VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Chcipanie..neriesitelny problem

Goto down 
+3
Jojo sdi
gabesz0102
chooki
7 posters
AutorSpráva
chooki
Začiatočník
Začiatočník

Male
Vek : 44
Registrácia : 01.09.2009
Počet príspevkov : 14

Chcipanie..neriesitelny problem Empty
OdoslaťPredmet: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime6/10/2009, 21:05

Zdravim Vas...len velmi strucne...uz to je zufala situacia..najradsej by som ho predal, ale s touto zahadou ho nemozem :
Asi 2 roky mi golf III 1.6 / 55 kw / ABU - Bosch MONOMOTRONIC robi to, ze po jazde so studenym motorom, ked sa rozbehnem asi na 50 kmh a viac, tak po par km jazdy (tak okolo 5 km) ked zastavim v zacpe, alebo na cervenej, proste na volnobeh, tak skape a startujem 10 a viac krat, dokym naskoci...to iste plati, aj ked ho po tych cca 5 km vypnem..proste neda sa uz potom nahodit. Mozem startovat s plynom, bez, "pumpovat" plynom, je to jedno. A cim je vacsia zima, resp. vlhko-sychravo, tak to startovanie trva dlhsie...Iskru dava, palivo (vizualne) strieka, a aj tak nie a nie chytit...
Bol som s tym 2x v servise Bosch, v par dalsich servisoch na motory, na VAG-u som bol min. 5x, u csokyho odtialto...Pozerali na to ludia co s tym robia cely zivot a nic...Vymenil som postupne zapal.cievku, kable, sviecky, hlavu a palec rozdelovaca, zrovnana na hlava na freze, teleso termostatu, snimac teploty vody, lambda sondu, 2x paliv.filter, paliv.cerpadlo, relatka "cvakaju", vsetky kontaky (vratane uzemnovacich) su vycistene, vystriekane, predstih a vsetky veci okolo sa nastavovali..je to najprimitivnejsie vstrekovanie ake existuje a aj tak...
Este ma napada, ze zatial som nepostrehol, ze by mi fungovalo vyhrievanie sac.potrubia, ale to mi v servise nechceli riesit (vraj to nema vplyv) a dnes ked som zapaloval zapalko, tak cerpadlo sa vzdy spustilo len na 2-3sek. od zapnutia zapalka. Nema ist furt ?
Necakam , ze mi niekto tu pomoze, ale ponukam fin.odmenu, ak mi tu nahodou niekto poradi ...

Dakujem
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime6/10/2009, 21:48

chooki napísal:
Zdravim Vas...len velmi strucne...uz to je zufala situacia..najradsej by som ho predal, ale s touto zahadou ho nemozem :
Asi 2 roky mi golf III 1.6 / 55 kw / ABU - Bosch MONOMOTRONIC robi to, ze po jazde so studenym motorom, ked sa rozbehnem asi na 50 kmh a viac, tak po par km jazdy (tak okolo 5 km) ked zastavim v zacpe, alebo na cervenej, proste na volnobeh, tak skape a startujem 10 a viac krat, dokym naskoci...to iste plati, aj ked ho po tych cca 5 km vypnem..proste neda sa uz potom nahodit. Mozem startovat s plynom, bez, "pumpovat" plynom, je to jedno. A cim je vacsia zima, resp. vlhko-sychravo, tak to startovanie trva dlhsie...Iskru dava, palivo (vizualne) strieka, a aj tak nie a nie chytit...
Bol som s tym 2x v servise Bosch, v par dalsich servisoch na motory, na VAG-u som bol min. 5x, u csokyho odtialto...Pozerali na to ludia co s tym robia cely zivot a nic...Vymenil som postupne zapal.cievku, kable, sviecky, hlavu a palec rozdelovaca, zrovnana na hlava na freze, teleso termostatu, snimac teploty vody, lambda sondu, 2x paliv.filter, paliv.cerpadlo, relatka "cvakaju", vsetky kontaky (vratane uzemnovacich) su vycistene, vystriekane, predstih a vsetky veci okolo sa nastavovali..je to najprimitivnejsie vstrekovanie ake existuje a aj tak...
Este ma napada, ze zatial som nepostrehol, ze by mi fungovalo vyhrievanie sac.potrubia, ale to mi v servise nechceli riesit (vraj to nema vplyv) a dnes ked som zapaloval zapalko, tak cerpadlo sa vzdy spustilo len na 2-3sek. od zapnutia zapalka. Nema ist furt ?
Necakam , ze mi niekto tu pomoze, ale ponukam fin.odmenu, ak mi tu nahodou niekto poradi ...

Dakujem

...mal som podobny problém,(niekde som tuto tému rozoberal)na relátku čerpadla som mal studeny spoj,treba len spoje prepájkovať.
Návrat hore Goto down
chooki
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime3/11/2009, 14:20

no lenze cerpadlo bezi...zapnem zapalovanie a pocujem bezat cerpadlo asi 2-3 sekundy..Nema bezat stale ? Moze byt nejaky "bordel" v nadrzi ?
Návrat hore Goto down
Jojo sdi
Pretekár
Pretekár
Jojo sdi

Male
Vek : 50
Registrácia : 13.02.2009
Počet príspevkov : 490
Auto : GOLF 4 2001 1,9SDI AQM Uspávač hadov

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime3/11/2009, 15:46

No skusim ti nieco poradit...hallou snímac v rozdelovaci je meneny? Ked zapnes kluc,cerpadlo musí bezat len 2 az 3 sekundy. Akonahle sa roztocí motor,to je jedno ci chití,alebo ho tocí starter,zacne íst cerpadlo nepretrzite....
Skus este pozriet snímac otacok kluky...Bud je pri remenici,alebo nad zotrvacníkom...
Návrat hore Goto down
chooki
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime3/11/2009, 22:20

dik
o tom cerpadle som si to myslel ale uz sa pytam na kazdu blbost
hallov snimac nie je meneny, zatial neukazoval nikdy chybu ale asi to bude dalsi krok ktory spravim. ale ako pisem v inom prispevku, tak vyzera ze tam nejde palivo, resp. na sviecky sa nedostane, tak vymenim asi rovno aj vstrekovac..
Snimac otacok na kluke ani nikde nie je, tuto ulohu ma hallov snimac (aspon na mojom Motronicu urcite - schemu poznam uz naspamat...)
Návrat hore Goto down
spider-wifi
Vodič
Vodič
spider-wifi

Male
Vek : 39
Registrácia : 21.03.2008
Počet príspevkov : 240
Auto : Bora Variant TDI 74kw(ATD)2004..ex

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime5/11/2009, 12:49

chooki napísal:
dik
o tom cerpadle som si to myslel ale uz sa pytam na kazdu blbost
hallov snimac nie je meneny, zatial neukazoval nikdy chybu ale asi to bude dalsi krok ktory spravim. ale ako pisem v inom prispevku, tak vyzera ze tam nejde palivo, resp. na sviecky sa nedostane, tak vymenim asi rovno aj vstrekovac..
Snimac otacok na kluke ani nikde nie je, tuto ulohu ma hallov snimac (aspon na mojom Motronicu urcite - schemu poznam uz naspamat...)
VYMEN HALLOV SNIMAC TO BUDE ON!! ja som to menil je to casta pricina u golfoch a feliciach. Tak isto somto menil kamaratovi na oply tiez bol zly. Haloov snimac ti nemusi vobec zistit diagnostika..diagnostika nieje 100% je to len informativne preto ju ani neriesim
Návrat hore Goto down
http://www.autoconnect.sk
chooki
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime5/11/2009, 17:30

dik za rady. inak ak by ste niekto mali hallov snimac na zapozicanie, alebo nejaky pouzity (aj ked velku sancu tomu nedavam). Novy stoji okolo 60..uz som dal do auta urcite cez 400 na tieto doterajsie opravy a nic...nerad by som do toho daval dalsie prachy, ak nemam istotu..

Inak trosku ma myli to, ze to skapina so studenym motorom...preto som nie uplne isty tym hall.snim. Uvidime
Návrat hore Goto down
Jojo sdi
Pretekár
Pretekár
Jojo sdi

Male
Vek : 50
Registrácia : 13.02.2009
Počet príspevkov : 490
Auto : GOLF 4 2001 1,9SDI AQM Uspávač hadov

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime5/11/2009, 17:36

Ked to robí za studena,moze mat studeny spoj niekde...
Nevieme odkial si... dopln si profil Chcipanie..neriesitelny problem Icon_smile
Návrat hore Goto down
roners
Začiatočník
Začiatočník
roners

Male
Registrácia : 24.12.2009
Počet príspevkov : 23
Auto : WV golf III 1.6 55kw r97 AEE

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime24/12/2009, 18:53

mal som ten istý problém, spôsoboval to snímač otáčok
Návrat hore Goto down
jofo1
Začiatočník
Začiatočník

Male
Registrácia : 15.09.2009
Počet príspevkov : 4
Auto : GOLF III 1,6 ,1997,55kw ,kod AEE

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime26/12/2009, 16:50

roners napísal:
mal som ten istý problém, spôsoboval to snímač otáčok
Nazdar,kde sa nachádza snímač otáčok,ten,ktorí si menil.Dík.
Návrat hore Goto down
roners
Začiatočník
Začiatočník
roners

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime26/12/2009, 19:38

na rozdelovači.
Návrat hore Goto down
jofo1
Začiatočník
Začiatočník

Male
Registrácia : 15.09.2009
Počet príspevkov : 4
Auto : GOLF III 1,6 ,1997,55kw ,kod AEE

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime27/12/2009, 17:24

Dnes som to pozeral na tom rozdelovači,je tam konektor 3-kontaktový.Ale ono je to prepojené do vnútra.Keď som dal dole víko a palec rozdelovača,bolo to
lepšie vidieť.Je to uchytené dvomi skrutkami.Ale problém je dať dole to,čo je nad tým.Ako si postupoval pri výmene toho snímača otáčok?Menil si to sám,alebo si to dal niekomu spraviť? Pozeral som v ETKE číslo toho dielu :030905065 B.A stojí 58 eur.Dával si origoš diel,alebo náhradu? U mňa je len problém po zahriatí na prevádzkovú teplotu mám otačky okolo 640-660ot/ min.Mali by byť medzi 700 až 800 ot/min.Skapalo mi to len 2 krát,keď som čakal v kolóne áut.Inak ide normálne.Diagnostika
neukazuje nič,bez závad.
Návrat hore Goto down
roners
Začiatočník
Začiatočník
roners

Male

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime27/12/2009, 18:30

čau, no nemenil som to ja, menil mi to mechanik. no mne to ukázalo aj na vagu.. ..ale ako písal aj spider-wifi VYMEN HALLOV SNIMAC TO BUDE ON!! ja som to menil
je to casta pricina u golfoch a feliciach. Tak isto somto menil
kamaratovi na oply tiez bol zly. Haloov snimac ti nemusi vobec zistit
diagnostika..diagnostika nieje 100% je to len informativne preto ju ani
neriesim
Návrat hore Goto down
stiboss
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 28.12.2009
Počet príspevkov : 1

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime28/12/2009, 01:22

ja som mal to iste,za studena,ked som ho odstavil na 5 min. tak potom som ho nemohol nastartovat....pomenil som snimace a fachci....od vtedy ziaden problem...len by som sa musel pozriet,ktore presne to su...ak mas este zaujem tak ti to dam vediet...
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Chcipanie..neriesitelny problem   Chcipanie..neriesitelny problem Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Chcipanie..neriesitelny problem
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: