VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

problem s napravou

Goto down 
+3
MIRECC
gabesz0102
sykye
7 posters
AutorSpráva
sykye
Agent
Agent
sykye

Male
Vek : 36
Registrácia : 27.04.2009
Počet príspevkov : 1442
Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps)

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 19:32

ano aby sa mi nemalilo tak sa problemy sipu ako z vreca.. tentokrat cestou do bystrice som zapocul iste zvuky od napravy. viem ze je velmi tazko takto radit ked to nevidite a nepocujete ale aspon skusim priblizit problem a mozno aj mala rada pomoze.. pri jazde obcas ale naozaj len obcas pocujem akesy suchotanie od napravi. z kabiny niesom schopny rozoznat ci to ide z prava alebo z lava ale zda sa mi ze z prava. je to taky suchot akoby sa nejaky disk suchal o kus zeleza ale to fakt len slabucko. a nieje to sustavne ale periodicky sa ten zvuk opakuje s tym ako sa tocia kolesa.. je to nieco take akoby ste mali na bycikli na kolese osmicku a to koleso by vam pri kazdej otacke suchlo o brzdy.. tak nieco take pocut aj u mna ale strasne slabucko a s takym kovovym zvukom.. a ked pribrzdim tak pocujem z pravej prednej strany akoby sa zelezo suchalo o zelezo. obycajne brzdy len tak jemne sepocu pri brzdeni ale ja pocujem zvuk ked sa trie zelezo o zelezo taky chrastivy zelezity zvuk.. ale ked pustim brzdu a znova zabrzdim tak uz to nepocut a zvuk brzdenia je taky ako vzdy... nechapem naozaj. najprv padlo podozrenie na zlomeny tlmic.. no vsetky tlmice vyzeraju byt v poriadku.. pri prechode nerovnostami sa vsetky spravaju rovnako ci po zvukovej stranke alebo fyzickej.. a jednu vec som si vsimol. ked som odstavil auto a prisiel pred predne koleso, uchopil ho a zacal som s nim pohybovat smerom od seba a k sebe tak PRAVE nevykazovalo ziadnu volu ale LAVE (vodicova strana) malo jemnu volu. mozu byt rozsipane loziska? a to koleso malo volu aj ked stalo na pevnej zemi.. nebolo na ziadnom zdvihaku.. kazda malicka pomoze...
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 19:37

sykye napísal:
ano aby sa mi nemalilo tak sa problemy sipu ako z vreca.. tentokrat cestou do bystrice som zapocul iste zvuky od napravy. viem ze je velmi tazko takto radit ked to nevidite a nepocujete ale aspon skusim priblizit problem a mozno aj mala rada pomoze.. pri jazde obcas ale naozaj len obcas pocujem akesy suchotanie od napravi. z kabiny niesom schopny rozoznat ci to ide z prava alebo z lava ale zda sa mi ze z prava. je to taky suchot akoby sa nejaky disk suchal o kus zeleza ale to fakt len slabucko. a nieje to sustavne ale periodicky sa ten zvuk opakuje s tym ako sa tocia kolesa.. je to nieco take akoby ste mali na bycikli na kolese osmicku a to koleso by vam pri kazdej otacke suchlo o brzdy.. tak nieco take pocut aj u mna ale strasne slabucko a s takym kovovym zvukom.. a ked pribrzdim tak pocujem z pravej prednej strany akoby sa zelezo suchalo o zelezo. obycajne brzdy len tak jemne sepocu pri brzdeni ale ja pocujem zvuk ked sa trie zelezo o zelezo taky chrastivy zelezity zvuk.. ale ked pustim brzdu a znova zabrzdim tak uz to nepocut a zvuk brzdenia je taky ako vzdy... nechapem naozaj. najprv padlo podozrenie na zlomeny tlmic.. no vsetky tlmice vyzeraju byt v poriadku.. pri prechode nerovnostami sa vsetky spravaju rovnako ci po zvukovej stranke alebo fyzickej.. a jednu vec som si vsimol. ked som odstavil auto a prisiel pred predne koleso, uchopil ho a zacal som s nim pohybovat smerom od seba a k sebe tak PRAVE nevykazovalo ziadnu volu ale LAVE (vodicova strana) malo jemnu volu. mozu byt rozsipane loziska? a to koleso malo volu aj ked stalo na pevnej zemi.. nebolo na ziadnom zdvihaku.. kazda malicka pomoze...

