VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Start za studena ... porod (81kW AHF)

Goto down 
+15
Zaruch
RACERX
PROCHY 603
Blitzkrieg
kindo
Jojo sdi
pablo1
Matko11
ivco85
alfonso3006
siky4
MIRECC
baciluss
bubor1
Veduci
19 posters
Choď na stránku : Previous  1, 2, 3
AutorSpráva
DTech
Začiatočník
Začiatočník
DTech

Registrácia : 14.01.2009
Počet príspevkov : 31

Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Empty
OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime11/1/2010, 23:20

predstrek nastavovať až po kontrole cez diagnostiku

dlžka žhavenia sa da nastaviť - ale s tým by som neexperimentoval

zlý studený štart môže spôsobovať viac vecí: baterka, štarter, čidlo chl. kvapaliny, snímač otáčiek, predstrek paliva, palivový system.

Riešil som hodne týchto zlých štartov aj po výmene baterky, štartéra, žhavičou, predstrek OK a stále neštartovalo, upravil sa software v rj motora a bolo po probléme
Návrat hore Goto down
siky4
Začiatočník
Začiatočník
siky4

Male
Registrácia : 01.10.2007
Počet príspevkov : 43
Auto : VW Golf 1,9 TDi 81 kW AHF

OdoslaťPredmet: riesenie   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime14/1/2010, 20:24

k...., riesil som to 2 mesiace, treba nastavit predstrek, na cerpadle cez VAG, tym sa predlzi aj doba zhavenia, som zvedavy kolko mudrlantov to este spochbni, jeb na nich, rob co ti hovorim, NASTAVIT PREDSTREK NA CERPADLE CEZ VAG, za pochopenie dakujem, hodnota ma byt medzi 50-60 cca 55 je ok
Návrat hore Goto down
DTech
Začiatočník
Začiatočník
DTech

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime14/1/2010, 23:49

siky4: sorry ale ešte som nepočul aby sa predstrekom predlžila doba žhavenia
Návrat hore Goto down
Tyouko
Vodič
Vodič
Tyouko

Male
Vek : 38
Registrácia : 12.01.2009
Počet príspevkov : 295
Auto : Golf IV TDI, ALH, Highline

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime15/1/2010, 10:53

siky4 napísal:
k...., riesil som to 2 mesiace, treba nastavit predstrek, na cerpadle cez VAG, tym sa predlzi aj doba zhavenia, som zvedavy kolko mudrlantov to este spochbni, jeb na nich, rob co ti hovorim, NASTAVIT PREDSTREK NA CERPADLE CEZ VAG, za pochopenie dakujem, hodnota ma byt medzi 50-60 cca 55 je ok
pockaj ako to myslis VAGom nastavit predstrek (na rotacke?) Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_scratch
Návrat hore Goto down
DTech
Začiatočník
Začiatočník
DTech

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime15/1/2010, 14:47

cez vag si to skontroluješ v ako je nastavený, ak je mimo toleranciu tak ho mechanicky na čerpadle musíš nastaviť tak aby si mal hodnoty cca 55-60 na diagnostike
Návrat hore Goto down
Veduci
Autoškolák
Autoškolák
Veduci

Male
Registrácia : 02.05.2009
Počet príspevkov : 119
Auto : VW Golf IV 1.9 TDi | AHF 81kW

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime16/1/2010, 07:08

oukej, ktory fachman v okoli Lipt. Mikulasa mi to zmasti ? Very Happy Dam mu na kavu ...
Návrat hore Goto down
siky4
Začiatočník
Začiatočník
siky4

Male
Registrácia : 01.10.2007
Počet príspevkov : 43
Auto : VW Golf 1,9 TDi 81 kW AHF

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime6/2/2010, 09:18

ak v zime zhavi 1-2 sekundy a tazko startuje a to k.... ze tazko, tak je zly predstrek, po nastaveni, bude zhavit aj 10, 15 sekund, po nastaveni predstreku na cerpadle sa to automaticky nastavi
Návrat hore Goto down
DTech
Začiatočník
Začiatočník
DTech

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime6/2/2010, 15:53

čo ma spoločné doba žhavenia a predstrek ???
Návrat hore Goto down
Jojo sdi
Pretekár
Pretekár
Jojo sdi

Male
Vek : 50
Registrácia : 13.02.2009
Počet príspevkov : 490
Auto : GOLF 4 2001 1,9SDI AQM Uspávač hadov

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime6/2/2010, 18:25

Ja som sa hral s predvstrekom a ked som ho uplne stísil,tak zhavilo rovnako ako ked som mu naspät pridal...
Takze podla mna nema predvstrek nic spolocne s dobou zhavenia. Mám to odskúsané !
Návrat hore Goto down
DTech
Začiatočník
Začiatočník
DTech

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime6/2/2010, 21:55

jasné že nemá nič spoločné.

Priamy vplyv doby žhavenia ma teplota.
Návrat hore Goto down
chaos
Začiatočník
Začiatočník
chaos

Male
Vek : 34
Registrácia : 04.02.2010
Počet príspevkov : 12
Auto : VW GOLF IV, 1.9 TDi, 66kw, 2001

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime7/2/2010, 10:18

ked som kupoval golfa tak typek mi povedal ze za studena je trosku problem nastartovat diesel... no robi mi to vacsinou ked je vonku pod -15°C nenatoci na prvy krat ale na druhy ked trochu pockam thak bez problemou...
Návrat hore Goto down
vortex
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 24.03.2010
Počet príspevkov : 3

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime24/3/2010, 15:02

zdravim, viete mi niekto dat uzitocnu radu? auto startovalo v pohode cez leto, v zime horsie, kupili sme novu bateriu.. odvtedy ako hodinky.
pred 3 tyzdnami sme dali menit rozvody a odvtedy je problem - startuje velmi tazkopadne, nastartuje vzdy, ale pri zhaveni trasie motor, ako keby ho chcelo odtrhnut.. vypaleny zhavic sme vymenili, nepomohlo.. dnes sme ho dali skontrolovat elektrikarom, predbezne povedal ze palivove cerpadlo....
mohol servisak pri meneni rozvodov nieco pokaslat / pohnut / zmenit nejake nastavenia?
alebo nieco urobit zamerne?
mate nejaky navrh co by sme este mali dat skontrolovat?
cerpadlo je vraj dobra palka, v akych rozmedziach sa cena pohybuje?
Návrat hore Goto down
Tyouko
Vodič
Vodič
Tyouko

Male

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime24/3/2010, 15:59

vortex napísal:
zdravim, viete mi niekto dat uzitocnu radu? auto startovalo v pohode cez leto, v zime horsie, kupili sme novu bateriu.. odvtedy ako hodinky.
pred 3 tyzdnami sme dali menit rozvody a odvtedy je problem - startuje velmi tazkopadne, nastartuje vzdy, ale pri zhaveni trasie motor, ako keby ho chcelo odtrhnut.. vypaleny zhavic sme vymenili, nepomohlo.. dnes sme ho dali skontrolovat elektrikarom, predbezne povedal ze palivove cerpadlo....
mohol servisak pri meneni rozvodov nieco pokaslat / pohnut / zmenit nejake nastavenia?
alebo nieco urobit zamerne?
mate nejaky navrh co by sme este mali dat skontrolovat?
cerpadlo je vraj dobra palka, v akych rozmedziach sa cena pohybuje?
takze je to rotacka... predvstrek skontrolovany po vymene rozvodov??
Návrat hore Goto down
vortex
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime26/3/2010, 11:26

to netusim, som laik,, co presne by sme mali dat skontrolovat na predvstreku?
Návrat hore Goto down
Tyouko
Vodič
Vodič
Tyouko

Male

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime26/3/2010, 18:39

vortex napísal:
to netusim, som laik,, co presne by sme mali dat skontrolovat na predvstreku?
potrebujes cloveka ktory ma diagnostiku a vie s tym robit tak mu povies nech ti skontroluje predvstrek mal by vediet co vsetko treba robit
Návrat hore Goto down
vortex
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime29/3/2010, 11:35

dakujem, vyzera, ze pomohlo.. uz startujeme ok (klop klop) a okrem "rozladeneho" predvstreku sme odhalili aj dve dalsie mensie zavady..
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Start za studena ... porod (81kW AHF)   Start za studena ... porod (81kW AHF) - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Start za studena ... porod (81kW AHF)
Návrat hore 
Strana 3 z 3Choď na stránku : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Start za studena s plynom
» Startovanie za studena
» 1.8 GTi 8v , za studena vypne + otacky !
» cudny zvuk za studena

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: