| Strata vody v nádržke do chladiaceho systému | |
|
|
|
Autor | Správa |
---|
gugho Začiatočník
Registrácia : 13.12.2008 Počet príspevkov : 32
| Predmet: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 27/9/2009, 14:51 | |
| Zdravím Vás... Mám takýto problém poraďte mi.Menil som hadicu ktorá viedla myslím od vodnej pumpy do hlavy. (bola pretrhnutá) Hadicu som vymenil vodu dolial a všetko bolo o.k pokial som riadne nezakúril... cca po mesiacu vzhľadom na to že bolo teplo. No a naraz sa dívam že motor mi začína akosi zohrievať vždy bol tak na 85 stup. a teraz stúpal hore. Zistil som že v nádržke bolo hodne pod minimom ale ako je to možné ked som menil tú hadicu tak som napumpoval vodu cez hornú hadicu aby sa všade dostala voda a nádržka bola plnáá. Pod autom sú neni žiadne kalúžky a motor je suchý. neroziem tomu kde sa tá voda tratí??? Myslíte že je to zavzdušnené alebo voda uchodí do hlavy čo by bol dosť prúser... Dík za rady. | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 27/9/2009, 17:17 | |
| - gugho napísal:
- Zdravím Vás... Mám takýto problém poraďte mi.Menil som hadicu ktorá viedla myslím od vodnej pumpy do hlavy. (bola pretrhnutá) Hadicu som vymenil vodu dolial a všetko bolo o.k pokial som riadne nezakúril... cca po mesiacu vzhľadom na to že bolo teplo. No a naraz sa dívam že motor mi začína akosi zohrievať vždy bol tak na 85 stup. a teraz stúpal hore. Zistil som že v nádržke bolo hodne pod minimom ale ako je to možné ked som menil tú hadicu tak som napumpoval vodu cez hornú hadicu aby sa všade dostala voda a nádržka bola plnáá. Pod autom sú neni žiadne kalúžky a motor je suchý. neroziem tomu kde sa tá voda tratí??? Myslíte že je to zavzdušnené alebo voda uchodí do hlavy čo by bol dosť prúser... Dík za rady.
...a v interiéry ti nestojí voda na podlahe?ak áno tak deravý radiátor!pozri olej či ti tam netlačí vodu.. | |
|
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 28/9/2009, 19:29 | |
| No vodu nemám v interiéri a ani v oleji... A skúsil som nehať otvorenú nádržku počas jazdy a voda klesla dolial som a vyzerá že je tak ako má byť a to som prešiel už hodný kusisko... Takže dúfam že to bolo fakt len zavdzušnené. | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| |
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: :) 29/9/2009, 09:47 | |
| Ano nechal som ju otvorenú poradil mi to kamoš a fungovalo to. Samozrejme že som ju nechal otvorenú asi tak cca 4 km a išiel som pomály... a dalo sa to dúfam na poriadok... teda že to bolo fakt len zavzdušnené. | |
|
| |
Lucko Agent
Vek : 40 Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 1822 Auto : VW Passat B5 1.9 TDI AFN Bydlisko : Trnava
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 29/9/2009, 09:52 | |
| keby to bolo zavzdusnene sa ti to odvzdusni po cca 15-20km a so zatvorenym vrchnakom bez problemov same. | |
|
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 29/9/2009, 16:03 | |
| - Lucko napísal:
- keby to bolo zavzdusnene sa ti to odvzdusni po cca 15-20km a so zatvorenym vrchnakom bez problemov same.
Si si istý??? Pretože ja som videl že sa mi to samé neodvzdušnilo... a pomohlo to čo som spravil. Nejdem sa hádat ale myslím si že samé by sa to isto neodvzušnilo. | |
|
| |
Lucko Agent
Vek : 40 Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 1822 Auto : VW Passat B5 1.9 TDI AFN Bydlisko : Trnava
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 29/9/2009, 18:43 | |
| ja ked som menil nadrzku chladiacu tiez sa mi to zavzdusnilo, a odvzdusnilo sa to samo po cc 15km jazdy. | |
|
| |
triple Pretekár
Vek : 38 Registrácia : 16.06.2009 Počet príspevkov : 304 Auto : VW Golf3, 1,6b, 55kw, 75 ps, r.v. 1997 Bydlisko : Lučenec
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 30/9/2009, 06:42 | |
| ja som mal len slabo dotiahnutý štupel a lámal som si hlavu prečo mi to mizne nikde žiadna mláka ani v oleji a pak ked som naposledy dolieval tak som to dotiahol tak že to asi neotvorím a je pokoj | |
|
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 17/10/2009, 12:00 | |
| No už som zistil príčinu úniku vody.... Prasknutá ďalšia príruba na hlave z boku.. už ju mám aj kúpenú taká umelohmotná kravinka... stála až 80 centov... Takže cez týžden idem na to. | |
|
| |
bravo Začiatočník
Registrácia : 19.10.2009 Počet príspevkov : 10
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 20/10/2009, 20:01 | |
| kunii ci ti netecie voda cez obrubu to je velmi hakliva vec na motoroch menil som si to aj aj sesterka | |
|
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 21/10/2009, 18:23 | |
| No obrubu som vymenil a najhoršie že dnes som zistil dosť veľký únik kvapaliny myslím z vodnej pumpy. Ale nechápem to. Vymenil som obruby čo boli na hlave boli obidve prasklé ale z vodnej pumpy mi netieklo nechápem to. a teraz mi odtial kvapká jak šiblé. Nerobil tu dakto niečo s vodnou pumpou??? Rady ma potešia... dík | |
|
| |
gabesz0102 Agent
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 21/10/2009, 21:38 | |
| - gugho napísal:
- No obrubu som vymenil a najhoršie že dnes som zistil dosť veľký únik kvapaliny myslím z vodnej pumpy. Ale nechápem to. Vymenil som obruby čo boli na hlave boli obidve prasklé ale z vodnej pumpy mi netieklo nechápem to. a teraz mi odtial kvapká jak šiblé. Nerobil tu dakto niečo s vodnou pumpou??? Rady ma potešia... dík
...niečo povoliť musí ...tlačí ti vodu!!! | |
|
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 22/10/2009, 16:51 | |
| No to mi je jasné že mi tlačí vodu... Inak dnes som zohnal info ohladom vodnej pumpy. A je možné zohnať aj niaku prednú časť za 20 € a potom komplet za 30 € zo servisu. Čo mám zobrať tú kompletnú či ako??? Lebo ešte ani neviem prečo to tečie... | |
|
| |
MIRECC Pilot
Vek : 45 Registrácia : 13.04.2008 Počet príspevkov : 898 Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i Bydlisko : Ziar nad Hronom
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 22/10/2009, 20:16 | |
| Ked všetko vymeníš za nove tak začnú púštat nove diely. Lebo gabesz0102 má pravdu!!!
| |
|
| |
gugho Začiatočník
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 25/10/2009, 16:44 | |
| Takže dnes som zhodil vodné čerpadielko... a bola to fakt že sranda, pretože v návode ,,Jak na to,, píšu že dat dole len alternátor a servočerpadlo a to vám poviem že som musel aj rozvody rozhodiť takže celkom zábavička... Musela ísť dole remenica. a všetky kryty čo boli nad remenicami... No fakt zábava takže na budúci týžden pokračovanie. | |
|
| |
MIRECC Pilot
Vek : 45 Registrácia : 13.04.2008 Počet príspevkov : 898 Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i Bydlisko : Ziar nad Hronom
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 25/10/2009, 20:39 | |
| no vieš,ten čo píšal návod to nikdy nerobil | |
|
| |
palino59 Autoškolák
Vek : 41 Registrácia : 07.02.2010 Počet príspevkov : 145 Auto : VW Golf III 2,0 GTi / 85kW, typ 1H16L4, kod motora 2E, KAT 5G, r.v.92 Bydlisko : Žilina
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 21/6/2013, 12:49 | |
| Caute chalani obnovujem topic a s nasledovnym problemom:
na mojom golfe v kuse dolievam vodu a (pravidelnost zavisi od teploty vonku) ak pojdem autom dlho a vo velkom teple ako je teraz tak mozno po 250 km dolievam vodu, ale najlepsie je na tom ze nevidim kadial mi unika a ked som kukal na nadrzku a motor bol zohriaty (spravil som 100 km) tak normalne tam mam (niekde medzi max a min) a v tomto pripade ide nadrzku roztrhnut tak je natlacena a cela voda mi vytecie cez nadrzku a vzdy ked idem k autu tak kukal ci nemam mlaku pod sebou.
Zaujimave je ze pc mi ukazuje 100 teplotu a rucicka 90 teplotu. Dalej ze chladiaca kvapalina nabere taky objem ako keby sa cela vracala a vyvali mi cez nadobku uplne cela (cize je vidiet ze nic v nej nie je) a musim doliat. Este jeden fakt ked som raz otvoril rychlo kufor tak som pocul v hadici take ako varenie alebo zblnkotanie a v zapati mi vytiekla voda.
Nebavi ma stale kukat na to ako mi blika doliatie kvapaliny.
Chcem Vas poprosit o radu kde to mam hladat stale kukam kadial by to mohlo tiect a nic nenachadzam. | |
|
| |
MIRECC Pilot
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 22/6/2013, 18:25 | |
| Kompresia z valcov ti ide do vody a tlakuje ti systém.Výčko je vlastne ventil ktorý sa pri vysokom tlaku vo vode otvori a vodu vytlačí von.V zapatí sa ti sa začne voda varit lebo v systeme klesne(po vytlačení vody) tlak a voda ktorá nieje pod tlakom sa varí pri 100 stupnoch.Voda pod tlakom sa varí až okolo 110 stupnov.
Čiže pravdepodobne vadne tesnenie pod hlavou a asi aj krivá hlava.Ked vymeníš všetko na vodnom okruhu tak ti začnu strielat hadice, a to je ešte len zábava.
vodu ktorú vytlači nevidíš zato lebo ma aj 130 stupnov a rýchlo sa vyparí | |
|
| |
MIRECC Pilot
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému 22/6/2013, 18:28 | |
| určite ti časom prdne aj kurenie.U mna išiel najprv chladič potom kurenie a potom som si spravil nový motor | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Strata vody v nádržke do chladiaceho systému | |
| |
|
| |
| Strata vody v nádržke do chladiaceho systému | |
|