| Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC | |
|
|
Autor | Správa |
---|
vilenin Začiatočník
Registrácia : 22.08.2010 Počet príspevkov : 7 Auto : VW GOLF 2003, 1.9TDI (66kW) ALH
| Predmet: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 22/8/2010, 18:28 | |
| CHLAPI, najde sa niekto najlepsie v okoli LEVIC ale som ochotny aj pricestovat, kto by ma to pomohol zlozit naspat zadne dvere? Kto s tym ma skusenosti??? Som ochotny za robotu aj zaplatit len nech to mam na poriadku... POMOOOOC... A to ma este cakaju vodicove dvere ale tych som sa radsej ani nedotkol po tejto skusenosti.
Zdravim Chlapi,
Kupil som asi pred tyzdnom auto VW Golf 1.9 TDi Blue Edition r.v. 2003 5 dverovy. Prestudoval som skoro cele forum, vela novych veci som sa docital, co je super, ale vyriesenie mojeho problemu som nenasiel. Vsetky zamky na aute mam zaslepene, teda auto sa da odomknut a zamknut len centralnym. Centralne mam podla mna dorabane, pretoze nie je rovno v kluci zabudovane ale mam ku klucom dialkove, je to taka cierna sranda s dvomi modrymi gombikami. Odomknem auto centralom, odomknu sa vsetky dvere. Ale asi po 20sek sa vsetky dvere, ktore su fyzicky zatvorene opat zamknu. A to nestrcim ani klucik do zapalovania. Proste odomknem auto otvorim si napr. zadne dvere nieco tam nakladam, vyberam to je jedno a auto sa za cca 20 sekund samo zamkne. Najlepsie na tom je, ze minule som nastartoval auto, zapol klimatizaciu ze nech sa troska vychladi interier, zatvoril som vsetky dvere. Za 20sek central CVAK a auto bolo zamknute... Zachvatila ma panika, ze nastartovane auto a zamklo sa, no fasa... ale nastastie vodicove dvere sa nezamkli... Da sa toto nejako vypnut? odstranit? Vsade co som cital, tak sa auto zamyka az ked ide 15-18km/h ale mne to robi aj ked stojim a nic nerobim. A ked aj niekam idem a potom zaparkujem vypnem motor a vytiahnem klucik, tak sa neodomkne. Moze to mat nieco spolocne s tym, ze na palubovke my stale svieti cervena kontrolka, ze mam otvorene dvere??? A zaroven interierove svetlo my stale svieti, tak ho musim manualne vypnut... A dalsia vec co som si vsimol, vypnem motor, vytiahnem kluc svetla necham zapnute, otvorim vodicove dvere a ziadny bzuciak nepipa, ze mam svetla zapnute... (odpaleny bzuciak?) myslim, ze nie, lebo ked my zacne signalizovat, ze mam malo paliva, a rozsvieti sa orandzova kontrolka tak bzuciak PIPNE. Cervene svetielko na spolujazcovych dverach my tiez nesvieti a ziarovka je OK. Moze mat toto vsetko za nasledok zly MIKROSPINAC ZAMKOV? Mozno nie jeden ale rovno dva??? Stretol sa uz niekto z niecim podobnym??? Vopred dakujem, za vsetky rady.
Naposledy upravil vilenin dňa 30/8/2010, 17:19, celkom upravené 2 krát. | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 22/8/2010, 19:24 | |
| maz zly mikrospinac v zamku u vodica to bude tvoj poroblem rozobrat prepajkovat (malo by to stacit) zamyka sa preto ze mas asi tak nastaveny alarm.Je to normalne pokial odomknes auto dialkacom a neotvoris dvere tak by sa ti malo same zamknut tj tych 20-30sec.a ked zamknes blika ti cerena kontrolka vo vodicovych dverach??.A naj bude si zohnat k tvojmu alarmu (dialkovemu) manual a vypnut funkciu zamknutia dveri po nastartovani.a tebe by sa to malo dat ce VAG lebo budes mat 3genaraciu can RJ.a ta spolupracuje zo vsetkym v aute.Oprav ten mikrospinac v zamku a problem by mal prestat.aste ak sa ti nerozsvieti svetilko v kufri ked otvoris kufor tak tam tiez treba precistit ten mikrospinac. | |
|
| |
vilenin Začiatočník
Registrácia : 22.08.2010 Počet príspevkov : 7 Auto : VW GOLF 2003, 1.9TDI (66kW) ALH
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 22/8/2010, 19:28 | |
| Ano cervene svetielko na dverach blika, ked je auto zamknute. | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 22/8/2010, 19:34 | |
| skontorluj ukostrenia auta pri baterke,a pichni to na VAg. | |
|
| |
vilenin Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 22/8/2010, 20:29 | |
| Tak bol som v aute a napichol som to na VAG, Toto z toho vyliezlo:
Adresa 46 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 1C0 959 799 Komponent: 1K Komfortgerát HLO 0002 Kódování: 00259 Opravna #: WSC 01266 2 Nalezeny chyby: 00928 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana ridice (F220) 27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky 00931 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani vzadu vpravo (F223) 27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
Takze, ako som predpokladal, nebude to len jeden mikrospinac ale rovno DVA! Da sa nejako z tohto vycitat, ze ktoru verziu Comfortky mam? | |
|
| |
nikibad Agent
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 22/8/2010, 20:37 | |
| no vidis a uz vies co mas opravit .Myslim ze by sa malo dat vycitat ale neviem neporadim ti ako.ale ttreba prepajkovet tie mikrospinace odmastit a prelakovat lakom na plosne spoje.a malo by to fungovat. | |
|
| |
vilenin Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 28/8/2010, 21:53 | |
| Takze dneska som sa rozhodol, ze rozoberiem zamok zadnych dveri a preletujem tie kontakty. Mal som nastudovane presny postup co kde ako spravit. Tapac isiel dole hladko, potom nasledoval plech na ktorom z druhej strany je upevneny vytah na okno, okno sa my po trapeni podarilo odpojit od vozika. Plech som nevedel dat dole pretoze, som nedel odpojit konektor od zamku dveri... Nakoniec som si uvolnil klucku a potom som uvolnol sroby co drzali zamok na pozicii a konecne sa to pohlo. Konecne som vytiahol plech von, podarilo sa my odpojit konektor od zamku. Ale nastal dalsi problem, nedokazal som zamok dveri dostat von pretoze my tam zavadzala kolajnica na okno... povolil som srobi co ju drzali ale zistil som ze musim skoro cele okno /aj ten maly trojuholnik vybrat/ aby som kolajnicu demontoval a som robit uz nechcel, tak som to len silou odtlacil a nakoniec sa mi podarilo to prepasirovat okolo tej kolajnice a dostat konecne zamok dveri von... Zase kym som na to prisiel, ze ako sa to cele rozobera, aby som sa dostal k tomu povestnemu plosnemu spoju, no poviem Vam pekna babracka s tym bola, konecne som uz letoval plosak, a cely nateseny som zacal skladat naspat. Zapojil som zamok na elektirku a len tak naprazdno som skusil ci central bude zamkinat a odomkinat, zamok sa hybal, tak som skladal dalej. A tu som aj skoncil!! Jednoducho sa my nepodarilo dat zamok aj s tou omelou chranickou naspat a uz vobec nie spolu s tym plechom... Ta sk...vena kolajnica na okno tam zavadzia, Stravil som s tym 6h a uz my dosli nervy a nadej...
CHLAPI, najde sa niekto v okoli LEVIC, kto by ma to pomohol zlozit? Kto s tym ma skusenosti??? Som ochotny za robotu aj zaplatit len nech to mam na poriadku... POMOOOOC... A to ma este cakaju vodicove dvere ale tych som sa radsej ani nedotkol po tejto skusenosti.
P.S. Po preletovani kontaktov kontrolka otvorenych dvery na palubovke funguje ako ma. Aj interierove svetlo zacalo fungovat... | |
|
| |
slovi Začiatočník
Vek : 34 Registrácia : 08.07.2010 Počet príspevkov : 18 Bydlisko : senec
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 29/8/2010, 10:23 | |
| pozeral si aj do dielenskej prirucky - jak na to GIV ? mozno tam najdes co potrebujes tato pracicka caka aj mna, tak pls ked sa ti to podari rozchodit tak daj info co ako. | |
|
| |
vilenin Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 29/8/2010, 10:59 | |
| - slovi napísal:
- pozeral si aj do dielenskej prirucky - jak na to GIV ? mozno tam najdes co potrebujes
tato pracicka caka aj mna, tak pls ked sa ti to podari rozchodit tak daj info co ako. Ano prirucka je jedna vec, ale skutocnost je druha vec... Ja by som len chcel vediet, ze ci treba vybrat zadne okno uplne von a potom aj kolajnicu na zadne okno von? aby tam vznikol priestor na vlozenie toho zamku naspat aj spolu s plastovou chranickou??? | |
|
| |
slovi Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 31/8/2010, 21:41 | |
| ja som sa do toho dnes tiez pustil.. konkretne do zadnych dveri.. podla prirucky musim vybrat aj okno aby som sa dostal duvnutra k zamku... ale ani za boha to okno neviem vybrat.. tebe sa to podarilo rozobrat aj bez toho aby si dal okno von ??? akurat to nevies dat naspat ??? dobre som pochopil ? | |
|
| |
vilenin Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 1/9/2010, 13:37 | |
| - slovi napísal:
- ja som sa do toho dnes tiez pustil.. konkretne do zadnych dveri.. podla prirucky musim vybrat aj okno aby som sa dostal duvnutra k zamku... ale ani za boha to okno neviem vybrat.. tebe sa to podarilo rozobrat aj bez toho aby si dal okno von ??? akurat to nevies dat naspat ??? dobre som pochopil ?
Ano presne tak, podarilo sa my to dostat vonka, ale naspat my to uz nejde. A bude treba urcitre vytiahnut vonka zadne okno spolu aj s tym malym trojuholnkom, alebo nejakym sposobom vybrat len tu kolajnicu na okno von, ale neprisiel som na to ako, vedel som si ju len povolit ale vybrat som ju nevedel. Kto my s tym pomoze? Chalani pomoc... | |
|
| |
slovi Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 1/9/2010, 16:48 | |
| fúúúha.. vyzera to zle.. ja s tym tiez neviem pohnut.. keby sa mi to nakoniec podarilo rozobrat tak ti sem napisem... | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
Vek : 36 Registrácia : 23.04.2008 Počet príspevkov : 1102 Auto : Passat B5.5 1.8T 110kW Bydlisko : LEVICE
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 7/9/2010, 20:42 | |
| Cauko, stale mas ten problem? | |
|
| |
slovi Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 8/9/2010, 20:24 | |
| nho.. ja este stale mam... sklo mam vybrate, nosnik uvolneni, zamok oslobodeny od vsetkych srobov ale neviem vytiahnut zamok von z dveri a neviem ci to mam vybrat spolu s nosnikom ci najskor uvolnit nosnik od zamku | |
|
| |
vilenin Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 9/9/2010, 00:12 | |
| - slovi napísal:
- nho.. ja este stale mam...
sklo mam vybrate, nosnik uvolneni, zamok oslobodeny od vsetkych srobov ale neviem vytiahnut zamok von z dveri
a neviem ci to mam vybrat spolu s nosnikom ci najskor uvolnit nosnik od zamku
Treba demontovat klucku, a odhaknut z nej tiahlo co ide na zamok. Potom by si to mal byt schopny vytiahnut | |
|
| |
slovi Začiatočník
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC 9/9/2010, 16:53 | |
| takze po dlhom boji sa mi podarilo vybrat zamok von teraz staci zistit preco zamok nechce fungovat | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC | |
| |
|
| |
| Samovolne zamykanie. Poskladanie zadnych dveri POMOOOC | |
|