VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut

Goto down 
+13
01lukasss01
maro212
nikibad
MIRECC
Flatronik1
iqlogic
slosi_15
gabesz0102
kepro
Misob77
Champion
mato88
s3ho
17 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorSpráva
iqlogic
Pretekár
Pretekár
iqlogic

Male
Vek : 35
Registrácia : 18.05.2011
Počet príspevkov : 316
Auto : VW Golf IV, 1.9TDI-PD, 74kW

Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime7/7/2011, 21:07

to 01lukasss01:
prosím ťa, prezraď ako si dosiahol takú nízku spotrebu Razz poznám pár ľudí, čo má 81kW, ale pod 4,5l sa nedostali a nie to ešte pod 4l Very Happy aby to nebolo chybným palubákom Razz

diesel a krátke trasy, večná dilema ... v lete to podľa mňa vôbec nehrá rolu, horšie je to už v zime keď sa motor dlhšie zahrieva, hlavne ten dieselový ...
Návrat hore Goto down
maro212
Autoškolák
Autoškolák
maro212

Male
Vek : 37
Registrácia : 23.05.2010
Počet príspevkov : 52
Auto : VW Golf Mk4 1.6 16V,2001 AZD

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime7/7/2011, 21:11

nikibad napísal:

Very Happy heh to neviem ani ja prečo mam taku velku spotrebu ale to asi bude tažkou nohou pod 7,9 som sa nikdy nedostal Very Happy dakedy sa prevezies za mnou na svojom aute a uvidime aka vide tebe spotreba Very Happy Very Happy
niekedy vyskusame,ale ani ja nechodim nejako pomali,na dvojke 90 a tak Very Happy
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime7/7/2011, 21:13

iqlogic napísal:
to 01lukasss01:
prosím ťa, prezraď ako si dosiahol takú nízku spotrebu Razz poznám pár ľudí, čo má 81kW, ale pod 4,5l sa nedostali a nie to ešte pod 4l Very Happy aby to nebolo chybným palubákom Razz

diesel a krátke trasy, večná dilema ... v lete to podľa mňa vôbec nehrá rolu, horšie je to už v zime keď sa motor dlhšie zahrieva, hlavne ten dieselový ...
no tak to ams pravdu zo zahriavanim v zime,ja prejdem 2km v -20 a fuka mi teply vdzuch,kdež to na diesli čo ma svagor tak po 6km letny vzduch Very Happy
Návrat hore Goto down
iqlogic
Pretekár
Pretekár
iqlogic

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime7/7/2011, 21:17

ale ak chalan neplánuje nejaké zimné jazdy, tak diesel jednoznačne ... ja v zime nejazdím kým skutočne nemusím, lebo naše zimné cesty sú ako zle poorané pole Evil or Very Mad
Návrat hore Goto down
s3ho
Vodič
Vodič
s3ho

Male
Vek : 34
Registrácia : 06.01.2010
Počet príspevkov : 196

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime10/7/2011, 15:09

iqlogic napísal:
ale ak chalan neplánuje nejaké zimné jazdy, tak diesel jednoznačne ... ja v zime nejazdím kým skutočne nemusím, lebo naše zimné cesty sú ako zle poorané pole Evil or Very Mad
tak jazdit sa bude aj v lete aj v zime Very Happy co sa tyka 1.8 alebo 2.0 sa bojim ze to neuzivim Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime10/7/2011, 21:30

...v sobotu som odskusal svoju spotrebu,odjazdenych 550 km,spotreba 6,9l/100km,dialnica,kopce,dediny...si myslim,ze na benzin to je v pohode Wink a to som ho nesetril...
Návrat hore Goto down
dr_obesenec
Profík
Profík
dr_obesenec

Male
Vek : 39
Registrácia : 18.01.2009
Počet príspevkov : 1042
Auto : VW GOLF II 1.6

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime10/7/2011, 21:57

ja by som do 1.6 benzin nesiel zere to , mam sice automat (6stupnovy, no radim aj tak tip tronicom- cize sam) ale dlhodobu spotrebu mam 9,2 a bezne asi nieco nad 10 (nejazdim brzda plyn) , cize radsej naftu v dobrom stave alebo aspon 1.8 myslim ze tam nejak extra rozdiel nebude v spotrebe.
Návrat hore Goto down
iqlogic
Pretekár
Pretekár
iqlogic

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime10/7/2011, 22:40

tak 1.6-ku určite nie ... na Golfa je to dosť slabý motor ... kamarát má Octaviu 1,8T a je s ňou spokojný ... spotreba slušná a keď je treba pridať, tak to pridá pekne Wink
Návrat hore Goto down
s3ho
Vodič
Vodič
s3ho

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime12/7/2011, 20:50

takze to asi naozaj vidim na tu 1.8 ....a co tak mk 2 1.8 GTI ??
Návrat hore Goto down
Blitzkrieg
Pilot
Pilot
Blitzkrieg

Male
Vek : 45
Registrácia : 07.12.2008
Počet príspevkov : 823
Auto : vW golf IV 1.9 TDI GTI 85kw

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime12/7/2011, 21:12

ak dovolis takmoj nazor: ak si kupis hocjake auto casom budes chciet vadsi vykon,silnejsi motor atd.

takze ak uz tak bud 1.8T alebo tdi- no a myslim ze naftacik je na zvysovanie vykonu lancejsia vec ako benzin no zvuk ani zdaleka nebude taky ako u benzinu.
Návrat hore Goto down
s3ho
Vodič
Vodič
s3ho

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime12/7/2011, 21:32

Blitzkrieg napísal:
ak dovolis takmoj nazor: ak si kupis hocjake auto casom budes chciet vadsi vykon,silnejsi motor atd.

takze ak uz tak bud 1.8T alebo tdi- no a myslim ze naftacik je na zvysovanie vykonu lancejsia vec ako benzin no zvuk ani zdaleka nebude taky ako u benzinu.
nehadam sa ...to TDI a moje kratke trasy mi nedaju
Návrat hore Goto down
SABREX
Profík
Profík
SABREX

Male
Vek : 112
Registrácia : 09.06.2008
Počet príspevkov : 1247
Auto : VW GOLF MKIV kombajn

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime12/7/2011, 21:33

diesel jednoznačne-dobrý výkon i spotreba.
ak benzín tak čo najväčší obsah a benzín+plyn.
Návrat hore Goto down
dr_obesenec
Profík
Profík
dr_obesenec

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime12/7/2011, 22:08

ja si myslim ze ides zlava doprava a spet, ja byt tebou neriesim ani tak motor, skor najst kus v velmi dobrom stave co najmenej robeny s co najprehladnejsou historiou najlepsie od niekoho koho poznas, a potom by som rozmyslal ci budem riesit motor. aj benzin aj nafta ma svoje vyhody a nevyhody, a ked si to zrovnas nikdy ti nevide ze toto ano a toto nie, jedine ze si na nieco zvyknuty a to chces jazdit.
Návrat hore Goto down
s3ho
Vodič
Vodič
s3ho

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime12/7/2011, 22:58

dr_obesenec napísal:
ja si myslim ze ides zlava doprava a spet, ja byt tebou neriesim ani tak motor, skor najst kus v velmi dobrom stave co najmenej robeny s co najprehladnejsou historiou najlepsie od niekoho koho poznas, a potom by som rozmyslal ci budem riesit motor. aj benzin aj nafta ma svoje vyhody a nevyhody, a ked si to zrovnas nikdy ti nevide ze toto ano a toto nie, jedine ze si na nieco zvyknuty a to chces jazdit.
mas pravdu mam toho plnu hlavu uz
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male
Registrácia : 06.09.2007
Počet príspevkov : 1088
Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime14/7/2011, 10:37

Nehovorim ze dolu kopcom ale pri normalnom jazdeni dedina 50 mimo 100 nevytacal som motor a ani nic podobne isli sme z priatelkou na mensi vyletik 100 km tam a 100 späť po prichode domou a rozpocitani vsetkeho mozneho spotreba ozaj 3,8 ci mi veris alebo nie je mi to fuk ja si jazdim na svojom aute a ja donho aj tankujem spotrebu mam dobru a zdaleka nie mensiu o 1 lit od teba to je cele co som tym chcel povedat.

iqlogic napisal: prosím ťa, prezraď ako si dosiahol takú nízku spotrebu Razz poznám pár ľudí, čo má 81kW, ale pod 4,5l sa nedostali a nie to ešte pod 4l Very Happy aby to nebolo chybným palubákom Razz
Uz to dokazuje ze je to nizsia spotreba viac ako o 1 lit.. Very Happy
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime14/7/2011, 10:39

s3ho napísal:
01lukasss01 napísal:
s3ho: no teda chlape nic v zlom ale si strasne nerozhodny a do tej 1,6 ky by som ja osobne urcite nesiel... A to z dvovodu ze to mozes zivit rovno aj nejaky 2,0l je to slaby motor a tazka karoseria... Mal som tento motor v G3 ale bol to ten prvy ktory bol bez sekundarneho vzduchu cize spokojnost ale bola to lahsia kasna. Ver tomu ze keby si si kupil 1,6ku tak po roku alebo najneskor 2 si budes lamat hlavu preco som nekupil nieco sylnejsie. Uz ked si vypustil diesel z moznosti tak rozmislaj najskor o 1,8 alebo 2,0 viem ze si teraz hovoris ze mne staci aj 1,6ka ale mozme sa o 2rocky porozpravat a budes hovorit inak. Tu 1,6ku by som prirovnal asi tak ku PD teda ak budes mat 1,6 z tym sek. vzduchom ked sa to zacne jebkat tak poriadne..

tak mam potom fakt hladat diesel ?? mne sa ten diesel pozdava najviac ale tie kratke trasy hmm ??

Ja som nehovoril ze mas pozerat po DIESELI ale po inom obsahu ako je 1,6.. SABREX napisal dobru uvahu a ma pravdu no len s tym plynom nejako nesuhlasim ale ak by si striedal nadrze ze vyjazdis 2 plynu a 1 benzinu tak si ten motor zachova pruznost a nic sa mu nestane..
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime14/7/2011, 10:49

dr_obesenec napísal:

Dr ale ved toto je nanom ake atu si bude hladat teda v akom stave on len chcel vediet ci taky alebo onaky typ.. Moj nazor je na toto taky ze je to jeho rozhodnutie a ako sa rozhodne tak to bude zivit ci uz suciastkami alebo palivom.. Cim viac sa to tu bude rozoberat tak tym vacsi chaoz s toho bude mat musi sa rozhodnut sam a musi sa rozhodnut bodla svojich kriterii... Ziadny klubak mu nemoze povedat kup si toto to bude dobre... Asi tolko..
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime14/7/2011, 16:36

ach...furt ta spotreba..kto na auto nema nech jazdi na bycikli alebo peso,alebo MHD-ckom...u nas je jedno co kupis,tlacit don urcite budes peniaze.tu kazdy svoje auto vynachvali (par clubakov tiez)a potom ho predava,a ked je uz predany tak vtedy vyjdu na javo utajene veci Razz co sa kazi ,chyby atd...je jedno co si kupis,nech sa tebe paci,ty budes na nom jazdit,nech je to diesel alebo benzin...a zrat to bude aj tak ci tak,ved samo to nejde,len od toho bude zavisiet aku mas tazku nohu a ako vies zarabat s autom...druha vec je ,ze tu kazdy by chcel vykonnejsie auto,ale na co???aby na krizovatke palil gumy alebo babam predviedol???ak niekto takto rozmysla je len decko nic viac,a druha vec je, ze na nasich posratych cestach to nevyuzije...
Návrat hore Goto down
mako
Pretekár
Pretekár
mako

Male
Vek : 47
Registrácia : 23.05.2008
Počet príspevkov : 302
Auto : VW Golf IV 1,9 TDI Variant 74 kw AXR

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime14/7/2011, 16:49

Mal som už tri golfy s 1,6 a poviem ti bol som v celku spokojný. Jasné, že to nie je raketa ale jazdiť sa s tým motorom v golfe IV dá. Horšie to bolo už v päťkovom golfe tam už to bolo dosť slabé. Motor 1,8 určte nie, fakt o ničom, myslím, že ich aj dosť rýchlo stiahli s výroby. No a nedávno som sa viezol v 2,0 a poviem ti fakt slabý motor, skoro som necítil rozdiel od 1,6, iba v spotrebe. Môj prvý golf bol 1,6 r.v.1999 a odjazdil som na ňom 150000 km(kúpil som s 30 000 km) a nemal som žiadny vážny problém. Ja radím ak benzín tak 1,6 alebo potom 1,8 T.
Ak diesel, tam je to podľa mňa vcelku jedno, ak ti nezáleží aký chceš mať výkon. To s tými PD myslím, že nebude až taký problém, na mojom mám 180 000 km a motor ide super, nelejem tam hlavne naftu s traktora . Mám kamošov čo majú PD s 300 000 km a všetko v pohode. A ešte k tým rotačkám, švagor mal 81 kw v oktávke, a medzi 230000 a 280000km tam v podstate musel zgenerálkovať celý motor+turbo. Chcem tým len povedať nič nie je večné, a naozaj záleží od konkrétneho kusa, a hlavne od predošlého majiteľa (majiteľov)ako sa o auto staral. Takže ak už budeš kupovať, hlavne dobre vyber. Želám veľa šťastia.
Návrat hore Goto down
dr_obesenec
Profík
Profík
dr_obesenec

Male

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime14/7/2011, 18:33

01lukasss01 napísal:
dr_obesenec napísal:

Dr ale ved toto je nanom ake atu si bude hladat teda v akom stave on len chcel vediet ci taky alebo onaky typ.. Moj nazor je na toto taky ze je to jeho rozhodnutie a ako sa rozhodne tak to bude zivit ci uz suciastkami alebo palivom.. Cim viac sa to tu bude rozoberat tak tym vacsi chaoz s toho bude mat musi sa rozhodnut sam a musi sa rozhodnut bodla svojich kriterii... Ziadny klubak mu nemoze povedat kup si toto to bude dobre... Asi tolko..

ja som to myslel tak ze nech hlada kus co je v co naj stave a potom uvidi ci motor ano ci nie. najhorsie sa kupuje tak ze chcem toto a hladam a hladam a nic.ale sak uvidi sam, ja som kupoval za zivot asi 4 auta , a vzdy som siel takto , celkovy stav, nejake referencie a potom si dam dve a dve dokopy a poviem si ano alebo nie.
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut   Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut
Návrat hore 
Strana 3 z 5Choď na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Problem s klucom neviem sa rozhodnut

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Ostatné-
Prejdi na: