| obtiazne radenie prevodovych stupnov | |
|
|
Autor | Správa |
---|
ivokapo Začiatočník
Vek : 39 Registrácia : 02.03.2008 Počet príspevkov : 17 Auto : VW Golf IV 1.4 16V AKQ Bydlisko : Ruzomberok
| Predmet: obtiazne radenie prevodovych stupnov 3/3/2008, 18:48 | |
| Neviem, čím to je, ale keď preraďujem z 2-ky na 3-ku tak mi radiaca páka nezaskakuje do NEUTRÁLU, neviem či to tak má byť, poraďte či sa to nejak maže alebo čo, proste s pákou to radenie ide dosť s veľkou námahou, ešte som sa s tým nestretol na inom aute. | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 3/3/2008, 20:30 | |
| uplne na zaciatok skus premazat tie tyce riadenia rychlosti ktore vidis ked otvoris kapotu dolu pod nadrzkou od brzdovej.....proste ten mechanizmus a ak nepomoze....tak potom bude zavada niekde inde..ale to uz prenecham skusenejesim...ze Golfino ) | |
|
| |
Anonymný Anonymný
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 3/3/2008, 21:03 | |
| to ti dakujem tiez neviem vsetko clovek sa stale uci. Isto ma doplni baciluss Kazdopadne ako napisal ivco85 premazat nastavit a potom uvidis. nebolo to auto burane:?: Bolo by dobre skontrolovat olej v prevodovke a mozno aj vymenit. Mohol si napisat aj motor. |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 3/3/2008, 21:57 | |
| tak tak.treba skontrolovat aj stav oleja v prevodovke..i ked vacsinou byva v podst dozivotny... a to ti zacalo robit iba teraz???alebo si to auto kupil a robi to?? skus to popisat detailnejsie.....a hlavne ako pise golfino o aky typ auta ide....objem..rok vyroby, kod motora...potom sa ten problem vzdy lahsie specifikuje.. a este .......ked si to auto eventulene kupil a nevies vela o jeho povode..je mozne ze ma nabehanych hafo kilometrov a proste su tie drahy radenia uz vyraglovane....ale to iba typujem..skus to detailnejsie popisat..co ..ako.. kedy... ( s kym.. ) | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 3/3/2008, 22:15 | |
| Tak sa pripajam k tejto teme. Bud mas taky nevysvetlitelne komplikovany pakovy mechanizmus alebo idu lana az po prevodovku. Samozrejme to chce vsetko najprv vycistit(postaci VD-40) a potom namazat. Dalej ako radili chalani s tym olejom a potom skus stiahnut manzetu radiacej paky aby si videl priamo na kulisu. Pozri v ako je to stave pod manzetou. Moze to byt zalepene prachom a preto to ide tazko ale to nebude asi ten pravy dovod. To ze sa ti nevracia paka do neutralu v rovine 3. a 4. rychlostneho stupna moze byt aj zapricinene silnou pruzinou ktoru by si mal vidiet ked das dolu manzetu. Samozrejme sa mechanicke casti radenia nachadzaju aj pod kulisou radenia. Vsetko vycistit a namazat. Ale aj tak presne neviem ci ti tie rychlosti idu tazko zasunut alebo musis najprv najst spravnu polohu aby to slo. Takze ako tu tiez bolo spominane treba radenie spravne zoriadit. Ak budem vediet aky mas mechanizmus radenia potom ti mozem poslat navod ako to zaostelovat. | |
|
| |
ivco85 VW Junior
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 3/3/2008, 22:37 | |
| ty pozeram ze to ty mas aj problem s tou spiatockou.....neopravoval to nahodou neaky v uvodzovkach odbornik? kazdopadne by to chcelo ,aby sa nato pozrel clovek co tomu rozumie....bo to mas cele asi neake posahane... | |
|
| |
ivokapo Začiatočník
Vek : 39 Registrácia : 02.03.2008 Počet príspevkov : 17 Auto : VW Golf IV 1.4 16V AKQ Bydlisko : Ruzomberok
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 4/3/2008, 20:48 | |
| Ešte som nemal čas zatiaľ pozrieť sa na tú radiacu páku, pozriem to pravdepodobne vo štvrtok alebo najneskôr v sobotu, a tu sú tech. údaje VW golf 1.4 16V, r.v. 1998, kód motora je AKQ. neviem či vám to pomôže, nerobím si veľké nádeje. :-( A inakšie ďakujem za ochotu: ivco85, GolfinoIV, baciluss, | |
|
| |
ivokapo Začiatočník
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 6/3/2008, 18:58 | |
| No, dnes som pozrel tú radiacu páku aj mechanizmus, vyčistil som čo sa dalo, namazal a výsledok žiadny ešte je to horšie, radiť sa dajú všetky prevodové stupne, ale už mi nevracia do neutrálu ani z pravej ani z ľavej strany takže musím vracať do neutrálu (na stred) sám. Ešte to skúsim v sobotu pozrieť, skúsim vybrať celú páku až po tú svorku v motorovej časti. Aj tú kulisu som vazelínou namazal a teraz neviem či to nerobí tá vazelína, či to nieje nejak zalepené, dúfam že sa dá tá kulisa nejak kompletne vyčistiť, prinajhoršom budem musieť kúpiť celý systém až po tú svorku, čo sa pripája na celý mechanizmus v motorovej časti automobilu. PS: by som chcel predbežne vedieť, že čo ťahá tú radiacu páku do neutrálu, či je tam na to nejaká struna, alebo čo?či nieje vyťahaná, no vážne neviem. PS: ten mechanizmus je poriadne zložitý inakšie, samé guľové čapy a ťahadlá, to ten systém s lankami je asi jednoduchší podľa mňa. | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 6/3/2008, 20:54 | |
| - ivokapo napísal:
- No, dnes som pozrel tú radiacu páku aj mechanizmus, vyčistil som čo sa dalo, namazal a výsledok žiadny ešte je to horšie, radiť sa dajú všetky prevodové stupne, ale už mi nevracia do neutrálu ani z pravej ani z ľavej strany takže musím vracať do neutrálu (na stred) sám. Ešte to skúsim v sobotu pozrieť, skúsim vybrať celú páku až po tú svorku v motorovej časti. Aj tú kulisu som vazelínou namazal a teraz neviem či to nerobí tá vazelína, či to nieje nejak zalepené, dúfam že sa dá tá kulisa nejak kompletne vyčistiť, prinajhoršom budem musieť kúpiť celý systém až po tú svorku, čo sa pripája na celý mechanizmus v motorovej časti automobilu. PS: by som chcel predbežne vedieť, že čo ťahá tú radiacu páku do neutrálu, či je tam na to nejaká struna, alebo čo?či nieje vyťahaná, no vážne neviem. PS: ten mechanizmus je poriadne zložitý inakšie, samé guľové čapy a ťahadlá, to ten systém s lankami je asi jednoduchší podľa mňa.
A co ta silna pruzina co je pod manzetou radiacej paky??? Mozno je zle nasadena a preto to nefunguje. | |
|
| |
ivokapo Začiatočník
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 7/3/2008, 17:45 | |
| Dikes za radu, silná pružina ale ja tam žiadnu pružinu nemám, teraz neviem či mi tam chýba, alebo je to nejaký iný mechanizmus. čo vy na to? poraďte volačo, tá pružina tam ani nemá kde byť teda aspon si myslím, ak sa mýlim tak poradťe, že čo a ako? | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov 8/3/2008, 00:50 | |
| - ivokapo napísal:
- Dikes za radu, silná pružina ale ja tam žiadnu pružinu nemám, teraz neviem či mi tam chýba, alebo je to nejaký iný mechanizmus. čo vy na to? poraďte volačo, tá pružina tam ani nemá kde byť teda aspon si myslím, ak sa mýlim tak poradťe, že čo a ako?
Musi tam byt nieco co vystreduje paku. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: obtiazne radenie prevodovych stupnov | |
| |
|
| |
| obtiazne radenie prevodovych stupnov | |
|