VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Cúvacia kamera

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
roko
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 13.03.2010
Počet príspevkov : 7

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/3/2010, 12:57

Po úprave rozmerov som namiesto jedného zo svetiel na osvellenie ŠPZ
namontoval cúvaciu kamerku. Kamera má integrované samostatné LED
osvetlenie ŠPZ ktoré je namiesto pôvodného osvetlenia. Led osvetlenie
ide v pohode, problém je po pripojení kamery.Kameru som napojil z
konektora spiatočkovej žiarovky aby sa automaticky aktivovala pri
zaradení spiatočky. Pri tomto zapojení sťahovalo osvetlenie žiarovky a
signalizovalo vypálenie žiarovky.Keď som to skúšal viac krát problém bol
aj so štartovaním, motor zhasínal, nešiel natočiť, zrejme bol v
núdzovom režime... Po týchto skúsenostiach som viac nechcel
experimentovať aby som nejako nepoškodil RJ.Všetko som dal do pôvodného
stavu, našťastie motor nabehol do normálneho režimu, kontrolky zhasli.
Nemáte s tým niekdo skúsenosť a neviete poradiť ako na to Cúvacia kamera Icon_question Cúvacia kamera Icon_question Cúvacia kamera Icon_question Vo fóre
som čítal že niektoré obvody sú sledované RJ a pri výmene žiaroviek za
iné typy napr. LED to robí obdobné problémy ak nie sú zaradené
zodpovedajúce odpory... ako by som mal pripojiť kameru ???
Dík
Návrat hore Goto down
Marshall_G_IV
Profík
Profík
Marshall_G_IV

Male
Vek : 36
Registrácia : 23.04.2008
Počet príspevkov : 1102
Auto : Passat B5.5 1.8T 110kW

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/3/2010, 18:49

skus to napojit podobne ako si to mal, ale hod do okruhu rele, aby spiatocka davala len impulz do rele aby zoplo kameru,... 
Návrat hore Goto down
Jojo sdi
Pretekár
Pretekár
Jojo sdi

Male
Vek : 50
Registrácia : 13.02.2009
Počet príspevkov : 490
Auto : GOLF 4 2001 1,9SDI AQM Uspávač hadov

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/3/2010, 19:28

Odkedy má Golf4 kontrolu vypalených žiaroviek?
Návrat hore Goto down
roko
Začiatočník
Začiatočník

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/3/2010, 22:21

Marshall_G_IV napísal:
skus to napojit podobne ako si to mal, ale hod do okruhu rele, aby spiatocka davala len impulz do rele aby zoplo kameru,...

To by mohlo fungovať - relé dá povel na zapnutie obvodu pre kameru ale odkiaľ by som ju mal napojiť - zo svetelného obvodu to nejde a ťahať káble z prednej časti sa mi zdá komplikované....
Návrat hore Goto down
roko
Začiatočník
Začiatočník

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/3/2010, 22:24

Jojo sdi napísal:
Odkedy má Golf4 kontrolu vypalených žiaroviek?

Máš pravdu teraz som si všimol že som to zle zaradil mám Golf V - Jetta r.v.2006
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/3/2010, 22:27

roko napísal:
Marshall_G_IV napísal:

To by mohlo fungovať - relé dá povel na zapnutie obvodu pre kameru ale odkiaľ by som ju mal napojiť - zo svetelného obvodu to nejde a ťahať káble z prednej časti sa mi zdá komplikované....
nemas v zadu zastrcku na 12V,potom odtial.no alebo dotiahnut kablik s predu. Cúvacia kamera Icon_biggrin
Návrat hore Goto down
Marshall_G_IV
Profík
Profík
Marshall_G_IV

Male

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime14/3/2010, 19:00

nikibad napísal:
nemas v zadu zastrcku na 12V,potom odtial.no alebo dotiahnut kablik s predu. Cúvacia kamera Icon_biggrin

no tiez by som navrhoval tu zastrcku...skus pozret ci ju mas, podla mna hej...
Návrat hore Goto down
roko
Začiatočník
Začiatočník

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime14/3/2010, 20:04

Marshall_G_IV napísal:
nikibad napísal:

no tiez by som navrhoval tu zastrcku...skus pozret ci ju mas, podla mna hej...

OK zástrčku v kufri mám, ešte zoženiem nejaké relé na spiatočkový obvod a vyskúšam či to bude fungovať, dám vedieť, ďakujem za podnety Cúvacia kamera Icon_lol
Návrat hore Goto down
Marshall_G_IV
Profík
Profík
Marshall_G_IV

Male

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime15/3/2010, 08:04

tam ti netreba nic speci myslim...staci spinacie rele: [url] http://www.saunika.sk/auto-elektro-instalacny/rele/spinacie-rele-12---1550/ [/url]
Návrat hore Goto down
roko
Začiatočník
Začiatočník

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime31/3/2010, 18:23

Takže som si našiel čas a vďaka typu s relátkom som o krok ďalej... zaradil som malé 12V spínacie relé. Ovládacie napätie na spínanie relé som dotiahol zo spiatočkovej žiarovky a napájanie kamery je cez relátko zo zásuvky v kufri... všetko funguje OK obraz na autorádiu EVO 10 je dobrý, má to ale ešte háčik - keď napojím video výstup z kamery na video vstup určený pre cúvaciu kameru obraz nejde, obraz mi ide cez iný video vstup ktorý si musím na rádiu ručne navoliť ako AUX. Na video kabli dodaným s kamerou je ťahaný po celej dĺžke tenký červený káblik a na autorádii je tiež červený kábel bez koncovky označený ako video back a ja neviem či netreba priviesť do rádia ešte ovládacie napätie ktoré sa postará o automatické spustenie video vstupu určeného pre cúvaciu kameru pri jej aktivácii - teda pri zaradení spiatočky ??? Nemá s tým niekdo skúsenosť ??? Schému rádia ani kamery samozrejme nemám a nechcem robiť pokusy aby som niečo neodpálil Cúvacia kamera Icon_rolleyes Cúvacia kamera Icon_rolleyes Cúvacia kamera Icon_rolleyes
Návrat hore Goto down
roko
Začiatočník
Začiatočník

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime13/4/2010, 21:13

Už som to urobil - je to tak ako som predpokladal do rádia treba priviesť +12 V z relátka ktoré napája kameru a napojiť to na určený vstup na rádii. Potom ide aj videovstup určený pre kameru. Pri takomto zapojení obraz nabehne automaticky pri zaradení spiatočky aj pri vypnutom autorádiu ide to v pohode - VYRIEŠENÉ Cúvacia kamera Icon_biggrin Cúvacia kamera Icon_biggrin Cúvacia kamera Icon_biggrin
Návrat hore Goto down
Sponsored content

Cúvacia kamera Empty
OdoslaťPredmet: Re: Cúvacia kamera   Cúvacia kamera Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Cúvacia kamera
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Interiér-
Prejdi na: