| Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut | |
|
+1301lukasss01 maro212 nikibad MIRECC Flatronik1 iqlogic slosi_15 gabesz0102 kepro Misob77 Champion mato88 s3ho 17 posters |
|
Autor | Správa |
---|
iqlogic Pretekár
Vek : 35 Registrácia : 18.05.2011 Počet príspevkov : 316 Auto : VW Golf IV, 1.9TDI-PD, 74kW Bydlisko : Ružomberok
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 7/7/2011, 21:07 | |
| to 01lukasss01: prosím ťa, prezraď ako si dosiahol takú nízku spotrebu poznám pár ľudí, čo má 81kW, ale pod 4,5l sa nedostali a nie to ešte pod 4l aby to nebolo chybným palubákom diesel a krátke trasy, večná dilema ... v lete to podľa mňa vôbec nehrá rolu, horšie je to už v zime keď sa motor dlhšie zahrieva, hlavne ten dieselový ... | |
|
| |
maro212 Autoškolák
Vek : 37 Registrácia : 23.05.2010 Počet príspevkov : 52 Auto : VW Golf Mk4 1.6 16V,2001 AZD Bydlisko : Bytča
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 7/7/2011, 21:11 | |
| | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 7/7/2011, 21:13 | |
| | |
|
| |
iqlogic Pretekár
Vek : 35 Registrácia : 18.05.2011 Počet príspevkov : 316 Auto : VW Golf IV, 1.9TDI-PD, 74kW Bydlisko : Ružomberok
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 7/7/2011, 21:17 | |
| ale ak chalan neplánuje nejaké zimné jazdy, tak diesel jednoznačne ... ja v zime nejazdím kým skutočne nemusím, lebo naše zimné cesty sú ako zle poorané pole | |
|
| |
s3ho Vodič
Vek : 34 Registrácia : 06.01.2010 Počet príspevkov : 196 Bydlisko : Ziar nad Hronom
| |
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 10/7/2011, 21:30 | |
| ...v sobotu som odskusal svoju spotrebu,odjazdenych 550 km,spotreba 6,9l/100km,dialnica,kopce,dediny...si myslim,ze na benzin to je v pohode a to som ho nesetril... | |
|
| |
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 10/7/2011, 21:57 | |
| ja by som do 1.6 benzin nesiel zere to , mam sice automat (6stupnovy, no radim aj tak tip tronicom- cize sam) ale dlhodobu spotrebu mam 9,2 a bezne asi nieco nad 10 (nejazdim brzda plyn) , cize radsej naftu v dobrom stave alebo aspon 1.8 myslim ze tam nejak extra rozdiel nebude v spotrebe. | |
|
| |
iqlogic Pretekár
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 10/7/2011, 22:40 | |
| tak 1.6-ku určite nie ... na Golfa je to dosť slabý motor ... kamarát má Octaviu 1,8T a je s ňou spokojný ... spotreba slušná a keď je treba pridať, tak to pridá pekne | |
|
| |
s3ho Vodič
Vek : 34 Registrácia : 06.01.2010 Počet príspevkov : 196 Bydlisko : Ziar nad Hronom
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 12/7/2011, 20:50 | |
| takze to asi naozaj vidim na tu 1.8 ....a co tak mk 2 1.8 GTI ??
| |
|
| |
Blitzkrieg Pilot
Vek : 45 Registrácia : 07.12.2008 Počet príspevkov : 823 Auto : vW golf IV 1.9 TDI GTI 85kw Bydlisko : Kosice
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 12/7/2011, 21:12 | |
| ak dovolis takmoj nazor: ak si kupis hocjake auto casom budes chciet vadsi vykon,silnejsi motor atd.
takze ak uz tak bud 1.8T alebo tdi- no a myslim ze naftacik je na zvysovanie vykonu lancejsia vec ako benzin no zvuk ani zdaleka nebude taky ako u benzinu.
| |
|
| |
s3ho Vodič
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 12/7/2011, 21:32 | |
| - Blitzkrieg napísal:
- ak dovolis takmoj nazor: ak si kupis hocjake auto casom budes chciet vadsi vykon,silnejsi motor atd.
takze ak uz tak bud 1.8T alebo tdi- no a myslim ze naftacik je na zvysovanie vykonu lancejsia vec ako benzin no zvuk ani zdaleka nebude taky ako u benzinu.
nehadam sa ...to TDI a moje kratke trasy mi nedaju | |
|
| |
SABREX Profík
Vek : 112 Registrácia : 09.06.2008 Počet príspevkov : 1247 Auto : VW GOLF MKIV kombajn Bydlisko : D.K.
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 12/7/2011, 21:33 | |
| diesel jednoznačne-dobrý výkon i spotreba. ak benzín tak čo najväčší obsah a benzín+plyn.
| |
|
| |
dr_obesenec Profík
Vek : 39 Registrácia : 18.01.2009 Počet príspevkov : 1042 Auto : VW GOLF II 1.6 Bydlisko : Zlaté Moravce
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 12/7/2011, 22:08 | |
| ja si myslim ze ides zlava doprava a spet, ja byt tebou neriesim ani tak motor, skor najst kus v velmi dobrom stave co najmenej robeny s co najprehladnejsou historiou najlepsie od niekoho koho poznas, a potom by som rozmyslal ci budem riesit motor. aj benzin aj nafta ma svoje vyhody a nevyhody, a ked si to zrovnas nikdy ti nevide ze toto ano a toto nie, jedine ze si na nieco zvyknuty a to chces jazdit. | |
|
| |
s3ho Vodič
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 12/7/2011, 22:58 | |
| - dr_obesenec napísal:
- ja si myslim ze ides zlava doprava a spet, ja byt tebou neriesim ani tak motor, skor najst kus v velmi dobrom stave co najmenej robeny s co najprehladnejsou historiou najlepsie od niekoho koho poznas, a potom by som rozmyslal ci budem riesit motor. aj benzin aj nafta ma svoje vyhody a nevyhody, a ked si to zrovnas nikdy ti nevide ze toto ano a toto nie, jedine ze si na nieco zvyknuty a to chces jazdit.
mas pravdu mam toho plnu hlavu uz | |
|
| |
01lukasss01 Profík
Registrácia : 06.09.2007 Počet príspevkov : 1088 Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF Bydlisko : MALACKY, Tel:0907365770
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 14/7/2011, 10:37 | |
| Nehovorim ze dolu kopcom ale pri normalnom jazdeni dedina 50 mimo 100 nevytacal som motor a ani nic podobne isli sme z priatelkou na mensi vyletik 100 km tam a 100 späť po prichode domou a rozpocitani vsetkeho mozneho spotreba ozaj 3,8 ci mi veris alebo nie je mi to fuk ja si jazdim na svojom aute a ja donho aj tankujem spotrebu mam dobru a zdaleka nie mensiu o 1 lit od teba to je cele co som tym chcel povedat. iqlogic napisal: prosím ťa, prezraď ako si dosiahol takú nízku spotrebu Razz poznám pár ľudí, čo má 81kW, ale pod 4,5l sa nedostali a nie to ešte pod 4l Very Happy aby to nebolo chybným palubákom Razz Uz to dokazuje ze je to nizsia spotreba viac ako o 1 lit.. | |
|
| |
01lukasss01 Profík
Registrácia : 06.09.2007 Počet príspevkov : 1088 Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF Bydlisko : MALACKY, Tel:0907365770
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 14/7/2011, 10:39 | |
| - s3ho napísal:
- 01lukasss01 napísal:
- s3ho: no teda chlape nic v zlom ale si strasne nerozhodny a do tej 1,6 ky by som ja osobne urcite nesiel... A to z dvovodu ze to mozes zivit rovno aj nejaky 2,0l je to slaby motor a tazka karoseria... Mal som tento motor v G3 ale bol to ten prvy ktory bol bez sekundarneho vzduchu cize spokojnost ale bola to lahsia kasna. Ver tomu ze keby si si kupil 1,6ku tak po roku alebo najneskor 2 si budes lamat hlavu preco som nekupil nieco sylnejsie. Uz ked si vypustil diesel z moznosti tak rozmislaj najskor o 1,8 alebo 2,0 viem ze si teraz hovoris ze mne staci aj 1,6ka ale mozme sa o 2rocky porozpravat a budes hovorit inak. Tu 1,6ku by som prirovnal asi tak ku PD teda ak budes mat 1,6 z tym sek. vzduchom ked sa to zacne jebkat tak poriadne..
tak mam potom fakt hladat diesel ?? mne sa ten diesel pozdava najviac ale tie kratke trasy hmm ?? Ja som nehovoril ze mas pozerat po DIESELI ale po inom obsahu ako je 1,6.. SABREX napisal dobru uvahu a ma pravdu no len s tym plynom nejako nesuhlasim ale ak by si striedal nadrze ze vyjazdis 2 plynu a 1 benzinu tak si ten motor zachova pruznost a nic sa mu nestane.. | |
|
| |
01lukasss01 Profík
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 14/7/2011, 10:49 | |
| - dr_obesenec napísal:
- ja si myslim ze ides zlava doprava a spet, ja byt tebou neriesim ani tak motor, skor najst kus v velmi dobrom stave co najmenej robeny s co najprehladnejsou historiou najlepsie od niekoho koho poznas, a potom by som rozmyslal ci budem riesit motor. aj benzin aj nafta ma svoje vyhody a nevyhody, a ked si to zrovnas nikdy ti nevide ze toto ano a toto nie, jedine ze si na nieco zvyknuty a to chces jazdit.
Dr ale ved toto je nanom ake atu si bude hladat teda v akom stave on len chcel vediet ci taky alebo onaky typ.. Moj nazor je na toto taky ze je to jeho rozhodnutie a ako sa rozhodne tak to bude zivit ci uz suciastkami alebo palivom.. Cim viac sa to tu bude rozoberat tak tym vacsi chaoz s toho bude mat musi sa rozhodnut sam a musi sa rozhodnut bodla svojich kriterii... Ziadny klubak mu nemoze povedat kup si toto to bude dobre... Asi tolko.. | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 14/7/2011, 16:36 | |
| ach...furt ta spotreba..kto na auto nema nech jazdi na bycikli alebo peso,alebo MHD-ckom...u nas je jedno co kupis,tlacit don urcite budes peniaze.tu kazdy svoje auto vynachvali (par clubakov tiez)a potom ho predava,a ked je uz predany tak vtedy vyjdu na javo utajene veci co sa kazi ,chyby atd...je jedno co si kupis,nech sa tebe paci,ty budes na nom jazdit,nech je to diesel alebo benzin...a zrat to bude aj tak ci tak,ved samo to nejde,len od toho bude zavisiet aku mas tazku nohu a ako vies zarabat s autom...druha vec je ,ze tu kazdy by chcel vykonnejsie auto,ale na co???aby na krizovatke palil gumy alebo babam predviedol???ak niekto takto rozmysla je len decko nic viac,a druha vec je, ze na nasich posratych cestach to nevyuzije... | |
|
| |
mako Pretekár
Vek : 47 Registrácia : 23.05.2008 Počet príspevkov : 302 Auto : VW Golf IV 1,9 TDI Variant 74 kw AXR Bydlisko : SPA Brusno
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 14/7/2011, 16:49 | |
| Mal som už tri golfy s 1,6 a poviem ti bol som v celku spokojný. Jasné, že to nie je raketa ale jazdiť sa s tým motorom v golfe IV dá. Horšie to bolo už v päťkovom golfe tam už to bolo dosť slabé. Motor 1,8 určte nie, fakt o ničom, myslím, že ich aj dosť rýchlo stiahli s výroby. No a nedávno som sa viezol v 2,0 a poviem ti fakt slabý motor, skoro som necítil rozdiel od 1,6, iba v spotrebe. Môj prvý golf bol 1,6 r.v.1999 a odjazdil som na ňom 150000 km(kúpil som s 30 000 km) a nemal som žiadny vážny problém. Ja radím ak benzín tak 1,6 alebo potom 1,8 T. Ak diesel, tam je to podľa mňa vcelku jedno, ak ti nezáleží aký chceš mať výkon. To s tými PD myslím, že nebude až taký problém, na mojom mám 180 000 km a motor ide super, nelejem tam hlavne naftu s traktora . Mám kamošov čo majú PD s 300 000 km a všetko v pohode. A ešte k tým rotačkám, švagor mal 81 kw v oktávke, a medzi 230000 a 280000km tam v podstate musel zgenerálkovať celý motor+turbo. Chcem tým len povedať nič nie je večné, a naozaj záleží od konkrétneho kusa, a hlavne od predošlého majiteľa (majiteľov)ako sa o auto staral. Takže ak už budeš kupovať, hlavne dobre vyber. Želám veľa šťastia. | |
|
| |
dr_obesenec Profík
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut 14/7/2011, 18:33 | |
| - 01lukasss01 napísal:
- dr_obesenec napísal:
Dr ale ved toto je nanom ake atu si bude hladat teda v akom stave on len chcel vediet ci taky alebo onaky typ.. Moj nazor je na toto taky ze je to jeho rozhodnutie a ako sa rozhodne tak to bude zivit ci uz suciastkami alebo palivom.. Cim viac sa to tu bude rozoberat tak tym vacsi chaoz s toho bude mat musi sa rozhodnut sam a musi sa rozhodnut bodla svojich kriterii... Ziadny klubak mu nemoze povedat kup si toto to bude dobre... Asi tolko.. ja som to myslel tak ze nech hlada kus co je v co naj stave a potom uvidi ci motor ano ci nie. najhorsie sa kupuje tak ze chcem toto a hladam a hladam a nic.ale sak uvidi sam, ja som kupoval za zivot asi 4 auta , a vzdy som siel takto , celkovy stav, nejake referencie a potom si dam dve a dve dokopy a poviem si ano alebo nie. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut | |
| |
|
| |
| Tak pomaly by som sa mal aj rozhodnut | |
|