..tak podla toho co pises mas v p.... silembloky na ramenach!!!vela stastia k vymene!!! Smile
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 19:38

gabesz0102 napísal:
sykye napísal:

..tak podla toho co pises mas v p.... silembloky na ramenach!!!vela stastia k vymene!!! Smile
..ak si to spravne napisal...mne to aspon to robilo!!!
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 19:46

uff. no ked uz budem menit silentbloky tak uz aj rovno loziska a este sa zvykne takto nieco menit? nech to uz mam v poriadku.. a este mi povedz aspon problizne co mozu stat take silentbloky...
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 22:20

5 eur zadné 3 predné
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 22:25

problem s napravou Silzadn
problem s napravou Silenblokpr
Návrat hore Goto down
OverGo
Pretekár
Pretekár
OverGo

Male
Vek : 37
Registrácia : 27.05.2008
Počet príspevkov : 362
Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB)

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime30/11/2009, 23:36

a ked budes meni silenbloky a loziska tak kuk aj na capy
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime1/12/2009, 10:45

no chalani takze doplnujem informacie... zhodil som koleso a zistil som nasledovne... vsetko drzi uplne pevne aj tlmic aj rameno dokonca aj ten trn na ktorom su loziska je pevne no hybe sa kotuc brzdy.. a na nom je vlastne uchytene cele koleso... na obrazku som vyznacil hranicu cervenou ktora rozdeluje pevnu cast od tej co sa hybe. pricom ten stred je pevny ten drzi ako ma ale to za cervenou ciarom sa hybe.. a to je kotuc aj s tou castou kde su diery na sroby pre uchytenie elektronu.. mne to pripadalo tak ze keby tam neboli brzdice tak to mozem cely ten kotuc stiahnut dole z toho stredu. neviete co to moze byt? momentalne som koleso zalozil naspet a drzi to v kope koli tomu ze to drzi duralova podlozka ktora na ne tlaci a je to poriadne pritiahnute kolesom tak su akotak spojene a nehybe sa to velmi ale aj tak citim ze to tam ma volu.. pri jazdeni necitim ziadne zmeny na ovladani vozidla ci pri akceleracii alebo brzdeni alebo pri prechadzani zakrut auto ide ako vzdy len obcas zapocujem ten spominany zvuk.. ale teraz ako som to pritiahol tak nepocujem nic sprava sa to normalne ale viem ze to tako nemoze ostat.. neviete co moze byt chyba?problem s napravou Fotografia0179upravene
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime1/12/2009, 16:59

...ta skrutka co drzi brzdovy kotuc mas aky????ma zapustenu hlavu???..daj dole kotuc a ocisti ho zvnutra od hrdze aby ti dosadlo tak jak ma!!!pod pojmom citenie myslim s drotenou kefou poriadne!!!a tak isto aj vsetko ostatne co je zhrdzavene!!!
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime1/12/2009, 18:24

ak myslis tu skurtku na krizovy srobovak (na obrazku na spodku medzi dvoji dierami na skurky pre prichytenie elektronu) tak jej som sa nedotykal.. neviem ako na tom je.. ak je povolena mam ju dotiahnut na fest?inak aj brzdice su pevne len kotuc medzi nimi ma tu spominanu vôlu.. myslis ze to bude len daka debilina ako hrdza alebo spina? myslis ze to nebudu capy, silentbloky a neviem co sa este spominalo?
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime1/12/2009, 18:29

ano ano skrutka ma zapustenu hlavu nieje to nou urcite..
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime1/12/2009, 19:05

sykye napísal:
ano ano skrutka ma zapustenu hlavu nieje to nou urcite..

...tak najprv ocisti..tak jak som pisal.. iba vtedy budes mudrejsi ked to rozoberies...aspon uvidis ked das dole kotuc ci mas volu aj v lozisku kola(naboja)....mozes mat aj ohnuty brzd.kotuc...tie smejdy sa v plyvom tepla vedia po p... ohnut!!!!
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime1/12/2009, 19:46

kotuc je rovny to som si isty.. ok rozoberiem to a popozeram co je s tym poriadne vycistim a dufam ze to bude ok... vdaka za rady
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime2/12/2009, 23:45

no tak ja by som povedal ze mas lozisko v cudu.Este by som pred tym najprv prehodil predne a zadne kolesa,cize s predu do zadu a naopak.Na svagrovej octavke bol podobny problem,cosil suchalo tak presusovane a s rychlostou sa to stupnovalo,a pri brzdeny vacsi hluk.vemil som loziska,a stale a nakoniec to bolo pneumatikov bola asi nabehnuta na obrubnik a mala taky vlnivy bok ,po prehodeni do zadu bol klud. problem s napravou Icon_biggrin
Návrat hore Goto down
triple
Pretekár
Pretekár
triple

Male
Vek : 38
Registrácia : 16.06.2009
Počet príspevkov : 304
Auto : VW Golf3, 1,6b, 55kw, 75 ps, r.v. 1997

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime3/12/2009, 07:12

daj dole aj pravé a pozri v čom je rozdiel Smile
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime3/12/2009, 12:30

nooo lozisko to nebude lebo ten stred je pevny. ten na naboj a loziska drzia ako maju ale len kotuc sa kyve.. na obrazku som naznacil ze len to za tou cervenou ciarou sa hybe.. okrem brzdicov tie drzia pevne..
Návrat hore Goto down
01lukasss01
Profík
Profík
01lukasss01

Male
Registrácia : 06.09.2007
Počet príspevkov : 1088
Auto : VW G4 1,9TDI 81kW AHF

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime7/12/2009, 09:03

Lozisko zistis tak ze pojdes autom plinule za jazdy z vyhodenim rychlostnim stupnom suvisle do ptrava suvisle do lava a ak pocujes pri zatoceni na niektoru stranu velky hluk ako, suchotanie, hucanie a podobne neprijemne zvuki pre penazenku tak su spatne loziska... A ak ma koleso volu aj na zemi ako ze cele tak moze byt vola aj v ulozeni tlmica ak si daval sportovi podvozok... A co sa tyka toho kotuca tak daj dolu przdic ale aj zo strmenom, kotuc a vyskusaj tu osku co nanu prikrucas kotuc ak to samotne nebude mat priliz velku volu tak by nemalo byt lozisku vobec nic... A to ze ti to suchoce a ked stlacis brzdu prestane moze robyt aj samotny przdic s platnickamy... Ten drzia dva sroby ktore su nasrobovanu v tykych tyckach alebo zeleznych puzdrach.. Mam namysli to co je pod tymi gumickami na ktorych drzi cely brzdic... Tie ticky vitiahny velmi dobre vycisti a brusnym papierom vybrus natri grafitovou vazelinou a nemuselo by to robyt... A co sa tyka toho ze sa ti samotny kotuc kyve a ma volu tak ked nasrobujes koleso normalne vsedkymi styrmi srobami na pevno tak sa ti kotuc nesmie ani ponut lebo kolesove sroby drzia koleso a aj kotuc....
Návrat hore Goto down
Sponsored content

problem s napravou Empty
OdoslaťPredmet: Re: problem s napravou   problem s napravou Icon_minitime

Návrat hore Goto down

problem s napravou
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» problem..
» problem s ABS
» problem s ABS
» mam problem

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Podvozok-
Prejdi na: