacej páke...len ked radíš. Mesto: nejazdi 50 km/hod podľa tachometra .... neboj kľudne môžeš ísť 55 km/hod sú tam odchýlky a ver, že keď pojdeš popri policajtoch nik ťa nezastaví. Ale uvidíš rozdiel pri 4 stupňi 50 a 55-60...hlavne držať nohu v kľude. Snažiť sa jazdiť predvídavo, na dojazd....žiadne brzda - plyn. ..teraz ma už nič nenapadá ..tak len Ťa troška pošťuchnem ) [img][/img]https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00195resize.jpg/[img] [/img][img] [/img] | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 9/2/2011, 10:52 | |
| tak s tou ziarovkou som to uz vyriesil, v servise kde som auto kupoval chceli odomna 30 eur, tak som schvalne isiel do ineho kde mi to spravili v ramci zaruky vsetko zadarmo, bola tam vypalena zadna hmlovka. Co sa tyka toho zabehu tak mam cc 2800 km a dlhodoba spotreba na palubaku mi ukazuje 5,8 niekedy aj 5,6 ked nejazdim mesto kratke trasy.. inak nuluje sa mi to.. chcem pozret ci to je po tych 19 hod jak je to v manualy.. je to riadna kravina ze dlhodoba spotreba a maze sa po 19 h. Na 4 ke 50? ja mam pocit ze to auto je pod otackami ked idem na 4ke 60.. su tam dlhe prevodove stupne a hovori sa radsej trosku vo vyssich (pri 60km/h na 3 stupni mam cca 2000 a auto ide v pohode) ako v nizkych. Inak ale fakt nechapem tu tvoju spotrebu.. to jazdis stale dlhe trasy kde sa ti pekne motor zahreje a jazdis uplne len na spotrebu? nemas Blue Motion? ked som to len tak okrajovo povedal v servise tak mi bolo povedane ze je auto v zabehu ze sak si to sadne.. ale jak tak pozeram ty mas ani ne 2000 km a ta spotreba..pokial to nenulujes tak je to pekne.. ja uz to teraz obcas aj vytocim ked sa motor zahreje aby auto uplne nezlenivelo ale to len tak 1,2,3 a staci . tak neviem co mam robit sledujem si to podla toho kolko prejdem km na nadrz minule to bolo tusim 850 ci kolko a vyslo mi to cc 6,5l/100 km.. tak uvidim teraz | |
|
| |
Liberateyou Začiatočník
Vek : 41 Registrácia : 18.04.2009 Počet príspevkov : 6 Auto : Golf VI , 1.6 Tdi Highline Bydlisko : Martin
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 9/2/2011, 22:09 | |
| Nuž všetko je o zvyku. Keď ideš na 4 60 km/hod vobec nie je podtočené. Tieto nové sú robené tak, že zvladaju dokonca 1000 otáčok...ale to je už extrém ...xexe 2000 otáčok? Golf Tdi jazdi ideálne na 1500 otáčkach. Takže 4 ka:). Konkrétne jazdím Martin - Žilina s tým, že potom po ZA ešte cez den dobrých 50 km...takže je to 50/50. BlueMotion nemám. Aby ti auto nezlenivelo, treba vybehnúť raz za týžden na dialnicu pritlačiť tomu 150 a vec je vyriešená. Nenuloval som nič. Ten prvý obrázok je spotreba celková od začiatku. A tá druhá je po približne 250 km Martin - Banská Bystrica - Zvolen - Lučenec a späť. Ja na jednu plnú prejdem takých 1300 km .... Na Golf V som dal v lete Martin - Chorvátsko Poreč cca 780 km a s5 na jednej plnej plus 20 litroch a to som spravil za 5 hodín. Treba vyskúšat. Otázka je či chces jazdiť ako Emerson Fittipald a mať hlboko do vačku, alebo chceš mať dobre zabehnuté auto a slušnu spotrebu. Aj tak je dôležité v poriadku dojsť do cieľa .) Nemám pravdu? | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 10/2/2011, 12:35 | |
| No tak som dnes skusal tych 50 na 4ke a poviem ti ze to auto trpelo, tak isto aj pri 55 to malo strasny zvuk, ideal na 4ku mi to prislo od 60 hore. skusal som tak ist dlhsie ale nechcel som trapit auto.. a na tu 3ku si myslim ze tych 50 je ideal. Mne sa ta dlhodoba meni v zavislosti od toho kde jazdim ale sak to je logicke. Cez vikend idem mimo BA dialnicou 70km tam a v nedelu spat + nejake tie trasy v meste kde sa auto ani nezahreje a tam prave ta spotreba stupa.. idem 2x do mesta a uz neni 5,7 ale 5,8.. potom idem naspat po dialnici a spotreba sa upravy na 5,6 a tak dokola.. ale uz je to lepsie max co som mal dlhodobu bola 7,2 ale to som jazdil kratke trasy.. Tak uvidim, jazdim na nom hold malo. V servise by som moc nepochodil s tym ze mam vysoku spotrebu nakolko mi povedia ze to auto je v zabehu tak ale je to riadny rozdiel 4,2 a 5,8.. aj ked ako vravim ty mas zjavne kazdu jazdu zahriaty motor, kdezto ja idem niekedy len cca 2km do obchodu a tym mi ta spotreba stupa.. tak uvidim ako sa to bude vyvyjat dalej ale tak mam pocit ze pomaly to klesa A jak fitipaldi nemam potrebu jazdit vzdy skor pozeram na palubak jak na tachometer takze mas pravdu ze dojst v poriadnu je najdolezitejsie | |
|
| |
Liberateyou Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 10/2/2011, 18:27 | |
| Vies ..este som tak rozmyslal.....pneumatiky...ja mam 15 palcove zimne Pirelli sottozero ... tankujem shell Diesel Extra ... no a samozrejme pouzívam aditivum ..posielam link http://www.olejshop.sk/aditiva/p/castrol-tda-prisada-do-nafty-0-25ml/ a neviem ako sa ti moze zdat, ze ti auto kape, ked ides 55 na 4ke? Ked ja mam 1400 - 1500 otacok ./. | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 11/2/2011, 10:13 | |
| Ja mam tiez 15 palcove zimne Continental presne neviem ake.. a takujem na omw alpin diesel aj ked uz som minule chcel ten disel extra ale na tej pumpe ho nemali tak skusim nabuduce bud shell extra alebo ten omw. Aditivum nepridavam a ani nechcem, ved do starsich aut sme nic nedavali tak nechcem do noveho golfu nie ze by sa tym asi nieco stalo ale tak radsej to necham tak . A co sa tyka tych otacok, tak som zabudol ti napisat ze ja som pozeral na 3. prevodovom stupni pri 50km/h som mal cca 1500 ot/min a ked som mal 4ku tak som bol cca 1200 neviem presne ale to uz sa tomu autu nepacilo. Nie ze vyslovene kape ale je dost motor podtoceny co by pri zabehu nemal byt vobec pokial viem, a keby som sa riadil vyslovene palubnym pocitacom kedy preradit tak som asi vo vacsine v nizkych otackach. Inak este tak mimo temy: mas na golfiku nejake upravy, myslim aj nejake drobne? jeden klubak ma na golfiku spraveny pekny naslap ale menil aj pedale za rkoveho golfa.. mne sa hlavne lubia tie strieborne pedale a vedla co je miesto na nohu ale neviem kde to zohnat a ako to je s montazou.. inak po zime planujem folie a cez leto nejake tie elektrony.. ale zjavne pojdem len do 16 palcovych na tie nase tankodromy a aj koli spotrebe.. | |
|
| |
Nagasaki Vodič
Registrácia : 04.04.2009 Počet príspevkov : 157 Auto : VW Golf 5 Tdi Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 11/2/2011, 13:07 | |
| tdi sa najlepsie citi medzi 2000-3000 otackami, najlepsie ked sa da jazdit okolo tych 2000, nizsíe otacky 1400-1500 len ked neni ina moznost napr. kolona a podobne, a ked sa jazdi este nizsie tak papa dvojhmota a ani inym suciastkam podtacanie neprospieva | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 11/2/2011, 13:39 | |
| ved prave, mne sa ten chod auta teda vobec nepacil ked som tam mal 4ku az od 60 vyssie to pytalo 4ku.. Ja prehadzujem podla ucha a nie podla palubneho pc ten je casto dost neobjektivny a otacky su potom uplne dole, co si myslim ze motoru moc neprospieva... | |
|
| |
Liberateyou Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 11/2/2011, 21:49 | |
| samozrejme, že uplne na nízke otáčky nie .... 4 ka na 55-60 je zvladnutelná ...no a ja 5tku radím až pri 80 km/h. Takže to auto nie je podtočené . Rasťo ja mám higline + ešte doplnkovú výbavu. Nad tunningom momentalne nerozmýšlam .... ja už jazdím len preto aby som došiel .... po havarke v lete, ma prešla chuť | |
|
| |
rasto444 Začiatočník
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 12/2/2011, 11:13 | |
| Jaaj tak to hej, treba jazdit bezpecne a predvidat, aj ked niekedy su na cestach fakt ludia ktori nemaju oci a na autach asi nemaju ani spataky .. aspon tak mi to pride.. | |
|
| |
janksvk Začiatočník
Registrácia : 18.10.2011 Počet príspevkov : 1
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba 18/10/2011, 03:42 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Golf 1.6 TDI spotreba | |
| |
|