zdenkoha Začiatočník
Registrácia : 27.07.2008 Počet príspevkov : 16 Auto : Golf IV 1.6i sportline Bydlisko : Michalovce
| Predmet: Kolísanie otáčiek golf 1.6 1998 SR AKL 74kw, LPG 9/8/2010, 15:22 | |
| Zdravím, chcel by som sa opýtať či mal niekto problém s kolísaním otáčiek na golfíku. moj problém je taký, že naštartujem auto a otáčky kolíšu, ale akonáhle auto vytáčam na rýchlosti nad 4000 otáčiek prestane to. Alebo ak na voľnobehu otáčky kolíšu a vytočím volant na doraz vľavo alebo vpravo prestane to. otáčky mi kolíšu 1100-1200. Mám splynovač a robí to aj na benzíne. Počujem také mierne klopkanie v klapke. neviem či ťahá falošný vzduch alebo klpka je v <>. Rozmýšlal som aj nad váhou vzduchu. Dá sa tá váha vzduchu nejako prečistiť?? A neposlednom rade by som chcel nájsť a zaslepiť ERG ventil mám ho vôbec? ďakujem za všetky odpovede. | |
|
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: Kolísanie otáčiek golf 1.6 1998 SR AKL 74kw, LPG 12/8/2010, 21:21 | |
| vycisti klapku,sprav zakladne nastavenie.EGR samozrejme mas.Treba skontorlovat ci neni upchaty alebo dierava rurka.Vaha vzduchu sa da vycist myslim ze v jarovej vode.A egr funguje len do nejakych 1500otacok potom sa vypne. | |
|
zdenkoha Začiatočník
Registrácia : 27.07.2008 Počet príspevkov : 16 Auto : Golf IV 1.6i sportline Bydlisko : Michalovce
| Predmet: Re: Kolísanie otáčiek golf 1.6 1998 SR AKL 74kw, LPG 13/8/2010, 06:40 | |
| - nikibad napísal:
- vycisti klapku,sprav zakladne nastavenie.EGR samozrejme mas.Treba skontorlovat ci neni upchaty alebo dierava rurka.Vaha vzduchu sa da vycist myslim ze v jarovej vode.A egr funguje len do nejakych 1500otacok potom sa vypne.
No moje najnovsie zistenie je nasledovne: ak mi kolisu otacky vytocim volantom na pravu alebo lavi stranu na doraz a prestanu, alebo ak mi kolisu otacky zapnem klimu, na plno dam ventilator, a pridam radio tak to prestane. Pre mna to je velka zahada. Klapka vycistena, orginal sprayom. a nevies kde je ten erg ventil?? ak mas prirucku ako na to mozes mi dat cislo strany?? | |
|
Sponsored content
| Predmet: Re: Kolísanie otáčiek golf 1.6 1998 SR AKL 74kw, LPG | |
| |
|